Așteptăm demisia dublă a lui Băsescu și a lui Ponta. Sfatul sinucigașului Adrian Năstase către fiul lui mai mare: să nu faci niciodată politică! Imnul Tam-tam. La Ipotești

6 min


Duminică, 1 iulie 2012. Azi, 33 de grade la umbră la București. L-am auzit în această seară pe premierul Victor Ponta că nu mai are alte soluții să deblocheze România, mai exact să iasă din războiul lui Băsescu-PDL împotriva Guvernului USL, decât prin demisie dublă! Adică să demisioneze el, premierul Ponta împreună cu președintele țării, Traian Băsescu, și în acest fel să fie declanșate alegerile parlamentare și prezidențiale, o demisie comună: „Acest moment de blocaj nu poate fi soluţionat, până la urmă, nici de Parlament, nici de Curtea Constituţională, ci doar de cei care au cu adevărat dreptul, şi anume de cetăţeni. Până la urmă să spună ei: îl vrem pe Traian Băsescu sau îl vrem pe Victor Ponta cu Crin Antonescu. Problema este dacă ne lasă Curtea Constituţională să ajungem să îi întrebăm pe cetăţeni. Eu aş face o altă propunere pentru preşedintele Băsescu: dacă demisionăm amândoi şi mergem la oameni, ei pot să decidă. Însă preşedintele stă ascuns acolo la Cotroceni şi zice: nu, întâi să vă daţi voi toţi demisia, eu nu plec niciodată! În mod onest şi sincer, putem să aveam o asemenea soluţie, a întoarcerii la oameni: pleacă şi primul-ministru, după care oamenii decid prin vot”, a spus premierul. El a asigurat că în momentul în care Băsescu demisionează, şi Guvernul USL va demisiona, astfel încât să fie organizate alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate. „Din punctul meu de vedere, dacă preşedintele acceptă, putem amândoi să ne punem demisia pe masă şi să mergem ca oamenii să decidă. Alegeri parlamentare si prezidențiale anticipate”, a spus Ponta. Premierul a precizat totodată că, dacă preşedintele nu acceptă varianta demisiei, va solicita Parlamentului ca, „încet-încet, să rezolve” toate problemele dintre Guvern şi Preşedinţie. Uimitor, Victor Ponta a mai declarat că Băsescu, după demisie, ar putea iar să candideze (a treia oară!) la prezidențiale, convins că n-ar avea nici o șansă și că ar fi umilit la vot… E imprevizibil ce va urma.

***

Fiul mai mare al fostului premier Adrian Năstase (pușcăriașul politic de azi; el trebuie să fie țapul ispășitor postcomunist, dat exemplu în țară și la UE), Andrei: Adrian Năstase nu a avut cum să se apere și, până la urmă, n-a acceptat umilința. Andrei Năstase a dat de gol scrisoarea tatălui lui către el, scrisă de mână dinainte de a se sinucide (a scris tuturor celor din familia lui), testamentar:

„Andrei, dragul meu,

Vei ramane capul familiei. Sa ai grija de mama si de Mihnea, stiu ca va fi greu, dar stiu ca vei reusi. Va trebui, cu ajutorul avocatilor, sa-mi restitui dreptul la onoare si la demnitate. Poate ca va fi greu sa intelegi decizia mea, dar nimeni nu va reusi sa ma umileasca dupa o viata de munca si de eforturi. Prefer sa plec de langa voi cu demnitate si cu sentimentul ca nu accept nedreptatile.

Iti doresc sa fii fericit, sa ai o familie frumoasa si sa nu faci niciodata politica. Vei avea multe griji, dar vei gasi multi oameni care-ti vor fi aproape.

Te imbratisez, cu toata dragostea, tata.

20.06.2012″

Îmi imaginez că dușmanii lui Adrian Năstase (inclusiv scriitorii ce s-au exprimat, aici, fie și sub anonimat) jubilează – iar eu nu pot decât să le plâng de milă… Va reuși fiul să-l reabiliteze? Rețineți sfatul lui Adrian Năstase, lider PSD, către fiul lui: si sa nu faci niciodata politica… Teribil!

