A patra zi la mare, prima zi cu soare. De o amărâtă de Curte Constituțională formată din 9 judecători numiți politic depinde viitorul României. O țară minoră, plină de secături, numită Băsescia

7 min


Marți, 14 august 2012. A patra zi la mare, la Casa Scriitorilor și prima zi cu soare. Zi cu soare mult așteptată, viciată grav de Curtea Constituțională a României, care a atras atenția azi că „erata” cu cvorumul e… legală, astfel că românii din străinătate sunt incluşi în listele electorale care trebuie luate în calcul pentru stabilirea cvorumului la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Decizia, cuprinsă într-o controversată precizare a Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial ca „erată” a unei hotărâri precedente, este legală. Astfel, şase dintre judecătorii de la Curtea Constituţională a României şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei CCR la Monitorul Oficial, au declarat, marţi, surse din interiorul Curţii pentru Agerpres. Astfel, pentru noi, după ce am aflat ce a decis azi CCR, a fost iar cer plin de nouri, frig și sfârșit de lume, e clar că Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni, nereușind să fie atins cvorumul de 50 plus 1 cu diaspora. Dacă se întoarce Băsescu președinte de țară, i-am spus azi Doinei, eu pun în cui uneltele, nu mai scriu articole politice și închid acest blog, în semn de protest. Pentru mine, cele 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea lui Băsescu sunt de ajuns, dacă voturile lor sunt aruncate la coșul de gunoi de către CCR (ajutată de Băsescu-PDL și de SUA-UE, interesate să păstreze în România instabilitatea și frica), la ordin, eu mă dau deoparte, înseamnă că România a devenit un spital de nebuni. Citiți ce am trimis azi la Cotidianul.ro (a apărut în această seară; azi e marți, știți; n-am putut să mă abțin să nu scriu și la mare un articol politic pe gratis), dați click pe http://www.cotidianul.ro/usl-n-a-preluat-puterea-romania-sta-tot-la-cheremul-lui-basescu-191397/.

Doina e din ce în ce mai nervoasă, nu mai suportă să stăm la televizor la știri sau la emisiuni politice (nici la Antena 3, mereu surprinzătoare prin documentele prezentate), s-a pus pe picioare supărată pe mine. Azi CCR a scurtat la cererea lui Băsescu termenul de validare și invalidare a referendumului, în loc de 12 septembrie sau în loc de 31 august, a anunțat 21 august… E teribil, s-a subliniat că validarea referendumului din 29 iulie se poate face numai cu 6 la 3 (două treimi din cei nouă judecători), pe când invalidarea referendumului se poate face cu scorul de 5 la 4 (adică e deja asigurată invalidarea și întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni)… Trăim în plin paranormal. De ce are Băsescu atâta putere și azi? Nu mai vreau să continui… Am venit la ora 10 pe plajă, pentru trei ore, ne-am întins pe prosopul dublu, am înotat în două rânduri – marea s-a liniștit, e dimineață extrem de limpede, îi vedeam fundul (degeaba sper să găsesc un obiect strălucitor adus de valuri dintr-o comoară), după-amiază e total tulbure, dar nu sunt valuri mari (după-amiază venim după ora 17 pe plajă, intrăm o singură dată în apă; obosesc în continuare la înot; după-amiază apar nouri). Cred că de mâine am o problemă, azi mi s-a înroșit pielea, încep necazurile cu usturimile și mâncărimile (numai eu pățesc asta, Doina n-are asemenea probleme). În plus, au reapărut țânțarii care mă atacă numai pe mine (la preumblarea de seară, de la Vila Ceaușescu la Amfiteatrul din Olimp, m-au umflat doi). Azi am descoperit încă doi scriitori prezenți în această serie: Elisabeta Novac (din Pitești) și fiica sa, Fevronia Novac (o personalitate postcomunistă, poetă și eseistă plecată din țară, măritată, cu servicii în Canada și SUA, azi stabilită în Franța; era venită cu fetița și soțul; mi-a dăruit două cărți, un volum de versuri scris de autoare în engleză și un volum de eseuri „din cultura primelor națiuni ale Americii de Nord”, intitulat „Ursul nu dansează”, apărut anul trecut). Altfel, mai sunt persoane cunoscute din vedere, cu siguranță scriitori, dar nu știu cine sunt… De la Ioan Groșan (salariat la Cațavencii, din curtea trustului Adevărul, patronat de Dinu Patriciu) am aflat că n-au fost plătite salariile și colaborările de mai multe luni, în aceeași situație e și săptămânalul Dilema, deși amândouă publicațiile sunt regulat apărute pe piață, toți muncesc pe gratis acum și tot speră să fie plătiți… Apariția soarelui, azi, a schimbat percepția publică la mare, am văzut figuri fericite, nici un chip trist la Neptun, ceea ce mi se pare a fi magnific.

