Se vor încumeta scriitori să pună în scenă, într-o carte a lor, această dramă?

16 min


Marți, 30 iulie 2019. Ce vremuri imorale trăim! Nu mai putem trăi din cauza politicii de partid și de stat. E căutat un țap ispășitor politic în tot ce mișcă rău. Nenorocitul caz al minorelor dispărute la Caracal s-a politizat și el (așa cum s-a politizat cazul Colectiv, al tinerilor arși de vii într-un club la București; sau cazul adopției „Sorinei” din județul Mehedinți; sau al accidentului aviatic din Munții Apuseni, cu moartea pilotului Adrian Iovan și a ofițerului-student la Institutul Medico-Militar, Aurelia Ion; aceste cazuri îmi vin acum în minte), e insuportabil. Nu e de ajuns să urmărești cazul social în sine (o tragedie locală scăpată de sub control), trebuie să urmărești acuzațiile lui Klaus Johannis și ale opoziției PNL-USR-PMP cum condamnă coaliția PSD-ALDE de la putere, care numai nu e acuzată de crimă publică. Paroxistic, așteptam să aflu zilele astea că e membru PSD-ALDE criminalul bolnav psihic din Caracal, la fel cei ce răspund la 112, polițiști și procurori depășiți de caz. Nu ajungea politizarea tuturor funcțiilor în stat, din care nu se poate ieși – cei de la putere își pun legal „profesioniștii” lor (așa e peste tot în democrație, din SUA, sau mai ales în SUA, până în Germania sau Franța; „că în oamenii tăi ai încredere”; altfel, răspund președintele-premier Trump și partidul lui de criminalitatea sau de incompetența celor aflați în funcții publice din SUA? Doamne ferește). Mai trebuia să facem pe fariseii, dând lecții de morală politică publică. Ferească Dumnezeu să avem parte de un cutremur natural soldat cu victime (previzibil, demult anunțat), imediat s-ar căuta țapii ispășitori politici la guvernare, ghinioniști…

Foto: Alex Robciuc

E condamnabilă reacția întârziată a poliției, nelocalizarea apelurilor exasperate ale victimei de 15 ani (abia la intervenția Direcției de Operațiuni Speciale – DOS a Poliției Române s-a descoperit casa criminalului). Mărturisesc, am trăit cu senzația că asist la un film polițist american (inclusiv „casa ororilor” din Caracal intra în scenariu; am văzut-o filmată și din dronă; las la o parte fotografiile din interior; așa trebuie să arate casa unui bolnav psihic singur, alcoolic). Se vor încumeta scriitori să pună în scenă, într-o carte a lor, această dramă? Le pun aici la dispoziție „evoluția pe ore” a acestei nenorociri. Preiau de pe contul Facebook al lui Alexandru Cumpănașu, rudă apropiată cu Alexandra:

RAPORT OFICIAL- EVOLUȚIA PE ORE A CALVARULUI ALEXANDREI ȘI IMPOTENȚA AUTORITĂȚILOR prin ochii subiectivi și seci ai unei instituții publice:

Miercuri 24.07.2019

– ora 20.30: dl. Măceșanu Ion (tatăl fetiței) a sesizat postul de poliție Dobrosloveni – jud. Olt, cu privire la faptul că fiica sa (în vârstă de 15 ani) a plecat de la domiciliu în dimineața aceleiași zile și nu a mai revenit acasă;

– Polițistul i-a comunicat că, în cazul în care fata nu se întoarce, să revină în dimineața zilei următoare;

– În cursul nopții, polițistul a informat șeful Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus – jud. Olt, cu privire la dispariția minorei.

Foto: Alex Robciuc

Joi 25.07.2019

– ora 08.00: tatăl minorei și soția sa au revenit la postul de poliție, unde au discutat cu un coleg al polițistului sesizat în ziua precedentă.

– ora 09.00: polițiștii s-au prezentat la adresa familiei Măceșanu, ocazie cu care a fost audiată mama minorei și au a efectuat fotografii în vederea întocmirii cercetării la fața locului (la domiciliul persoanei dispărute).