***

Public partea a treia a prozei lui Vasile Andru (începută acum trei zile; ieri am făcut o pauză) care face referiri la actualitate, fără să vrea. Apropo, Victor Ponta a mai declarat în această seară că a fost victima unei „acțiuni mafiote” în legătură cu acuzația de plagiat din partea politrucilor PDL-Băsescu din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU): „Presupusul plagiat a fost de la inceput o mizerie politica, nu degeaba a sarit Basescu cu ‘dottore’. Totul a pornit de la faptul ca nu l-am lasat sa mearga la Consiliul European. Vineri dimineata s-au strans membrii PDL, nici nu m-au chemat, CNATDCU s-a strans ca o actiune mafiota”. Repet, mi se rupe inima că se compromit cariere academice de către activismul politic. Vasile Andru:

Autorul declară că orice asemănare – cu scandaloase episoade politice de ultimă oră, cu miniştri plagiatori sau cu „masacrarea” Consiliului de etică etc. este nedorită de autor, care a scris acest text cu mulţi ani în urmă. (V.A.)

Ministru al Inculturii pentru 24 de ore (III)

O proză de Vasile ANDRU

     Atunci a venit la Ambrozie o delegaţie aducând un ciolan imens, înfăşurat în folie de plastic gălbui. Ciolanul era purtat pe umeri de un voinic cu spată lată. Acest ciolan era chiar documentul de investitură, prin care Ambrozie era numit în cea mai înaltă funcţie a vieţii sale: Ministru al Inculturii şi al Sărăciei Duhului.

Ambrozie se uimea că ciolanul este atât de mare şi se întreba de la ce animal a fost prevalat.

Famfara a intonat imnul „Tam-tam”.

I s-a înmânat ciolanul în cadru festiv.

Ambrozie preia „decretul” de investitură, osul, cu amândouă mâinile. Miroase „decretul”, în tot lungul lui, şi înţelege pe loc că este ciolanul cel mare: Ministru!

*

     I se comunică oficial că funcţia de ministru ţine 24 de ore, din care au şi trecut 12, căci fusese numit ieri, de când precedentul ministru a fost destituit şi îngropat. Aşadar i s-a recitat protocolul de investitură; i s-a spus că mai are 12 ore de „domnie”, din care, dacă se scade impozitul pe timp, mai rămâne o singură oră.

Şeful delegaţiei oficiale zice:

– În această oră de guvernare, ai suficient timp să faci o revoluţie în domeniu, adică o „involuţie” sau o regresie fericită, o imbecilitate istorică. (Va urma)

***

Las loc și jurnalului meu ținut în deplasare – plecat din București pe 13 iunie către Botoșani, ajuns pe 14 iunie la Zilele Eminescu (am redat aici paginile de jurnal ale acestor zile, le-ați citit?):

Vineri, 15 iunie 2012. Botoșani, Hotelul Rapsodia. Dorm tot pe sărite, la 8.30 mă rad. Venim la bufetul suedez (mic dejun; fiindcă autoservire e și la prânz și seara). Merg să caut la magazine de specialitate fir de descărcat pozele, nu găsesc, mi se dă în loc un USB pentru memoriile aparatului foto și telefonului mobil (30 lei), numai că laptopul meu vechi nu-l recunoaște! Rămân în aer cu fotografiile. Doina își încarcă telefonul mobil. La 10 plecăm cu autocarul la Ipotești (eu în față, am rău de mașină, culmea). Ne închinăm la Memorialul Ipotești la biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, unde e slujbă de pomenire (în spatele ei sunt mormintele familiei lui Eminescu; părinți, frați). Urmează programul Zilelor Eminescu în Amfiteatrul „Laurențiu Ulici”, în clădirea Bibliotecii Naționale de Poezie. Se țin cuvântări, habar nu am cine e doamna care moderează manifestarea (e o șefă, firește) și care-i predă la un moment dat microfonul lui Gellu Dorian, organizatorul Zilelor Eminescu. Au venit și bucureștenii Andra Rotaru, Iulia Militaru, Claudiu Komartin, Gabriel Daliș, Cornelia Maria Savu. Sunt prezenți și Cristian Livescu (și soția, poetă), Ionel Ciupureanu, Lucia Olaru Nenati, Ovidiu Vintilă. Aseară au apărut și Călin Vlasie, N. Sava, Adrian Alui Gheorghe și Vasile Spiridon, Vasile Tudor, Valentin Talpalaru, Paul Gorban. Se tot cuvântează – gazde și invitați. Se decernează Premiul pentru promovarea operei eminesciene în străinătate: Geo Vasile (traduceri în italiană), e invitat la microfon, mă abțin să rețin (pomenește de faptul că și-au făcut numărul detractorii lui Eminescu)… Public fotografii realizate pe 15 iunie la Ipotești.