***

Poeta Adriana Barna, mereu aproape (îi mulțumesc) mi-a trimis următoarele pe e-mail:

Scrise de cineva care nu poate fi suspectat ca nu si-a iubit tara!

Cine a spus ?

„Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…

Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…

Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.

Cristian Tudor Popescu, Andrei Pleşu, Dan Puric sau Emil Hurezeanu?

Răspuns:

Octavian Goga, în 1916 !!!

Nu știu cum o fi fost pe atunci, dar ca acum se potrivește, e sigur!

*

În plus, poeta dragă din Bistrița mi-a trimis și o scrisoare deschisă nesemnată (sau anonimă):

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CARAGIALE

Stimate nene Iancule,

Ambetat de tristeţe şi turmentat de scumpiri bezmetice, îţi compun această misivă tristă şi de adio, că ce mă enervează când vine vorba despre opera matale, este gogoriţa că satira îşi păstrează actualitatea, că personajele seamănă leit cu cele din zilele noastre, poltroni, tembeli, pungaşi, mahalagii, hahalere, bagabonţi etc.

Să avem rezon, coane Iancule, tălică ai scris pentru copii, scenarii de desene animate. Eşti mărunt, neicuşorule!

Ia hai, să te cocoşez cu niscaiva exemple.

Matale ştii cât ar costa acum o masă la „Iunion”?

Şi câtă verzitură îi lipeşti pe frunte manelistului minune, care ţine acuma locul lui I.D. Ionesco? Şi să te văd eu dacă ai corajul să vii pe jos de la „Iunion” acasă, noaptea. Că te dezbracă lotrii cu ranga. Heavy metal!

Dacă ai vedea cine-i acuşica în fruntea bucatelor, te-ai închide la „Gambrinus” şi nu te-ai trezi din beţie decât să te închini.

Suntem o ţară penală, meştere!

De la prezidenţie la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania. Visează căpşuni.

S-au înmulţit nesimţiţii şi proştii şi vorba matale: „Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!”

Zicea Nae Ipingescu: „Să nu mai mânânce nimeni din sudoarea, bunioară, unuia ca mine sau ca dumneata şi să şază numai poporul la masă, că el e stăpân”. Mai mult de jumătate din popor e în mare mizerie şi tot atâta ar vrea să-şi lase ţara. O să zici că le crapă obrazul aleşilor? Ei, aş!

Unde este Rică Venturiano cu „Angel radios”? E timpul cocotelor. Ziţa, Veta, Joiţica, Didina sau Miţa Baston au fost sfintele-sfintelor. Paraşutele au acuşica golaveraj la televizor. Să vezi filme deochiate, nene Iancule! S-a uitat şi Bubico al meu la o emisiune şi de atunci nu mai latră. Guiţă!

Domnul Goe e ticsit de droguri şi mamiţa vorbeşte la telefon, la linia fierbinte. Conul Leonida şi soaţa şi-au depus pensia la pubelă, de unde şi mănâncă, Tipătescu este Naşul mafiei judeţene, Dandanache face tocşouri de seară, jupân Dumitrache zis „Titircă Inimă-rea” e primar şi milostiveşte cu parcuri moca toate rubedeniile.

Se face Capitală până la matale la Ploieşti , numa’ borduri şi mijlocul rămâne aşa cu gropi, cu mahalale fără apă şi canal, fără buleftrică.

Caţavencu combate la gazetă contra marilor corupţi, el fiind curat deoarece până şi banii lui au fost spălaţi. Ghiţă Pristanda e finanţist acu’, din negoţul cu maşini furate, alte fapte necurate ca şi şpăgi nenumărate. Până şi frizerul Nae Girimea se minunează câtă prostime s-a umplut de mătreaţă şi câţi politicieni de valută. O soţietate fără prinţipuri, morală şi cinste.

