Șase judecători ai CCR decid ca Băsescu să revină la Palatul Cotroceni împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea lui. În semn de protest, închei acest blog și nu mai scriu articole politice la Cotidianul.ro

4 min


Marți, 21 august 2012. Sunt acasă, întors de la Neptun. Azi rămâne o zi istorică, de care nu vreau să-mi mai amintesc – Traian Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni, reinstalat de șase judecători ai Curții Constituționale a României (CCR), împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea lui la referendumul din 29 iulie. N-are rost să mai insist, CCR a constatat că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil. În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizează că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului. Așa cum i-am promis Doinei, în semn de protest că Băsescu redevine președinte al României, împotriva voinței populare, închid acest blog (îl las în funcțiune, cei ce doresc pot să publice comentarii). Sunt prea supărat și dezamăgit, nu merită să mă mai omor cu firea. E prea mare bătaia de joc, nu mai suport sfidarea sistemului ticăloșit (și a complicilor lui din SUA și Uniunea Europeană). Așa cum mă așteptam, am atras aici atenția demult, judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a trădat PSD – fostă turnătoare la Securitate, e clar că a fost șantajată de Băsescu. Mi se face greață. România e condusă de securiști, Băsescu e tartorul. N-are rost să-mi mai pun mintea cu Diavolul. Le cer scuze cititorilor acestui blog, în care am scris zilnic până azi din 19 februarie 2010 – repet, zilnic (n-am mai pomenit alt blog să se găsească în această situație). Aceasta e realitatea politică, în care o turnătoare la Securitate, Aspazia Cojocaru, hotărăște destinul țării, de ce trebuie să fiu părtaș? Mă retrag, nu mai scriu nici pentru Cotidianul.ro articole politice, săptămânal. Numai o demisie a lui Băsescu (sau o dispariție fizică a lui) ar putea să mă mai întoarcă în fața blogului și la masa de scris articole politice. Poate, din când în când mai intervin aici, dar pun cruce scrisului zilnic. Mă bucur că liderul PNL-USL Crin Antonescu a anunțat că nu iese din politică. Personal, aș invita toți deputații și senatorii USL să părăsească Parlamentul, să declanșeze alegerile parlamentare anticipate… E impresionant, totodată, că protestatarii anti-Băsescu și anti-CCR au ocupat în această seară Piața Universității în București și au reușit să oprească, incredibil, circulația. Băsescu ar trebui să-și dea demisia, România e făcută praf, invalidarea referendumului de către CCR a pus o bombă la temelia statului. Băsescu e un președinte de țară ilegitim, o va sfârși urât.

Închei jurnalul de la mare – la 10 pe plajă, am făcut cu Doina o baie înainte de plecare, marea n-are valuri și e limpede, n-am mai întârziat pe prosopul dublu decât până la ora 11, la ora 12 trebuie să predăm camera, vine altă serie de scriitori. După duș, am închis bagajele (trezit de la ora 8, m-am bărbierit și am strâns bagajele). Am mâncat. Am ieșit cu greu din parcarea de la Casa Scriitorilor, am venit în stațiunea Neptun la un magazin de încălțăminte și am cumpărat două perechi de ghete de munte – pentru mine și pentru Doina, măcar cu atât să ne alegem, fac eu cinste. Venim apoi la Mănăstirea Sf. Maria de la Techirghiol, auzim la radioul mașinii că Băsescu se întoarce la Cotroceni, ne piere orice chef. Ne închinăm inclusiv la mormântul Arhimandritului Arsenie Papacioc, nu numai în biserica de lemn adusă din județul Mureș, pictată pe lemn, bem o gură de apă sălcie de la izvoarele Sf. Pantelimon. Suferim evident de vestea întoarcerii lui Băsescu la Cotroceni – venim fără probleme pe autostrada de la Agigea la București. La 17 suntem acasă, găsesc locul meu de parcare liber, nu-mi vine să cred. Suntem cumva bronzați, chiar dacă soarele a apărut numai printre nori cât am stat la Neptun. N-avem cu ce să ne lăudăm, am cheltuit și ce mai aveam adunat. Mulțumire sufletească?

***

Public un poem semnat de poetul drag de la Adjud Paul Spirescu, care-mi scrie: E clar, Liviu: nu mai scăpăm niciodată de curva asta portocalie. Poate fiii noştri, deşi ar fi prea devreme.

TRÂMBIŢEAZĂ TRÂMBIŢA

Trâmbiţează trâmbiţa soldatului

strident, îndelung, apodictic şi sfânt

până când crestele munţilor ajung să se bată

cap în cap, ca doi uriaşi

pe o pală de vânt… //

Până când aripile norilor iau foc

şi se sparg zgomotos în nespuse cuvinte,

până când viitor şi trecut se adună-ntr-un loc

semn suprem de bolnavă aducere – aminte… //

Mai mult nici  se poate

mai puţin, nici atât!

Trâmbiţează trâmbiţa soldatului,

strident şi bolnav, ca o frânghie

atârnată de gât!

Paul Spirescu

PS. La bună revedere, oameni buni! Mă opresc aici cu acest blog, vă urez tot binele din lume!


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

934 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Legionarii şi-au recunoscut cele două condamnabile execuţii ale lui Călinescu şi Guca, dar au negat vehement, cu dovezi solide asasinarea lui Iorga. Acesta a fost ucis mişeleşte, la ordinul jidănimii care a fost lezată de reacţiile academicianului în legătură cu nocivitatea acestora pentru siguranţa naţională.
  Faptul că cei care l-au ucis purtau cămăşi verzi a vrut să reprezinte o dovadă a implicării Legiunii în acest reprobabil eveniment istoric !

 2. Am si eu o carte a lui Nicolae Iorga intitulata: „Istoria evreilor în Ţerile noastre” ( cu o prefata a lui Ion Coja, care imi e antipatic ), si intradevar Iorga sustine ca evreii nu au fost inregistrati ca fiind in Tarile Romanesti pana pe la 1500-1600. Iorga sustine ca evreii erau din abundenta in imperiul otoman, in Anatolia si in porturi tataresti. Si totusi e un film intitulat: „In calea lupilor”, care arata ca legionarii l-au asasinat pe Iorga. Stiu si eu placa legionarilor, ca nu ei l-ar fi asasinat pe Iorga, dar nu cred ca este asa. Oricum nu am fost contemporan evenimentului asasinarii lui Iorga, dar eu cred ca legionarii l-au asasinat. Stiu ca Iorga se opunea foarte mult miscarii legionare, si de aceea cred ca legionarii marsavi l-au asasinat. Legionarii regreta acest lucru pentru ca Iorga era din Moise, pe linia de Messiah a lui Moise, pentru ca era deci din linia materna a lui Isus. Eu nu ma opun, ba am si cunostinte dintre legionari, dar cred ca miscarea in sine este o eroare banditeasca, fondata pe ideea haiduceasca, banditeasca a lui Baraba.

 3. Eu nu ma opun legionarilor, si nici nazistilor si nici fascistilor sau franco-istilor, din punctul meu de vedere nu au decat sa faca bors, ca ce or sa faca asta o sa si gaseasca si nu altceva, ba cred ca e o eroare sa imi irosesc fortele opunandu-ma unei miscari cu care oricum nu sunt de acord. Dar dupa cate sunt informat legionarii ( nazistii, fascistii si franco-istii ) si cu comunistii vor fi bara-bara la un moment dat. Singurul lucru pe care il fac este sa ma delimitez de ei, altceva nu voi face, pentru ca din perspectiva mea Dumnezeu nu are cum sa se nasca dintr-un neam de banditi ( legionarii, nazistii, etc. ) sau dintr-un neam de adversari ( comunistii ).

 4. CHEMTRAILS si MORGELLONS. Exista o legatura intre darele de pe cer si ciudata noua boala?

  Pe cei ce inca n-au aflat despre ciudata noua boala ii rog sa citeasca:

  Video: MORGELLONS – o boala stranie. Gandaci umbla prin corp, apoi fire ciudate ies prin piele … EXISTA O LEGATURA CU ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC?

  Iata ce putem citi in articolul CHEMTRAILS AND MORGELLONS – IT’S WORSE THAN YOU THOUGHT!:

  Chemtrails (dîre chimice) şi boala „Morgellons”. Este mai rău decît aţi crezut!

  Acest articol a fost editat de către Bridget Conroy şi Mike Caraway. Mai multe dintre fotografiile lui Blue pot fi vazute în secţiunea galerie. Acest link va va duce către „Arizona Skywatch”. Mergeti la galeria lor pentru a vedea mai multe fotografii cu dîre „chemtrails” şi specimene „morgellons”

  Ne aflăm sub atac din toate direcţiile

  Cazul în discuţie

  Cîţi şobolani de laborator au suferit leziuni severe ale organelor după ce au mîncat cartofi modificaţi genetic? Toţi (Cu toate acestea se obţine aprobarea FDA, probabil vei mînca cîţiva diseară)

  După cîte zile s-au observat aceste modificări la şobolanii de laborator? După 10.

  De cîte zile au avut nevoie pentru a-şi reveni? De 140.

  Cîte zile poate supravieţui un şobolan doar cu apă? 7.

  Cîţi dintre ei au mîncat cereale obişnuite pentru micul dejun şi apă? 7

  Cîte maimuţe de laborator au murit mîncînd aspartam (înduclitor sintetic dietetic). Toate. Acum se află în peste 8000 de mîncăruri, daţi click pe doorway pentru mai multe informaţii.

  Cu cîte puncte IQ va scădea inteligenţa în timp din cauza fluorurii de sodiu (fluorul din pasta de dinţi) ? Între 6 şi 10 cel puţin, citiţi pe spate, este otravă, sunaţi-i.

  Care este pierderea medie de inteligenţă a persoanelor vacinate în Statele Unite? Cel puţin între 10 şi 16 puncte IQ.

  Care era rata autismului în 1940? O persoană din 400.000.

  Dar acum? O persoană din 164. Se preconizează că în curînd una din 94.

  Cîţi copii Amish sau olandezi din Pennsylvania care nu s-au vacinat au avut autism dintr-o clinică cu 2200 de astfel de copii? Doar 4 dar de fapt aceia făceau parte din grupul singurilor 12 copii cărora le-au fost făcute toate vaccinurile. (citiţi şi educaţi-vă înainte de a vaccina!)

  EPA (Agenţia de protecţie a mediului) a garantat dreptul de a testa pesticide pe orfani? Da.

  Cîte guverne statale au răspuns că fac teste la miile de cereri din partea cetăţenilor îngrijoraţi de „chemtrails” ? Nici unul.

  Cîte documente declasificate (desecretizate) cu privire la experiemte cu arme chimice şi biologice făcute pe populaţie există la ora actuală numai în SUA? Peste 20.000 ! Urmăriţi documentarul endgame.

  Acum este rîndul nostru!

  Cîţi oameni şi-au pierdut slujba deoarece nu au reuşit să apere America pe 9.11? Nici unul!

  Cîţi copii sănătoşi au fost iradiaţi, în unele cazuri pînă la moarte, dar părinţilor li s-a spus că este un tratament experimental pentru limbrici? Peste 10.000. Căutaţi ringworm children.

  Ce notă a fost acordată sistemului nostru educaţional în 1950? Primul loc din lume! Dar acum? Aproape de coada ţărilor industrializate.

  De ce? Vedeţi tot ce am scris mai sus. Citiţi şi „Tîmpirea intenţionată a Americii” acum şi în format e-book gratuit.

  Cîţi porci (unul dintre animalele cu cel mai fin simţ al mirosului) vor mînca porumb modificat genetic atunci cînd li se oferă alternativă? Absolut nici unul pînă la limita letală a înfometării.

  Cîţi dintre voi, după ce aţi văzut toate aceastea încă mai credeţi că încălzirea globală (şi totodată otrăvirea globală) este creată de om? Ei bine este, aceşti oameni se numesc piloţi (din nou dolarii voştrii colectaţi din taxe la lucru). Care este soluţia lor? O taxă globală pe noi. Hai să sumarizăm. Ei şpreiază mizeria, neagă că este vreo problemă, o iradiază ceea ce o încălzeşte, dau vina pe noi şi activităţile noastre şi ne spun că este nevoie să le dăm şi mai mulţi bani pentru a combate problema pe care ei ontinuă să o creeze. Este la fel de logic ca şi războiul împotriva terorismului atîta timp cît graniţele rămîn deschise pentru oricine. Aceste exemple sînt ceea ce Orwell numea „gîndire dublă”, abilitatea de a ţine în minte două noţiuni contrare şi de a le crede simultan pe amîndouă.

  Ai început să vezi imaginea de ansamblu, sau ai nevoie de mai multe dovezi? Dacă nimic din ce ai citit mai sus nu te pune pe gîndur,i ceva este foarte în neregulă la tine sau poate te controlează.

  Doar pentru că aceste aceste fapte ticăloase au fost comise împotriva altora nu este o scuză pentru lipsa ta de îngrijorare sau intervenţie. Acestea sînt crime împotriva tuturor minunatelor fiinţe ale lui Dumnezeu.

  Fiecare din noi şi fiecare fiinţă vie trăieşte în acest moment într-o stare de intoxicare şi otrăvire intenţionată cu metale grele, intoxicare care se poate afla în diverse stadii, întrucît aerul din interior este diferit de cel din exterior deoarece, aceste particule metalice încărcate pozitiv sînt atrase la sol mai întîi. Cei care lucrează afară vor fi primii care vor suporta greul, iar cei care lucrează cu sau în preajma transmiţătoarelor GSM vor prezenta simptome avansate. Dar totuşi este şi înauntru. Am fost în case care aveau coşuri de ventilaţie în acoperiş şi în care nu se fuma, dar totuşi razele soarelui se vedeau strecurîndu-se printre obloane şi cu toate aceste sînt considerate „doar particule de praf”. Voi spune!

  Dacă aţi ascultat fişierele audio ale postului de radio Rense veţi înţelege degradările psihologice asociate acestei infecţii, iar intoxicaţia/otrăvirea cu metale grele le va agrava mult. Trăsăturile negative sînt amplificate şi mulţi dintre cei angajaţi în forţele de ordine, cărora le place dominaţia asupra altora se vor înrăi şi vor deveni mai brutali. Acest lucru este deja evidenţiat în clipuri Youtube, în care se vede brutalitatea poliţiei şi în raportările făcute de către simpli cetăţeni privind modul cum au fost trataţi.

  Acum probabil deja gîndeşti „voi bea mai multă apă pentru a elimina mizeriile metalice din organism”, lucru care în mod normal chiar ar ajuta, doar că încercaţi acest simplu experiment, electrolizaţi un pahar cu apa de la robinet şi ţineţi minte că electroliza îndepărtează doar metalele (săruri ionice) din apa voastră. Toate metalele sînt toxice fie grele sau nu, în doze mari sau în afara parametrilor evolutivi. Nu arată prea bine dar compania de apă susţine că este bună de băut. Banuiala mea este că şi ei mint.

  Cum am putut fi atît de orbi? Vedeţi toate cele de mai sus, au fost gîndite.

  Cum ar putea Dumnezeu (sau doar conştiinţa voastră) să ne ierte pentru că am permis o minciună atît de evidentă ca cea de mai sus? Nu poate! Nu o va face! Voi nu aţi face-o!

  Răul se răspîndeşte cînd oamenii buni nu fac nimic!

  Toate speciile şi formele de viaţă se află sub multiplu atac, absolut intenţionat. Nu este ca în cazul unui cîîne care latră sau a unui şarpe care se strecoară lîngă voi, cazuri în care instinctele voastre ştiu cum să reacţioneze şi înţelegeţi că instinctele voastre nu mai sînt ale voastre, au fost cooptate, este o conştientizare a ceea ce vă încojoară, UITAŢI-VĂ ÎN SUS, ceea ce urcă trebuie să şi coboare. Arată chestia aceea ca o dîră normală de condensare sau ca un nor normal? Dacă nu probabil respiraţi chestia aceea! Poate ar trebui să fiţi îngrijoraţi! Nu aceia nu sînt nori, sînt chimicale! Căutaţi „zile stranii, ceruri stranii” sau vedeţi fotografiile mele. Gîndiţi-vă la supravieţuirea voastră şi cel mai important la a celorlalţi! Petreceţi cîteva ore dovedind ceea ce vi s-a spus să credeţi! Cel mai probabil veţi afla că toate sînt minciuni. Guvernele statale şi guvernul federal v-au spus că acelea sînt dîre normale de condensare şi să nu vă faceţi griji, vedeţi pozele mele, sînt aceia nori, sau chimicale? Dacă arată ca nişte chimicale probabil aia sînt, eşti deja îngrijorat? Îi mai crezi? Dacă da înseamnă că ai dat de necaz, la fel ca noi toţi!

  Oricine a studiat „praful inteligent”, un sistem de sateliţi militari pentru modelarea 3D, ştie că de ani de zile aceştia au aruncat chestii nanotehnologice asupra noastră şi a tuturor celorlalţi

  Ce se poate face veţi întreba? Să aşteptăm să ne ajute CDC (centrul de control al bolilor) este discutabil, aceştia se află la mîna companiilor de asigurări. Jucaţi-vă cu chestia asta (purtaţi mănuşi dacă vă face să vă simţiţi mai în siguranţă), vedeţi la ce reacţionează, sulf, usturoi, bicarbonat de sodiu, lipici, electricitate statică, kerosen, amoniac, extract de chapparal, etc. Eu fac acest lucru de mai bine de 900 de ore şi am investit 1000 USD în echipamente deoarece iubesc toate creaturile lui Dumnezeu şi înţeleg că este datoria mea să le apăr, pe propria mea cheltuială, nu pentru că este ceea ce Dumnezeu ne ordonă ci pentru că este ceea ce trebuie să facem.

  Pentru a înţelege complet această cercetare mai întîi mergeţi pe carnicom.com şi revedeţi toată munca sa cu privire la Morgellons, în mod special fişierele video, apoi mergeţi pe “silentsuperbug.com” şi vizionaţi cele două fişiere video postate acolo, ascultaţi fişierele audio de pe “Rense.com” şi revedeţi fotografiile

 5. Nu e noua boala, este ceea ce se numeste o boala infectioasa provocata de paraziti, iar Christos spune ca sunt trei forme de paraziti, oamenii hoti, moliile si rugina. Si regimul comunist a promovat aceste forme de boli provocate de paraziti in ceea ce se numeste administrate psihiatrica a corpului social. Existau in corpul social si hoti, si molii si rugina si trufia acestora, iar uneori Christos spune clar ca El este vierme si nu om, vierme ca un fur. Unele celule de izolare a disidentilor anti-comunisti contineau si forme de parazitologie, adica contineau celule de informatori care parazitau afirmarea publica a unor disidenti, ca un fel de prag de incercare, iar acestor paraziti li se administrau din meritele disidentilor anti-comunisti, ca in cazul sindicalistului Vasile Paraschiv, dar si al sindicalistului din Lupeniul lui 1977 vara, asta era semnul lui Iona pe care il cerea sistemul comunist de la oponentii lui, chiar daca uneori proceda si necinstit si lua din meritele oponentilor lui si le dadea Seitanilor, adica celor care nu le meritau, asta era coruptia.

 6. Frumos interpretat !

  Radio Tel- Aviv transmite :
  Ieri a fugit un raton de la grădina noastră zoologică. Cetăţenii care l-au văzut prin oraş sunt invitaţi să plătească zece shekeli la caseria grădinii zoologice.

  Dacă îi reproşezi femeii nişte kilograme, ea o să-ţi reproşeze nişte… centimetri

  Inspectorul fiscal intră în magazinul lui Kantorovici:
  – D-le Kantorovici, de ce nu plăteşti d-ta impozitul pe profit?
  – Care profit, domn’le? Noi avem numai pierderi!
  – Păi atunci din ce bani trăiţi?
  – Înţelegi matale, sâmbătă magazinul e închis şi atunci n-avem pierderi…
  Uite, din banii ăştia şi trăim!

  – Toţi bărbaţii sunt nişte curvari – declară Roza.
  – Chiar aşa, toţi?!
  – Da’ ce, parcă pe restu’ poţi să-i numeşti bărbați?

  – Rabinovici, cu ce-ţi hrăneşti d-ta curcanii?
  – Da’ de ce vă interesează?
  – Pentru că aş vrea să slăbesc şi eu ca ei…

  Într-o famile de evrei cu stare, era o fată mai prostuţă de felul ei.
  O dată, mama fetei îl vede pe Ștrulic, care, după gard, îi smotocea şi îi pupa cu foc progenitura.
  – Ascultă Ștrulic, dacă o pupi pe Rașelica, sper că ai intenţii serioase…
  – Vai de mine, madame Wainsbein!… Da’ ce, credeţi că eu o pup, aşa, de plăcere?

  – E adevărat că voi, la Bredicev, la orice întrebare răspundeţi cu o întrebare?
  – Ai remarcat şi d-ta chestia asta?

  Vine d-l Cohen la „Biroul de Avocaţi: Rabinovici, Brechar, Weinstein, Lindman, Katz şi Ivanov”. El cere ca dosarul său să fie preluat de Ivanov.
  – Dar de ce, nu vreţi unul din ceilalţi parteneri? întreabă secretara.
  – Ştiţi, parcă am mai multă încredere într-unul care a reuşit să se strecoare într-așa o companie…

  A dispărut nevasta lui Abram şi el se duce la Poliţie.
  – Daţi-ne o descriere a soţiei dv.
  – Cu o condiţie – dacă o găsiţi cumva pe Sara, să nu-i arătaţi descrierea mea.

  – Dragul meu, mă iubeşti?
  – Da.
  – Cât mă iubeşti?…
  – Oricât ar părea de ciudat.

  Trei broaşte şedeau pe o buturugă la o margine de lac. Una dintre ele s-a hotărât să sară în apă. Câte broaşte au mai rămas pe buturugă?
  Răspunsul corect – trei. A te hotărî şi a sări sunt două lucruri diferite.

