Protestatarii din Piața Universității vor să meargă până la capăt, cer demisia lui Băsescu. Cine a denaturat mișcarea inițială. Tăcere de Teo Cabel

6 min


Duminică, 29 aprilie 2012. Protestatarii din Piața Universității nu au stare – după ce li s-a făcut pe plac pe toate palierele (inclusiv cu căderea Guvernului securist PDL Ungureanu și noua înfrângere a lui Băsescu, pus să accepte un Guvern USL Ponta; dacă pică în Parlament Guvernul USL Ponta, vom avea alegeri parlamentare anticipate). Protestatarii vor să meargă până la capăt, vor demisia lui Băsescu! Am tot repetat-o aici, protestul din Piața Universității se dovedește a fi cel mai eficient din istoria postcomunistă, românii au de ce să fie mândri de el. Acest protest se va perpetua, acum înțeleg, până la demisia lui Băsescu! Demisie care, în fapt, s-a și întâmplat în clipa în care el a invitat USL să se spele pe cap cu guvernarea, de aici înainte Băsescu nu mai are acces în treburile Guvernului (tocmai el, care din 2009 e premierul României și a dus totul de râpă) și, practic, nu mai există, nu va mai fi un președinte jucător, fiindcă e în pericol să fie suspendat. Auziți de ultima ispravă a protestatarilor din Piața Universității: După căderea Guvernului Ungureanu, un grup de protestatari din Piaţa Universităţii au plecat, vineri, spre Palatul Cotroceni, pentru a-i aminti preşedintelui Băsescu că aşteaptă demisia domniei sale. Jandarmeria i-a oprit şi legitimat în drum spre Cotroceni, apoi au fost lăsaţi să plece. Odată ajunşi, jandarmii i-au legitimat din nou, sub pretextul ca s-au apropiat prea mult de poarta Palatului Cotroceni. Imediat după control, manifestanţii au fost informaţi să plece, lucru pe care l-au şi făcut, scandând supăraţi „Jos Băsescu!”. Potrivit unui martor, unul dintre jandarmi a comentat că pot să strige ce vor, numai de Băsescu nu. Imediat, au fost încercuiţi de un efectiv de jandarmi, băgaţi în dube şi duşi la secţia de poliţie, unde au fost sancționaţi cu amendă contravenţionala în valoare de 500 de lei, fiecare. (Jurnalul.ro) Se pare că numai jandarmii mai sfidează bunul simț, netemători că s-a schimbat iar guvernul. Ar merita acum să li se arate și lor pisica, fiindcă prea și-au făcut de cap cu protestatarii.

Altfel, s-a încercat spargerea protestelor din Piața Universității. Am citit pe Cotidianul.ro un interviu (luat pe 23 aprilie, înainte de a cădea Guvernul PDL Ungureanu și a fi desemnat Ponta premier)  care m-a nedumerit, crezând în steaua liderului Pieței Universității, Claudiu Crăciun – de care aflu că e mai degrabă spărgător al protestelor din Piața Universității, de fapt. De curiozitate, citiți ce declară un protestatar din Piața Universității, pe numele său Cătălin Șerban, de care eu azi aud:

De ce nu mai vine lume multă în Piaţa Universităţii?

S-a diluat mult mesajul, dar de fapt s-a ajuns la mult prea multe mesaje, de la Jos Băsescu – cu gazele de şist şi cu Roşia Montana e OK, ţin şi de Băsescu şi de avuţia naţională – la tot soiul de proteste gen „stopaţi abuzurile împotriva femeilor”, sau la ambasada rusă faţă de drepturile homosexualilor din Rusia. Plus că se aşteaptă ca USL-ul să câştige alegerile şi să demareze procedura de suspendare a lui Băsescu.

Cine crezi că a denaturat sensul mişcării iniţiale?

Cei de la SNSPA în frunte cu Claudiu Crăciun. Ei au venit, chipurile, nu neapărat pentru „Jos Băsescu”, ci pentru o democraţie politic „mai altfel” – noi n-am înţeles ce înseamnă această expresie – unii dintre ei s-au declarat neomarxişti, cominternişti, iar noi le spunem (sc)utecişti infantili. Cred că sunt manipulaţi, au preluat nişte mesaje din „afară” fără să le gândească prea mult, le-au generalizat în România fără să-şi dea seama că nu au nicio corespondenţă reală cu ceea ce se întâmplă la noi. Au venit cu sloganuri gen „extrema dreaptă e nedreaptă”, au făcut o contramanifestaţie pe 27 martie, la aniversarea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. N-are legătură cu nimic ceea ce au scornit ei, în România nu există aşa ceva. Aproape toate partidele de la noi sunt total lipsite de ideologie, fiind conduse doar de ideea împărţirii banului public.