Prezidentul vorbeşte romanes, la televizor, cu fraţii şi surorile lui, la care s-a dat dezlegare să belească Europa. Fericiţi că au un preşedinte care îi înţelege, fiind apropiat de ei ca nărav şi poftă de viaţă.

În ţară, băieţii deştepţi la matrapazlâcuri au strâns averi din care să se îndestuleze toate loazele lor, până la două mii paş’opt. Se fac mafioţi unii pe ăilalţi şi mă jur pe cursul valutar că au dreptate toţi. Dacă nici ei nu s-or şti între ei?

Altminteri e „criză teribilă, monşer”. Dacă ai cunoaşte Parlamentul de acum i-ai dedica „Năpasta”, promisiunilor guvernului, schiţa „1 aprilie”, Justiţiei „Lanţul slăbiciunilor”, vieţii noastre politice – „D-ale carnavalului”, scrisoarea către FMI şi Consiliul Europei este „Scrisoarea pierdută”, iar viitorul nostru poate fi asemuit cu „O noapte furtunoasă”. Bravos naţiune!

Egzistă nişte unii care zic că suntem „Ţara lui Caragiale”. Ei, aş! Moravurile de pe vremea matale erau parfum.

Şi atunci, eu cu cine votez? Aceasta-i întrebarea! Cică dă-i, Doamne, românului mintea de pe urmă şi pe urmă el votează la fel.

Într-un singur loc ai avut dreptate, nene Iancule. Atunci când ai zis că românul s-a învăţat să aibă din toate câte nimic.

În fruntea soţietăţii s-au aburcat mitocanii şi nu le poţi bate obrazul, întrucât (tot matale ne-ai învăţat) mitocanul se naşte jignit. Încolo, frică ne e că ne-am născut în România şi o că o să murim în Becalia sau Băsescia!

Dar să fim optimişti, că dacă nu murim o să fie şi mai rău!

PS. Alte fotografii cu Casa Scriitorilor din Neptun, din afară (cu vecinul restaurant Cireșica) și din curte.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Urmaresc paginile dv. cu mare interes , citesc tot ce scrieti , admir curajul dv . , dar , va rog , nu inchideti acest blog pentru ca este hrana pentru sufletele noastre cei care va citim . Pentru cateva uscaturi nu abandonati padurea !

 2. Băsescu este una dintre cele mai mari canalii din câte ar putea să existe pe acest pământ, dar nici cu Ponta nu mă pot lăuda: e doar un măscărici cu ţeasta goală, mică licheluţă care linge mâna stăpânilor de afară, doar doar s-or îndura să-l ţină în funcţie.
  Auzi brâul: el, adică Ponta, s-ar putea înţelege şi cu Băsescu! Păi, atunci cu cei 7,5 milioane de români care au votat împotriva lui, cum o să te mai înţelegi bă nătărăule?
  În noiembrie, la alegerile generale, vom merge toţi să votăm cu PDL-ul, iar tu să-ţi iei dracului tălpăşiţa şi să te întorci la maşinuţele tale!

 3. Iarasi imi voi pune in cap pui de bolsevici cu cele ce voi spune mai jos, dar tare place mie sa le bag sule peste sule prin coastele lor de draci bolsevizati.

  1) Poate ca nu as mai posta niciun cuvânt pe acest blog daca nu as purta un deosebit respect ptr dl LIS pe care il consider prea naiv, extrem de sufletist ce isi toate pune energile spre binele tari, NU cred ca este platit de PA-USL, iar daca prin absurd ar fi si dânsul cumparat de PA-USL sa activeze partinic… nu m-ar mira prea tare dar nici nu m-ar deceptiona… ba as râde cu gura pâna la urechi.

  2) Nu, blogul nu trebuie inchis ci inchisa trebuie usa caderi in extrma sutienri pânala fantism al unei parti cazul de fata PA-USL, diabolizarea excesia a celelatei parti PLD-Basescu, de fapt doar pe Basescu cade toata vina… ca si cum PNL-PSD nu fu niciodata pe la guvernare, nu ei au fatat PLD-Basescu. Dar si asa, este imposibil ca tot raul sa fi fost provocat doar de un singur om, dupa Ceausescu acu vedem pe Basescu invinovatit de tot raul , trepadusi sunt ascunsi, remaiati si cu girul unor intelectuali de la care am avea pretenti, cursa nebuna in care joaca tare si dl LIS. Sa nu uitam ca aceiasi intelectuali care azi il diabolizeaza pe Basescu l-au impus prostimi, ei l-au facut primar, presedinte, ei au fatat si PLD si, tot ei au distrus partidele istorice alaturi de Iliescu si Roman.