– ora 10.30: mama minorei a primit un apel telefonic (de pe numărul 0763931765) de la un bărbat care a utilizat apelativul „mama soacră”, spunându-i că el și minora sunt bine și urmează să plece în Anglia să facă bani, convorbire ce s-a purtat în prezența ……(din cadrul postului de poliție Dobrosloveni – jud. Olt). După finalizarea acesteia, polițistul a apelat în mod repetat postul telefonic sus menționat, în vederea stabilirii unei comunicări cu apelantul, fără niciun rezultat.

– ora 10.30: evenimentul a fost raportat poliției Municipiului Caracal, iar șeful postului de poliție a solicitat totodată dispunerea de măsuri în vederea punerii în urmărire națională a minorei.

Foto: Alex Robciuc

– ora 10.35: dispecerul de serviciu de la Poliția Municipiului Caracal a transmis către I.P.J. Olt solicitarea pentru punerea în urmărire națională a minorei.

– ora 10.48: agent șef adjunct …. a solicitat sprijin șefului Poliției Municipiului Caracal pentru obținerea unor imagini de la camerele de supraveghere ale unui magazin Lidl din Caracal (deoarece exista informația că minora fusese văzută în zona respectivă, în seara de 24.07.2019, ora 22.00).

– ora 10.54: șeful postului de poliție Dobrosloveni a luat legătura telefonic cu șeful Biroului Investigații Criminale, căruia i-a solicitat sprijin cu privire la același aspect.

– ora 11.04: la nivelul I.P.J. Olt a fost primit raportul de eveniment de la Poliția Municipiului Caracal privind dispariția minorei Măceșanu Alexandra Mihaela.

– ora 11.05: la nivelul S.T.S. Olt s-a primit un apel 112, de la numărul de telefon 0759660526 (cartelă pre-paid), de la o persoană de sex feminin care s-a recomandat ca fiind Măceșanu Alexandra și care sesiza că a fost răpită și violată, însă până la redirecționarea apelului către dispeceratul I.P.J. Olt, convorbirea s-a întrerupt.

Foto: Alex Robciuc

– ora 11.07, apelul a fost restabilit de către dispeceratul S.T.S. Olt, care a apelat numărul ……, iar convorbirea a fost preluată de către dispecerul 112 din cadrul I.P.J. Olt, acesta fiind sesizat cu privire la comiterea faptelor de lipsire de libertate, agresiune fizică și viol.

– ora 11.12: Măceșanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe acelasi număr de telefon …….., sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul I.P.J. Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente.

– După primirea apelului de la ora 11.12, dispecerul Poliției Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră ce acționa în zona 7 Caracal, întrucât din datele obținute de la minoră, rezulta că, este posibil să se afle pe strada ,,Antonius Caracalla, nr. 9” (adresă pe care aceasta a furnizat-o de pe o carte de vizită găsită la locul unde se afla).

– ora 11.13: în vederea obținerii de detalii suplimentare legate de locație, un polițist din patrula de ordine publică pedestră a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care aceasta a indicat detalii despre locația unde se afla și a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparținea unui inginer de cadastru, pe nume……..

Foto: Alex Robciuc

– Întrucât a existat o neconcordanță între adresa indicată de victima și cea unde se afla aceasta, agenții de poliție din patrula de ordine publică pedestră au revenit la Poliția Municipiului Caracal și au raportat evenimentul șefului Biroului Investigații Criminale.

– ora 11.29: șefului Biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care acesta a încercat să o calmeze pe fată și să obțină detalii suplimentare despre locație.

– Victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini – lup dezlegați. În continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Victima a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăperea respectivă întrucât este legată și afară sunt câini – lup. Conform raportului polițistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. De asemenea, victima a precizat că s-ar afla în cartierul Protoșeni din Caracal și că a fost violată de bărbat.

Foto: Alex Robciuc

– ora 11.45: șeful de birou a anunțat pe șeful Poliției Municipiului Caracal, fiind constituite patru echipe de polițiști cărora le-a transmis datele obținute, plecând spre cartierul Protoșeni pentru identificarea locației. Concomitent a solicitat șefului Poliției Municipiului Caracal să trimită polițiști pentru a verifica dacă bărbatul a ajuns la farmacie.

– În timpul verificărilor au fost primite date și informații de la diferite surse, cu privire la o posibilă zonă în care s-ar fi putut afla telefonul mobil când fata a sunat la 112, respectiv strada Nicolae Bălcescu și Aleea Mihai Viteazul din Caracal, ambele fiind în cartierul Protoșeni, neconfirmându-se prezența victimei în acea zonă.