Voi cei care aţi realizat încotro se îndreaptă lucrurile ce aţi făcut?

Cei care am fost atacaţi pe nedrept în Piaţă, pe 27 martie, cum că am fi naţionalişti-extremişti şi că serbând Unirea ne amestecăm în treburile unui stat suveran, ne-am dat seama că nu avem nimic în comun cu acei protestatari. Ne-am organizat într-un grup care se cheamă „România Vie” şi în principiu vom funcţiona ca ONG. Am creionat şi primele obiective; un pact naţional pentru educaţie, politicieni morali şi aşa mai departe… Suntem mulţi tineri din Piaţă şi nu numai, cu idei într-adevăr naţionaliste, dar moderate. Suntem departe tare de ceea ce înseamnă extremism.

Ce ar trebui făcut în continuare?

Vom rămâne în continuare în Piaţa Universităţii să fim siguri că în momentul în care se va călca din nou „pe bec” se va mai produce o scânteie în societate şi va mai ieşi lumea. Dar părerea mea e că oamenii aşteaptă acum o reacţie puternică a opoziţiei, cu schimbarea majorităţii parlamentare şi înlăturarea regimului Băsescu.

Nu eşti genul de om care să fi ieşit la proteste pentru că n-ai fi avut ce pune pe masă. Ai totuşi o afacere care încă mai funcţionează…

Corect spus, încă mai funcţionează… Am rămas într-un sediu din trei, nu mai particip la târguri şi expoziţii, a devenit un nonsens. Am terminat două facultăţi de stat, Fizica şi Automatica, şi cred că până la urmă mă voi axa spre cercetare, căci văd că în afaceri e bătaie de joc dacă nu eşti firmă de partid.

Indirect, am fost afectaţi şi noi prin scăderea puterii de cumpărare. Direct, prin „forfetar” şi TVA s-a dat o lovitură puternică firmelor româneşti, când ar fi trebuit aplicate politici economice de „relaxare” şi de eliminare a birocraţiei. Dar chiar şi în aceste condiţii, n-am ieşit pentru „jos TVA”, mesajul principal a fost clar: „Jos Băsescu! „. România a ajuns o ţară fără valori, fără elite, o ţară guvernată în regim african-bananier, sau sud-american în stilul anilor ’60 -’70. Dar până şi acolo s-au deşteptat şi s-a schimbat situaţia. Dacă stau mai bine să mă gândesc, semănăm cu Cuba înainte de venirea lui Castro. Avem un dictator care are relaţii bune cu toată mafia din România şi cu cea transnaţională, o duc foarte bine în grupul lor restrâns, iar după ei, potopul! Ne bucurăm de o oarecare libertate supravegheată şi cam atât! (Interviu semnat de Marcel Bărbătei)

***

Public un poem original primit pe e-mail de la Teo Cabel (e debutat editorial; născut în 1967; cu totul neobișnuit pentru un poet, are cinci copii, primii doi, sunt studente premiante), din Buzău:

Tăcere (II)

sunt prizonier în tăcere.

în tăcere oul

cu obloane groase și ușa grea

de greutatea ei.

de ce aș sta lângă un ou ferecat? //

îl sparg,

și intru în el obloanele și ușa sar

în lături.

așa se intră în lumea reală? //

Obiectele cad ca niște fulgi

Se așterne zăpada zgomotului.

Amănuntele mă invadează

tolănindu-se în gândurile mele,

în ceea ce  credeam că sunt numai eu,

multe, multe, nu știu când

trece o zi,  o lună,  un an. //

mă uit în oglindă

ochii mei derulează seriale, talk-show-uri,

pleoapele sar în părți

ochii sunt aruncați de forța centrifugă

sparg oglinda și rămân înfipți

cioburile sunt supte de forța centripetă

în orbitele părăsite.

ochii privesc în oglinda din orbite. //

Vreau o secundă de tăcere

și un coș de gunoi să dau „delete”

la atâta balast.