  3) Cu riscul compromite, ethe na, mis e rupe mie de compromitere in fata unor slugoi ai bolsevismului , a unor activisti nenorociti de la care vine tot raul tari, nu doar de la Basescu.

  Cu ocazia recentei suspednari s-a atins apogeul primitivismului clasei poltiice românesti, murdaria morala, al iresponsabilitati, golanismului care se lefaie pe sticla seara de seara , cap de afis fiind A3 irelatiatea, rtv, pâna si OTV a dat dovada de mai mult resepct fata de telespectatori. Dar trebuie recunoscut ca din totii jurnalisti doar C.T.P si-a exprimat nepartinic pozitia reusind da si o definitie clara a murdariei fara precedent care se petrece in Ro in aceste zile. Doar C.T.P nu-a semanat germeni furiei nebunesti , incitând masele la ura, al fantismului ideologizat generator de polarizari nefaste ptr o societate santoasa cât de cât. Merita felicitat C.T.P, nu ma asteptam ca taman el sa reuseasca iesi teafar din balamucul nationalizat din Ro. In viitor C.T.P va câstiga aprecierile si consulatari al confratilor din west, cu greu vor fi respectati, credibili fi citati sutinatori PA-USL, fantizati ori vânduti intereselor acelor grupari. Rusine sa le fie la absolut totii acesti fanatici fie ei jurnalisti fie blogeri, fie orce vor fi.

  4) Era evident orcarui orb ca suspendarea este o gafa pe care un politician responsabil nu-o punea in discutie daramite practica. Era evident (s-a si atras atentia), ca westul nu agreaza asemena porcari dâmbovitene, nu de dragul lui Basescuci ptr ca;

  a) Nu a existat nici un temei constituional ptr demiterea presedintelui ales demcoratic de douo ori plus trecerea cu brio al primei tentiative de suspendare când nici atunci nu a existat motive intemeiate declansa demiterea.

  b) Cancelarile occidentale au o foaie de parcurs in realtile externe care foaie se aplica pe o perioada de 4 ani pe vremuri normale, in vremuri de criza cu atât mai mult se impune stabilitate in clubul la care am tânjit adera si noi români in a carui tara economia nu fucntioneaza ptr as permite si instabilitate politica de asa anvengura,curat nebuneasca, declansata de niste iresponsabili, aventurieri politici sutinuti frenetic de o parte a intelectualitati preaservite tuturor regimurilor, de un puscariabil, fost securist , jefuitor al avutiei nationale, mare mogul de presa cu care a incitat populatia la ura mai bine de 8 ani de zile, aspecte care se vad deslusit, numai la dvs se vede dupa cum cânta tovarasi lui Iliescu-Voiculescu.

  Excerbarea nationalismului gaunos este destul de vizibil si extrem de periculos al practica intr-o tara cu probleme sociale de amploarea celor din România.

  Traian Basescu a dovedit ca cunoaste la perfectie mecanismele U.E,pe când PA-USL impreuna cu toata clica lor de sutinatori s-au dovedit ca nu au habar de aceste mecansime, ca le-a calcat in picioare sifdator, dovedindu-se ageami , niste intrusi in presa, economie, politica caredinlipsa de argumente si profesionalism opteza ptr nationalismul gaunos, diabolizarea excesiva prin sloganuri al adversarului, PA-USL tot cap de afis ramâne.

  Un plagiator nu este bine vazut, in Ro unde nu se cunoaste ce inseamna plagiat se poate acoperi cu nerusinata minciuna, mai ales daca subiectul se dovedeste si mitoman, care isi gasi partener un aventurier…. Greu de crezut ca westu va acepta parteneri o asa garnitura, celputin Basescu a fost constant, s-a putut pune baza pe el in privinta foi de parcurs externe.

  Iata de ce este sutinut Basescu de toate cancelarile occidentale, nu ptr ca este el frumos, nici destept si nici ptr ca va vândut tara cum tipa securisti lu Dogaru,aia cu pensiile netimite care pe buna dreptate au fost taiate, aia nu au facut nimic ptr Ro, au sutinut comunism-ceuasimul, au dus tara la sapa de lemn, locul lor in frunte cu iresponsabilul Dogaru este la puscarie, sunt pericol ptr statu de drept, au confirmat ei insasi acest aspect care nu a trecut neobservat westului.