  Ieri mi-am descărcat sufletul… Astăzi nu-mi mai pot aminti unde…

  Am cumpărat nişte tablete pentru stimularea inteligenţei, dar n-am reuşit să deschid cutia.

  Văd că nu reuşesc să vă schimb opinia, aşa că voi trece direct la înjurături…

  Soţul se întoarce din delegaţie cu două zile mai devreme.
  Nevastă-sa în pragul uşii îi trage o palmă:
  – Ce mă, mă crezi curvă?

  – Dragul meu, crezi că pentru aniversarea noastră, un litru de vodcă ajunge?
  – Mie da.

  Când eu traversez strada, pisica neagră scuipă de trei ori peste umărul stâng.

  ––––––––––––––––––––––––––––––

 7. Ce ne aşteaptă şi pe noi :mrgreen:
  Când Texaco a venit în Ecaudor la începutul anilor ’60, aveam rezerve uriașe de petrol, iar Texaco a câștigat concesiunea pentru că s-a oferit să extragă petrolul mai eficient și mai ieftin decât orice altă companie din lume. Cu siguranță a reușit, dar cum a făcut asta? Toate costurile pentru siguranță, a mediului și a muncii, dar și a oamenilor, au fost tăiate la minim. În felul ăsta, a economisit bani pentru întreaga operațiune, doar că de fiecare dată altcineva a trebuit să plătească. Până la urmă, toți banii pe care compania a reușit să-i economisească au ajuns să fie plătiți de mediu și de oameni.
  În ceea ce privește apa reziduală – practica standard interațională impunea ca aceasta să fie reinjectată exact la nivelul de la care provenea, pentru că acea apă este foarte toxică și plină de metale grele. Texaco, achiziționată apoi de Chevron, nu a făcut așa ceva: a aruncat-o pur și simplu în râuri, izvoare, iar această apă a sfârșit contaminând toate puțurile, toate sursele de apă ale populației. Chevron a protestat, susținând că, de fapt, nu era obligat să facă tot acel proces de reinjectare a apei, deși de fapt Chevron a inventat și dezvoltat toată această metodă prin care se derulează procesul de extracție, inclusiv reinjectarea. Această detodă o aplicase deja în mai multe locuri din SUA, spre exemplu.
  Oricât de evidente și de bine documentate erau studiile oamenilor de știință care demonstrau daunele produse de Chevron, ei se luptau să arate că nu se poate ajunge la o concluzie științifică finală, de netăgăduit. Dar știința în sine nu poate ajunge la așa ceva. Iar toți acești oameni de știință ai Chevron, ca toți oamenii de știință a industriei, oameni de știință mercenari, în acest fel operează.
  Citeam din linkurile pe care mi le-ai trimis despre România, cum că nu există <> – fraza asta vine direct din manual. Am auzit refrenul ăsta în fiecare zi în ultimii ani în Ecuador.
  Mai multe la :
  http://totb.ro/interviu-cu-unul-din-avocatii-care-au-luptat-ca-chevron-sa-plateasca-daune-de-miliarde-ecuadorului/?utm_source=news-2013-11-18&utm_medium=email&utm_campaign=

 8. Salvați copiii președintelui!
  19 noiembrie 2013Doru Bușcu2 comentarii
  Salvați copiii președintelui!
  Sîntem în 20 noiembrie 2041. O bătrînică împinge ușile batante de la CEC Bank, sucursala Victoriei. E Ioana Băsescu. Are 64 de ani și merge la ghișeul de plăți ca să achite rata cu numarul 305, în valoare de 6.595 de euro. Face asta de 28 de ani, fără întrerupere. Zi de zi, lună de lună, viața ei a căpătat acest nou sens al returnării creditului imobiliar. A fost o viața plină de satisfacții, și aici putem menționa, ca exemplu, scăderea ratei de la 6.873 de euro, cît era în septembrie 2013, la doar 6.681 de euro, cît a ajuns în iulie 2033. Ideea că peste numai doi ani, în 2043, odată cu achitarea ultimei rate de 6.113 euro, pămîntul din Călărași va deveni, în sfîrșit, al tatălui său o face pe Ioana să plutească. La 92 de ani, Traian Băsescu se va putea apuca, în sfîrșit, de agricultură, și abia acum înțelegem cu toții graba cu care a trebuit cumpărat acel teren în 2013.
  Revenim în prezent, unde sfînta lăcomie a condamnat-o pe fiica președintelui la 30 de ani de muncă silnică în biroul ei de notăriță. Setea imobiliară a tatălui, care răbufnește cînd și cînd, ca o senzație de vomă, a făcut dintr-o fată normală, simpatică acum zece ani, o deținută a Casei de Economii și Consemnațiuni. Cu toate astea, tatăl arată o sensibilitate revoltată atunci cînd familia e adusă în discuție. Îți cere să te măsori cu el, „ca de la bărbat la bărbat”, și să-i lași în pace copila milionară, uitînd că, de fapt, copila a nimerit în noroi doar ca să-și poată procura el 290 de hectare compacte.
  De ani buni, Traian Băsescu își tîrăște fiicele în scandaluri, le împinge în afaceri, în politică, în tranzacții care put, în prietenii cu infractori protejați, iar apoi se plînge că e „atacat la familie”. E un tată pervers și disimulant care își expune copiii, cu bună știință, la cea mai degradantă formă de îmbogățire: politica.
  Din fericire pentru el, nu e singur. Colegul lui de suferință, Dan Voiculescu, are același mod de operare. Și el se simte lovit la familie atunci cînd Camelia e chemată la DNA, dar Camelia e chemată la DNA fiindcă „tati” a pus-o să-i ducă mai departe afacerea bazată pe șantaj. Dacă era călugăriță sau profesoară de geografie și era înregistrată de procurori, s-ar fi umplut Piața Universității de oameni indignați. Faptul că alde Papici se joacă acum cu stenogramele ei are drept cauză doar faptul că „tata mi-a dat și mie grija asta”.
  Se poate spune despre copiii care cresc sub autoritatea unor astfel de părinți denaturați că se complac, că acceptă în compensație avantajele bănești și că, la urma urmei, a face parte din aceeași bandă cu tăticu’ e și alegerea lor. E adevărat, nici EBA, nici Ioana, nici Camelia și nici Andrei Năstase nu au aerul nefericit al celor care nu se ajung cu chiria. Bogăția obținută pe sub mînă știe să le pună un zîmbet permanent pe față. Poate e un zîmbet idiot, al copilului incapabil să miște ceva fără proptele, dar o societate cu adevărat tolerantă ar trebui să se îngrijoreze mai mult de acești mici miliardari abuzați. Dacă stai să te gîndești, ei sînt ființe fără bunici, de vreme ce tatăl lor n-are mamă, n-are tată.

 9. Republica Sovietica Bavaria cunoscuta si sub denumirea de Republica Sovietica Munchen a fost un rezultat al Revolutiei Germane. Independenta de Republica de la Weimar isi avea capitala la Munchen, de unde si a doua denumire a sa.

  Primul ei presedinte ministru a fost evreul Kurt Eisner, asasinat mai apoi la 21 februarie 1919.

  Republica a fost mai apoi condusa de evreii Gustav Landauer, Ernst Toller, Erich Mühsam, etc. Toller o denumea „Republica Bavareza de Iubirii”

  Pe 12 aprilie 1919 vine la putere evreul Eugen Leviné si impune reforme mai radicale: formarea armatei rosii, disparitia banilor cash, exproprieri, schimbari in sistemul de educatie. N-a mai avut insa timp sa le si implementeze. A ucis mai multi membri ai vechii elite conducatoare.

  Pe 3 mai 1919 germanii isi recuceresc Bavaria iar Levine este executat.

  Iata mai jos cateva detalii despre principalii protagonisti:
  http://saccsiv.wordpress.com/2013/11/28/stiati-ca-a-existat-republica-sovietica-bavaria-munchen-a-fost-condusa-de-evrei-ca-si-revolutia-germana-ce-rol-a-jucat-adolf-hitler/

 10. Doi medici ginecologi se întâlnesc la un congres.
  > Medicul francez zice:
  > – A venit ieri una la mine la cabinet, cu un clitoris ca un
  pepene!
  > La care medicul englez zice:
  > – E imposibil! Dacă ar avea dimensiunea asta, femeia nici n-ar
  putea
  >umbla!
  > Francezul se uită cu dispreţ la englez:
  > – Voi englezii, întotdeauna vă gândiţi numai la dimensiuni! Eu mă
  >refeream la gust!
  >*****************************************************************************
  ***

  >
  > Bulă merge la psihiatru:
  > – Doctore, soţia mea este n imfomană. În fiecare seară merge la
  un
  >bar, agăţă primul bărbat care îi iese în cale şi face sex cu el! Ce să fac?
  > – Relaxează-te şi încearcă să te calmezi. Buuun! Acum spune-mi
  exact
  >unde este barul ăsta.
  >
  >*****************************************************************************
  ************
  >
  > Într-un cabinet medical, intră o blondă cu un copil în braţe:
  > – Domnule doctor, copilul meu nu se simte bine.
  > Se uită doctorul la copil, îl întoarce pe toate părţile, după
  care
  >zice:
  > – Dezbrăcaţi-vă!
  > – De ce? se miră blonda. Eu mă simt foarte bine, copilul este
  >bolnav.
  > – Trebuie să facem altul. Lu’ ăsta nu mai am ce să-i fac.
  >
  >********************************************************************
  > Bulă se prezintă la director.
  > – Dom nule director, vă rog să-mi măriţi salariul!
  > – Nu pot, zice directorul, e criză şi nu am bani.
  > – Vă rog să va gândiţi bine, că eu sunt căutat de multe unităţi.
  > – Ai tu aşa multe relaţii? se miră directorul.
  > – Păi da, zice Bulă. Mă caută trei bănci, CEC-ul şi Poliţia.
  >****************************************************************************
  > Un ţigan îşi bate nevasta de-i învineţeşte gura şi ochii. Vine
  >doctorul s-o vadă şi-i zice ţiganului:
  > – Mă, ţigane, de ce-ai bătut-o aşa de rău peste gură?
  > – Da’ ce era să fac dacă e rea?
  > – Puteai şi tu s-o baţi peste cur.
  > – Dom’, doctor, da’ de cur e bună, de gură-i rea!
  >*************************************************************************
  >
  > Un tip agaţă o tipă şi o duce acasă. Înainte de culcare, tipul
  iese
  >din baie scuturându-şi mainile, pe jumatate ridicate.
  > – A, zice tipa, precis că eşti doctor, pentru că numai ei îşi
  >scutură mâinile după ce se spală.
  > Dimineaţă, tipa îi spune:
  > – Ţi-am ghicit şi specialitatea : eşti anestezist.
  > – Cum aşa? se miră tipul.
  > – Pentru că azi-noapte n-am simţit nimic.
  >*****************************************************************************
  **
  >
  > Care este culmea ginecologiei?
  > – Să citeşti pe buze.
  >
  >*****************************************************************************
  ****
  >
  > Bucătăreasa unei cazărmi merge la un consult ginecologic. După ce
  o
  >examinează cu atenţie, doctorul întreabă stupefiat:
  > – Bine, dar cum de nu creşte niciun fir de păr aici?
  > – Păi, dom’ doctor, aţi văzut vreodată un poligon de tragere pe
  care
  >să crească iarbă?
  >*****************************************************************************
  > O blondă merge la ginecolog.
  > – Domnule doctor, de câteva zile mi-au apărut două pete micuţe,
  câte
  >una pe fiecare picior.
  > Se uită doctorul cu atenţie, după care întreabă:
  > – Soţul dumneavoastră e ţigan?
  > – Da, răspunde mirată blonda. Cum v-aţi dat seama?
  > – Lăsaţi asta, zice doctoru l. Să-i spuneţi însă că cerceii pe
  >care-i poartă nu sunt din aur.
  >*****************************************************************************
  *
  > Bulişor şi Trulişor se laudă cu părinţii lor.
  > – Tatăl meu e poliţist, zice Bulişor.
  > – Al meu este medic stomatolog agricol, zice mândru Trulişor.
  > – Cum adică?
  > – Pune dinţi la greblă.
  >********************************************************************
  > O blondă frumoasă merge la ginecolog.
  > – Nu ştiu ce să mă mai fac, se vaită blonda. De fiecare dată când
  >fumez, îmi vine să fac sex.
  > – Mai întâi, trebuie să vă linştiţi, zice doctorul. Haideţi să
  fumăm
  >o ţigară.
  >*******************************************************************
  > O babă merge la ginecolog.
  > – Ce problemă aveţi? întreabă doctorul.
  > – Am un necaz cu păsărica, zice baba.
  > Se uită doctorul între picioarele babei şi zice:
  > – Doamnă, asta nu-i păsărică, e vultur pleşuv!
  >********************************************************************
  > La ghişeul de informaţii al unui mare spital, apare o ţigancă
  care
  >întreabă:
  > – Doctorul care ghiceşte în pişat a venit?
  > – Vai de mine, cum puteţi vorbi aşa? N-a venit.
  > – Când o veni, să-i spui că l-a căutat o doamnă.
  >******************************************************
  > Un doctor citea în cabinetul lui. Intră o blondă şi începe să se
  >dezbrace. Îşi ridică un pic fusta şi se uită întrebător la doctor.
  > – Mai sus, zice doctorul.
  > Blonda mai ridică fusta încă un pic.
  > – Mai sus, repetă doctorul.
  > – Cât de sus? întreabă blonda.
  > – Domnişoară, nu înţelegeţi. Ginecologul este un etaj mai sus.
  >*************************************************************************
  >
  ________________________________

 11. Zâmbeşte, mâine s-ar putea să fie mai rău !

  1. Inţeleptul este tolerat, atâta timp cât nu deranjează.
  Prostul – cât timp nu ajută.

  2. Că trece tinereţea, nu-i mare pagubă…
  Problema e că trece şi bătrâneţea.

  3. Nu lăsa nimica pe mâine.
  Mai bine lasă pe poimaine – vei avea două zile libere.

  4. Secretul succesului în viaţă este legat de cinste şi de decenţă.
  Daca nu ai aceste calităţi, succesul este garantat.

  5. Dacă ţi se pare că patria ta te ignoră, încearcă, măcar odată, să nu plăteşti taxele…

  6. Eu am plătit cinstit toate taxele şi acum dorm liniştit… pe o bancă, în parc.

  7. Dacă ai să culegi de pe drum un câine flămând şi ai să-i oferi o viaţă îndestulată, n-o să te muşte niciodată…
  Asta este deosebirea dintre câine şi om.

  8. Ajută de o sută de ori – vor uita!
  Nu ajuta o singură dată – vor ţine minte!

  9. Când eram mic, mă rugam la Dumnezeu să-mi dea o bicicletă.
  Pe urmă am inţeles că Dumnezeu lucrează altfel.
  Atunci, am furat o bicicletă şi m-am rugat la El să mă ierte.

  10. Pont pentru gospodine:
  Nu uitaţi că o sticlă modestă de vodcă, pe lângă faptul că înfrumuseţează masa, ascunde şi eventualele rateuri culinare…

  11. Cea mai grozavă zi este MÂINE.
  Mâine o să facem sport, o să ne apucăm de învăţătură, o să muncim cu sârg, o să începem să citim o carte, n-o să mai mâncăm după şase seara…
  Dar nu ştiu cum se face, că atunci când ne trezim, este mereu ASTĂZI !!

  12. Cu dra­gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea.

  13. Răzbunarea e dulce şi nu are calorii.

  14. Dacă n-ai ce face, fă-o în altă parte.

  15. Când bărbatul are o situaţie proastă, caută o femeie. Când situaţia se îmbunătăţeşte, mai caută una.

  16. În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

  17. Dacă soţia nu vor­beşte dimineaţa cu tine, în­seam­­nă că beţia de aseară ţi-a re­u­şit.

  18. Mai rău decât un prost le­neş e un prost cu iniţiativă.

  19. M-au ur­mă­rit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.

  20. Întâmplarea e ine­vi­ta­bi­lul apărut din senin.

  21. Dacă şeful e idiot, lasă-l s-o afle de la altul.

  22. În orice căsnicie, cineva are întotdeauna dreptate, iar bărbatul niciodată.

  23. Nu-i greu să te laşi de băut, greu e să înţelegi de ce trebuie să te laşi de băut.

  24. Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.

  25. Şi în casa de nebuni există vecini.

  26. Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.

  27. Nu salariile-s mici, lunile sunt prea lungi.

  28. Când iubeşti cu adevărat, nici măcar bigudiurile nu te mai sperie.

  29. Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.

  30. Dacă nu ai griji şi duşmani, e po­sibil să nu te fi născut.

  31. Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.

  32. Viaţa e liniuţa dintre data naşterii şi data morţii.

  33. Sărăcia nu se vindecă. A dove­dit-o medicina fără plată.

  34. Dacă într-un cuvânt de cinci litere ai comis şase greşeli, una e de prisos.

  35. Un adult e omul care nu mai creşte în înălţime şi începe să crească în lăţime şi grosime.

  36. Prietenii pot fi şi falşi, duşmanii sunt întotdeauna autentici.

  37. Nu-ţi băga în cap toate fleacurile, fiindcă nu-ţi mai rămâne loc pentru prostie.

  38. Un optimist este un om in­su­ficient informat.

  39. Femeile fac din nimic trei lucruri: salate, coafuri şi drame.

  40. Uneori, când începi să frânezi, nu te mai poţi opri din frânat.

  41. Dacă la o întrebare îţi răspunde un filozof, nu mai înţelegi ce-ai întrebat.

  42. A doua căsnicie e victoria speranţei asupra experienţei.

  43. Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie.

  44. Logica este ştiinţa care îi permite bărbatului să nu în­ţe­lea­gă femeia.

  45. Pe oaspete, oricât de bine l-ai hrăni, tot se îmbată.

  46. Vodca băută cu măsură e bună în orice cantitate.

 12. Nicolae Iorga: Se creează acum un tip de om universal, omul de nicăieri

  „Şcoala, fiind în afară de viaţă, învăţându-te să nu ţii cont de nimic ce e dincolo de casta cultă, duce la şcolarizare formală a omenirii. De aici a ieşit o umanitate scăzută, lipsită de energie şi entuziasm, lipsită de putinţa de a acţiona şi a reacţiona, o umanitate împuţinată şi strâmbată.

  „astăzi universitatea este o şcoală de specialităţi, nelegate între ele, fără niciun fel de spirit comun şi aceste acţiuni au un scop care nu e în societate, ci peste ea şi poate chiar împotriva ei. S-a creat tipul omului abstract, în afară de orice tradiţie şi de orice împrejurări în care ar avea de trăit, omul care ştie dinainte unde va fi aşezat (…).

  Se creează acum, pentru o lume neorganică, un tip de om universal, omul care e de nicăieri şi de peste tot, omul în afară de tradiţie, înstrăinat de mediul în care a trăit. Iar de societatea aceasta nenorocită, intrată în tipicul şcolii, oricine poate abuza, orice aventurier sau orice bandă politică se poate face stăpânul ei. (Nicolae Iorga, Idei asupra problemelor actuale)

  „acel instinct care se întinde armonios asupra tuturor domeniilor şi felul de a gândi, acel fel care se întinde armonios asupra multor secole şi se leagă de o tradiţie milenară se cuvin imperativ a-i fi încătuşate şi stimulate romanului. (…) Gimnasiul şi liceul să formeze omul dinautru, omul armonios, omul sănătos, omul cu iubire pentru lucruri vrednice şi folositoare, omul capabil de a da de la dânsul, fără a cere prea mult, ceea ce este necesar pentru dezvoltarea unei societăţi. Românul întreg de care avem nevoie. Nu fabricaţiile în care e ceva specialitate şi sub specialitatea aceea nimic. Căci nici o specialitate nu poate să fie în adevăr folositoare pentru oameni, şi numai pentru o anumită ocupaţie umană abstractă, decât când îşi înfige rădăcinile într-o cultură generală, ea însăşi legată de instinctele cele mai vechi şi cele mai sănătoase ale unui popor. (Nicolae Iorga, Noua direcţie în învăţământul românesc)

  „Întâia noastră idee conducătoare a fost ideea creştină. (…) Ideile conducătoare au darul sfânt de a apropia şi înfrăţi pe oameni, mai presus de orice deosebiri de fire, de situaţie, de bogăţie, de vârstă: ele se poate zice că fac parte din viaţa religioasă a popoarelor, şi sunt adică acea religie ce are de preoţi pe cei mai mari, mai buni şi mai luminaţi oameni din fiecare generaţie.

  Pe când, dimpotrivă, interesul e pizmăreţ şi gâlcevitor: el desparte un popor în clase care se vrăjmăşesc şi în aceste clase chiar, dintre care nu e om care să nu urmărească mai multă putere şi plăcere decât ceilalţi, egoismul cel rău, iubirea pătimaşă de sine şi numai de sine scapă din lanţurile cuviinţei şi datinilor bune şi se repede sălbatic asupra bunurilor lumii. În acest fel, societatea se face vijelioasă, veşnic tulburată, neliniştită la lucrul ei, lipsită de siguranţă în păstrarea roadelor ei şi împiedicată în cugetarea mai înaltă. Oamenii se simt tot mai departe unul de altul, legăturile ce sunt siliţi să le încheie nu mai sunt decât false şi trecătoare.” (Nicolae Iorga, Ideile conducătoare din viaţa poporului românesc)

  Despre ţăranul român de odinioară: „Țăranul cel vechiu avea cunoştinţa că reprezintă ceva în viaţa acestei ţări, că el este aproape întregul element militar al ţării; avea cunoştinţa că toată ţara e organizată pe temeiul vechilor sale datini şi pe temeiul obiceiurilor pământului; el simţea că în ţara lui este ceva şi aceasta explică vitejia de odinioară. Vitejia acestor ţărani de odinioară era un lucru natural; vitejia de azi a ţăranului român ca ostaş înseamnă ceva extraordinar, înseamnă cea mai mare jertfă pe care o poate face o clasă umilită, când nu i se dă nimic şi care cu toate acestea iese oricând cu pieptul deschis înaintea străinilor.” (Partidele şi ţara)
  Vezi şi :

  http://irinamonica.wordpress.com/2011/08/17/nicolae-iorga-despre-ideile-conducatoare-ale-poporului-roman

 13. E cam greu de citit, dar merită :
  Ghita Bizonu’
  Kuku a iesit si a gavarit : bugetu e de porc si nu o sa il semnez. A mai iesit si a speechiut : acordu’ cu FMi nu o sa il semnez ca e nasol si de porc.