Teo Cabel

PS. A căzut și Guvernul PDL Ungureanu, intelectualii lui Băsescu își vor da demisia? Vă invit să citiți http://alexandrupetria.wordpress.com/2012/04/29/mai-au-un-dram-de-onoare-liiceanu-patapievici-tismaneanu-company/


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Dle Liviu Ioan Stoiciu
  E bun și bancul cu plecarea/demisia pe care și-o vor da Tismăneanu sau Patapievici 😆 😆 , dar parcă tot mai bun mi se pare ăsta :

  “Un tip îşi bagă capul pe uşa frizeriei şi îl întreabă pe frizer cât timp are până poate să fie şi el tuns, fiind o zi foarte aglomerată, frizerul se uită în jur şi răspunde:
  -Cam două ore”, şi tipul pleacă instant.
  Peste câteva zile acelaşi tip intră în frizerie şi întreabă cât are până poate să fie tuns, fiind o zi şi mai aglomerată frizerul se uită în jur şi răspunde:
  -Cam trei ore”, tipul închide uşa şi pleacă.
  Frizerul, deja curios, îl roagă pe Ion:
  -Băi Ioane dute un pic după el că vine de ceva timp şi tot întreabă cât timp are până să fie tuns dar nu se întoarce niciodată.
  Ion pleacă în urma tipului.
  În jumătate de ora Ion intră în frizerie râzând în hohote.
  Frizerul îl intreabă:
  -Ei, şi unde se duce tipul ăsta după ce pleacă de aici?
  Ion în genunchi de râs, cu lacrimi în ochi, roşu la faţă se uită la frizer şi îi răspunde:
  -LA TINE ACASĂ!!! “

  Cat despre ITMorar, Cătălin Avramescu și celelalte dudui cărora Băsescu, Boc și ceilalți băieți deștepți vroiau să li se piardă urma
  pentru că așa cum zicea un prieten de-al meu, când mergea în deplasare, să nu trebuiască „să vină cu mâncare de-acasă”, sper să fie și ei retrași spre casă, deși unii s-ar putea să aflăm, că nu-i astan (Romania) singura lor casă 😉

 2. Doamne, ce frumos : cinci copii !
  Dar și ce greu, mai ales în zilele astea !
  Oricum le doresc tuturor membrilor familiei lui Teo Cabel multă sănătate și toate cele bune !
  Să ne trăiți oameni buni !

  P.S. Iar omului îndragostit și de frumos, multă inspirație și putere de creație !

 3. Pai este evident din primele apariti al miscari descreieratilor lu Craciu&Cernea la care au aderat cu trup si sufelt uselisti au denaturat protestul care respingea si USL-ul nu doar aripa pcr-fsnista a lu Basescu, USL aceiasi mizerie si, asa va fi sigur!

  Retineti va rog, nu apar clica basescu ci o bag in aceiasi oala bolsevica distrugatoare de Tara, antiromâneasca!

  Sigur, Basescu trebuie alungat de la Cotroceni dar sa vie Antonescu in locul sau… gasiti domne ceva mai de doamne ajuta, nu puneti putoarea asta, derbedeau asta sa va conduca, Basescu este un gen de derbedeu (marinaresc), Antonescu este al gen (spalacit), dar in esenta unul mai rau-nefast decât celalat. Eu sper ca va ajunge acest sifilitic ajuns premier,ce se viseaza un Castro de Dâmbovita in tandem cu-o mazarea …

  Mereti totii cu mic si mare in P-ta Univ, gasiti pe cei mai buni dintre cei ce vor fi gasiti buni si impuneti-i in spatiu politic. Chemati pe Goma acasa si puneti-l pe el sa preia Cotorceniu cu servicic u tot ca sa le bage sula la totii bolsevici taman in coastele lor de draci. Nu mai aud nimic de Valerian Stan, mazilit de CDR-Ciorbitos-tzapistos, V.S luase prea in serios angajamentele CDR, A.C, si sfârsi bulit pe viata… Vor mai fi si alti ce au avut de suferit , care nu au rahat pe limbi si sânge pe labi. Lasati tineri astia ca totii sunt fiii si fice de bolsevici aia de se baga in fata, iar ceilanti ratati pe viata.

  pacat, mare pacat de boul ala de DD, putea face multe lucruri bune in aceasta directie, prost nu este, carismatic este din belsug, de vizibilitate nu mai vorbesc , si-a batut joc de-o sansa imensa care-i era in mâna atât lui cât si ptr Tara. Prin el se putea identifica si propulsa autentice valori , face educatie acelei paturi defavorizate, extrem de buimacite ce pe buna dreptate nu mai stiu ce sa aleaga, arucna votul unde se nimereste.