  Ma rog, diaspora de ce nu ar avea drept de vot la presedentiale, sunt cetateni români cu domiciliu temorar in strainatate, înteleg sa nu am eu ptr ca sunt neamt, dar ai vostri români , cum puteti sutine o asa tâmpenie? Ah da, ptr ca români scapati din balamucul dâmbovotean se desteapta si nu mai voteaza cu banda Iliescu-Voiculescu, sunt anti psd, ca de erau pro psd atunci USL insista sa fie bagati in seama. Cum va puteti gândi interzice unui român de al vostru sa voteze, cine sunteti voi sa interziceti acest drept, sa-i scoateti din registre ca si cum nu ar mai fi români. Voi nu vedeti ca A3, PA-USL v-a inebunit de tot, ati ajuns un azil de nebuni ce tipati la comanda A3-PA-USL.

  Faceti multa vorbarie de cele 7-5 milioane recente voturi, dar astea nu au fost ptr voi ci contra lui Basescu,o sanctionare a lui din partea românilor inselati de voi ceic are azi ildiabolizati si li l-ati dat pe Basescu, acestia va simt si pe voi ca sunteti o si mai mare mizerie decât PLD-Basescu, nici ep voi nu va mai vor sa va vada mutrele,

  Cine sunteti voi sa dati verdicte fianle in privinta unui om care nu va impartaseste nebunia uselista, cum va permiteti sa-i diabolizati laolata cu Basescu si clasa politica pe acesti români sinceri care tot la manipularea voastra demonica au votat cu Iliescu,cu Ctinescu, tot cu Iliescu si acu Basescu. Cum va permiteti face pe uni prosti iar pe ai vostri destepti, pe uni vânduti, rai români iar ai vostri preasfinti, cum va permiteti o asa nebunie telectuali de trei parale. Este Liiceanu vinovat ptr ca il sutine pe Basescu? NU are drept opta ptr cine vrea, asa cum voi ati optatptr borfasi P.A, acesti doi aventurieri ce deja v-au bagat in rahat pâna la gât, la fel si Liiceanu, care pe lânga armata voastra de sloganisti, cel putin Liiceanu isi argumenteaza pozitia. Voi nu stiti decât sa tipati, Basescu diavolul, moarte lu Basescu, halal sa va fie mai uselistilor.

  Saracirea populatiei nu-a adus-o Basescu ci Iliescu, Roman, CDR, PSD, PNL, PLD si din nou PSD-PNL, ca ei conduc tara in acest moment nu Basescu, in a carui mandat ati avut libertate cacalau dar tot de dictatura il acuzati.

  Intrebarea centrala este alta, de ce va-ti pus trup si suflet (irational) in slujba PA-USL ? De ce PA-USL esteformat din ingeri iar PLD-B din demon ci nu doar politicieni ci si bieti sutinatori,simpli alegatori manipulati tot de voi, ca dupa ce bagati pe gât borfasi P.A-USL, veti fugi de ei, asa ati facut din pântecele mamei voastre pui de bolsevici, de voi trebuie scapa tara,voi sunteti plaga cea mai rea pe trupul tari. POate Basescu prin razbunarea ce o va face … sa atinga aceste bube de pe trupul tari sa le extirpeze, Tot raul sa fie spre bine!

 4. Iar ai sărit pe arătură, domnule O.M., de data aceasta rău de tot.
  Ne acuzi pe noi de isterie ideologică şi nu observi că tocmai dumneata împroşti cu bale ale turbării tot ce se află ne-băsescizat în ţara aceasta.
  Mai mult, ne acuzi de „bolşevism”, fără să-ţi dai seama că aşa – zisele „argumente” ale domniei tale sunt scoase tocmai din recuzita pe care o acuzi: „era evident oricărui orb”… Mă rog, de ce era aşa evident, domnule O.M.? Chiar nu vezi că vorbeşte gura fără domnia ta?
  Este ultima dată când mai citesc ceva care vine din fântâna mocirloasă a domnie tale!