  Tata socru’ a uitat cestia cu iertatu’ gresitilor sai si a cotcodacit : “E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun. Nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de linişte, suntem în perioada sărbătorilor, acum ne confruntăm pe buget, că nu vrea Băsescu buget, acordul cu FMI, că nu vrea Băsecu acord cu FMI. Mâine ce nu mai vrea? Nu mai vrea să trăim, şi atunci noi suntem de acord?” da nu parea stie ce poate ce nu si daca poate.

  Intrebat ce se întâmplă cu acordul de coabitare ginerele lu tata socru cunoscut ca si Coabitacu se da lovit la fizionomie (de fapt la ficati si ##### ) “Acordul de coabitare e ca şi acordul cu FMI: e suspendat de preşedinte până când domnia sa e de acord să semneze”. si se mai sucare ca cica cum “E evident că preşedintele nu mai respectă acest lucru, deoarece politica fiscală şi bugetară aparţine Guvernului şi Parlamentului, în niciun caz nu preşedintelui. Nu e o chestie de politică externă. E evident un abuz”.
  Ei nu zau Franzjosephus ? Pai oare cine a acceptata abuzul ca ”principiu”. Io Bizonu’ sau profu’ de nedrept Ponta? Oare cine a semnat ca Dacă sunt puncte de vedere diferite, va avea prioritate decidentul final. fara sa se intrebe cine dna ma-sa e decidentu’ final? Cine a acceptat ca cum să continue practica aprobării mandatelor de reprezentare de către Preşedintele României şi prezentarea rapoartelor la sosirea din delegaţii. adica bocceala din timpu cand Nuti canta cucoseste si la Cotroceni si la Victiroa (poa si la Cocos acasa pana se satura ala !!)

  Cine oare ? Si cine se ratoaia lasati-ma-ti sa guvernez ! – adica votacii sai nu il lasau sa guverneze , cine uita ca tocmai a castigat alegerile cu 70% ?!

  Asa cum putea prevedea orice om normal la cap (adica neatins de deficineta mintala cunoscuta ca intelctualism) stia ca urmarea “ACORDULului DE COLABORARE INSTITUŢIONALĂ” nu va putrea fi decat cel de zilili astea. Fiindca doctoru’ si profesoru’ in nedrept a acceptat ca sub propria sa semnatura sa transceada constitutiei si sa intareasca prerogatiovele prezidentiale .. Acum nu stiu de ce se supara .. nici el si nici tata socru cel care s-a purtat de parca alica il lovise in cap!!

  Deci sa facem unm mic inventar al “coabitarii” /
  – a nemultumit votacii
  – a introdus nsite “pririttai” ale guvernului care erau ale presedintelui
  – a fost prilej nesfarsit de fitile si gusteri la adresa USL
  – a adus-o pe Codruta la DNA . Adica geaba se plange el ca audturi si plangeri la procuratura.. Nu tine. E alegerea ta Victore ..
  – a ajuns de unde a plecat.

  Ca i-a fost frica ca Base ii va da la gioale … in momentul in care victoria sa electorala inchisese gura oricui. Azi Base ii da la gioale, ii da coate in ficati si cu genunchiu’ unde a interzis marchizu’ de Queensbury …
  Ins azi parte e electoratului antinsesit este in cel mai bun “dezabuzat”. Ca prea i s-a cantat AMR nu stiu cate spataluni. Ei bine se pare ca pentru Tontelu urmeaza 50 de saptamani foarte grele …

  Si cand te gandesti ca ma fots acuzat c asunt din Partidul Anti Ponta. Ca de ce ii zic Tonta. Ca de ce.. Uite d’aia de ce ii afc e azi Baselu. Iese kuku si se duce dracului bugetu, acord FMI cu urmarile de rigoare. Si cica eu nu il lasam sa guvernenze!

  Pana una alta “coabitarea” s-a vazut ca a fost o cotaiala ancilara petrecuta in graba in magazia de lemne ca domnu era nitel cam matrafoxat …si toanta cam sfioasa

 14. Despre natură şi planeta România
  Jandarmul Cain și țăranul Abel
  3 decembrie 2013
  „Jur credință patriei mele România. Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!“
  Frate jandarm, te-am văzut acţionând în noaptea de după ziua unităţii naţionale. Te-am văzut deschizînd calea unei firme străine împotriva fraţilor tăi, ţărani români, care îşi apără pîinea şi apa. Vei zice că şi tu îţi aperi pîinea. Dar înainte de a-ţi apăra pîinea şi solda din care îţi întreţii familia, tu trebuie să îţi respecţi jurămîntul depus. Şi acolo, cînd ai primit onoarea de a purta uniforma patriei şi de a defila sub steagul ei, ai jurat credinţă acestei patrii, care nu e un cuvînt abstract, ci e o realitate plămădită din pămîntul şi apele şi oamenii pe care trădătorii aflaţi vremelnic la guvernare i-au vîndut la talciocul de la Washington sau de la Moscova. Înainte de a-ţi apăra solda, ai jurat să-ţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii. Şi tu ce faci? Ce ai făcut? Ştii că mulţi jandarmi din ţară şi mulţi alţi români, militari sau civili, se ruşinează de ce ai făcut tu la Pungeşti?
  Vei spune că ai urmat doar un ordin, că aşa îţi cer regulamentele militare. Spune-mi cu mîna pe inimă în care categorie se încadrează acţiunea voastră din noaptea de 1 spre 2 decembrie, cînd aţi acţionat ca tîlharii, ca Securitatea din anii 50, pe întuneric, împotriva ţăranilor care îşi apără ţara?
  http://www.jandarmeriaromana.ro/ro/Pagini/atrib_op_mobile.html
  Dar înainte de regulamente, ai jurat să aperi Constituţia acestei ţări, care garantează dreptul la un mediu curat (art. 35). „(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic. (2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. (3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.” Păi dacă ţăranii din Pungeşti îşi fac această datorie din instinct şi iubire de ţară, tu, care porţi uniforma statului, plătită şi de aceşti ţărani, cum îţi permiţi să încalci Constituţia? Tu, care ai jurat să o aperi? Tu, care ai jurat să îţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii? Nu îţi dai seama că oamenii aceştia se luptă şi pentru tine? Că gazele de şist şi cianura otrăvesc şi pîinea familiei tale?
  Nu ţi-e ruşine de tine?
  Cum poţi tu să-l fugăreşti pe cîmpuri pe Willy Schuster, ţăranul român care s-a întors din Germania să ne facă nouă mîncare sănătoasă? Cum poţi tu să pui mîna pe el şi să vrei să-l bagi în dubă? Nu ţi-e teamă că vei fi luat la rost de fraţii tăi, de noi, cînd va cădea acest guvern trădător? Pentru că va cădea, te asigur, pentru că toate sînt trecătoare. Şi atunci te voi întreba, pe nume, pentru că există înregistrări, pentru că oamenii ştiu cine i-a umilit: cum ţi-ai permis să pătezi haina militară? Cum ţi-ai permis să-ţi încalci jurămîntul faţă de patrie?
  Te-ai purtat ca un golan cu oamenii din tabăra de rezistenţă de la Pungeşti, aflată pe teren privat, unde tu nu aveai voie să intri! Aţi izolat oamenii şi apoi aţi început să-i împingeţi ca nişte derbedei! Nu ţi-e ruşine, frate jandarm, să te porţi ca un huligan, cînd tu porţi haină militară şi ar trebui să fii un factor de echilibru?
  Vezi aici, de la minutul 3:42:
  http://www.youtube.com/watch?v=iP6UG2yqhKc
  Ce mai cauţi tu în uniforma statului?
  Vei zice că nu l-ai bătut, ci doar l-ai îmbrîncit, într-un moment de pierdere a controlului, pe omul acela. Voi reveni asupra acestui amănunt, imediat.
  Dar pe Costică Spiridon de ce l-ai bătut, frate jandarm? Că doar nu i-au rupt coastele copiii lui? I-ai rupt coastele de pe partea stîngă unui om bolnav de inimă! Asta o certifică medicii care semnează şi parafează certificatul de mai jos:
  Certificat medico-legal Costica Spiridon Pungesti
  Nu ţi-e ruşine?
  Şi acum să îţi spun ce se vorbeşte despre o parte dintre voi, frate jandarm.
  Ştii bine că vă respect şi vă iubesc, pentru că sînteţi şi voi, purtătorii de uniformă, fraţii noştri, şi nu voi sînteţi duşmanul, ci clasa politică trădătoare care ne-a vîndut. Care ne-a vîndut pe toţi, care vă umileşte şi vă fură şi pe voi, fraţii noştri în uniformă.
  http://orlandobalas.wordpress.com/2013/10/15/catre-fratii-nostri-jandarmi-politisti-si-militari/
  Dar să ştii că prietenii duşmanilor noştri sînt duşmanii noştri şi vine şi vremea pedepsei pentru trădătorii de ţară. Să ştii că românul care l-a vîndut pe Horea nu s-a bucurat de preţul trădării! Să fii încredinţat că toţi cei care au dat şi au executat ordine ilegale vor plăti! Gîndeşte-te bine la asta cînd vei fi trimis împotriva fratelui tău!
  Ştiu că atunci cînd s-a înfiinţat Jandarmeria s-au făcut examinări psihologice foarte serioase şi sute de candidaţi au picat aceste teste, fiind labili psihic. Apoi a venit cineva şi a schimbat comisia şi mulţi dintre cei care nu aveau ce căuta într-o armă ca Jandarmeria au fost angajaţi. Oameni labili psihici, care îşi pierd controlul şi ajung să facă ce ai făcut tu zilele acestea la Pungeşti. Ştii bine că e aşa. Ştii bine că unii dintre voi nu au ce căuta în Jandarmerie, în Poliţie, în Armata ţării. Dar dacă unul dintre voi ridică mîna împotriva fratelui vostru ţăran sau protestatar paşnic de la oraş, datoria ta e să te interpui între ei, să calmezi lucrurile. Să sari să încasezi tu lovitura sau să îi tragi o palmă colegului tău care şi-a pierdut controlul, să ceri îndepărtarea lui din dispozitiv.
  Eu, ca şi civil, voi sări să vă apăr atunci cînd voi, paşnici fiind, veţi fi atacaţi de provocatori. Am şi făcut-o odată, nu aici, ci în Viena, în februarie 2000, cînd, în faţa parlamentului austriac, provocatori mascaţi au început să arunce cu bucăţi de pavaj înspre jandarmii care păzeau acest obiectiv. Ştiam că echipamentul nu oferă protecţie 100% şi că jandarmii aceia erau nevinovaţi. Nu am suportat gîndul că unul dintre ei ar putea fi rănit. Am mers în faţa jandarmilor şi m-am întors cu faţa spre cei ce aruncau cu pietre, care în acel moment s-au oprit, pentru că poate nu se aşteptau ca cineva să vă apere. La fel aş face şi aici, dacă voi aţi fi paşnici şi demni. La fel ar face şi Costică Spiridon şi Willy Schuster şi Vasile Lăiu şi sute şi sute de ţărani care îşi apără ţara. Ţară pe care tu ai jurat să o aperi şi pe care o apără ei.
  Frate jandarm, cînd mai eşti trimis în misiune de un guvern trădător, spune în gînd Tatăl Nostru, roagă-te pentru tine şi familia ta, şi nu uita nici o clipă că ai jurat credință patriei noastre România, că ai jurat să îţi aperi ţara chiar cu prețul vieții şi să respecţi Constituția, legile țării și regulamentele militare.
  Așa să-ţi ajute Dumnezeu!

 15. Despre natură şi planeta România
  Jandarmul Cain și țăranul Abel
  3 decembrie 2013
  „Jur credință patriei mele România. Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!“
  Frate jandarm, te-am văzut acţionând în noaptea de după ziua unităţii naţionale. Te-am văzut deschizînd calea unei firme străine împotriva fraţilor tăi, ţărani români, care îşi apără pîinea şi apa. Vei zice că şi tu îţi aperi pîinea. Dar înainte de a-ţi apăra pîinea şi solda din care îţi întreţii familia, tu trebuie să îţi respecţi jurămîntul depus. Şi acolo, cînd ai primit onoarea de a purta uniforma patriei şi de a defila sub steagul ei, ai jurat credinţă acestei patrii, care nu e un cuvînt abstract, ci e o realitate plămădită din pămîntul şi apele şi oamenii pe care trădătorii aflaţi vremelnic la guvernare i-au vîndut la talciocul de la Washington sau de la Moscova. Înainte de a-ţi apăra solda, ai jurat să-ţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii. Şi tu ce faci? Ce ai făcut? Ştii că mulţi jandarmi din ţară şi mulţi alţi români, militari sau civili, se ruşinează de ce ai făcut tu la Pungeşti?
  Vei spune că ai urmat doar un ordin, că aşa îţi cer regulamentele militare. Spune-mi cu mîna pe inimă în care categorie se încadrează acţiunea voastră din noaptea de 1 spre 2 decembrie, cînd aţi acţionat ca tîlharii, ca Securitatea din anii 50, pe întuneric, împotriva ţăranilor care îşi apără ţara?

  Dar înainte de regulamente, ai jurat să aperi Constituţia acestei ţări, care garantează dreptul la un mediu curat (art. 35). „(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic. (2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. (3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.” Păi dacă ţăranii din Pungeşti îşi fac această datorie din instinct şi iubire de ţară, tu, care porţi uniforma statului, plătită şi de aceşti ţărani, cum îţi permiţi să încalci Constituţia? Tu, care ai jurat să o aperi? Tu, care ai jurat să îţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii? Nu îţi dai seama că oamenii aceştia se luptă şi pentru tine? Că gazele de şist şi cianura otrăvesc şi pîinea familiei tale?
  Nu ţi-e ruşine de tine?
  Cum poţi tu să-l fugăreşti pe cîmpuri pe Willy Schuster, ţăranul român care s-a întors din Germania să ne facă nouă mîncare sănătoasă? Cum poţi tu să pui mîna pe el şi să vrei să-l bagi în dubă? Nu ţi-e teamă că vei fi luat la rost de fraţii tăi, de noi, cînd va cădea acest guvern trădător? Pentru că va cădea, te asigur, pentru că toate sînt trecătoare. Şi atunci te voi întreba, pe nume, pentru că există înregistrări, pentru că oamenii ştiu cine i-a umilit: cum ţi-ai permis să pătezi haina militară? Cum ţi-ai permis să-ţi încalci jurămîntul faţă de patrie?
  Te-ai purtat ca un golan cu oamenii din tabăra de rezistenţă de la Pungeşti, aflată pe teren privat, unde tu nu aveai voie să intri! Aţi izolat oamenii şi apoi aţi început să-i împingeţi ca nişte derbedei! Nu ţi-e ruşine, frate jandarm, să te porţi ca un huligan, cînd tu porţi haină militară şi ar trebui să fii un factor de echilibru?

  Ce mai cauţi tu în uniforma statului?
  Vei zice că nu l-ai bătut, ci doar l-ai îmbrîncit, într-un moment de pierdere a controlului, pe omul acela. Voi reveni asupra acestui amănunt, imediat.
  Dar pe Costică Spiridon de ce l-ai bătut, frate jandarm? Că doar nu i-au rupt coastele copiii lui? I-ai rupt coastele de pe partea stîngă unui om bolnav de inimă! Asta o certifică medicii care semnează şi parafează certificatul de mai jos:
  Certificat medico-legal Costica Spiridon Pungesti
  Nu ţi-e ruşine?
  Şi acum să îţi spun ce se vorbeşte despre o parte dintre voi, frate jandarm.
  Ştii bine că vă respect şi vă iubesc, pentru că sînteţi şi voi, purtătorii de uniformă, fraţii noştri, şi nu voi sînteţi duşmanul, ci clasa politică trădătoare care ne-a vîndut. Care ne-a vîndut pe toţi, care vă umileşte şi vă fură şi pe voi, fraţii noştri în uniformă.
  http://orlandobalas.wordpress.com/2013/10/15/catre-fratii-nostri-jandarmi-politisti-si-militari/
  Dar să ştii că prietenii duşmanilor noştri sînt duşmanii noştri şi vine şi vremea pedepsei pentru trădătorii de ţară. Să ştii că românul care l-a vîndut pe Horea nu s-a bucurat de preţul trădării! Să fii încredinţat că toţi cei care au dat şi au executat ordine ilegale vor plăti! Gîndeşte-te bine la asta cînd vei fi trimis împotriva fratelui tău!
  Ştiu că atunci cînd s-a înfiinţat Jandarmeria s-au făcut examinări psihologice foarte serioase şi sute de candidaţi au picat aceste teste, fiind labili psihic. Apoi a venit cineva şi a schimbat comisia şi mulţi dintre cei care nu aveau ce căuta într-o armă ca Jandarmeria au fost angajaţi. Oameni labili psihici, care îşi pierd controlul şi ajung să facă ce ai făcut tu zilele acestea la Pungeşti. Ştii bine că e aşa. Ştii bine că unii dintre voi nu au ce căuta în Jandarmerie, în Poliţie, în Armata ţării. Dar dacă unul dintre voi ridică mîna împotriva fratelui vostru ţăran sau protestatar paşnic de la oraş, datoria ta e să te interpui între ei, să calmezi lucrurile. Să sari să încasezi tu lovitura sau să îi tragi o palmă colegului tău care şi-a pierdut controlul, să ceri îndepărtarea lui din dispozitiv.
  Eu, ca şi civil, voi sări să vă apăr atunci cînd voi, paşnici fiind, veţi fi atacaţi de provocatori. Am şi făcut-o odată, nu aici, ci în Viena, în februarie 2000, cînd, în faţa parlamentului austriac, provocatori mascaţi au început să arunce cu bucăţi de pavaj înspre jandarmii care păzeau acest obiectiv. Ştiam că echipamentul nu oferă protecţie 100% şi că jandarmii aceia erau nevinovaţi. Nu am suportat gîndul că unul dintre ei ar putea fi rănit. Am mers în faţa jandarmilor şi m-am întors cu faţa spre cei ce aruncau cu pietre, care în acel moment s-au oprit, pentru că poate nu se aşteptau ca cineva să vă apere. La fel aş face şi aici, dacă voi aţi fi paşnici şi demni. La fel ar face şi Costică Spiridon şi Willy Schuster şi Vasile Lăiu şi sute şi sute de ţărani care îşi apără ţara. Ţară pe care tu ai jurat să o aperi şi pe care o apără ei.
  Frate jandarm, cînd mai eşti trimis în misiune de un guvern trădător, spune în gînd Tatăl Nostru, roagă-te pentru tine şi familia ta, şi nu uita nici o clipă că ai jurat credință patriei noastre România, că ai jurat să îţi aperi ţara chiar cu prețul vieții şi să respecţi Constituția, legile țării și regulamentele militare.
  Așa să-ţi ajute Dumnezeu!