 4. Ciudat !, din punct de vedere intuitiv nu se probeaza ca „radicalismul” miscarii actuale din Piata Universitatii ar realiza ceva ce tine de un plan de sus. Aceasta miscare este radicala acum cu PDL, dar propenseaza o alta miscare, USL, care conform planului de sus trebuie sa se compromita la fel ca PDL ( acest trebuie sa se compromita este in ADN-ul PCR-ului, asa ca un plan de sus ). De aceea imi vine greu sa cred ca cutremurul care ar cadea de Rusalii ar afecta doar elitele neo-PCR-iste, adica doar capul neo-PCR-ului si nu si corpul neo-PCR-ului. Acest PCR are o doctrina socialista marxista, si considera ca este un anumit corp social, care are o anumita constitutie in jurisdictia lui Gog si Magog. Ori astazi corpul social neo-comunist da semne ca este in criza de identitate si pretinde ca are personalitati multiple, si culmea pretinde ca detine personalitati ce nu tin de jurisdictia lui. Ori cutremurul profetit de Parintele Arsenie Boca, intuitiv afirm aceasta, este un cutremur pe care neo-comunistii il provoaca deliberat, cu intregul lor corp social, si ca sa se ajunga aici neo-comunistii sunt datori sa provoace o criza care sa aduca acest corp social neo-comunist in starea de a lupta pentru salvgardarea corpului lor social, dupa modelul pe care l-a aplicat Ilici Iliescu in decembrie 1989. Deci ei vor trebui sa fie constienti ca sunt ne-mostenitori si ca trebuie sa lupte pentru salvgardarea drepturilor lor, chiar daca fac acest lucru prin mijloace inadecvate. Eu am gresit cand am afirmat ca acel cutremur ar putea fi in februarie trecut, dar raman cu ideea ca desfasurarea crizei neo-PCR-iste va avea un deznodamant sters la Inaltarea Domnului, asa ceva ca o neimplinire iconomica, o lipsa de dobandire a spiritului ( prin faptele de milostenie: un pahar cu apa, o haina, un medicament, etc. ) de Rusalii, un anti-occidentalism de Sfintii Petru si Pavel, o luna de cuptor si inchinare la idoli de sfantul Ilie Tesviteanu si cei trei tineri robiti de babilonieni Anania, Azaria si Misael, inchinare care va agrava criza de insolvabilitate, apoi o lipsa de viziune de Schimbarea la Fata si in cele din urma un stop cardio-respirator de Adormirea Maicii Domnului, toate reflectate in incapacitatea de a edifica un nou an religios, incapacitate rasfranta si asupra sarbatorilor din preotia lui Moise: Yom Kipur si Sukkot, urmand o escaladare tipica lui Gog si Magog prin care liderii babilonieni incearca sa recupereze de la imperialistii din Solomon ceea ce Karl Marx a scris in Capitalul lui, asa incat Crin Antonescu sa zica si el ca totul nu este decat desertaciunea desertaciunilor si vanare de Partul lui Basinescu. De aceea cred mai curand ca cutremurul ar putea fi estimat intuitiv anul viitor de sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie si Ioan Gura de Aur, ca tot seismologii PCR-isti au zis ca cutremurl nu poate fi anul acesta, pentru ca ei urmaresc tergiversarea lucrurilor si un castig capitalisto-marxist cat mai mare pentru corpul lor social. Maine de 1 Mai, Sfantul Profet Ieremia, cel care a profetit caderea Ierusalimului si robia estimata si de regele Solomon, sarbatoarea poate fi un pretext de castig oneros pentru babilonieni, caci se pare ca cei care se trag din Solomon, in speta PNL si o mare parte din islam, astupa urechile la propovaduirea lui Ieremia. Mult mai bine o sa fie primit Isaia, pe 9 Mai, dar pe 9 Mai neo-PCR-istii isi vor astupa urechile, caci nu le va veni sa creada ceea ce le va face Dumnezeu asirienilor, babilonienilor, adica tot ceea ce cred ei ca ar fi bine sa faca Ierusalimului cand acest lucru il spune Ieremia, insa de data aceasta Babilonului.