– ora 11.45: a fost constituită echipa operativă formată din lucrători din cadrul Biroului Investigații Criminale, Biroului Ordine Publică și Postului de Poliție Dobrosloveni care au demarat verificările pe raza Municipiului Caracal, (însoțiți fiind de tatăl victimei). Echipa operativă a fost sprijinită ulterior de către lucrătorii Serviciului Investigații Criminale Olt.

– ora 12.30: un polițist din cadrul S.I.C. a solicitat la S.T.S., prin intermediul Dispeceratului 112 al I.P.J. Olt, o triangulare, respectiv geolocalizare, pentru a putea identifica locul unde se afla persoana care a efectuat apelul. Harta rezultată în urma geolocalizării a fost postată, pentru o scurtă perioadă, pe o stație a dispeceratului, fiind exploatată, ulterior, în activitățile investigative.

Foto: Alex Robciuc

– în cursul zilei: echipa operativă a desfășurat mai multe activități investigative și de cercetare în scopul identificării locației respective, după cum urmează:

● solicitări de autorizare a obținerii datelor de trafic și de localizare prelucrate de furnizorii de rețele și de servicii publice de comunicații electronice;

● solicitări de emitere a unui mandat de supraveghere tehnică;

● solicitări de mandate de percheziții domiciliare;

● solicitări la Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române în vederea localizării zonei de unde a fost efectuat ultimul apel al minorei.

– ora 13.30: șeful S.I.C., împreună cu șeful de post și alte persoane care puteau să furnizeze date importante anchetei, au vizionat imagini surprinse de camere de supraveghere.

– ora 15.13: șeful de post a fost apelat de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal…. care i-a solicitat să efectueze demersurile necesare în vederea atribuirii numărului unic, dosarului penal constituit.

– ora 15.30: este înregistrat dosarul penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, sub numărul unic 297/P/2019, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmărirea penală fiind desfășurată sub controlul și supravegherea procurorului……..

Foto: Alex Robciuc

– După începerea urmăririi penale In rem dosarul a fost preluat de Biroul Investigații Criminale al Poliției Municipiului Caracal.

– după 3 ore de căutări fără niciun rezultat, în jurul orelor 16.00, polițiștii au revenit la sediul subunității pentru analizarea cauzei împreună cu șeful Poliției Caracal și șeful S.I.C. Olt.

– Informativ, au fost identificate 3 locații diferite de pe raza Municipiului Caracal, aparținând unor persoane suspecte de săvârșirea unor astfel de infracțiuni, iar cu sprijinul procurorului de caz au fost efectuate demersuri în vederea obținerii mandatelor de percheziție.

– ora 19.58: au fost demarate cele 3 percheziții domiciliare în baza mandatelor obținute, la niciuna din cele 3 locații nefiind obținute date sau indicii relevante în depistarea minorei.

– ora 22.00: polițiștii s-au reîntors la sediul subunității, echipei de coordonare alăturându-i-se și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, domnul…..

– în intervalul orar 22.00 – 01.00 (Vineri 26.07.2019): cu sprijinul DOS au fost efectuate activități specifice care au condus la stabilirea problemei tehnice privind identificarea locației de unde au fost efectuate apelurile la 112 (au fost utilizate 2 celule de emisie diferite), stabilirea celei mai probabile locații, stabilirea unei variante plauzibile a numărului de înmatriculare a autovehiculului utilizat de autor, precum și identificarea posesorului unui post telefonic derivat din dosar.

Toate aceste indicii au condus la stabilirea ca posibil autor a numitului Dincă Gheorghe din Caracal, în vârstă de 66 de ani.

Foto: Alex Robciuc

– În acest context, deși comisarul șef Alexe Nicolae – adjunct al șefului IPJ Olt pe linie de investigații criminale a propus să se intre la adresa respectivă, chiar dacă nu exista un mandat de percheziție, invocându-se ipoteza săvârșirii unei infracțiuni flagrante (situație în care este permisă percheziția), reprezentanții parchetului nu au fost de acord cu această propunere!!!

– Polițiștii au solicitat totuși să fie emise ordonanțe de interceptare pe un interval de 48 de ore pentru postul telefonic utilizat de numitul Dincă Gheorghe.