 16. blogideologic
  decembrie 4, 2013 la 8:48 am
  O întrebare sinceră este legată de onestitatea evaluărilor financiare şi tehnologice de pe Wall Street şi din Silicon Valley : Este vorba de prea multă lăcomie şi de o bulă speculativă gata să explodeze ? Într-adevăr, preţurile pe piaţa de acţiuni ating cote maxime, în vreme ce câştigurile stagnează. Majoritatea analiştilor consideră că situaţia este foarte neplăcută. În realitate, doar Fed susţine piaţa. Criza economică şi încercările de a-i găsi rezolvarea au creat totodată o mulţime de termeni în globish. Unul dintre aceştia este mai cunoscut sub acronimul QE. Care provine de la sintagma “Quantitative easing”. “A sili pe un popor să înveţe altă limbă însemnează a-l tâmpi, a-l face intelectual inept, deci şi economic şi politic inept” scria cu un veac şi jumătate în urmă Mihai Eminescu. Pe româneşte, “Quantitative easing” s-ar traduce prin sintagma mai prelungită: “Politică monetară neconvenţională”. Ori prin “flexibilizare cantitativă” destinată să reducă dobânzile bancare pe termen lung şi să faciliteze împrumutul. Politica monetară neconvenţională înseamnă politica dusă de unele bănci centrale de a crea bani „ex nihilo”, adică fără suport în economia reală. Aceşti bani fictivi sunt daţi apoi unor instituţii financiare de rang mai mic, contra unor titluri financiare eliberate de acele instituţii, titluri financiare care intră în posesia statului. Stat care este format din contribuabili. Care vor plăti până la urmă în bani reali. Cuvântul ‘Quantitative’ se referă aici la faptul că a fost creată o cantitate specifică de bani. Cuvântul ‘easing’ se referă la reducerea presiunii asupra băncilor rămase fără lichidităţi, şi care au primit banii creaţi „ex nihilo”. Care este natura banilor creaţi prin politica de Quantitative easing ? Aici nu există unanimitate. Monetarismul îi consideră bani exogeni, în vreme ce unele doctrine economice heterodoxe îi consideră bani endogeni. Motivul pentru această ultimă interpretare ? Quantitative easing ar fi, cum subliniam, un răspuns la cererea de credit. În general o bancă de tip central (Fed sau BCE) poate să influenţeze economia unei regiuni (statul federal USA, ori zona euro din UE) prin două tipuri de politică monetară, foarte distincte. Primul tip de politică monetară se referă la intervenţii în economie prin rata dobânzii bancare directoare şi prin tipărirea de bani. De obicei se începe cu micşorări graduale ale ratei dobânzii bancare directoare. Asta are efect de stimulent al economiei. Dar la un moment dat, inerent, se ajunge la rata dobânzii bancare directoare „zero” (sau foarte aproape de zero). De la acest moment începe tipărirea de bani. Dar amândouă abordările ţin de acelaşi tip de politică monetară. Însă tipărirea de bani are efect asupra economiei numai până la o frontieră chemată „capcana de lichiditate” (liquidity trap). De la acest moment, orice injecţie de bani în economie nu mai are efect, cererea de bani devine elastică. Destul de recent a fost inventat un nou tip de politică monetară care poate să treacă peste „capcana de lichiditate”. Cel de al doilea tip de politică monetară este desemnat prin acronimul QE (de la Quantitative Easing). Aici se începe printr-o operaţiune pe piaţă deschisă (Open Market Operation sau OMO). Pe vremuri, domnul Jean-Claude Trichet, când era preşedintele Băncii Centrale Europene, ordonase o asemenea operaţiune pe piaţă deschisă (care este de fapt doar prima parte din QE). Astfel, BCE a început să cumpere obligaţiuni de stat ale ţărilor fragile din zona euro. Ceea ce a redus presiunea de creştere a dobânzii promise de aceste obligaţiuni de stat la maturitate. BCE a făcut o politică monetară bună, printr-o operaţiune pe piaţă deschisă, dar nu a făcut un QE complet. Pentru QE complet trebuia să înscrie aceste titluri cumpărate în bilanţul de patrimoniu, prin ceea ce se cheamă ”expanding the balance sheet”(extensia bilanţului de patrimoniu). Flexibilizarea cantitativă este un tip special de politică monetară la care se recurge atunci când economia ajunge într-o „capcană a lichidităţilor” (liquidity trap). Termenul din urmă a fost propus de John Maynard Keynes, care analiza relaţia reciprocă de transformare între bani şi obligaţiuni atunci când există prea mulţi bani lichizi pe piaţă. Într-o „capcană a lichidităţilor”, deţinătorii de obligaţiuni le vând pentru a obţine bani lichizi. Deci la acel moment investiţiile de tip obligaţiuni nu mai funcţionează într-o economie. Cu vreo cincisprezece ani înainte de America, ştim că Japonia intrase într-o asemenea „capcană a lichidităţilor”. Aceasta antrenează ţara pe o spirală deflaţionistă, handicap major care se opune creşterii economice. Economiştii Don Patinkin şi Lloyd Metzler au arătat cum se poate ieşi dintr-o „capcană a lichidităţilor”. Prin folosirea unui efect specificat de britanicul Arthur Cecil Pigou. În virtutea “efectului Pigou”, cantitatea de bani care circulă într-o economie, bani cu putere de cumpărare, constituie un element important al cererii agregate. Am mai vorbit despre modelul macroeconomic IS-LM (http://en.wikipedia.org/wiki/IS/LM_model ). Prin “efectul Pigou” se produce o deplasare a curbei IS, şi politica monetară de tip flexibilizare cantitativă va fi din nou capabilă a stimula creşterea economică. Dar s-a ajuns la paradoxul ca operaţiunile pe piaţa bursieră să fie mai curând determinate prin anticiparea unor decizii ale Fed, decât de nişte principii economice solide, fundamentale. Poate culmea perversiunii pe piaţa bursieră este atinsă de faptul că ştirile economice reale şi bune, care în principiu ar trebui să insufle optimismul investitorilor, duc la o aplatizare sau o reducere a nivelului pe piaţa de acţiuni, pentru că ştirea economică bună este asociată într-un mod totalmente dăunător cu intuiţia, poate corectă, că banca de tip central îşi va stopa sprijinul ei către piaţă.

 17. “Trădarea de țară ne omoară!

  Jandarmii au intervenit dis de dimineață la Pungești ca să reinstaureze ordinea. Ordinea lucrurilor a fost astfel impusă, plasând pe primul loc o companie americană și interesele sale economice. Libertatea propriilor cetățeni, mediul curat, apele ce întrețin un sistem agricol milenar rămân pe ultimele locuri. Noua ordine este acum clarificată pentru toți cetățenii: dacă ești companie americană, primești totul. Iar dacă oamenilor li se dă otravă, ar fi bine să nu se arate nemulțumiți de darul primit.

  Sclavii moderni sunt politicienii de azi, cei pentru care ordinea începe să se clatine. Ei nu sunt obișnuiți cu oameni cărora nu le e frică, oameni ce au curajul să se ridice și să lupte, să organizeze o ripostă, poate chiar o revoluție. Sclavul nu știe cum să reacționeze la probleme de ordin moral, doar la cele de ordin financiar. Prin urmare, dacă în acel ordin al oamenilor cu bani cineva mainifestă un interes, acel interes devine ordin și poruncă pentru sclav. Și îl duce la îndeplinire fără să se gândească la consecințe de ordin non-material. Doar sclavii consideră a fi în ordine să bată niște oameni liberi, unii bătrâni, alții bolnavi, toți văzăndu-și viața amenințată și luând în mod legitim atitudine.

  Adevărul greu de digerat pentru actuala clasă politică, ce stă la ordinul companiilor, este că oamenii de la Pungești sunt de fapt cei liberi, măcar ei sunt liberi să lupte. Și mulți alți oameni liberi sunt dispuși să li se alăture. Ordinea de zi se rescrie în fiecare dimineață, iar biletul la ordin încasat ieri de actuala clasă politică, într-o bună zi îi va priva de libertate. Sclavi ordinari precum Ponta sau Stroe nu au ce căuta în fruntea oamenilor liberi.”

 18. Sapte ani de brambureala: Romania a platit UE dublu fata de cit a reusit sa absoarba
  04 Decembrie 2013 – Romaniacurata.ro

  Tările periferice cu administraţii slabe, care nu respectă principiile bunei guvernări nu sunt capabile să beneficieze de efectele pozitive ale integrării în UE, în schimb au parte de cele negative, cum ar fi migraţia creierelor consideră Alina Mungiu Pippidi. Mungiu Pippidi a evaluat în urmă cu o lună, după anunţul făcut de ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici privind corecţia de 1 miliard de euro, deficitul în relaţia cu Uniunea Europeană după integrare, în condiţiile în care contribuţia este net superioară cuantumului banilor europeni absorbiţi.
  Citeşte aici analiza Alinei Mungiu Pippidi: Stirea anului. Degeaba am intrat in UE .
  Cotidianul Gândul a publicat o analiză care confirmă deficitul prognozat de Mungiu Pippidi: România a contribut cu că 9 miliarde de euro la bugetul Uniunii începând cu 2007 şi a reusit să absoarbă doar 4,8 miliarde.

  Unde pierdem:
  1. Absorbţia fondurilor europene vs. contribuţie
  Ziarul Gândul arată că: “România a reuşit să atragă în ultimii şapte ani fonduri europene în valoare de 4,8 miliarde de euro, mai exact 25% din suma totală alocată de UE pentru exerciţiul financiar 2007 – 2013, de 19,21 miliarde de euro. Valoarea totală a fondurilor europene alocate României, inclusiv cofinanţarea, s-a ridicat la 33,5 miliarde de euro.
  Deşi suntem sub jumătate din ţinta pentru 2013, rata de absorbţie a crescut considerabil de la cele 5,5 procente de la finele lui 2011. Anul acesta, valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate în contul proiectelor derulate atât de către beneficiari din sectorul public, cât şi de către beneficiari din sectorul privat a ajuns la 2,6 miliarde de euro.
  Din păcate, însă, în ciuda îmbunătăţirii puterii de cheltuire a banilor europeni, avem în continuare probleme, cea mai recentă fiind reprezentată de corecţiile de peste 1 miliard de euro anunţate recent de ministrul Teodorovici pentru deficienţele din sistem din perioada 2009-2011. Cât despre contribuţia României la bugetul UE, în 2013, aceasta a fost de circa 1,5 miliarde de euro, în total ea ridicându-se la circa 8,9 miliarde de euro din 2007 până în prezent”.
  Citeşte aici analiza ziarului Gândul şi află care sunt ministerele cu cel mai bun, respectiv cel mai slab, grad de absorbţie: Ce au înţeles, în ultimii şapte ani, Guvernele României din AFACEREA UE: am dat 9 MILIARDE la bugetul Uniunii, am luat 4,8 MILIARDE.

  2. Migraţia creierelor
  Contrar opiniei generale că ţările de origine ar avea de câştigat din mobilitatea forţei de muncă în special prin remitenţe, un studiu publicat în Revista Română de Economie dovedeşte că, cel puţin în domeniul sănătăţii, migraţia cadrelor medicale este net dezavantajoasă pentru acestea.
  Potrivit studiului LABOUR FORCE MOBILITY AND EMPLOYMENT CRISIS IN HEALTH CARE SECTOR IN ROMANIA (autori: Brînduşa TILEA, Valentina VASILE, Ioan TILEA) care poate fi citit aici Franţa a înregistrat o creştere considerabilă a specialiştilor proveniţI din România (1,160 în 2009), similar în Belgia (174 în 2007, 819 în 2008, 1,160 la 1 ianuarie 2009) , Germania (927 în 2008), Italia (555 în 2008-09)) şI U.K. cu 671 nou veniţI în perioada 2003-2008. În 2009, 73% dintre medicii proveniţi din noile state membre, înregistraţi de CNOM (Conseil National de l’Ordre des Médecins.), proveneau din România.
  Studiul consideră că: “Migraţia medicilor şI personalului specializat, inclusiv asistente medicale, reprezintă un risc major pentru calitatea angajaţilor din sistemul de sănătate în ţările de origine. Migraţia profesioniştilor din sănătate este o problemă greu de administrat în statele cu sisteme de sănătate sărace aflate în proces de reformare”. ţările de origine, nu doar că vor suferi o deterioare a calităţii serviciilor cauzată de pierderea speciliştilor, dar nu au nici posibilitatea de a-şi recupera investiţia făcută în educarea acestora, 8000 de euro per student, potrivit aceluiaşi studiu.

  3. Schimburile intracomunitare
  Balanţa commercială România- UE28 rămâne de asemenea defavorabilă.
  Potrivit ultimelor date statistice provenite de la INS valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra UE28) în perioada 1.I.2013-30.IX.2013 a fost de 112241,8 milioane lei (25458,5 milioane euro) la expedieri şi de 136410,7 milioane lei (30940,6 milioane euro) la introduceri, reprezentând 69,8% din total exporturi şi 76,1% din total importuri.

 19. Un cetățean român amenință public că nu va mai plăti taxele și impozitele, dacă autoritățile nu vor lua măsuri împotriva celor care au decis și executat acțiunea de luni noapte de la Pungești, se arată într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Traian Băsescu și care a fost primită la redacție.

  Iosif Kiss a trimis o scrisoare către Președintele României și precum și șefilor instituțiilor însărcinate cu ordinea publică, întrucât consideră că Jandarmeria a comis abuzuri împotriva locuitorilor din Pungești care protestau pașnic împotriva explorărilor cu gaze de șist de pe teritoriul comunei lor.

  Cetățeanul acuză faptul că “România a devenit o țară administrată ilegal” din cauza faptului că nu se respectă legile în vigoare și convențiile internaționale asumate.

  Iată texul scrisorii

  Domnule Președinte al României, Domnilor șefi de instituții cu responsabilități în apărarea statului de drept și a siguranței naționale,

  Subsemnatul Kiss Iosif, cetatean roman, domiciliat in Romania, platitor de taxe si impozite in Romania va cer sa luati masurile ce tin de competenta dumneavoastra pentru apararea cetatenilor Romaniei si a drepturilor lor fundamentale, a Constitutiei si tuturor intereselor legitime ale cetatenilor si a comunitatilor locale, interese ce tin de dreptul la viata, la un mediu sanatos, la siguranta individuala si nationala si nu in ultimul rand de dreptul de a fi respectat pentru contributia individuala si colectiva la tot ceea ce inseamna Romania de azi.

  In fapt, este inacceptabil ca statul roman, prin Jandarmeria Romana, sa desfasoare activitati de represiune, impotriva cetatenilor lor care isi exercita dreptul la libera exprimare pe un teren PRIVAT, in legatura cu activitatile de explorare/exploatare a unor resurse de hidrocarburi si nu numai. Am in vedere actiunile desfasurate in ultimele 48 de ore pe raza comunei Pungesti-Vaslui. Daca dumneavoastra nu dispuneti masuri ferme de sanctionare legala a tuturor acelora care au actionati impotriva populatiei locale in afara cadrului legal, ma vad nevoit sa va anunt public ca voi suspenda plata oricarei forme de taxe si impozite pana cand autoritatile competente vor fi reprezentate doar de persoane care inteleg si respecta ca drepturile fundamentale prevazute de Constituia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, pe care Romania si le-a asumat.

  In lipsa oricaror masuri imediate si ferme pentru respectarea Constitutiei Romaniei ma vad nevoit sa imi manifest indoiala asupra legitimitatii si legalitatii cu care persoanele responsabile de securitatea nationala si de administrarea tarii isi desfasoara activitatea, si pe cale de consecinta voi suspenda orice forma de plata sub forma de taxe si impozite pana cand la conducerea tarii vor fi persoane care sunt responsabile in tot ceea ce gandesc si fac in activitatea curenta. Si fara niciun dubiu, imi voi manifesta PUBLIC aceasta indoiala.

  Pe aceasta cale acuz public pe toti responsabilii din Jandarmeria Romana, Ministerul Administratiei si Internelor precum si pe poti aceia care prin activitatea lor profesionala permit incalcarea drepturilor cetatenilor din Pungesti (si nu numai) prevazute de Constitutia Romaniei si de Carta Europeana a Drepturilor Omului referitoare la dreptul la viata, la sanatate si la un mediu sanatos.

  De asemenea solicit public un punct de vedere din partea Presedintiei, Guvernului Romaniei, Agentiei Nationale a Mediului, Agentiei Nationale a Resurselor Minerale, Academiei Romane, Academiei Romane de Stiinte Agricole, a Serviciului Roman de Informatii daca procedeele de prospectare/explorare si exploatare a resurselor de hidrocarburi (indiferent de natura lor) afecteaza sau nu calitatea reurselor STRATEGICE de apa potabila si implicit ce efecte vor exista asupra factorului biotic de pe teritoriile ce fac obiectul acestor lucrari. Cine isi poate permite sa afecteze iremediabil resursa strategica reprezentata de apa potabila? Nu este o chestiune de securitate nationala? Respectarea drepturilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei reprezinta sau nu o chestiune de securitate nationala?

  Atata timp cat factorii responsabili de apararea Constitutiei si a cetatenilor Romaniei nu respecta cadrul legal existent voi considera ca aceasta tara – Romania- este administrata ilegal si voi suspenda orice forma de “solidaritate sociala” cu cei ce incalca legile deja existente, pana la indreptarea situatiei. Este unica forma de protest pe care o cred eficienta si nu voi ezita sa imi exercit dreptul la libera exprimare vis-a-vis de aceasta probelma.

  Solicit pe aceasta cale demisia factorilor responsabili de aceste incalcari si tragerea la raspundere legala a celor vinovati, respectiv a Primului Ministru Victor Ponta, a ministrului MAI, a sefului Jandarmeriei, a sefului Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, a Prefectului judetului Vaslui, a Primarului Comunei Pungesti, precum si a tuturor acelora care prin actiunile si inactiunile lor au generat aceasta stare conflictuala care degradeaza imaginea Romaniei in lume.

  La adresele de mai jos aveti doua documente despre realitatile incontestabile ale Romaniei de azi 03.12.2013.

  Click AICI și AICI

  Orice inactiune din partea statului roman referitor la cele prezentate in cele doua documente de mai sus echivaleaza cu o “protectie” adusa unui sistem mafiot, care nu are nimic de-a face cu respectarea cadrului legal si va conduce la mentinerea suspendarii platii taxelor si impozitelor aferente pana la remedierea situatiilor. Daca aceasta inseamna nesupunere civica imi asum responsabilitatea de a fi impotriva nerespectarii legilor intr-un stat de drept.

  In speranta ca veti analiza cu seriozitate cele sesizate in prezenta comunicare , va asigur de atasamentul meu fata de Romania si de regulie unui stat de drept.

  Cu stima,

  Iosif Kiss.

 20. România sub ocupaţie :
  Internă şi externă

  Am fost duminica asta la Pungesti. Împreună cu prieteni, fiecare aducând alţi oameni. Au fost Erwin Albu şi Willy Schuster. Ba chiar şi…Harry Tavitian. Mărunţel şi uimit, cu un tricolor prins pe piept. Trebuie mers şi văzut ce e acolo, ca să crezi răul din acel loc şi să înţelegi: sărăcia de la marginea vieţii, tupeul americanilor şi urâţenia jandarmilor români. Tabloul Pungeştilor şi al pungeştenilor induce dispreţ oricărui ocupant bogat: nişte viitoare victime colaterale. Deşi hotărăţi, săracii nu contează. Sunt chiar inestetici, faţă de un oarecare impecabil Tom Holst, unealta CEO al Chevron, pălăvrăgind sfidător la TVR ( la ce mutră are, nu mă aşteptam la altceva, dar las psihanaliza “terminatorului” pe altcandva …). Scenariul bombardamentele din Irak se repetă în România, de data asta “paşnic”. Acolo petrolul, aici gazele de şist. Că apele vor fi otrăvite, nu contează. Vor fi doar nişte cadavre colaterale, asasinate lent cu apele Chevronului: de la oameni la bursuci, de la vitele din grajduri la peşti şi fluturi. Viaţa nu contează, dacă se scot bani din moarte.
  Jandarmii: mercenari plătiţi de dumneavoastră
  Jandarmii s-au purtat ca nişte mercenari plătiţi de americanii de la Chevron. Au arestat pe cei care vorbeau mulţimii, pentru că vorbeau şi, vag, o conduceau; deşi aceştia strigau mereu “Fără violenţă!” I-au arestat pe Willy Schuster, pe Erwin Albu şi pe alţii. Au bruscat femei, fete, amarnic. Nişte găligani fricoşi, cu siguranţă buni numai la aşa ceva; altfel ar fi avut o meserie onorabilă. Torţionarii bătrâni pot deci fi liniştiţi: generaţia tânără îşi face mâna la Pungeşti. Schuster si Albu se rugau în genunchi la troiţa de lângă drum. De câteva ori jandarmii au încercat să îi ridice. I-am fotografiat de fiecare dată, de aproape, şi au renunţat vremelnic. Aşa ceva poate provoca mulţimea… La câteva minute după ce am plecat, pe când în plin câmp un cordon de jandarmi mă oprise şi mă legitima, am primit telefon: cei doi fuseseră arestaţi şi băgaţi în dube. Brutalitate banală. Zel de cozi de topor româneşti. Da!: ţorţionarii au urmaşi…E o chestiune de timp. De ei trebuie să ne ocupăm, nu să “omorâm câinii şi pe Vişinescu”.
  Distrugeţi mijloacele distrugerii!
  Oamenii din sat au dărâmat numai gardul incintei Chevron , însă nu s-au atins de muncitorii de acolo, de jandarmi, de cei câtiva paznici şi nici de maşini. Păcat că nu au stricat maşinile! Oricum, este totuşi un bun început, căci Edward Abbey – un american de bună calitate, romancier, eseist, activist de mediu – scria: “ Un adevărat patriot trebuie să îşi apere ţara şi împotriva propriului guvern”. În acest caz, guvernul Ponta, umil cu plutocraţii de la Chevron. În romanul său The Monkey Wrench Gang (Banda cheii franceze), Ed Abbey face pe bună dreptate apologia sabotajului “pro natura”, trebuind a fi făcut de fiecare om sau grup responsabil. Cheia franceză, unealta simbol al romanului, cea cu care se pot distruge mijloacele distrugerii (numai cele tehnice) a devenit, ca termen, sinonimă cu sabotajul. Fără să îl fi citit pe Abbey, pungeşteniii au descoperit însă acelaşi urgent adevăr.
  Culmea prostiei lui Pristanda
  Pristanda e mic copil, în şmecheria lui faţă de jandarmii de azi. La un ordin, jandarmii de la Pungeşti însă, ca şi când ar fi fost de la o firmă privată, cumpăraţi pentru pază, au intrat în încinta străinilor şi au susţinut gardul. Cei de la firma SSG – plătită de americani pentru asta! – zăceau nemişcaţi şi se uitau la prostănacii plătiţi de noi, din bugetul ţarii… Romania e sub ocupaţie. Una internă, mai înainte de toate.
  O sugestie pentru ministrul Duşa
  Coordonatorul acţiunilor mercenarilor de stat de la Pungeşti, colonelul dr. (!) Ovidiu Vasilică, prim adjunctul Inspectoratului General şi şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, cel care mereu vorbea microfonului din guler, – în vreme ce tâlharii trânteau la pământ femeile şi îl sfidau pe Iisus – pentru zelul dovedit, merită avansat. Sau destituit. E o simplă chestiune de onoare! (va urma).
  Nicolae R. Dărămuş
  P.S. Trebuie terminat odată cu fraţia închipuită dintre jandarmi şi popor. Mulţi dintre aceştia sunt foşti mercenari, “indivizi fără mamă fără tată”, întorşi din teatrele de război ale lumii, angajaţi – în lipsa vreunei calificări paşnice – în Jandarmeria Română. O adevărată pepinieră de indivizi ai represiunii şi torţionari.
  http://gandeste.org/general/romania-sub-ocupatie-interna-si-externa-i/35762

 21. Al treilea razboi mondial – cu alta palarie:

  Lumea de azi nu reprezinta altceva decat campul de lupta al celui de-al treilea razboi mondial.
  Da, oameni buni, traim in mijlocul celui de-al treilea razboi mondial fara sa o stim !
  Germania si China au inteles primele ca razboaiele moderne sunt razboaie economice, ca tarile nu pot fi supuse prin violenta, dar pot fi cucerite economic. SUA n-ar fi putut ingenunchea niciodata Vietnamul, n-ar fi putut subjuga niciodata poporul vietnamez, n-ar fi putut niciodata sa-i impuna prin violenta un regim politic. Acest lucru este insa posibil azi, dar nu prin violenta – astazi tarile sint cucerite, popoarele sint subjugate, asuprite la fel ca in Evul Mediu, dar prin mijloace pasnice.