 5. Deocamdată Crin Antonescu a demonstrat, pentru a doua oară ( prima dată l-a făcut KO pe Basescu în campania don 2009) că este un politician de elită, punându-l cu botul pe labe și pe javra mai mică, ce era un real pericol pentru România dacă ajungea la maturitatea politico-securistă-sionistă, pentru care a fost pregătit !
  Așa că a-l face putoare, derbedeu, spălăcit, rău, nefast sau sifilitic dovedește fie necunoștință de cauză, fie rea intenție, fie idioțenie în stare latentă !
  Mă rog, din toate câte puțin, cel puțin deocamdată 🙄
  Sunt curios ce-ar spune Paul Goma sau Valerian Stan, pe bună dreptate amintiți aici intr-un context de soluție mai mult decât binevenită la actuala situație din România ?! 🙄
  Până una alta încercăm să ne descurcăm cu ce avem pe acasă și în privința lui Crin Antonescu cu siguranță nu greșim !

  P.S. Ura cu care este întâmpinat și urmărit peste tot de către „prietenii” care ne vor „binele” ( printre care refuz să număr oameni ca dvs, dle OM) este o dovadă cât se poate de clară că suntem pe drumul cel bun !
  Numai că aprecierile la adresa lui DD vă bagă și mai mult în ceață (tot deocamdată !)…..

 6. Uitandu-ma pe net ca sa vad din ce semintie facea parte Urie Heteul si sotia lui Betseba am dat de blogul Parintelui Ioan Sorin Usca, un mare teolog al Vechiului Testament. Iata ca prin gura profetului Natan ( regele David avea si un fiu care se chema Natan si care este trecut ca tata natural al lui Isus Christos in cartea neamului Lui de catre Apostolul Luca ) aflam ca Urie Heteul si sotia lui Betseba erau din semintia lui Veniamin, si ca David facuse o greseala cand a vrut sa repare Monarhia regelui Saul, nascandu-i un copil, pe regele Solomon, pentru ca a rapit mieluseaua pe care o avea Urie Heteul ca sa il cinsteasca pe Isus Christos care se intamplase sa vina si sa bata la Casa lui David ca sa intre si sa cineze cu Regele David. Se pare ca PNL-ul mai are si aceasta spaima pe care o mustra prorocul Natan.

 7. Tot pe blogul Parintelui Ioan Sorin Usca este scris urmatorul lucru, citez: „5: Atunci David s-a mâniat cu mare aprindere împotriva acelui om; şi a zis David către Natan: „Viu este Domnul: vinovat de moarte este omul care a făcut aceasta;

  „Expresia e vrednic de moarte, gr. iios thanatu, literal: fiu al morţii, aceeaşi ca în I Regi 20, 31 şi 26, 16, aici nu reprezintă propriu-zis o sentinţă de condamnare la moarte, ci este doar o hiperbolă pentru a desemna un om ticălos”[2].

  6: de şapte ori va plăti mieluşeaua, de vreme ce a făcut o faptă ca aceasta şi n-a avut milă!”

  „Textul Masoretic are împătrit (cifră a restituirii prezentă în Ieşirea 21, 37) acolo unde Septuaginta propune înşeptit. Se pare că greaca preferă multiplul de şapte”[3].

  7: Atunci Natan a zis către David: „Tu eşti omul care a făcut aceasta! Aşa grăieşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: Eu sunt Cel ce te-a uns rege peste Israel; tot Eu sunt Cel ce te-a scăpat din mâna lui Saul

  8: şi ţi-am dat casa domnului tău şi pe femeile domnului tău la sânul tău şi ţi-am dat casa lui Israel şi pe a lui Iuda; iar dacă aceasta e puţin, îţi voi da mai mult.

  9: De ce ai nesocotit tu cuvântul Domnului, ca să faci ceea ce e rău în ochii Lui?: pe Urie Heteul l-ai ucis cu sabia; i-ai luat soţia ca să-ţi fie ţie femeie, iar pe el l-ai ucis cu sabia fiilor lui Amon.

  10: Şi acum: Sabia nu se va îndepărta niciodată de casa ta, de vreme ce tu M-ai nesocotit pe Mine şi ai luat-o pe soţia lui Urie Heteul ca să-ţi fie ţie femeie.