Vineri 26.07.2019

– în jurul orei 01.40: este emisă ordonanța de interceptare pe 48 ore și, utilizându-se metodele specifice pentru localizarea telefonului, s-a stabilit că acesta se afla la adresa de domiciliu a celui în cauză. Din acest motiv s-a solicitat și s-a obținut mandat de efectuare a 3 percheziții domiciliare la adrese ce aparțineau familiei Dincă, potrivit specificațiilor din mandatele de percheziție.

– ora 06.00: s-a intrat, sub coordonarea parchetului, în cele 3 locații pentru care s-au obținut mandate de percheziție, la domiciliul numitului Dincă Gheorghe participând procurorul de caz. (fata nu a fost găsită la locație, iar la celelalte 2 adrese nu au fost probleme)

– Până în jurul orelor 20.00: a continuat percheziția la adresa numitului Dincă Gheorghe, ocazie cu care s-au ridicat probe, haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană), iar în mașină a fost identificat un cercel al minorei Măceșanu Alexandra Mihaela. Fragmentele osoase găsite la fața locului au fost ridicate de către medicii legiști urmând a se stabili natura acestora sau dacă provin de la una sau mai multe victime.

Foto: Alex Robciuc

Lipsa de reacție la apelurile fetei, datorate tehnicii deficitare de determinare a locației și a neprofesionalismului poliției, a omorât-o. Conform criminalului bolnav psihic (ar putea să nu fie adevărat ce declară; până azi nu i-a fost găsit cadavrul; naiv, eu încă mai sper că e vie; acuzația cu „trafic de minore” a rămas), a omorât-o pe Alexandra imediat după ce a prins-o vorbind cu Poliția, la ora 11.29. Cumpănașu postează azi pe contul lui Facebook și convorbirile fetei cu „112-Poliție”:

Apel I – 25/07/2019, ora: 11:05:08 a.m.

Op. 112 (1): Alo, 112, ce urgență aveți? Alo?

A.M.: Bună ziua, vreau și eu în legătură cu poliția!

Op. 112 (1): Ce s-a întâmplat doamnă, cum vă numiți?

A.M.: Sunt domnișoară, am 15 ani, și ieri am fost sechestrată de către un domn…

Op. 112 (1): Cum te cheamă?

A.M.: Măceșanu Alexandra, vă rog veniți repede, nu știu unde sunt….

Op. 112 (1): Cum adică nu știi unde ești? În ce localitate te afli?

A.M.: În Dobro … Aaa.. În Caracal, m-a dus în Caracal, dar nu știu unde exact…

Op. 112 (1) (ton ironic): Păi dă-mi un punct de reper unde te afli în Caracal, cum crezi că te găsim? … Aloo?

A.M.: Da, stați, nu plecați vă rog…

Op. 112 (1): Ai fost violată?

A.M.: (plângând) Da, am fost violată!

Foto: Alex Robciuc

Op. 112 (1): Da, rămâi la telefon, dar încearcă să-mi dai un punct de reper ca să știm exact ce … cum te putem găsi!

A.M.: A venit, a venit, a venit…Veniți repede, vă rog!!! Se închide apelul.

Op. 112 (1): Păi să venim unde frate în Caracal… (zgomot de fundal)? Păi ce dracu să-i fac că e în Caracal, că a răpit-o și a dus-o în Caracal, dar nu știe unde…și poliția mea vorbește… Dă-i asociere…

Pe fundal se aude un alt operator: 11:06:57

Op. 112 (2): Unde ești în Caracal? Păi și acuma pe unde ești, te poți uita? Uită-te…uită-te …

Op. 112 (2): Dar de unde îl cunoști tu pe el? Ia spune-mi…

Op. 112 (1) către poliție: O să vă sune imediat colega, că o avem la telefon pe altă stație, da? O să vă sune imediat colega că încearcă să mai ia niște date! Este răpită, dusă în Caracal, violată….

Polițist (1): Răpită?

Op. 112 (1): Da și încearcă colega să afle ce, pe unde s-ar afla …

Polițist (1): Aoleu..

Polițist (1): Da, grăbiți-vă..

Op. 112 (1): Da, imediat, imediat vă sună!

Apel II – 25/07/2019, ora 11:06:25 a.m.

Op. 112 (2): Alo, 112, ce urgență aveți? Alo?