 5. Am spus ieri, bine va iesi ptr români de buna credinta care manipulati sutin neconditionat,irational clica PA-USL,orbiti vedea ca in fapt; PLD-B sunt mânain mâna,au aceias mama (bunicuta bolsevica),ca impreuna au jefuit tara si ca scandalurile declansate nu sunt decât perdeaua dupa care clanurile mafiote se lupta ptr teritoriu, a supsu-o Becali in prostia lui,desi nu a vrut el sa dezvaluie ascunzisurile, dar la scapat gurita niste porumbei. Motiv ptr care Becali sutine PA-USL, mitizeaza demntial lideri, pâna mai ieri era cu Basescu, moda dâmboviteana a clanurilor tiganesti,ptr ca ele conduc tara fie din spatele lui basescu fie a lui Iliescu, dealtfel Iliescu-Nastase a ridicat la putere aceste clanuri tiganesti ce va cotropesc nemilos. Ponta are toate caracteristicile unui puradel de bulibasa, dar nici antonovici nu-i departe.

  Ati vazut pe boulde Geoana, pâna mai ieri tipa nebuniile pontist-antonovicesti, ieri seara si-a schimbat iarasi pozitia… fapt ce arata deslusit ca ceic are au format siconduc USL sunt aventurieri, iresponsabili.

  Basescu a iesit fata-mare in fata occiedntului, basi intern ia crescut procentele,din cauza acestor iresponsabili.

  Important este ca români sa se invete minte si sa nu maisutina irational,neconditionat o formatiune politica doar pe baza unor sloganuri primitive, diabolizari excesive ci sa ceara programe viabile, respect,slujirea din partea guvernantilor. Sa oblige clasa politica depolitiza economia, ptr ca daca aceasta este functionala orce tara isi mai poate pemrite si instabilitate politica. Mai trebuie urgent lucrat la o constitutie seriaosa, sa se scape de porcaria iorgovenit-iliesciana de la care numa belele se trage azi.

 6. Eu nu am suduit pe nimeni pâna in prezent, celputinsutinatori sinceri nici macar nu i-am catalogat, eu am bicuit sutinatori irationali ai PA-USL, care au deschidere pe sticla, cei care au manipulat masele timp de 22 de ani. Eu nu cred ca am aparat probasisti, nici nu m-amdelcarat sutinator al sau ori PLD, am fost bagat in aceasta categorie de catre cei rau intentionati.

  Domne, totii ceic are azi il diabolizeaza pe Basescu, au fost si cei care l-au mitizat asa cum o fac in prezent cu PA-USL?. Sunt domnule Spirescu! Si daca sunt aceiasi manipualtori ordinari care tot pe alb si negru ne tipa si pe atunci cum o fac si azi, ce credibilitate sa mai aibe totii acestia?

  OK; Basescu este diavolul impileitat, dar PA-USL sunt ingerasi, nu au si ei tot un tata de drac in ei? Iata de ce il apreciez pe C.T.P ,din acest motiv ptr ca nu s-a pus irational in slujba USL.

 7. De ce nu aceptati faptul ca PA-USL exploateaza mizerabil nemultumirea românilor fata de clica PLD-B, pe care îi asumte monstros ptr ca in culise sa tradeze la fel de monstros. Ponta vi-a spus-o raspicat si, asa va fi cum a fost de peste 22 de ani, cap de afis al tradari a fost CDR-Ctinescu, pâna când va veti juca cu sperantele românilor domnilor intelectuali? De ce nu biciuiti lafeld e nemilos si clica lu Iliescu&Voiculescu, care se fac la fle de vinovati de starea jalnica in care se zbate România, ba ei sunt pioneri dezastrului ci nu Basescu carela rându sau este tot al lor fiu care le-a dus mai departe opera de distrugere a României.

  Dati jos pe fiu ca sa aduceti la putere pe tac-so, tot ai diavolului bolsevic iliescian. Cum puteti sutine atât de irational, partinic pâna la fantism gruparea PA-USL,aici este buba noastra, pe care cu abilitate ocoliti analiza. Cei mai agresivi in media cât si online au fost sutinatori PA-USL,acestia diabolizeaza,injura birjereste petotii ceic are nu le cânta in struna.