  „Amintirea binefacerilor Domnului seamănă mult ca formă cu oracolul din I Regi 2, 27-36. În privinţa fondului, acesta trimite la profeţia lui Natan din 7, 15. ¨ Prin metonimia sabiei (vv. 9-10) sunt sugerate uciderea lui Amnon, revolta, moartea lui Adonia şi sfârşitul tragic al lui Abesalom. Anunţul va deveni mai concret în vv. 11 şi 12 şi va culmina în vv. 13-14, unde lui David i se spune limpede că pruncul născut din păcat va muri ca pedeapsă”[4].

  11: Aşa grăieşte Domnul: Iată, Eu voi ridica împotrivă-ţi rău chiar din casa ta şi pe femeile tale le voi lua de dinaintea ochilor tăi şi le voi da aproapelui tău, iar el se va culca cu femeile tale la lumina zilei;

  12: căci tu ai făcut această faptă pe ascuns, dar Eu voi face lucrul acesta în văzul întregului Israel şi în faţa acestui soare”.

  13: Atunci David a zis către Natan: „Am păcătuit împotriva Domnului”. Iar Natan a zis către David: „Şi Domnul ţi-a îndepărtat păcatul: nu vei muri.”.

  Se pare ca Natan, fiul lui David si stramosul Dreptului Iosif, „logodnicul” Fecioarei Maria si tatal lui Isus Christos, se pare ca acest Natan s-a nascut din Abigail Carmeliteanca, dupa ce prorocul Natan l-a mustrat pe David spunandu-i care va fi pedeapsa de la Dumnezeu care va cadea asupra lui. Natan este tata natural al lui Isus Christos, conform apostolului Luca, iar Solomon este tata legal, adoptiv, conform apostolului Matei. Insa Dreptul Iosif este mai mult tata natural decat tata legal, adoptiv ( ca sa il reprezinte si pe Solomon ), este socrul mare, adica tatal mirelui. Pe linie materna, adica a socrului mic, intuitiv, pare ca Abigail Carmeliteanca, cea care o reprezenta pe Anna, mama profetului Samuel, este mama mamei Maicii Domnului Fecioara Maria. Insa genealogia pe linie materna ( femeile lui Israel veneau din Sumer de la rudele lui Avraam ) este trecuta cu vederea, avand in vedere ceea ce a enuntat prorocul Natan asupra femeilor lui David. Si iata ca aici trag o spaima si taranistii manisti, avand in vedere ce trebuie sa suporte ei de la babilonieni si fiica Babilonului, care este o desfranata.

 8. Am omis sa spun ca aproapele care ii va lua femeile lui David va fi chiar Saul, si cei din semintia lui Veniamin, cel care ii si jucase multe feste lui David cu privinta la femeia pe care David ar fi trebuit sa o aibe. Un oarecare Semei din semintia lui Veniamin il blesteama pe Regele David, dar fiul lui David din Aghita, Adonia, incearca sa se puna imparat, considerandu-se in mod eronat aproapele si zamislitorul lui Mesia, si daca nu reuseste cere de la Solomon de nevasta pe fecioara Avisag Somaniteanca, cu dragostea careia Regele David s-a incalzit in asternutul lui fara ca sa o cunoasca, pentru a scapa de friguri, asa incat Adonia incearca sa uzurpe profetia de la Dumnezeu prin prorocul Natan, drept pentru care Regele Solomon il omoara.

 9. Văd că unii dau, alții vorbesc în limbi și probabil de asta orice incercare de a lega realitatea politică de cea religioasă mi se pare prin ea însăși, curată babilonie 😉

 10. Asa-i dle Humor, curata babilonie este sa legi cele douo, da-ti cezarului ce este al lui si lui Dumnezeu ce-i apartine, in alta parte prorocu zice raspicat;

  fierul cu lutul nu se pot uni…

  In ce priveste divergenta privitoare la Antonescu, sa lasam timpul dovedi cine a prevazut mai corect. Eu personal nu am absolut nici o consideratie fata de el si absolut nici un politician român,ptr simplufapt ca totii sunt din aceiais spita (sistem odios), cine nu a facut pact cu bolsevici vechi si noi nu-a avut nici o sansa scoate capul la vedere, s-a taiat din fasa toate capetele, bun ex, Stansi Goma, dar maisunt si multi,multi alti.

  Nu, nu sunt simpatizant a lui DD, am subliniat faptul ca din pozitia lui, cu carisma lui si de ce nu as zice chiar profesionalismu care nu poate fi contestat, putea fi benefic României,nu mafiei tiganesti, nu mafiei comunist-bolsevice!