  La ora actuala in lume se disting doua mari strategii, doua linii de abordare a viitorului:
  q metoda americana care pastreaza linia ideologica clasica, aceea a controlului si dominatiei armate si noua linie,
  q metoda chinezo-germana care merge pe o cale nonviolenta, pe o cale pasnica, dar promitatoare de succes.

  America plateste un greu tribut lipsei de istorie, de cultura, de civilizatie, de intelepciune – America nu a reusit sa invete de la istorie ca popoarele nu pot fi cucerite prin forta, ca nicio cucerire prin forta nu rezista timpului.
  Chinezii si germanii au invatat insa acest lucru de la istorie… ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. E ca si cu o femeie… prin forta ai putea sa o posezi, dar nu va fi niciodata a ta… cu o floare, cu un inel, cu un sirag de sticla colorata o poti avea pe tava fizic, sufleteste, dar mai mult, o poti pune sa munceasca pentru tine, sa-ti gateasca, sa spele, sa te maseze si sa-ti creasca copiii de buna voie, cu zambetul pe buze.
  Sistemul barbar de dominatie a lumii practicat de americani a dat gres.
  America a pierdut deja rolul de conducator al lumii…

  DACA SECOLUL 20 A FOST AL AMERICII, SECOLUL 21 ESTE AL CHINEI.
  Cum sa mai poti conduce lumea, cum sa-ti impui deciziile in fata Chinei cand guvernul tau datoreaza peste 1.000 miliarde de dolari Chinei ?
  Cum sa mai poata manipula SUA voturile in ONU si Consiliul de Securitate cand toti votantii datoreaza bani Chinei ?
  Cum sa refuzi China cand esti pasuit la plata datoriei ?
  Cum sa refuzi China cand China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vanduta la FMI ?
  Cum s-a ajuns aici ?
  Prin multa intelepciune si strategia luminata a conducatorilor chinezi de la Deng Xiao Ping incoace.
  In urma cu 20 ani, China a ales drumul muncii si al sacrificiilor.
  China a acumulat putere pe spatele chinezului de rand care a muncit pana la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificand astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez.
  China produce de 20 ani ieftin.
  Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala…
  Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi, in timp ce importurile sint mult mai mici.
  De 20 ani China are an de an excedente uriase ale balantei comerciale – exporta mult mai mult decit importa.
  De 20 ani China strange, acumuleaza bogatiile lumii.
  Ce inseamna excedentul balantei comerciale ? Inseamna nimic altceva decat ca bogatia intra in tara ca un fluviu urias de comori.
  Ce inseamna deficitul balantei comerciale ? Inseamna ca o tara importa mai mult decat exporta, inseamna ca fluvii de bani se scurg din tara cum ti se scurge apa printre degete, inseamna ca – cel putin teoretic – in anul respectiv sunt mai putini bani, mai putina valoare in tara respectiva. Daca acest deficit nu este datorat investitiilor in tehnologie care sa asigure pe termen scurt inversarea balantei comerciale, tara respectiva pierde bogatie, pierde avutie nationala, pierde in termeni reali nivel de trai.
  Acest lucru nu este palpabil, nu se vede, nu se simte concret… cel putin nu imediat, dar daca dintr-o tara ies an de an bani… cu timpul, cel putin in termeni teoretici, raman tot mai putini bani.
  Sigur ca acest lucru poate fi compensat prin intrari de bani provenite din investitii straine sau repatrieri de numerar de la cei ce muncesc in strainatate, sau credite internationale, dar sa nu ne furam caciula singuri… investitiile straine, aportul de capital strain e de fapt un rau mai mare decat deficitul balantei comerciale.
  Aceste investitii straine inseamna cumparari de terenuri, de exemplu si atunci ai mai pierdut o bucatica de tara… cumparari de resurse si zacaminte minerale si ai mai pierdut o bucatica de tara… fara tancuri si fara bombardamente.
  Investitiile straine inseamna fabrici care creeaza profituri, bani care PLEACA DIN TARA LA SFARSITUL FIECARUI AN.
  Investitiile straine sint cel mai mare rau al unei tari – pe moment sint un factor pozitiv: intrari de capital, locuri de munca, etc, dar pe termen mediu si lung inseamna robinete cu debite uriase prin care se scurge avutie, nivel de trai al poporului acelei tari.
  Acest lucru se intampla datorita profitului repatriat, de cele mai multe ori nici macar impozitat.
  China si Germania au inteles aceste lucruri de mult… China si Germania au facut o prioritate nationala din politica de excedent al balantei comerciale si investitiile in tari straine. Astfel, in aceste tari s-au acumulat de la an la an tot mai multe valori din tarile limitrofe la inceput – si pe masura globalizarii, astazi aceste tari sug bogatia intregii planete.
  Nu o spun ca pe ceva rau – sunt doar constatari…
  Un alt factor important al razboiului economic este DEFICITUL BUGETAR.
  La acest capitol China este din nou campioana mondiala.
  Daca o tara are deficit bugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decat cistiga. Asta ce inseamna ? Ca acel popor traieste mai bine decat ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor.
  Nu pacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula !
  Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui sa munceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata plati datoria !!! Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decat li se cuvenea, dar datoria a ramas, trebuie platita.
  Cum o sa o plateasca ? De vazut… Pana una alta sunt pasuiti.
  Cine-i pasuieste ? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania…
  Vor sari unii destepti sa spuna ca si SUA. FALS !!!
  Cind tu ma creditezi pe mine cu 10 euro, dar datorezi Chinei 100 de euro, se cheama ca in realitate China m-a creditat !
  De unde au FMI, Banca Mondiala, bani ? De la tarile care au mai mult decat le trebuie… in mod direct sau indirect, tot de la China si Germania !
  In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea ? China si Germania, normal !
  Cui da China si Germania credite, pe cine pasuieste la plata datoriilor restante ?
  Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asa cum li se cere la ONU, la Consiliul de Securitate si in alte institutii care conduc lumea la ora actuala.
  Cui mai dau China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiesc ele ?
  Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain, investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane, care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc.
  Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cat mai putin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intamplare sunt chiar China si Germania.
  Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina subjugarii.
  Alte tari care fac excedente comerciale imense, tari care storc bogatiile planetei indreptand fluviul de valori spre ele, sunt tarile mari exportatoare de petrol.
  Aceste tari absorb sume imense de bani din toata lumea – ar fi avut conditii exceptionale de a deveni viitorii stapani ai lumii, dar strategia lor de dezvoltare a fost de cele mai multe ori gresita. Arabii au folosit sumele imense de bani provenite din exportul de hidrocarburi de cele mai multe ori nechibzuit si negandit.
  Au investit in echipe de fotbal, autoturisme de lux, in partii de ski in desert, palate, zgarie nori, insule artificiale si alte extravagante lipsite de sens si eficienta.
  Daca arabii foloseau banii proveniti din exportul de petrol in scopul dezvoltarii resurselor energetice ale viitorului, astfel incit chiar si atunci cand petrolul se va termina, ei sa ramina regii energiei mondiale (o noua generatie de energie), azi ei ar fi fost stapanii lumii.
  Daca in loc sa faca insule artificiale cumparau mine de fier, uraniu, bauxita si cupru in Australia, America de Sud si in Africa, azi ei ar fi fost stapanii lumii. Dar ei au cheltuit avutiile imense ca o femeie cocheta care cheltuieste pe lux si desantare tot ce-i cade in mana.
  Tot acest fluviu de bani (valori) ce se scurge de zeci de ani dinspre occident spre orient pentru petrol, minereuri si chinezarii, au dus la actuala criza economica.
  Sa ne imaginam ca in occident exista acum 20 ani o suma de bani, sa zicem 100.000 miliarde $, bani ce aveau acoperire in marfuri si valori.
  In ultimii 20 ani, din cauza deficitului balantei comerciale dintre occident si orient, o mare parte din acesti bani, daca nu chiar toti, au luat drumul orientului.
  Veti spune, bine, dar cum asa, ca noi vedem ca mai sunt bani pe piata ?
  Da, mai sunt, dar tot mai putini si cei care sunt, sunt pentru ca marele popor chinez, (dupa ce ne-a luat bani si ne-a dat in schimb tricouri si jucarii care in 1-2 ani au ajuns la groapa de gunoi) ne-a dat o parte din bani inapoi, dar sub forma de imprumut cu care sa acoperim gaurile deficitului balantei comerciale si ale deficitului bugetar. Asa ca banii care sunt azi pe piata sunt mai putini (de aceea este criza) si nici nu mai sunt ai nostri, ci sunt bani luati cu imprumut, mai direct sau mai putin direct, tot de la marele popor chinez.
  Si totusi, azi mai avem un semn de intrebare: in lumea noastra nu incap doua sabii intr-o teaca… mai devreme sau mai tirziu, China va ramine singurul stapan.
  De ce?
  Sa vedem care sint atuurile si punctele slabe ale celor doua tari (adica analiza SWOT):
  Atuurile Germaniei:
  – Mentalitatea, disciplina, ordinea, seriozitatea, organizarea
  Atuurile Chinei:
  – Populatia… un sfert din populatia planetei
  – Accesul la resurse
  – Un teritoriu imens
  – Pozitionarea strategica
  – Ambitia unui popor ce are in spate un trecut glorios, o istorie si o civilizatie de 5000 de ani
  – Spiritul de sacrificiu
  – Conducerea autoritara si concentrarea puterii in mainile unui grup restrans
  – Legi draconice care pastreaza ordinea si disciplina
  – Cea mai evoluata tara in domeniul resurselor energetice alternative
  – Un sistem politic mai bine adaptat acestor „vremuri de razboi”

  Punctele slabe ale Germaniei:
  – Un popor relativ mic… mult mai mic decit cel chinez
  – Restrangerea „spatiului vital”
  – Sistem politic corupt, perimat, inflexibil, birocratic
  – Pierderea autoritatii legii, scaderea permanenta a nivelului de ordine si disciplina datorita legilor proaste care de cele mai multe ori incurajeaza faradelegea, protejeaza infractorul
  – Lipsa totala a resurselor de materii prime
  – Nationalismul care uneori actioneaza ca o frana de mana
  Punctele slabe ale Chinei:
  – O relativa ramanere in urma din punct de vedere economic
  – Dependenta de resurse minerale externe
  China este azi in topul dezvoltarii tehnologiei resurselor de energie regenerabila, a rezolvat problema materiilor prime luand in stapanire aproape in intregime Africa, au toata economia americana la picioare prin datoria imensa pe care statul american o are fata de statul chinez.
  Din punct de vedere tehnologic, China este un miracol… adesea orice inventie de pe lumea asta ajunge sa fie pusa in aplicare mai repede in China decat reuseste insusi inventatorul.
  Chinezii copiaza, fura, reproduc mai repede decat reuseste inventatorul sa gandeasca… Fara sa inventeze nimic, ei au acces la toate marile descoperiri tehnologice ale lumii. Si furtul poate fi o arta, iar ei sint cei mai mari artisti in acest domeniu !
  O alta calitate fantastica a acestui popor este ambitia de a fi primul.
  Fiecare chinez in parte vrea sa fie in mod particular primul – oriunde l-ai pune pe chinez, el vrea sa ia locul intai, sa fie cel mai apreciat, sa-i ia locul colegului, sa castige cel mai mult, sa fie „number one”. Si pentru a-si atinge scopul, nu are scrupule ! Asta e educatia pe care o primeste, asta e traditia pe care o mosteneste.
  Conducerea centralizata a tarii este un factor foarte important… puterea e concentrata in mainile catorva oameni, deciziile se iau repede, fara ezitari, fara tergiversari.
  Ordinea si disciplina sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul nu are niciun drept, spre deosebire de Europa unde infractorul e protejat, iar pagubitul, omul cinstit e discriminat si intimidat.

  Europa… lumea in care infractorii au mai multe drepturi decat oamenii cinstiti. Europa… societatea in care pagubitul face puscarie pentru ca a incercat sa-si apere bunurile, casa sau familia, iar infractorul e despagubit pentru prejudiciile suferite.
  Europa… lumea in care multi aleg sa devina infractori pentru ca pot sa traiasca mai bine in puscarie decit in libertate.
  E imoral, anormal si nedrept, dar asta se intampla intr-o societate in care legile sint facute de infractori si de catre interpusii lor. Asta se intimpla intr-o societate bolnava din cauza unui sistem corupt si murdar pana in maduva oaselor.
  Asta se intimpla din cauza unui sistem politic retrograd, invechit, neadaptat la realitatile secolului 21.

  GLOBALIZAREA este prost inteleasa astazi. Azi globalizarea inseamna HAOS… amestecarea raselor, libera circulatie, emigratie si haos economic, politic si social. Globalizarea trebuie sa insemne legi unitare la nivelul planetei, ordine, respect fata de valorile umane, protejarea oamenilor buni, corecti, cinstiti si eliminarea ticalosilor.
  Globalizarea ar trebui sa insemne armonie legislativa pe toata planeta,
  cooperare strinsa si eficienta intre popoare pentru rezolvarea marilor probleme globale, rezolvarea problemelor emigratiei clandestine, eradicarea saraciei, reducerea poluarii si protectia mediului. Asta trebuie sa fie globalizarea – drumul catre o lume mai buna, mai echilibrata.

 22. „Odată cu Horia-Roman Patapievici, premierul Victor Ponta îi exilează din cultura română pe Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Octavian Goga şi Emil Cioran”, scrie Gabriel Liiceanu pe contributors.ro, făcând referire la refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decretele prezidenţiale care vizau decorarea unor personalităţi care au asigurat conducerea Institutului Cultural Român în perioada 2005-2012.”
  Luaţi de aici, exilare ( oare cui foloseşte ?!) :

  Fundaţia “ George Manu”
  scrisoare deschisă către Camera Deputaţilor
  Apel la responsabilitate

  în privinţa legii antilegionare

  Doamnelor şi domnilor deputaţi,

  In procesul legislativ al Camerei Deputaţilor ca for decizional a intrat de curând şi proiectul de lege PL 193/2014 cu referire la “modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

  Adoptarea acestui proiect de lege ar avea drept consecinţă printre altele şi interzicerea explicită a afirmării în public a ideilor legionare precum şi a cinstirii unor personalităţi ale istoriei României pe motivul apartenenţei lor legionare. Aceasta deşi multe din aceste figuri au devenit deja în conştiinţa opiniei publice adevărate repere morale, simboluri ale rezistenţei anticomuniste pe calea armelor din munţi sau sub forma căii spirituale şi jertfelnice urmată în închisori de aceia care s-au afirmat ca adevărate modele de sfinţenie.

  Dreptul fundamental la libertatea conştiinţei şi la libera opinie, inclusiv asupra trecutului şi prezentului României, este consfinţit prin articolele 29 şi 30 ale Constituţiei ţării noastre. Prin urmare, restrângerea acestuia, aşa cum se preconizează în proiectul de lege amintit, s-ar putea produce doar în urma unei situaţii extrem de grave, care ar ameninţa la modul cel mai serios structurile statului de drept din România. În absenţa unui asemenea context imperios, acest proiect de lege, profund restrictiv, riscă să devină el însuşi neconstituţional.

  Doamnelor şi domnilor,

  în calitatea pe care o are Fundaţia “Profesor George Manu”, anume aceea de a fi expus în ultimii 16 ani un punct de vedere legionar legitim şi autorizat, mai ales în paginile revistei lunare “Permanenţe” (poziţii care nu au făcut până acum obiectul vreunei plângeri sau anchete penale), vă invităm pe această cale să vă asumaţi deschis răspunderea pentru votul pe care îl veţi da asupra acestui proiect de lege.

  Fie că veţi vota în favoarea, fie împotriva sa, sunteţi datori faţă de toţi cetăţenii României să luaţi o hotărâre profund motivată şi asumată integral, cu toate consecinţele ei.

  Obligaţia fundamentală pe care o aveţi din poziţia de aleşi ai naţiunii este aceea de a vă informa corect, pentru a putea lua deciziile cele mai potrivite într-un spirit de obiectivitate şi dreptate.

  În acest sens ne permitem să vă adresăm următoarele întrebări, în speranţa că, dacă vă veţi documenta pentru aflarea unui răspuns, veţi reuşi să votaţi asupra proiectului de lege în deplină cunoştinţă de cauză, în spiritul amintit mai sus.

  1) Deţineţi informaţii privind existenţa iminentă a unui pericol “legionar” la adresa statului român? Există rapoarte SRI în acest sens? Au existat infracţiuni individuale ale unor persoane autodeclarate de orientare “legionară”, urmărite şi pedepsite, astfel încât comasarea unor asemenea cazuri să justifice o condamnare “în bloc” a tuturor formelor de manifestare de tip legionar?

  2) A existat pe de altă parte o dezbatere publică în societatea românească asupra iminenţei unui presupus “pericol legionar”? Aveţi cunoştinţă de existenţa unor controverse privind tema legionară în presa scrisă, digitală sau audio-vizuală cu un impact larg, care să poată fi numite cu adevărat “dezbatere publică”? Sau de alte dezbateri în care să fi fost prezentate argumente pro şi contra de către toate părţile implicate? Dacă nu aveţi cunoştinţă de aşa ceva, vă asigurăm că nu e vorba de o lacună în informarea dvs. sau de o scăpare cauzată de agenda, fără îndoială extrem de încărcată, pe care o aveţi în calitate de parlamentar.

  3) Chiar dacă nu au existat astfel de controverse cu un larg impact la nivelul societăţii româneşti, tema legionară se manifestă mai degrabă neoficial, mai ales sub forma unor personalităţi exponenţiale, care sunt cinstite ca eroi sau martiri anticomunişti. Adică prin promovarea unor modele de atitudine menite să aibă un efect pozitiv asupra conştiinţei noastre colective şi a identităţii de români. Aceste adevărate efigii morale tind să fie receptate pe o scară din ce în ce mai largă, despre ele s-au publicat numeroase cărţi memorialistice şi s-au realizat o serie de filme documentare sau artistice. Nu poate fi vorba cu adevărat de “controverse” sau “dezbateri publice”, căci în faţa cantităţii de opinii pozitive asupra acestor personalităţi legionare, critica şi poziţia exacerbat-negativă a venit aproape exclusiv dintr-o singură parte: Institutul “Elie Wiesel” pentru studierea Holocaustului şi cercuri apropiate acestuia. Aici numai de nepărtinire nu poate fi vorba, căci acest institut este dealtfel autorul moral al proiectul de lege amintit. S-a recurs la acest mijloc restrictiv al cenzurii de tip bolşevic, tocmai pentru că într-o dezbatere reală, la scara întregii societăţi, adevărul s-ar fi impus cu siguranţă în conştiinţa opiniei publice. O minoritate influentă doreşte însă cu orice preţ ca acest lucru să nu se petreacă, recurgând în acest scop, în lipsă de alte argumente, la metodele cele mai nedemocratice cu putinţă.

  4) Dacă ideologia şi regimul comunist au făcut obiectul studiului unei comisii care a emis un raport pe baza căruia Parlamentul României a votat o lege pentru condamnarea sa (lege care însă e lipsită de consecinţe practice), a existat un demers similar în ceea ce priveşte legionarismul? Un studiu al unei comisii asemănătoare, etc.? Evident, nu! Şi probabil nici nu va putea exista unul care să ajungă la concluzii menite să sprijine un proiect de lege care ar viza condamnarea şi interzicerea sa. Anume tocmai pentru că Mişcarea Legionară a fost scoasă (în urma unei anchete preliminare) de pe lista organizaţiilor “fasciste” sau “colaboraţioniste” care au fost condamnate de Tribunalul Penal Internaţional de la Nürnberg, cu toate că unii fruntaşi legionari se aflau la vremea aceea internaţi în lagăre americane de prizonieri ca făcând parte din Guvernul legionar din exil de la Viena, care a luptat până la capitularea Germaniei împotriva bolşevismului alături de puterile Axei. Toţi aceştia au fost eliberaţi şi, în general, toţi legionarii aflaţi în exil în ţările democratice s-au putut manifesta în cea mai deplină libertate, fără să fi fost urmăriţi sau condamnaţi pentru opiniile şi activitatea lor.

  5) Aveţi cunoştinţă de criticile aduse în rapoartele diverselor comisii ale Senatului sau Guvernului asupra versiunii iniţiale a proiectului de lege, şi de care nu s-a ţinut cont în varianta votată de Senat? De avizele negative care s-au dat de către unele din aceste comisii (Apărare şi Ordine Publică)? Consideraţi că poate fi votat un asemenea proiect de lege, care prevede includerea legionarismului în categoria infracţiunilor, atunci când în raportul Guvernului expunerea de motive a iniţiatorilor este desfiinţată prin următoarele argumente :

  “Includerea unor activităţi sau mişcări în sfera ameninţărilor la adresa securităţii naţionale nu determină calificarea, per se, a acestor fapte ca fiind infracţiuni. Dacă s-ar adopta acest raţionament ar trebui, pentru identitate de raţiune, să fie incriminate şi acţiunile de origine comunistă, menţionate şi acestea în enumerarea de la art. 3 din Legea nr. 51/1991.