  Eu nu am constestat faptul ca Basescu este o javra ordinara ce si-a batut joc de români, ca PLD au fostsi sunt niste nemernici ordinari,dimpotriva, i-am bagat in aceiasi oala cu PA-USL, dvs vreti forta tin pe coji de nuci doar PLD-B iaracoliti dvs din PA-USL sa-i mitizam, facemdinei salvatori neamului, ei uite ca nu-i asa si, in veci nu va fi asa,ptr ca sunt parinti genetici ai PLD-B, asa ca dovediti fiind ca si tartori rautatilor, nu-i putem spala la comanda. Nu au dovedit ca sunt capabili politic,au dus tara in haos, au facut din Ro un balamuc doar ptr ca unul se vroia presedinte iar altul premier… fara nici o sansa ascede pe cale democratica, alesid e popor, NUvor fi alesi dlor, nu va amagiti!

 8. Chair nu constientizati ce demprimare va urma ptr sutinatori sinceri ai PA-USL, când se vor vedea tradati cums-a întâmplat cu CDR-Ctiescu, ati uitat deprimarea ce a pus stapânire pe Rodupa 1997, vreti sa o repetati ptr a inebuni români , va bateti joc de sarmani acestia, dvs totii cei care mitizati PA-USL, il impuneti ca si mesia al neamului,cum l-ati impus pe Iliescu,Ctinescu si chair Basescu, nu aveti nici o responbsbilitate dvs ceic are va laudati a mai si gândi.. nu reusiti vedea in perspectiva consecitnele .. jalnica clasa telectuala a mai fatat ceausimul asta!

 9. Mihăiescule, te dovedești unul dintre cei care nu pricepe nimic din tot ce se întâmplă în Romania!
  Dacă n-aș știi că urmărești cam de mult acest blog ( sper că nu din cine știe ce obligație 😉 ), aș zice că te-ai lăsat și dta indus în eroare de ceea ce au avut grijă slugile lui Băsescu să apară în exterior ( pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul !).
  Imparțialitatea cu care ți-ai mascat aparentele bune intenții, s-a făcut praf când a venit comanda să atacați cu toate forțele că Băsescu-i în pericol !
  Acum încerci să aplici cunoscuta voastră metodă ( ce, nu l-am atacat și pe Băsescu ?! ), ca să-ți poți revărsa în voie balele de lichea securistă, ura patologică asupra unui om care nu a dovedit niciodată ceva care să-ți justifice mizeriile aruncate din buncărul băsist !
  Până și Ponta, pe care din anumite motive, avem obligația să-i observăm mai cu atenție în unele decizii, nu merită invectivele de om turbat pe care i le adresezi !
  Te fu..te grija de decepțiile noastre, la care lucrezi din plin și bine plătit ?!
  Ni le asumăm așa cum ne asumăm și o eventuală decepție că noii guvernanți nu vor face tot ce-am sperat noi !
  Așa cum personal îmi trăiesc decepția pe care unul ca tine a reușit să mi-o provoace, după ce la un moment dat, păreai un tip cu pdv interesante ( deși săriturile peste cal nu lipseau nici atunci) 🙄

  Naționalismul luminat hombre este ceva sfânt, niciodată găunos, așa cum îți permiți cu nerușinare să-l cataloghezi, jignind niște români care n-au altă vină decât că-și iubsc poate prea mult patria !
  Dar voi, care n-aveți așa ceva , vă mulțumiți cu puținul material pe care vi-l oferă (dacă-ați știi cu cât dispreț 🙄 ) , cei în slujba cărora prestați.
  Prostituate, nici măcar de lux, ci biete prostituate, pline de boli venerico-ideologice, pe centura politicii iudeo- masonice 😆