A.M.: Tot eu sunt!

Op. 112 (2): Unde ești în Caracal?

Foto: Alex Robciuc

A.M.: Am trecut, când am văzut prima dată, m-a legat la ochi și eram pe lângă dig, pe domn îl cheamă Popescu Lucian Gabriel..

Op. 112 (2): Pe lângă dig, Popescu Lucian…păi și acuma pe unde ești? Te poți uita?

A.M.: Nu pot, sunt închisă într-o cameră, văd decât o poartă..

Op. 112 (2): Ia uită-te, uită-te pe…. păi și da de unde îl cunoști tu pe el? Ia spune-mi..

A.M.: Deci, să vă spun, ieri am ieșit la ocazie ca să mă duc până-n oraș, și dumnealui m-a luat la ocazie, a închis mașina și m-a închis acolo, după aia a zis să mă ducă la el…

Op. 112 (2): Te-a luat la ocazie? Numărul la mașină…mai ții minte ceva din numărul de la mașină?

A.M.: Nu…

Op. 112 (2): Ce mașină, ce culoare măcar?

A.M.: Mașina era gri și avea boturile turtite…

Op. 112 (2): Cu bot turtit?

A.M.: Da!

Op. 112 (2): Atâta ai reținut tu, și acuma ești închisă? Ai trecut pe lângă dig?

A.M.: Da, atunci când m-am uitat prima dată, dar acum nu știu, cred că sunt în Bold sau ceva, nu știu.

Foto: Alex Robciuc

Op. 112 (2): Bun, ai telefonul la tine, da?

A.M.: Da, dar e la el! Eu acuma sun de pe alt număr…

Op. 112 (2): Nu contează, de unde ai tu numărul ăsta?

A.M.: Care număr?

Op. 112 (2): Ăsta de pe care mă suni. De unde?

A.M.: E telefonul lui, l-am găsit aici..

Op. 112 (2): Telefonul lui?

A.M.: Da!

Op. 112 (2): Este telefonul lui, da, bun. Ia …

A.M.: Da doamnă vă rog trimiteți-mi pe cineva că mi-e frică..

Op. 112 (2): Hai gata, stați puțin, te cred, te-am înțeles, stai puțin la telefon dacă tot poți …

A.M.: (plângând în hohote) Mi-e frică, mi-e frică…

Andy Warhol

25/07/2019, ora 11:07:53 a.m. – apel preluat de către poliție.

Polițist (1): Alo

Op. 112 (2): Alo, poliția?

Polițist (1): Alo, a trecut pe lângă dig…

Op. 112 (2): A trecut pe lângă dig din ce am înțeles. De ieri e răpită, ăsta-i telefonul lui.

A.M.: Vă rog, veniți cât mai repede…

Polițist (1): Unde să venim domnișoară? Ia spuneți-ne …

A.M.: Poftim?

Polițist (1): Unde, unde?

A.M.: Nu știu exact, Am trecut pe lângă dig, dar acum cred că sunt în Bold, că altundeva nu putea să fie…

Polițist (1): Unde, în? Unde sunteți?

A.M.: În Bold…

Polițist (1): În Bold? Aaa… În județul Olt?

A.M.: Da uitați, uitați, stați un pic… Am găsit o adresă, bld. Antonius Caracalla nr. 9, B1, D.A. … (nu se înțelege)

Polițist (1): Acolo rămâneți! Rămâneți acolo. Antonius Caracalla nr. 9, da?

A.M.: Veniți repede că mi-e frică, vă rog, vă rog!

Op. 112 (2): Continuați adresa asta, s-ar părea că e bloc…

A.M.: Vă rog veniți repede că mi-e frică!…

Polițist (1): Ce bloc este acolo? Ați spus că e un bloc.

A.M.: Nu este bloc, este o casă, este o curte…

Polițist (1): O casă, bun, rămâneți acolo să vină un echipaj de poliție, bine?

Op. 112 (2) (ironic vorbind): E închisă …

A.M.: Vă rog veniți repede că mi-e frică de el, m-a bătut …

ADELSTEEN NORMANN

Polițist (1): (pe ton imperativ): Bine, bine, rămâneți acolo!

A.M.: Aici rămân că n-am cum să ies, vă rog veniți (strigăt disperat)

Polițist (1): Sunteți cu cineva? Sunteți singură? Cum ați ajuns?