  Menţionăm în context şi faptul că România a fost deja condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru încălcarea art. 11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în cauza Partidului Comuniştilor (Nepecerişti) şi Ungureanu împotriva României ca urmare a refuzului de a înregistra un partid comunist. În motivarea CEDO s-a reţinut că “una dintre principalele caracteristici ale democraţiei rezidă în posibilitatea pe care o oferă de a dezbate prin dialog şi fără recurgere la violenţă problemele ridicate de diferite curente politice de opinie şi aceasta chiar dacă deranjează sau îngrijorează. În această privinţă, o formaţiune politică ce respectă principiile fundamentale ale democraţiei nu poate îngrijora pentru simplul fapt că a criticat ordinea constituţională şi juridică a ţării şi că doreşte să o dezbată public pe scena politică. (…) Or, în speţă, instanţele interne nu au arătat în nici un fel prin ce anume programul şi statutul PCN erau contrare principiilor fundamentale ale democraţiei. ” ”

  Prin urmare, cu toate că legislaţia internaţională s-a pronunţat într-un spirit liberal în favoarea înregistrării unui partid cu o ideologie considerată controversată, în cazul iniţiativei legislative de faţă este vorba de ceva mult mai grav: anume de tentativa de interzicere a tuturor modurilor de manifestare ale ideologiei legionare, inclusiv simpla exprimare a opiniilor. Acest fapt nu poate reprezenta prin urmare decât o încălcare şi mai evidentă a principiilor universale ale drepturilor omului recunoscute de instanţele internaţionale.

  6) Sunteţi la curent cu faptul că în Senat nu au avut loc dezbateri şi luări de poziţie asupra proiectului de lege, votul având loc într-o atmosferă de indiferenţă totală şi de evitare a asumării răspunderii? Atitudini care i-au caracterizat până şi pe iniţiatorii formali ai acestui proiect de lege? Aceştia nu numai că nu au luat cuvântul pentru a-şi motiva demersul şi a solicita votul în vederea aprobării iniţiativei lor legislative, dar pur şi simplu nici nu au fost prezenţi în sală. Însă nu doar ei, ci toţi senatorii Partidului Naţional Liberal au lipsit de la vot. Vi se pare prin urmare normal ca în Camera Deputaţilor să fie aprobat un proiect de lege restrictiv şi problematic din punct de vedere constituţional şi al legislaţiei internaţionale, dacă nici măcar iniţiatorii acestuia nu şi-l mai asumă la modul serios, iar partidul din care aceştia fac parte nici nu s-a prezentat la votul din prima Cameră?

  Doamnelor şi domnilor,

  vă facem pe această cale un apel la responsabilitate.

  Indiferent cum veţi vota, respectul pentru democraţie şi pentru cetăţenii pe care îi reprezentaţi şi cărora le datoraţi calitatea actuală de parlamentar vă obligă la o atitudine de probitate morală.

  La luări de cuvânt neechivoce pentru motivarea deciziilor pe care doriţi să le adoptaţi, adică la participarea la o dezbatere reală pe marginea legilor prin care decideţi destinele ţării.

  Şi, în final, la asumarea răspunderii actelor dvs. în faţa poporului român şi a istoriei României.

  Suntem încredinţaţi că veţi şti să vă ridicaţi la înălţimea acestor comandamente şi că veţi şti să apăraţi principiile democraţiei şi ale statului de drept împotriva celor care cu adevărat le încalcă.

  Vă rugăm să primiţi pe această cale şi asigurarea întregii noastre consideraţii.

  Fundaţia “George Manu”

 23. Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, adăugând că nu ştie ca SUA să fie implicate în interzicerea accesului vicepremierului rus în spaţiul aerian românesc, transmite MEDIAFAX.
  „Ştiu că era într-o vizită în Moldova în acel moment. Evident că aceasta este o zonă în care sprijinim şi vom continua să sprijinim negocierea unui acord cuprinzător privind conflictul, care să garanteze suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei, asigurând, totodată, un statut special pentru Transnistria”, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, în cadrul unui briefing de presă.
  Despre asta nu suflă nici o vorbuliţă :
  „Robert Hunter Biden, fiul lui Joe Biden a fost cooptat in managementul firmei Burisma, Burisma este principala companie in domeniul energetic din Ucraina si vestea cu achizitia noului manager este chiar pe prima pagina a websiteului lor burisma „

 24. LEGALIZAREA HOMOSEXUALITĂŢII VA DESCHIDE CUTIA PANDOREI!
  2 iulie 2013

  Urmărind cu atenţie evenimentele recente de pe plan internaţional (inclusiv în România), observăm cu stupoare şi cu oarecare nelinişte, că aceste demersuri tot mai insistente de promovare şi legalizare a căsătoriilor dintre homosexuali, respectiv lesbiene şi a adopţiilor de către aceste persoane sunt concertate la nivel mondial şi doresc să submineze temelia societăţilor actuale care au ca fundament valorile creştinismului. Asistăm la o intensificare deloc întâmplătoare a lobby-ului prohomosexualitate şi adoptarea unor legi împotriva opiniei publice şi protestelor de amploare din mai multe ţări de pe bătrânul continent.
  Nu ar fi desigur foarte greu să-i descoperim pe artizanii din umbră ai acestei ,,revoluţii sexuale”, pe îndrumătorii şi sponsorii activiştilor gay, care nu se vor opri doar la câteva drepturi pentru homosexuali. Noi ştim cine sunt duşmanii lui Hristos şi ai familiei creştine. Ştim cine orchestrează această lovitură puternică dată modului de viaţă creştin autentic (ortodox). Aceştia nu pot fi decât evreii sionişti, cei care încă îl aşteaptă pe Mesia şi francmasonii care îi urmează de pretutindeni.
  Uitaţi-vă numai la cei care promovează homosexualitatea în România şi veţi vedea că nu au nici o legătură cu ortodoxia. Niels Schnecker, evreu mason, care s-a implicat activ în mai multe campanii electorale în SUA, a fost ales de liberali pentru alegerile prezidenţiale din 2014 pentru candidatura lui Crin Antonescu! Remus Cernea şi alte organizaţii precum Accept…
  Ca să conştientizăm pe deplin gravitatea fenomenului, ar fi poate suficient să amintim doar faptul că homosexualitatea reprezintă practicarea unor perversiuni sexuale (nu este o orientare sexuală aşa cum se invocă în mod greşit de către propagandiştii acestora), că perversiunile sexuale nu sunt îngăduite de Biserica Ortodoxă (fiind considerate păcate grele, strigătoare la cer) iar Dumnezeu a pedepsit categoric şi drastic homosexualitatea şi onania. Ne aducem aminte că Onan, care a săvârşit masturbarea sau onania a murit pe loc. Iar oraşele Sodoma şi Gomora, în care se practica homosexualitatea şi pedofilia, au fost distruse în întregime. Pe ruinele lor a apărut Marea Moartă, în care nu trăiesc vieţuitoare… Acestea nu sunt poveşti, ci realităţi cutremurătoare!
  Legalizarea homosexualităţii nu înseamnă doar o simplă acceptare de către societate a căsătoriilor dintre homosexuali, respectiv lesbiene. Implicaţiile sunt mult mai mari. Pentru noi creştinii, ea înseamnă în primul rând o legalizare a păcatului (a patimii desfrânării şi perversiunilor sexuale). Homosexualitatea poate favoriza în cazul adopţiilor pedofilia (abuzul sexual asupra minorilor, constituind astfel o pedofilie deghizată!) dar şi incestul şi poligamia. Iată de ce Rusia a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cuplurile de homosexuali.
  Legalizarea homosexualităţii va aduce după sine noi şi noi probleme sociale şi medicale, ştiut fiind faptul că manifestările homosexualilor se circumscriu sferei patologice. Paradele şi propaganda acestora larg mediatizată nu pot schimba în nici un fel datele problemei. Cei care îi folosesc ca masa de manevră vor de fapt să redefinească normalitatea, obligându-ne treptat să renunţăm la căsătoria tradiţională dintre bărbat şi femeie. Acesta este un scop perfid care serveşte altuia mai diabolic: reducerea populaţiei de pe Terra. Iată una din expresiile Noii Ordini Mondiale, la care se lucrează intens în prezent. Oamenii sunt forţaţi în mod indirect să desfiinţeze instituţia sacră a familiei creştine, considerată învechită şi depăşită, în dezacord cu modernitatea lumii în care trăim, să accepte tot mai mult metodele contraceptive şi aşa mai departe …
  Pe de altă parte, oamenii sunt determinaţi să accepte homosexualitatea ca pe o simplă orientare sexuală şi ,,normală”, pe care să o ofere apoi spre experimentare şi tinerilor de astăzi! Aşa cum au procedat în unele ţări şi cu sexul oral, recomandat chiar de unii medici şi psihologi! Ei vin şi ne învaţă că, de fapt homosexualitatea nu dăunează nimănui şi că reprezintă doar o expresie a libertăţii depline şi a personalităţii omului!
  Legalizarea homosexualităţii este vârful aisbergului care ne va lovi pe toţi din plin în viitorul apropiat. Ea va deschide cutia pandorei. Un exemplu este cel al activiştilor poligamiei din SUA, care au ieşit la rampă cu entuziasm, văzând în aceasta un pas istoric spre desfiinţarea familiei tradiţionale şi afirmarea poligamiei, în viziunea lor fiind necesară mai ales pentru emigranţii care lucrează în străinătate …
  În mod evident, o mare parte dintre oamenii de pretutindeni se vor revolta. Scriitorul H.G. Wells ne avertiza în urmă cu câteva decenii: ,,Foarte mulţi oameni vor uri NOUA ORDINE MONDIALĂ şi vor muri protestând împotriva ei.”
  Numai că, masonii şi-au făcut anumite planuri luându-şi anumite măsuri de prevedere: camere de supraveghere în principalele locuri publice, legi precum Tratatul de la Lisabona (ratificat şi de România!). Acesta din urmă, stipulează printre altele şi pedeapsa cu moartea în cazul ,, situaţiei de război, dezordine socială şi insurecţie”. Iar fiecare stat membru este obligat să participe la acţiunile militare şi ale Serviciilor secrete în lupta contra ,,terorismului”. Însă toate prevederile acestea sunt vag exprimate, dau naştere la interpretări şi la semne de întrebare. Ele pot favoriza în mod cert măsuri abuzive şi nedrepte împotriva cetăţenilor Uniunii Europene. (Vezi şi cartea Guvernul Mondial Coşmarul Omenirii, de Teodor Filip, Ed. Obiectiv).
  Nu trebuie uitat nici faptul că activiştii gay îi numesc pe creştini ,,fascişti”. Pe o pancartă din New York, se putea citi: ,,Viaţa începe când te opui creştinilor fascişti!” Oare unde vedeţi dumneavoastră legatura dintre fascism şi creştinism? Creştinii au instaurat undeva în lume dictatura? Au suprimat tocmai ei libertatea omului, un dar preţios de la Dumnezeu?
  Iar pe site-ul Wikipedia, legionarii şi preoţii ortodocşi sunt de asemenea văzuţi ca fascişti şi fanatici precum fundamentaliştii islamici… În timp ce preoţii catolici sunt mereu în centrul atenției mass media și văzuţi ca vajnici apărători ai drepturilor omului… De fapt, autorul articolului defăimător la adresa Bisericii Ortodoxe este însă un ateu sau catolic, sau mai degrabă un mason adevărat.
  Îşi poate imagina cineva oare toate implicaţiile din societate ale legalizării homosexualităţii? Este destul de dificil. Vor fi afectaţi în special copiii şi femeile, ca şi în cazul fenomenului pornografiei. Comportamentul sexual ar putea să debuteze la vârste tot mai precoce, afectând astfel ireversibil dezvoltarea armonioasă a personalităţii lor. Dar cel mai mult va influenţa moralitatea şi sănătatea (SIDA, etc). Pedofilia, incestul, poligamia, prostituţia, proxenetismul şi drogurile vor ajunge la cote inimaginabile …

 25. Profesorul Constantin Barbu: “Toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci”. INTERVIU Cuvântul Libertăţii

  http://www.badpolitics.ro/profesorul-constantin-barbu-toti-cei-noua-agenti-straini-care-au-produs-rapoarte-impotriva-lui-eminescu-sunt-evrei-unguri-si-evrei-austrieci-interviu-cuvantul-libertatii/
  ………………
  „Eminescu este viu, extrem de viu fiindcă geniul său este unul historial, el ghicind „enigma vieţii”. N-am vrut să spun până acum, dar toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci. Toată povestea stupidă cu antisemitismul lui Eminescu aici trebuie căutată. Este un lucru gingaş pe care va trebui să-l lămuresc. De ce nimeni nu spune că Eminescu a studiat caldeana cu marele profesor Petermann? De ce uită detractorii lui Eminescu faptul că geniul nostru a avut la Viena şi Berlin mari profesori evrei? Eu am publicat în Biblioteca Eminescuaproape toate cursurile pe care Eminescu le-a urmat la Viena şi Berlin cu o seamă de celebri profesori de origine evreiască. Detractorii lui Eminescu uită lucrurile esenţiale fiindcă de fapt nu le ştiu. Adevărata cândire a lui Eminescu este în ontologia poetică din poemele şi prozele sale.

  De ce nu arată detractorii săi (nişte analfabeţi, în fond) paginile geniale din Luceafărul (Caballa Lucis), Sărmanul Dionis (maestrul Ruben este evreu), Memento mori (strălucitele versuri despre Israel)? În articolele politice Eminescu a scris despre câţiva escroci financiari, nu despre Iisus Hristos şi consubstanţiala evreitate. Voi publica o lucrare complicată şi voi sta de vorbă cu adevărata elită evreiască, pentru a stinge această falsă problemă care este neproductivă din toate punctele şi nepunctele de vedere.

  Înnebunirea şi uciderea nihilistului Mihai Eminescu este un lucru complicat şi nu degeaba am avut nevoie de peste 20 de volume de Codul invers, care se va sfârşi pe la volumul 33.

  Doctorul Tălăşescu este acela care a avut în mână creierul lui Eminescu (şi nu Gheorghe Marinescu) şi el este cel care scrie în 1912 că vede aici o ţeastă zdrobită de o mână criminală. Dacă nu ar fi fost astfel, Maiorescu ar fi reacţionat fiindcă trăia.

  „Trăim într-un canibalism cultural de cea mai proastă calitate”

  Reporter: Ai putea să faci o schiţă privitoare la starea actuală a culturii române?

  C.B.: Îmi ceri un lucru foarte greu, şi de aceea nu voi schiţa decât patru mici răspunsuri improvizate.
  Prima problemă priveşte falsificarea cinstitei ierarhii („corifeii” falsificării până la escrocherie literară sunt Manolescu, Liiceanu şi Patapievici cu fostul său ICR).
  Când umbli cu fals, cultura ajunge în faliment aşa cum a demonstrat Manolescu la Uniunea Scriitorilor.

  A doua problemă priveşte obrăznicia de a introduce o „dictatură” literară care nu permite nici opinia liberă, nici adevărul, nici ierarhia reală. Cazul „Tribuna” este o adevărată apocalipsă. Numai că nimeni nu poate învinge aletheia (dez-văluirea, adevărul, realitatea – aşadar). Aşa i se întâmplă lui Manolescu canonizatorul dacă nu citeşte prefaţa lui Nietzsche la Aurora, unde o virgină o întreabă pe mă-sa dacă este adevărat că Dumnezeu se află peste tot. Auzind răspunsul că Dumnezeu se află peste tot, duduia zice: „Vai, mamă, dar nu este indecent?”. Aşa mi se pare şi mie inconturnabilul Manolescu: indecent (observi că am trecut chiar şi peste faptul că nu e Dumnezeu). Despre faptul că a plagiat din Jauss nici nu vreau să-i mai amintesc…”

 26. Adevărul despre cea mai profitabilă afacere europeană :

  „Parlamentarii UE si milionul de euro pe mandat
  de Dani Rockhoff HotNews.ro
  Sâmbătă, 24 mai 2014, 19:10 Alegeri 2014 | Europarlamentare

  Parlamentarii UE castiga gras si aceasta e o miza reala a tuturor candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, dincolo de promisiuni, intentii si alte abstractii cu care e chemat alegatorul la urne. Parlamentarii UE sunt platiti din bani publici, venitul lor reprezintand 878% fata de cat castiga unui cetatean european obisnuit, conform unui studiu efectuat de portalul german Preisvergleich.de. La sfarsitul unui mandat, fiecare dintre cei 766 de alesi in PE ar fi incasat pe cont peste un milion de euro, mai mult decat alesii parlamentelor nationale din tarile Europei, sau chiar dublu fata de congressmenii americani.

  Politicienii de la Washington castiga anual 133.221 de euro. „Cu salarii anuale, inclusiv adaosuri, de 213.924 euro, parlamentarii UE sunt dintre cei mai bine platiti politicieni din lume, depasindu-i chiar si pe colegii lor, senatorii din Congresul american”, considera publicatia germana Netztrends.de, pe baza datelor rezultate din studiu.

  Studiul mentionat mai aduce in discutie niste cifre, prin care se releva anumite disproportionalitati: de exemplu, Germania contribuie cu 20% la bugetul UE, populatia sa reprezinta 16,4% din cea a Uniunii, insa are doar 13% din voturile in Parlamentul UE. Nici contributia pe cap de locuitor al Uniunii nu e egala: campioni la plati ar fi Luxemburgul cu 499 euro/locuitor, urmati de Danemarca ((375 euro), Belgia (305 euro), Suedia(302 euro), Franta (290 euro) si Germania (253 euro).

  Contributia medie anuala a unui cetatean UE la bugetul Uniunii Europene ar fi de 195 de euro, la o populatie de 498 de milioane de cetateni, estimeaza Preisvergleich.de. Suma rezultata e considerabila, se ridica la 96.525.000.000, adica aproape 100 de miliarde de euro anual.

  In studiu se mai remarca faptul ca, intre veniturile alesilor si cele ale simplilor cetateni ai UE diferentele sunt „drastice” si ca, din anul 2009, „parlamentarii europeni si-au uniformizat retributiile, indiferent de potentialul economic si nivelul mediu salarial in tara de provenienta”. Cresterea retributiilor parlamentarilor din 2009 s-ar fi raportat la nivelul celor mai bine platiti parlamentari UE, si anume cei din Germania si Italia.

  „Egalizarea castigurilor politicienilor din UE, indiferent de tara de provenienta a acestor politicieni, a dus la situatia grotesca in care, intre timp, salariile parlamentarilor europeni reprezinta 2.051% fata de nivelul salariului brut mediu al populatiei bulgare (9.948 de euro). La fel si in Romania: un parlamentar ales duminica va primi o retributie de 1.861 de ori mai mare decat cea medie, a concetatenilor sai (10.908 euro/an)”, scrie publicatia germana Netzwelt.de, pe baza datelor din studiu.

  Alte comparatii intre castigul mediu anual al parlamentarilor si cel al cetatenilor obisnuiti ai UE se refera la Letonia (1.519% – 12.896 euro/an), Polonia (1.459% -13.721 euro/an ) sau Grecia (890% – 21.606 euro/an). In Portugalia ar exista un procent de 1.084%, in Spania de 806%, iar in Italia de 975%. Chiar si in tarile bogate ale Uniunii, diferentele sunt considerabile: Marea Britanie – 695% si Germania – 674%.

  Preisvergleich.de face analize si comparatii de preturi si costuri pentru a transparentiza informatia care ajunge la consumator, respectiv contribuabil. O estimare rezultata din studiul specialistilor facut public saptamana trecuta indica faptul ca „un cetatean obisnuit al UE trebuie sa lucreze 55 de ani, un bulgar chiar 108 ani, pentru a ajunge la castigul unui reprezentant al poporului o data ales in Parlamentul European, pentru o perioada legislativa de cinci ani.” In spiritul acestor calcule, deducem ca un roman de rand are un secol de munca in fata, pentru a plati cincinalul la Strasbourg al unui europarlamentar al sau.

  O alta publicatie germana, Focus.de, merge cu analiza si mai departe, punand in discutie uriasul salariu al presedintelui PE, Martin Schulz. In articolul de miercuri „Asa aduna Martin Schulz plusuri pentru salariul sau monstru”, este luat sub lupa modul in care acesta ar mai aduna in fiecare luna, pe langa „salariul de baza”, cca 18.000 de euro sporuri neimpozabile.

  In anul 2009, Martin Schulz (58 de ani) presedinte PE si actual candidat de varf al social-democratilor europeni la presedintia Comisiei europene, a putut opta pentru „salariul de baza” standard UE (8.021 euro), sau cel in vigoare conform legislatiei germane referitoare la „dietele”, cum numesc germanii salariile parlamentare. In aceasta situatie au mai fost si alti europarlamentari germani. „Schulz a optat pentru varianta din urma, de aceea primeste 8.252 euro pe luna”, explica expertul in administratie Hans Herbert von Arnim, care a pus cap la cap toate veniturile lui Schulz.

  Acestui venit de baza i se adauga, dupa dreptul european, cateva pausale (sporuri fixe). E vorba de un „spor de costuri” lunar, in valoare de 4.299 de euro, prin care, de exemplu, „isi poate plati costurile de birou sau de deplasare cu masina, in Germania”, precizeaza von Arnim. E greu de evaluat cat din aceasta pausala este folosita de parlamentarii UE in realitate, caci o serie de costurile de deplasare sunt platite „din alte surse de la bugetul european”. In plus, ca presedinte al PE, Schulz are la dispozitie doua masini de serviciu, cu doi soferi.