 10. Că nu te duce mintea dovedește impardonabila greșeală pe care o faci urlând ca din gură de șarpe că i se răpește diasporei dreptul de vot 🙄 Ceva de-a dreptul idiot, pentru că ei votează cât și cum vor, numai că pe liste suplimentare !
  În schimb nu sunt prinși în listele permanente, care ar încărca absurd cifra luată în calcul la stabilirea cvorumului .
  De altfel din vreo trei milioane de români din afara granițelor ( numai în Italia, Spania și SUA sunt 2 1/2 de români , cel mai mult au votat 170.000 , și ăia cu cântec înainte marș ! la alegerea lui Băsescu ( la Paris în ritm de 1/10 secunde 🙄 )
  De altfel prietenii tăi, vorba vine, ca să nu le zic stăpâni, să te jignesc, se fac a nu vedea că basesecu ăsta pe care ai tu nerușinarea să zici că-l țin de erou, și nu escroc cum îl considerăm noi, a câștigat tot timpul numai la mustață și numai prin fraude care mai de care mai strigătoare la cer.În 2009 când s-au depistat 19.000 de persoane cu vot multiplu, unde era democrații ăștia , mai ales că atunci a fost o diferență doar de 70.000 de voturi la mijloc ?
  Și da, USL n-a avut la locale decât 52 % din voturi, restul până la 88 % sunt doar împotriva lui Băsescu !
  Și cu ce-l ajută asta pe Incrucișător, ca să-ți permită ție să ataci furibund, în special la adresa lui Antonescu ?
  Pentru că-i un bun român ( până și numele lui vă scoate din minți jegoșilor 🙄 ), iar faptul că a avut curaj să vă spună în față că e demn și nu permite cedarea de suveranitate cum face , chiorul, chiar înainte de a i-o cere cineva ?!
  Hai siktir măi Herr !

 11. Că l-ai scos din urnă câștigător pr CTP n-ar fi nimic deosebit, ba chiar aș spune că aveți multe în comun ;), dar e o insultă grosolană adusă altor personalități pe care ai fi putut să le observi chiar pe acest blog, care se încăpățânează să rămână o curajoasă tribună civică unde , chiar dacă nu tot timpul , măcar din când în când, se întâlnesc opinii din cele mai remarcabile, pline de onoare și demnitate !
  Și poate dacă, tot felul de panglicari politici n-ar insulta și amenința, numărul lor ar fi și mai mare, iar luările lor de poziții și mai benefice momentului politic deosebit de dificil prin care trece România !

 12. Dar cel ungurean
  şi cu cel nemţean
  la apus de soare
  vor să mi-i omoare
  pe cel ardelean,
  pe cel moldovean
  şi pe cel muntean…!

 13. Am sa ti dezvalui un secret humnorule, sunt omu care tine sub observatie intrarile românilro in BavaRIA; DECI ATENTIE DE GRANTIA CARE IM ESTE SUB CONTROLÖl1 nU EXISTA ROMÂN SA INTREE IN bAVARAI SI SA NU IFEINLUPA MEA1 aI PRICEPUT ACU CU CINE AI CONTACT VIRTUALß

  hUMORULE;: EU NU TERORIZEZ PE NIMENI; DAR STIU INTREBA::::

  aBSOLÖUT TOTI ROM!ÂNI AU DELCARAT

  bASESCU ESTE BUN; CEL MAI BUN1

  dACA NEBUNIA VOASTRA uslISTA IMPUNE ALTA REALITATES; EU VA SPUN,

  vACUTEI mERKEL SUNT OBLIGAT TRANSMITE CE CONSTAT1 sI CU ASTA SDA VA MAI IA SI DRACU MAI AGENTILOR BOLSEVICI1

 14. bAI;EU LUCREZ PTR POLIZITA GERMANA; SI CU ASTA SA FACETI CIOCU MIC CÂND EU VA INDEMN LA RATIUNE;

  cINE VREA SA AIBE A FACE CU MINE:: SA PROBEZE::: AM SA VA DEMONSTREZ CA VA RUP ::: SI VA VOI DEMONSTRA IN URMATZOAREA PERIOADA°

 15. absolut totii români interviati la granita de mine, au delcarat;

  Basescu este K,, a facut cel mai mult bine copmarativ cu ceuilanti presedinti,

  Ba boilor, ati priceput, eu dau asta stire la Merkel, de care sunt si platiti. sa va mai ia si dracu de dementi.., cu mine ati pus-o, eu sunt informat siinformez… cum vrera si pula mea nu a voastra…. va ßplace pula la muian?. DA, va pal e bestiloro

 16. Dragă LIS, OM-ul ăsta e dus. Cred că ar trebui să-i interzici comentariile pe blogul tău. Compromite tot. Lasă că are un dispreţ total faţă de limba română, dar şi delirează.

 17. Către O.M.
  Bă băiete, du-te dracului la un control psihiatric, că văd că nu prea te simţi bine! Şi, auzi, ia-o şi pe merkeloaica ta, poate mai aveţi ceva de conversat!
  HEIL!

 18. Dar mă-ti nu poţi să-i faci chestia aia pe care vrei să ne-o faci nouă, băi căcat hitleristo- merkelist?
  Heil!