A.M.: Nuuuu, sunt singură, sunt singură vă rog…

Polițist (1): Sunteți singură, am înțeles, rămâneți acolo!

A.M.: (aproape plângând): Îmi este frică…

Polițistul prin stație: Alo, mașina, Antonius Caracalla numărul 9, este o fată bătută și violată, da?

A.M.: (auzind conversația, începe să plângă) Vă rog veniți repede că mi-e frică, vă rog!

Polițist (1): Domnișoară închideți telefonul, veți fi contactată și vine poliția acolo, da?

A.M.: Vă rog, veniți repede!

Polițist (1) (sictirit): Da , bine, bine.

A.M.: Domnule, domnule, este o mașină mare în curte ….

Polițist (1) (ton ridicat): Bine, rămâneți la nr. 9 acolo, exact acolo!

Apel III – 25/07/2019, ora 11:12:36 a.m.

Op. 112 (1): Alo 112, ce urgență aveți?

A.M.: (ton disperat) Doamnă ați trimis pe cineva? Că cred că se întoarce și mi-e frică că mă bate …

Op. 112 (1): Da, ai vorbit cu poliția, da?

A.M.: Da, cu dumneavoastră!

Op. 112 (1): Ce ți-a zis poliția?

A.M.: Mi-a zis că o să trimită un echipaj, da vă rog veniți mai repede!

Polițist (2): Alo?

Op. 112 (1): Poliția? A revenit fata.

Polițist (2): Da…doamnă, spuneți domnișoară!

A.M.: Vă rog ați trimis pe cineva aici?

Polițist (2) (pe ton iritat): Am trimis, rămâneți acolo că nu… în 2 minute n-are cum să zboare măi domnișoară. Stați acolo, da?

A.M.: (plângând disperat) Veniți vă rog, veniți, mi-e frică…

Polițist (2) (ton ironic, atitudine zeflemistă): Păi de cine vă este frică?? Alo, de cine vă este frică?

A.M.: (plângând) De el…m-a bătut…

Polițist (2): De el, cine este persoana?

A.M.: Îl cheamă Popescu Lucian Gabriel!

Polițist (2): Popescu Lucian. Și unde stă ăsta acolo?

A.M.: Am zis că Bold, Antonius Caracalla numărul 9 …

Polițist (2): Acolo la numărul 9 stă Popescu ăsta Lucian?

A.M.: Nu știu, am găsit doar o carte de vizită și mă gândeam că poate e a lui.

Polițist (2): Păi cartea de vizită e a lui?

A.M.: Nu știu…

Polițist (2) (ton ironic): Aaa, nu știi nici asta! Bine, așteptați acum…așteptați acolo, va veni acum echipajul în două-trei minute, așteptați.

A.M.: Vă rog stați cu mine la telefon că îmi este frică…vă rog…

Polițist (2): Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție, negreșit va veni, da, două-trei minute, ce naiba? (pe fundal se aude plânsul Alexandrei)

A.M.: (plângând) Bine…

Polițist (2): Da? Stați liniștită, calmați-vă un pic, da?

A.M.: (plângând, disperată) Mi-e frică…!

Polițist (2): Încercați să vă calmați, păi…da? Calmați-vă și va veni echipajul, e pe drum…

A.M.: (disperată) Bine, vă rog….

Polițist (2): Lăsați telefonul liber, că dacă stăm în telefon de discuție, echipajul nu poate să vorbească cu dvs.

A.M.: (plângând) Bine, bine, da.

Polițist (2): Bine.

Jan Stanislawski

Se face tam-tam că poliția și procuratura ar fi salvat fata, dacă veneau imediat ce ea a apelat, la ora 11.05, nu după… 19 ore. Nu-mi dau seama cum ar fi putut Poliția să apară instantaneu la fața locului (unde era sechestrată fata, care mai mult i-a dezorientat pe cei cu care a vorbit). Totuși, în 25 de minute (cât a durat, cu intermitențe, convorbirea telefonică) ar fi putut să ajungă, cu o mobilizare exemplară, dacă s-ar fi apelat instant la DOS, fiind caz de forță majoră. Ar fi putut, dar destinul fetei s-a opus, ar spune un scriitor care s-ar apuca să scrie despre tragica poveste a unui criminal nebun.   


0 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.