  Focus mai explica si la ce se refera cea dea doua pausala, de 304 euro pe care fiecare europarlamentar o primeste pentru participarea la plenul de la Strasbourg. „Ca presedinte al Parlamentului, Schulz primeste acesti bani nu doar in zilele de sedinta, ci 365 de zile pe an

  In plus, pentru a-si plati „angajatii”, staff-ul administrativ, presedintele PE – ca si fiecare europarlamentar – dispune de un buget separat. Profesorul von Arnim este de parere ca o parte din pausala, din suma fixa lunara care nu e folosita strict pentru costuri legate de activitatea parlamentara, ar putea constitui „un venit suplimentar mascat, si inca neimpozabil”.

 27. Merita vazut acest video: https://www.youtube.com/watch?v=1tuhsZD1r2E !
  OK ! Si acum daca stim ce a fost …..trebuie sa ne asteptam la povesti mult mai sophisticate ???
  Un fost pilot CIA depune marturie ca niciun avion nu a lovit Turnurile Gemene la 11/09/2001

  Subiectul asa-zisului atac terorist din 11/9 poate este consumat in prezent, dar in timp se dovedeste ca subiect de actualitate, datorita informatiilor care ies la suprafata. Daca dupa consumarea faptelor, in prima luna varianta oficiala parea verosimila, odata cu trecerea timpului si marturii a sute de oameni, precum si analizarea atat de catre specialisti cat si de oameni care doreau sa afle adevarul despre acest eveniment, iese in evidenta faptul ca a fost o operatiune ,,steag fals” orchestrata de catre elita occidentala( SUA, Israel si Arabia Saudita ) cu actorii pe care ai stim cu totii, in scopul declansarii ,,razboiului impotriva terorismului”, in plan extern, iar in plan intern interzicerea si reducerea grava a unor drepturi si libertati individuale esentiale prin semnarea de catre nazistul Bush Jr. a ,,Patriot Act” care incalca grav Constitutia SUA. Scopul general al administratiei Bush Jr. a fost intronarea unei dictaturi fasciste in SUA. Mijloacele folosite parca sunt copie la indigo cu cele folosite de catre Hitler in anii’30 pentru a prelua puterea in Germania, priviti :

  In prezent se ajunge la concluzia ca mijloacele prin care au dus la indeplinire prabusirea si dezintegrarea WTC nu sunt dintre cele clasice cum s-ar crede la prima vedere. Ultima concluzie si cea mai socanta este ca nu s-au folosit nici macar vestitele avioane care au intrat premeditat in cele doua turnuri pilotate de catre niste piloti neexperimentati arabi. Au fost folosite arme si tehnologie ce multi dintre noi nici nu ne imaginam ca ar exista.
  In cele ce urmeaza va redau o marturie de exceptie a unui fost pilot CIA.
  Un fost angajat CIA și pilot civil a jurat intr-o declarație pe propria răspundere, că niciun avion nu a lovit Turnurile Gemene, ca ar fi fost fizic imposibil.
  John Lear, fiul inventatorului Learjet – Bill Lear, a dovedit din experienta sa, ca ar fi fost imposibil fizic ca un Boeing-767, cum ar fi zborurile- AA11 și UA175 sa fi lovit Turnurile Gemene de la 9/11, în special atunci când au fost pilotate de catre piloți neexperimentați.
  El spunea :
  „Nici un Boeing- 767 nu a lovit Turnurile Gemene cum în mod fraudulos au susținut guvernul, mass-media, NIST și contractorii săi, a sustinut în declarația pe propria răspundere.”
  „Astfel de accidente nu au avut loc, deoarece acestea sunt fizic imposibil, cum este descris, din următoarele motive: în cazul UAL 175 care a intrat în turnul de sud, un adevărat Boeing- 767 ar fi început” telescopic „sa se dezintegreze atunci când botul a lovit coloanele de oțel de 14 inch care sunt de 39 de inch ( aprox. 99 cm in diametru ) pe centru.”
  „Coada verticala și orizontala s-ar fi separat instantaneu de aeronava, cand ar fi lovit coloanele de oțel și ar fi căzut la pământ.”
  „Motoarele la impactul cu coloanele de oțel si-ar fi menținut forma lor generală și, fie ar fi căzut la pământ fie ar fi fost recuperate din resturile clădirilor prăbușite.”
  “Niciun Boeing 767 nu ar fi putut atinge o viteză de 540 m/h( aprox.870 Km/h), la 1000 de metri deasupra nivelului mării datorita „vitezei duble parazite”.
  ,,Suprafața fantei motorului nu este conceputa pentru a accepta volumul de aer dens de la acea altitudine și viteză.”- ( Specific ca la altitudinea de 8000-12000 de metri, la care evolueaza aeronavele actuale, aerul este rarefiat, foarte putin dens, care opune o rezistenta minima asupra aeronavei, iar temperatura aerului este de cca. -50 de grade Celsius, n.a.).
  ,,Bucata de fuzelaj extern presupusa ca conține 3 sau 4 decupaje – fereastră este incompatibilă cu un avion care a lovit o coloana din oțel de 14 inch (aprox.35,5 cm), la peste 500 mph. Ar fi fost mototolită.”
  ,,Nici o parte semnificativă a Boeingului 767 sau motorul nu ar fi pătruns în coloanele de oțel de 14 inch dincolo de miezul masiv al turnului fără ca o parte din ele sa nu se identifice la sol.”
  ,,Resturile colapsului ar fi conținut secțiuni masive ale Boeingului 767, inclusiv 3 miezuri de motoare cu o greutate de aproximativ 9000 pounds( aprox.4 tone ,n.a.) bucata, care nu ar fi fost ascunse. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă din oricare dintre aceste componente structurale masive la WTC. O astfel de dispariție completă a Boeingului 767 este imposibila.”
  Declarația pe proprie răspundere, din data de 28 ianuarie 2014 face parte dintr-un proces deschis de către Morgan Reynolds, în Statele Unite District Court, Districtul de Sud, New York.
  În martie 2007, Reynolds, un fost economist-sef sub administrația George W. Bush a depus o Cerere de Corectare cu Institutul National de Stiinta si Tehnologie din SUA invocând convingerea că avioane comerciale reale (Boeing) nu au lovit turnurile WTC.
  Deși Miscarea Adevarul despre 9/11 a respins inițial teoria ” nu au existat avioane”, ca prea bizara, după o analiză științifică și rațională, aceasta a devenit o explicație larg acceptată datorita probelor colectate.
  Spre deosebire de orice altă formă de declarații, o declarație pe propria răspundere devine adevăr în drept, în cazul în care aceasta nu este răsturnată. În acest caz guvernul american va fi obligat să admită că varianta oficiala data de Comisia 9/11 este greșită.
  Căpitan în rezervă, fostul pilot CIA in varsta de 65 de ani – care are peste 19.000 de ore de zbor – a atras de asemenea atenția asupra lipsei de experiență a piloților care ar fi zburat cu aeronavele:

  ,,Presupusa coborâre controlata în New York pe o linie relativ dreaptă in curs de un pilot novice, este puțin probabil din cauza dificultății extreme de a controla poziția, rata de coborâre și vitezei de coborâre în parametrii de zbor „controlat”.”

  „Este nevoie de un pilot de înaltă calificare pentru a interpreta” EFIS „( displayurile electronice de zbor ), cu care nici unul dintre piloții hijacker nu ar fi fost familiarizati chiar daca au beneficiat de instruire, și de a folosi controalele sale, inclusiv eleroane, cârma, lifturi, spoilere și drosseli de efect ca să mențină controlul si coborârea.”

  Lear, în conformitate cu declarația sub jurământ, a zburat cu peste 100 de tipuri diferite de avioane în timpul celor 40 de ani de zbor și deține mai multe certificate de aviator FAA decât orice alt pilot FAA certificat. El a zburat in misiuni secrete pentru CIA din Asia de Sud-Est, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa între 1967 și 1983, apoi a petrecut 17 ani de lucru pentru mai multe companii aeriene de pasageri și de marfă ca căpitan și instructor de zbor.

  El este un membru al http://pilotsfor911truth.org/ care a arătat în mod constant că era imposibil pentru ca acele avioane sa fi lovit Turnurile Gemene în modul în care Comisia 9/11 a sugerat.
  Comisia nu a luat probe de la experți sau piloți atunci când a efectuat investigațiile privind atacurile in 2002-2004.

  sursa : http://neonnettle.com/

  Ideea care se avanseaza acum este ca s-a folosit tehnologie holografica pentru a induce imaginea avioanelor care s-au si vazut la TV cum au intrat cu viteza in cele doua turnuri, iar turnurile au fost lovite cu o arma ( electromagnetica, scalara, cu impuls sau de alt gen necunoscuta noua ), pentru a realiza efectul.
  Priviti urmatorul videoclip si fiti foarte atenti la minutul 16.25 – se vede o silueta a unui obiect zburator care evolueaza pe langa turnuri chiar in momentul impactului. In afara de aceasta, la momentul impactului, chiar inainte ca silueta avionului ( hologramei) sa loveasca turnul se vede un flash de lumina. Acesta patrunde apoi complet in turnul din otel fara sa se dezintegreze nimic din asa-zisul avion, ca si cum ar intra in branza….este contrar oricaror legi ale fizicii clasice…

  Video aici : https://www.youtube.com/watch?v=CUoqwUVOxHE

  In videoclipul urmator priviti la minutul 5 si 11 , dupa ce primul turn este in flacari, apare clar in deplasare spre cel de-al doilea o sfera , poate fi un OZN sau o arma secreta, nimeni nu stie inca dar efectul a fost constatat…

  aici : https://www.youtube.com/watch?v=1tuhsZD1r2E

  Dupa aceasta scurta si nespecialista analiza se poate trage o concluzie. In desfasurarea evenimentului de care am amintit s-au folosit tehnologii care noi oamenii de rand nu avem habar si nici nu le concepem. Acestea sunt detinute de catre cabala pentru a-si duce la indeplinire planurile malefice de sclavizare a omenirii.

  In alta ordine de idei, teama si panica teribila provocata de acel eveniment pe plan mondial a fost majora. Asta s-a si urmarit. In plan subtil, energetic, scaderea frecventei de vibratie a constiintei planetare si se pare deschiderea unui portal energetic negativ pentru influentele reptiliene sau ale altor civilizatii ET negative ( archoni..) cu care cabala conlucreaza in acest plan.

  De ce nu au intervenit civilizatiile ET benefice pentru anihilarea acestui eveniment? Omenirea avea nevoie de acesta, pentru a se TREZI . Efectul, in timp asupra oamenilor a fost exact invers fata de ce preconizase cabala. De la acel moment omenirea se trezeste in masa si acest fapt este incontestabil.

  Mai avem putin ca sa punem capat tuturor planurilor cabalei si sa incepem sa construim o lume dreapta, pozitiva si benefica pentru tot ce exista pe aceasta planeta.

 28. Cele de mai jos nu sunteţi obligaţi să le citiţi !
  Puteţi chiar să le ştergeţi, dar asta nu va schimba cu nimic crudul adevăr spre care ne îndreptăm dacă dormim pe noi !
  Reply
  Radu Humor says:
  June 3, 2014 at 9:57 am
  Oamenii lucizi și în cunoștiință de cauză observă o serie de evenimente ce s-au desfășurat în ultimul deceniu mai exact , din 11 septembrie 2001 incoace, și cu siguranță și-au pus întebarea – ce Dumnezeu se întâmplă ? Vedem o escaladare continuă a violenței, minciuni pe față, invazii, false conflicte, revolte in masă, sărăcie, ruinare și moartea a milioane de oameni…Lumea întreagă a ajuns să fie un loc periculos și demn de compătimire, și pe zi ce trece lucrurile merg din ce in ce mai prost…

  Ceea ce ne conduce către întrebarea cât se poate de evidentă: De ce? De ce se întâmplă tóate acestea? Putem oare s-o explicăm ca fiind Natura Ticăloasă a Omului? Ori poate nebunia și ignoranța sa? Poate doar o serie greșeli impardonabile și decizii proaste privitoare la problemele-cheie ale societății?

  Majoritatea ar găsi un răspuns pregătit, colorat fără îndoială de către punctul de vedere filozofic propriu. Cei mai raționali vor spune că sunt doar niște decizii pripite luate de oameni normali intr.-un context aflat în plina dezvoltare și expansiune. Cei optimiști vor ridica din umeri acceptându-și soarta ca fiind evidentă pentru că războaie, persecuții, sărăcie și corupție au existat dintotdeauna…Pesimiștii, ca de obicei, se vor plânge că toți vom fi condamnați la autodistrugere, în special dacă se numară printre adepții teoriei „2012-căiți-vă, sfârșitul lumii se apropie”. Și atunci ce ar trebui să credem?
  Pentru început, ceva despre cuvântul Conspirații…
  Dacă cumva vă numărați printre cei care nu dau doi bani pe explicațiile de mai sus, și simțiți că toate dezastrele în care a ajuns lumea sunt orchestrate cu intenții dubioase – că undeva există un grup de oameni ce controlează cursul evenimentelor la scară mondială, atunci – mare atenție: riscați să fiți etichetați drept niște ciudați paranoici pradă halucinațiilor, delirând despre teoria conspirației.
  Dar nu este cazul să vă îngrijorați prea tare, pentru că cei care resping a priori, ca fiind simple „teorii ale conspirației ” , toate încercările de a construi un model alternativ privitor la felul în care ar trebui să funcționeze puterea globală sunt fie: a)săraci cu duhul și cred într-o „lume după chipul și asemănarea celei prezentate de CNN și Fox News”; b) miopi, care nu percep importanța proceselor geo-politice pe termen lung; sau c) cei care disimulează în mod intenționat, care servesc pe ascuns anumite interese, protejând astfel Elita Puterii Mondiale, și care întotdeauna devin neliniștiți atunci când cineva îi ia în colimator. Mă voi ocupa direct doar de cei din ultima categorie.
  Nici măcar nu este atât de greu să respingi aceste acuzații de „teorii ale conspirației”, pentru că ceea ce se stigmatizează prin ele nu reprezintă altceva decât un comportament omenesc perfect normal. Sau poate ar trebui să strigăm cu toții „Săriți, Conspirație!” ori de câte ori doi sau mai mulți inși cu interese și scopuri comune se întâlnesc ca să-și planifice activitățile si să se pună de acord în privința lor, unindu-și eforturile pentru a-și atinge țelurile și obiectivele mai ușor și mai sigur? Vedem că acest mecanism funcționează în viața de zi cu zi in comunitate,la școală, chiar și în familie. Un asemenea comportament absolut normal este atât de generalizat încât nimeni nu-și mai bate capul cu el – dar numai până în momentul în care cineva scoate în evidență și punctează faptul că eșaloanele superioare ale puterii mondiale procedează exact la fel.
  De fiecare dată când cineva afirmă că unele entități și persoane foarte puternice și influente se angajează în mod deloc surprinzător în acțiuni comune, planuri și înțelegeri, urmărind atingerea unor țeluri comune, cuvântul acela cu „C” lovește cu toată forța gata să anihileze instantaneu orice idee sau investigație de acest fel.
  Cum de îndrăzniți să spuneți că bancherii mondiali complotează să manipuleze banii și finanțele ca mai apoi să poată controla economiile naționale, piețele de capital, guvernele și mass-media! Cum de îndrăzniți să îndrăzniți să insinuați faptul că cei puternici și bogați înființează organizații precum Consiliul pentru Relații Internaționale (in original: Council on Foreign Relations-CFR) sau a Comisiei Trilaterale (în original: Trilateral Commision) ca să-și realizeze mega-planurile geo-politice sprijinind pe termen lung interesele Elitei Puterii Mondiale menite să impună un Guvern Mondial pentru toată Omenirea! Cum poți fi atât de paranoic încât doar să sugerezi faptul că Puterea Banilor este folosită precum o mână grea în a-și plasa „oamenii lor” către Casa Albă, Parlament, Strada Downing (cunoscută drept – cartierul general al guvernului majestății sale), Casa Rosada (reședință prezidențială – Argentina) șamd. și în birourile Editoriale ale liderilor mass-media (ex. CNN, Fox News, MSNBC, New York Times etc.) ?
  Aceasta este reacția majoritară diseminată de trusturile de presă când ne trezim vorbind de bancheri, magnați ai petrolului, contractori pe sisteme de apărare, politicieni și jurnaliști împreună cu corporațiile aferente, organizații, bănci, lobbies (un fel de mită politică-nota traducătorului), loje, forțe armate – toate făcând parte dintr-un sistem clar bazat pe interese și obiective comune – coalizând și folosind vaste resurse financiare pentru a-și exercita precum o mână de fier controlul asupra societății. Toate acestea sunt atât de relevante încât doar oamenii foarte naivi (sau acei insolenți „analiști” aflați pe statul de plată al Elitei!) concluzionează altfel. Ceea ce este considerat naiv este ca și cum ai afirma că George Soros „nu și-ar bate capul” nici măcar să ridice receptorul telefonului și să răspundă apelului făcut de către Sir Henry Kissinger sau Christine Lagarde pentru a discuta ceva legat de niște planuri tacite; sau că David Rockefeller nu servește sau nu a servit niciodată cina împreună cu frățiile sale din familiile Rothchild, Morgan sau Warburg.
  Nu fiți surprinși încă de acest cuvânt cu litera „C”. Cei ce-l uzitează sunt tocmai acei oameni care-i reduc la tăcere pe cei lucizi și treziți, deoarece nimic nu reprezintă ceva mai periculos pentru ei decât… oamenii care dau dovadă de luciditate și se află în cunoștiință de cauză!
  Acum, hai să aruncăm o privire la cum funcționează lumea, spune-i „conspirație” sau cum vrei.
  Guvernul Mondial
  Visul ridicării unui guvern mondial controlat de un grup relativ mic, minoritar dar eluziv a început acum câteva secole bune în urmă. Rădăcinile sale fiind înfipte nu numai pe scena politică, dar deasemenea în sferele sociale, culturale și religioase, folosind deseori tonalități simbolistice cu caracter ocult.
  Revenind la timpurile noastre toate acestea sunt descrise sub o altă formă ascunsă vederii prin termeni precum o „Nouă Ordine Mondială” , „ O Singură Lume” , „ Deasupra-Lumii” și mai recent termenul de „Globalizare”. Gândiți-o sau denumiți-o cum credeți de cuviință, însă adevărul constă în fapte reale ce se desfășoară acum chiar sub spectrul nostru de înțelegere, lucruri precum suveranitatea națională, drept conferit Oamenilor să se reprezinte și să se organizeze în jurul statelor-națiuni, situație în care nici o autoritate externă nu are putere politică sau juridică într-un stat ( în caz că ați uitat definiția suveranității) liberi să decidă împreuna soarta sa ca stat și națiune, concept care acum este atât de erodat și difuz încât nimeni nu ar îndrăzni să definească ce mai înseamnă Suveranitate, sau ce definim prin ea.
  Toate acestea poate ar fi acceptate, doar dacă suveranitatea națională s-ar reduce către problemele globale pentru o eventuală cooperare și găsirea unor soluții împreună pentru Umanitate ca întreg – pentru Binele Comun – dar iată din păcate că problemele actuale pe care le împărtășim sunt creșterea săraciei, foametei, bolilor, contaminărilor și nu în ultimul rând al războaielor, ceea ce ne prezintă o imagine cu totul altfel decât acel bine comun. Vă întrebați probabil, de ce? Ce motiv, și ce scop are acest Guvern Mondial care nu se afiliază în jurul acelor instituții robuste ale statului de drept sau ale unor alte instituții globale care dețin (sau mai bine zis ar trebui să dețină) acel Bine Public Comun al Oamenirii pe prim plan, dar care mai degrabă reprezintă și se afiliază cu acele organizații private ce dețin un sector profitabil și interesele lor mai presus de toate. De fapt, acest Guvern Mondial pe care-l vedem deja desfășurându-se sub privirea noastră, posedă acea cheie, foarte caracteristică, dar rar menționată, este privat.
  Puterea Privată
  Să începem de la elementele de bază: ce conduce lumea astăzi nu este nici justiția, nici căutarea acelui numitor comun pentru binele umanității, nici măcar legile internaționale nu se iau în considerare, nici sistemul de valori etice ar avea vreun efect, ce să mai vorbim de democrație. Ceea ce guvernează lumea este Puterea, și acea Putere din zilele noastre s-a comasat și a căzut în mâinile unei minorități uzurpatoare. Ce și cum definim acest cuvânt „Putere”?
  Mai întâi de toate, Puterea se definește ca fiind abilitatea concretă de a plănui, promova, organiza, și a acționa ferm, obținând astfel o serie de rezultate care invariabil vor conduce spre obiective specifice și dorite într-un țel bine definit, fie de scurtă, medie sau de lungă durată. Puterea este capacitatea și tenacitatea cu care s-ar realiza acele lucruri indiferent de împrejurări, obstacole, sau rezistență, și în același timp blocând sau îndepărtând indiferent de forța de rezistență opusă ei, și dacă este necesar – fie chiar și prin război.
  Această definiție se întinde de la un capăt la altul în politic, economic, industrial, mediul de afaceri, tehnologic, cultural, psihologic și (de obicei ca ultimă instanță) pe scena militară de acțiune – intervenție armată. Toate aceste războaie ale Puterii se exercită și sunt puse în practică în ziua de azi, necesitând o coordonare și folosire inteligentă ale resurselor aflate la îndemână, fie ele din belșug sau deficitare, reale sau virtuale – însă cu o perspectivă clară și concisă privind atingerea obiectivelor și țelurilor propuse.
  În al doilea rând trebuie să subliniem faptul că este necesar să diferențiem Puterea Formală de Puterea Reală. Ceea ce ne arată mass-media sunt cele mai de top rezultate vizibile, rezultate care prezintă acțiunile exercitate de către structuri ale Puterii Formale, adică, guvernele naționale, piețele financiare și mediatice etc., și nimic mai mult. Cu toate acestea, pârghiile Puterii Reale care declanșează o serie de lucruri, sunt mult mai puțin vizibile. Ele plănuiesc ce se întâmplă în lume, când se întâmplă, unde, și cine trebuie să facă acestea. Simetriile dintre Puterea Reală și cea Formală ne ajută sa explicăm cum funcționează acest sistem global. Să recapitulăm:
  Puterea Reală este centrată pe structuri proactive discrete și organizații ce conduc concret și efectiv procesele politice, economice și sociale ale unei națiuni, regiuni, clasă socială, instituții publice sau private, sau o combinație dintre acestea. Eficiența ei derivă din continuitatea sa de-a lungul timpului care-i permite să crească și să poată înclina balanța în favoarea sa dezvoltând capacitatea de a domina întreaga lume. Structurile Puterii Reale generează niște cauze care, deși nu sunt vizibile, au rezultate foarte vizibile.
  Puterea Formală în schimb este centrată pe structuri care în mare parte sunt executori reactivi ai strategiilor și deciziilor emanate din structurile Puterii Reale. Acestea includ structuri la nivel înalt ca marile corporații multinaționale, bănci transnaționale, monopoluri multimedia, universități cheie și eșaloane de top guvenamental din toate țările (președinți, membri ai guvernului, parlamentari, judecători) . Structurile Puterii Formale sunt direct răspunzătoare de efectele evidente din top ce își trag rădăcinile din cele mai puțin vizibile emanate de structura Puterii Reale.
  Acapararea și uzul puterii seamănă în multe privințe cu sportul numit – surfing (navigare pe valuri cu ajutorul unei plăci aqvadinamice denumită surf-board): în care simți și esti conștient de pericol, dar îți păstrezi echilibrul, și rămâi pe placă, menținerea flexibilă a controlului asupra vitezei de deplasare, direcției și a înălțimii valurilor. „Surferii” buni „încalecă valul” și-l mențin sub ei, sau cum a spus filozoful de origine italiană Julius Evola care recomanda să învătăm cum „să călărim tigrul…”. Dacă stau să mă gândesc bine, puterea ar fi precum o felină ce ne vânează, abilă și gata de atac, aflată în continuă căutare a hranei folosindu-și toate tacticile necesare prinderii ei.
  Aceasta ne conduce către necesitatea aprofundării „Legii Puterii” indiferent cât de brutală ni se prezintă. Cei ce dețin Puterea o folosesc tocmai pentru a-și promova și conduce obiectivele și interesele proprii; pe de altă parte cei care NU o dețin sunt nevoiți să suporte consecințele acțiunilor celor care dețin Puterea și le conduc astfel obiectivele și interesele comunitare.
  Tocmai aici se înrădăcinează situația dramatică în care se regăsesc marea majoritate a țărilor pentru că puterea nu se mai află în mâinile popoarelor și organizațiilor aferente conlucrând către acel Bine Comun.
  Piramida
  Ne-ar ajuta poate să analizăm Puterea din punctul de vedere al corporațiilor. La urma urmei, corporația de tip modern s-a dezvoltat, a înflorit și a supraviețuit de-a lungul a câtorva secole devenind astfel un instrument cheie în schimbarea evolutivă care în cele din urmă s-a transformat într-un proces de privatizare a puterii, preluând frâiele de control de la instituțiile politice publice către structuri economice de rang înalt articulate în trei nivele ierarhice vertical:
  1)Acționarii, cei care sunt proprietarii de drept și care dețin controlul asupra Corporației, chiar dacă rareori ajung să se implice în mod direct în procesele operaționale sau administrative, acționarii sunt concentrați doar pe finanțele ei și nu pe producția în sine.
  2)Bordul director(Consiliul Director), cei ce reprezintă acționarii și interesele lor, supraveghind și controlând desfășurarea corectă, eficientă și ordonată a operațiunilor Corporației în deplină concordanță cu interesele acționarilor. Ei sunt direct răspunzători de creșterea maximă a valorii acțiunilor bazate pe cheltuieli minime fie atât în prezent cât și în perspectivă, în acest fel făcând din corporație de tip capitalist un agent intrinsec anti social.
  3)Managerii, reprezintă acea pătură a angajaților foarte bine remunerați responsabili direct cu desfășurarea activităților de zi cu zi ale Corporației. În general ei sunt oameni cu o înaltă pregătire profesională, specialiști dedicați ce adaugă acea plus valoare Corporației prin talentul, abilități organizatorice și disciplină.
  L a ora actuală există deja o supertructură a unui veritabil Guvern Mondial, dar în mare parte nu poate fi recunoscută ca atare din cauza faptului că paradigmele asociate conceptului de „guvern” nu se lasă prea ușor descoperite. Mai curând din moment ce puterea a încăput pe mâna domeniului privat, Guvernul mondial de astăzi are mai multe în comun cu structurile puterii private de tip tradițional descrise mai sus(corporație). Aceast fapt constitue însăși temelia „globalizării”, unde puterea este de tip privat, iar democrația reprezintă sistemul politic preferabil prin care structurile puterii private controlează guvernele prin intermediul banului.
  De aceea puterea poporului – „guvernul” – din aproape toate țările nu pot ocupa decât pozițiile inferioare la nivel decizional (Președinte, Prim Ministru, Congres, Parlament etc.). Pozițiile medii și superioare la nivel decizional se află în totalitate mai presus de sau în afara sferei de influență a guvernelor sau statelor, așadar poporul nu are acces sau control asupra lor, în ciuda faptului că ne afectează în mod direct pe toți. Hai să vedem în continuare mai în detaliu cum funcționează practic această ierarhie a dominației globale:
  Decizii la Nivel Înalt (adică Cei ce Dețin Lumea) – Scopul Geopolitic
  În lumea corporațiilor private, deciziile la nivel înalt se iau de către acționari. În sistemul de Guvernare Mondială acestea se iau de către Elita Puterii Globale. Cu excepția țărilor mari precum Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Federația Rusă, China și Franța, guvernele naționale ale altor state au acces decizional restrâns sau nu-l au deloc la acest nivel superior unde „Stăpânii Lumii” au monopolul Puterii Absolute. Toate acestea sunt coordonate și grupate în jurul următoarelor axe principale care au de a face cu aspectul geopolitic:
  Think Tanks – Organizație compactă, ierarhică, perfect consistentă și coerentă cu legături puternice în rețeaua globală de centre pe probleme geostrategice și planificare – așa numitele „think tanks” – mai concret exemple ca : Consiliul pe Relații Internaționale (CFR), Comisia Trilaterală (TC), Grupul Bilderberg, Institutul Regal pentru Relații Internaționale („Chatham House”), Forumul Economic Mondial, Proiectul pentru Un Nou Secol American (PNAC), printre altele. Atribuțiile lor sunt de a planifica dezvoltarea pe termen lung procese complexe legate de sfera politică, economică, financiară, tehnologică, militară și culturală, integrându-le intr-un complex consistent și sustenabil de modele geopolitice, echipat să atingă pe termen lung o dominare națională, regională și mai apoi globală in continuă creștere.
  Dinastii de Familii Financiare deținătoare ale unor imense puteri economice, financiare si sfere de influență socială bazate pe averi acumulate de-a lungul câtorva generații, sau chiar timp de câteva secole și aici s-ar enumera următoarele familii: Rothschild, Rockefeller, Morgan, Mellon, Bin-Laden, Bush, Buffet și alții.
  Dinastii Regale și Familii cu descendență Nobiliară ce au deținut puterea de-a lungul secolelor fie economică, financiară, socială sau religioasă, și intre acestea sunt de menționat familile nobiliare conducătoare ale Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Belgiei precum și acele neîncoronatedar foarte influente ale Franței, Germaniei, Austriei, Italiei și Portugaliei. Toate aceste familii sunt într-o directă legătură cu echivalențele lor din lumea Islamică, șeici și regalități, sau nobilitățile financiare așa zise „patriciene” din SUA.
  Organizațiile Religioase – Structuri politice bazate pe cultele principale religioase, notabil ar fi Vatican, Biserica Anglicană, Biserica Luterană, Biserica Calvinistă, Sinedriul Evreiesc, Biserica Evanghelică și Biserica Penticostală cu organizațiile aferente, multe dintre ele cu afinitate spre pro-Zionism;
  Structuri Politice Supranaționale – Masoneria, Zionism, Social Democrația Internațională, Creștin Democrația Internațională, precum și alte ONG-uri și acele „lobbies”(lobby se referă la influențarea legitimă a deciziilor politice, prin activități de comunicare profesionist realizate, care implică expertiză legislativă, tehnici discursive si abilități strategice). În aceste structuri găsim eșaloanele cele mai înalte aflate în vârful piramidei puterii globale care împreună conduc și decid soarta lumii. Fără îndoială, orice s-ar afla în spatele acestor „Iluminați” tradiția se respectă, dăinuie și se continuă și acum: o grupare compactă aflată în jurul unei Mese Rotunde formată din așa ziși „Bătrâni Înțelepți” ce reprezintă puterea banilor, familii Dinastice, Regi, Regine, Șeici, Cardinali din Vatican, Rabini, clerici din Bisericile Luterane și Anglicane,precum și liniile directe de sânge din care se trage și va apare viitorul „Rege al Lumii”. Responsabilitatea nu trece de acest punct terminal.
  Crima Organizată – Nu este surprinzător faptul că crima organizată interacționează cu aceste structuri „legitime” ale puterii și care au fost create chiar de ei sub pretextul de „ convenții operaționale”. Toate acestea se desfășoară sub acoperire; diferite Mafii, vânzători de armament, carteluri de droguri, spălători de bani, plus cei ce se ocupă de finanțele acestor organizații. Limtele lor de acțiune nu sunt trasate concret de sistem și aceasta se întâmplă din cauză că s-au infiltrat firm în organizații „legitime” incluse sunt CIA (Agenția Centrală de Inteligență), MI6 (Serviciile Secrete Britanice), Mossad (Serviciul Secret Israelian), DEA Agenția pentru Controlul Traficului de Droguri), FBI (Biroul Federal de Investigații), SEC (Comisia de Securizări și Schimburi), diferite instituții financiare, piața bursieră, precum și forțe armate și securitate. Această structură a puterii Noii Ordini Mondiale conține pacturi și înțelegeri tacite contopite cu organizațiile criminale de acest gen care sunt dispuse să respecte și să se supună acestor principii directive nescrise precum și regulilor de luptă.
  Pozițiile Medii Decizionale (așa numiții „The Deciders”- cei ce Decid) – Scop Strategic
  În lumea corporatistă privată, toate acestea cad în mâna Consiliului Director. În Guvernul Mondial aceasta face referință la un set de jucători de top cum ar fi: corporațiile multinaționale, instituțiile financiare transnaționale, monopolurile de media, universități de prestigiu, și acele notabile sectoare de activitate din toate guvernele naționale, de menționat fiind cele ce se ocupă cu relații și afaceri externe, economie și apărare.
  Toate acestea împreună coordonează și operează resurse uriașe, canalizându-le spre finanțarea campaniilor politice care promovează partidele politice, precum și candidații care în prealabil au fost atent selecționați, cercetați, stabiliți și aprobați partidele de ei, menținând astfel o balanță credibilă și o imagine bună pentru a se asigura că electoratul păstrează în permanență impresia – deși falsă – că „poporul îi alege pe acei care-l conduc”: hai să-i spunem acestei sintagme „jocul de-a democrația”.
  Monopolurile de multi media, în schimb, execută campanii scurte dar intense cunoscute sub numele de PsyOps(operațiuni de război psihologic), chiar înainte de alegeri, în timp ce sistemul de educație(analiști politici etc.) execută presiuni psihologice pe termen mediu și lung, ca să se asigure de faptul că majoritatea polulației crede, acceptă, îmbrățișează și joacă „jocul de-a democrația” fără să-și pună prea multe întrebări, sau chiar deloc.
  Pozițiile inferioare Decizionale (Operatorii Cotidieni) – Scop Operațional
  În lumea corporatistă privată, acestea sunt puse în mâinile Managerilor. În Guvernul Mondial, ele cad în slujba Autorităților, de exemplu: guvernele naționale(parlament, etc), instituțiile de menținere și respectare a legilor (poliție, instituțiile judiciare, jandarmerie etc.), armate și forțe de securitate națională, departamente de control și supraveghere, și altele. În această categorie este inclus și Președintele statului sau Primul Ministru în calitate de șef al Executivului, Parlamentarii (sau Congresmenii) în Legislativ și Judecătorii în Justiție.
  Un președinte sau prim ministru al unei națiuni este, astfel, limitat la simpla execuție a deciziilor executive pe termen scurt pe durata scurtului lor mandat (de obicei trei sau patru ani și, eventual, cu un nou mandat la realegere: evident, o perioadă mult prea scurtă pentru a consolida continuitatea puterii). Ei pot fi considerați un fel de „directori executivi” (CEO) ai țărilor, dar cu „aripile tăiate” și combătuți permanent de un grup la fel de controlat de candidați preselectați ai „opoziției”, la rândul lor modelați, scanați și aprobați de către aceiași „Directori” și „Acționari” ai Elitei Puterii Mondiale, care controlează întregul joc democratic, finanțând campanii electorale costisitoare și campanii psihologice în mass-media.
  Dinamica
  O altă cauză majoră a escaladării violenței și stărilor conflictive din zilele noastre este faptul că procesele financiare, economice și sociale au o dinamică foarte diferită unul față de celălalt și au ceea ce am putea numi proprii lor factori „temporali”:
  Finanțe (Schimbare Rapidă) – Tehnologia modernă permite domeniului financiar să se miște instantaneu, deoarece operatorii financiari și jucătorii din piața bursieră din lumea întreagă speculează, investesc, retrag bani din piață, migrează de pe o piață pe alta, de la o valută la alta, folosind rețele de telecomunicații, software și computere extrem de performante cu viteza luminii, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
  Dinamica: „Timpul” în Finanțe se măsoară în secunde și minute și a devenit puternic automatizat. Acest avantaj uriaș explică în linii mari de ce în prezent Finanțele au o dominație absolută asupra noastră.
  Economia (Schimbare Moderată) – Procesele economice se derulează într-un ritm mult mai lent, deoarece producerea de autovehicule, avioane și mașini, fabricarea de dulciuri și îmbrăcăminte, construcția de fabrici și uzine, instruirea și recrutarea de personal – toate necesită planificare, cunoaștere, timp și efort.
  Dinamica: „Timpul” în Economie se măsoară în zile, săptămâni, luni, ba chiar și ani. Economia Reală operează, deci, cu o viteză mai mică decât cea a Finanțelor Virtuale, cărora li se subordonează în mod cu totul nefiresc.
  Societate (Schimbare Lentă) – Procesele colective ce guvernează schimbările în paradigmele mentale, valorile morale, moravurile sociale, obiceiurile sau moda etc. sunt și mai lente. În zilele noastre asistăm la o „reorganizare” socială și culturală globală fără precedent. Cele două instrumente fundamentale care produc Schimbarea Socială sunt:
  Sistemul de Învățământ – Educația privind chestiunile sociale, culturale, economice și politice a devenit distorsionată, contaminată, deconstruită, erodată, golită de conținut și cu susul în jos în toate problemele ce presupun aculturarea și alinierea în scopul de a susține și promova profilul mental impus de Elita Puterii Mondiale.
  Mass-Media – Pe lângă faptul că distorsionează prin presă perspectiva globală asupra realității, media se folosește de „entertainment” și „show business” pentru a promova conținuturi demoralizatoare, distructive, uneori perverse, inspirate din metoda străveche de „tâmpire” în masă de pe vremea declinului Imperiului Roman – panem et circenses, „pâine și circ” – plus „valoarea adăugată” a tehnologiei actuale.
  Dinamica: Schimbarea socială și culturală se produce extrem de încet. „Timpul” său se măsoară în decenii, generații sau chiar veacuri.
  „Roata” Puterii Mondiale
  Arhitectura puterii geopolitice globale din zilele noastre ar arăta cam așa:
  Corporații Industiale Multinaționale Majore – Top 500 al Averilor din industrie, servicii, comerț, petrol, energie, industrie minieră, cercetare și dezvoltare, apărare, spațiu aerian, alimentație, agricultură, industrie chimică, construcții, transporturi, consultanță etc.
  Instituții Financiare Private – Bănci internaționale și transnaționale, consultanți financiari, agenții de calcul al riscului, burse, administratori de fonduri, companii de asigurări și reasigurări, fonduri de pensii și investiții etc.
  Instituții Multilaterale Naționale și Supranaționale – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Banca Inter-Americană pentru Dezvoltare (IADB), Banca de Reglementări Internaționale, toate băncile centrale naționale, mai ales Banca Rezervei Federale a Statelor Unite și Banca Centrală Europeană, Organizația Națiunilor Unite ș.a.
  Universitățile și Mediul Academic – În ceea ce privește științele politice, relații internaționale și administrație publică, studii economice (în speță Harvard, MIT, Columbia, Princeton, Yale, Johns Hopkins, Chicago, Stanford, Georgetown, Oxford, Cambridge, London School of Economics).
  Trusturi Multimedia – The New York Times, Washington Post, Newsweek, CNN-Time Warner, CBS, MSNBC, Fox, BBC, The Economist, Der Spiegel, Foreign Affairs, Reuters.
  Instituțiile de Guvernământ – Politici-cheie interne și internaționale, poziții economice, financiare și monetare.
  Pentru a servi scopurilor și intereselor Noii Ordini Mondiale, această „Roată a Puterii” trebuie să se învârtă într-o direcție specifică, dirijată printr-o osie controlată de către o rețea discretă, nu neapărat secretă, de instituții de dezvoltare („think-tanks”) și centre de planificare geopolitică ce acționează flexibil, pas cu pas și consecvent. Această rețea scrie „partiturile” pentru fiecare dintre axele principale ale puterii, care le vor interpreta de așa manieră, încât, la momentul potrivit, fiecare din ele să-și facă treaba în cadrul unui plan mult mai larg, care cuprinde viitorul întregii lumi pe o durată de câteva decenii.
  Aceasta este o schemă piramidală extrem de bine ierarhizată și disciplinată și, pe măsură ce coborâm în josul piramidei, constatăm că operatorii și actanții devin din ce în ce mai numeroși, dar mai puțin conștienți de „imaginea de ansamblu”. Așa cum se întâmplă în lumea spionajului, fiecare actant operează după principiul „atât trebuie să știi”, și doar persoana sau persoanele de la vârf pot avea o imagine de perspectivă asupra a ceea ce se petrece și asupra moduluiîn care totul se leagă perfect într-un Plan Fundamental. Pentru amatorii de simboluri, aceasta este semnificația Ochiului Atoatevăzător de pe bancnota de un dolar american…
  Puterea Banilor
  Puterea dobândită cu ajutorul banului este total antidemocratică. Întotdeauna m-a surprins felul în care politicienii, media „intelectualii”, universitarii sau liderii de opinie declamă lozinci despre „democrație”, insistând asupra necesității de a o impune tuturor și pretutindeni, însă nu auzim niciodată nimic despre nevoia stringentă de a democratiza finanțele și economia. Există un adevărat tabu în legătură cu această idee, deși se vede cu ochiul liber că finanțele și economia sunt guvernate printr-un despotism strict, cu un puternic iz nedemocratic. Cu toate acestea, nimeni dintre cei care ar trebui să atragă atenția opiniei publice asupra acestui fapt – jurnaliști, analiști, politicieni – nu îndrăznește să o facă.
  „Poderoso Señor es Don Dinero” – „Domnul Ban e un Stăpân Puternic” – scria poetul spaniol Don Francisco de Quevedo y Villegas cu patru veauri în urmă. Și ne trezește la realitate modul în care acest gentilom, „Măria-Sa Banul”, domină din ce în ce mai covârșitor cumplitul nostru secol XXI.
  Guvernul Mondial este deja deasupra tuturor. Timp de multe decenii a funcționat ca un soi de „guvern-fantomă”, care se pregătea să facă saltul și să devină un „Guvern Mondial” oficial, cu pretenții „legitime”. El impune lumii un sistem de gândire în care „democrația” și capitalismul au valoare intrinsecă, ceea ce înseamnă că, pentru a putea să devenim parte a acestora, trebuie să acceptăm respectivele valori, inclusiv valorile transcendentale privitoare la chestiuni precum dreptatea, fericirea și altele asemenea. Așadar, cetățenii trebuie să-și încredințeze propriile minți Sistemului, care nu este unul nici politic, nici economic, ci, mai curând, unul al conștiinței.
  Democrația și capitalismul sunt sisteme de conștiință. Oamenii nu-și dau seama, dar mințile lor sunt modelate de către aceste sisteme. Așa se explică de ce democrația și capitalismul reprezintă un regim totalitar. Totalitarismul înseamnă controlul total al societății… și niciodată n-a existat un totalitarism mai puternic ca cel de azi. Totalitarismul sistemelor democratic și capitalist este atât de sofisticat, încât până și dorințele noastre ne sunt determinate de Sistem. Ne dorim exact ceea ce societatea vrea ca noi să ne dorim.
  Trebuie s-o strigăm în gura mare. Dacă adevărata democrație înseamnă guvernarea cu și pentru Noi, Poporul, în scopul de a apăra și susține Binele Comun, iar „jocul democrației” pe care suntem siliți să-l jucăm astăzi este complet aservit și subordonat puterii Nedemocratice a banului, atunci concluzia este că NU există nicăieri nicio democrație.
  Dacă nu înțelegem asta, atunci nu înțelegem cum funcționează realmente sistemul puterii mondiale, ceea ce înseamnă, în plus, că nu putem ajunge la un diagnostic corect privind motivul pentru care treburile merg prost în lumea aceasta. Și dacă nu găsim diagnosticul corect, atunci nu vom putea niciodată vindeca această situație bolnavă în care ne aflăm. A sosit clipa să ne deschidem mințile și ochii!
  Autor: ADRIAN SALBUCHI