PS. Spania e „vechea și noua” campioană europeană la fotbal (ea e și campioană mondială; Spania are și echipe de club campioane europene; e un fenomen de neînțeles, o dominație totală în fotbal), a pus la pământ Italia: 4-0! Nu se poate, chiar 4-0 în finală… Am privit tare trist meciul.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Jubilezi numai când auzi de pp-dd, moşule-cocoşule. Din tagma asta eşti. Vai de oteveul matale…

 2. Dle OM, mă bucură faptul că în Germania s-a aflat înaintea noastră de șmecheria cu angajații UE, dar din moment ce rezultatele sunt cam aceleași cu cele din România, adică o tăcere
  strigătoare la cer 🙄 , tot degeaba 😉
  Geaba lună, geaba stele, dacă nu-s și nemți sub ele 🙄
  Că lumea așteaptă de la ei mai mult decât o tăcere stanjenitoare, cauzată de niște remușcări și culpe ce par să nu se mai vindece niciodată !

  Pe 30 iunie dl.Vasile Andru era așteptat la un eveniment la care nu s-a prezentat.
  Și nici nu și-a prezentat . Scuzele de rigoare ….
  Deoarece își anunțase prezența 🙄

 3. Problema este mult mai delicata dle Humor,

  Parlamentul U.E se afla sub o presiune colosala din partea lobbyistilor care pâna si ptr acea singura zi de la Strassburg se tin coada fedeles legata dupa parlamentari. Aspect mai putin -deloc vorbit in media mai ales româna. Astfel ptr ai feri de momeala face jocul intereselor marilor pesti economici s-a gasit solutia stimulari excesive, cu toate acestea in prezent parlamentari U.E tot jocul multinationalelor il fac cea ce irita si mai tare cetateni U.E, in final se va rupe pisica in douo mai ales daca va calca pe coada Germania. Din douo una;

  ori azvârle lobbysti de pe lânga politicinei, semne sunt in acest sens, mai ales la ultimul summit al C.E voalat s-a pus si aceasta problema pe tapet, ori U.E risca deveni un stat totalitar manipulat de bestiile bolsevice active in marile concerne, aceasta plaga care ne va duce la sapa de lemn de nu le taiam beregatile cât mai grabnic, Grecia pare fi un cal troian in acest sens… putini au seiszat jocul.

  Se crede ca numai un tâmpit ar risca pierde privilegiile (imense), ptr un pumn de maruntisi venit de la un X concern. Cazul rumânului Severin nu va ramâne fara urmari cum se crede, dealtfel Severin este izolat, ocolit de colegi lui de colorit, pedofilul Schultz a gasit placeri la puradelu pontas.. deh… are si moaca de cochil … placut unui pedofil înrait, care nu -l mai mânghie pe bulan pe Severin-ul PSDist.

  Poate veti fi observat ca la alegerileptr Parlamentul U.E,prezenta la vot in absolut toate tarile, cap de afis Germania este una fff scazuta,sub 28% prezenta la vot… Pe de alta parte nu toate tarile au si fost consultate prin referendum ca de erau.. adio bolsevism made U.E. Exista un imens confilt intre cetateni U.E si „alesi”. Conflict cunsocut caruia se vrea veni de hack.. dar pâna acu.. otrapa sta tot pe tambal ptr ca sunt alte prioritati. Dupa ce vor rezolva in zona euro cu criza, stabilizând finantele, redresând economia ptr a finaliza cu suces proiectul social al U.E, proiect fff ambitios si stringent necesar, pe care boul de Basescu la luat in râs chiar aici la BXL, de s-a facut de tot cacatul, habar nu avea acest bou despre ce este vorba si trezi si el vorbi placa bolsevicilor de la N.Y, taman in casa alora de la BXL ce au o cu totul alta viziune ce forteaza labele americanilor acepta, iar Obama asta si trebuie realiza, mai greu dar se pare ca in final USA va dansa dupa cum va cânta BXL.

  Ciudat, tare ciudat, nici pe puradelu pontasi nu-laud vorbind o vorba de acest prioiect cu toate ca fu si el la summit, face parte din familionul alora cu mult sânge pe labe,rosii-soii inrositi de atât sânge, insa… vorbeste numa tâmpeni care sunt luate de bune…

  Sa nu uitati-omiteti, madama lu crinulet-antonovicescu, nevasta-sa este cea mai infocata aparatoare la BXL a celor care vor sa puna labele pe Rosia Montana, de oponenti este considerata fantica, mai rar le-a fost dat europenilor vedea o asa de loiala (tâmpita), persoana lobbistilor, nimeni nu scoate o vorba de acest aspect in Ro, dar de ajunge bârba-su la Cotroceni o sa vedeti ca totii isi vor aduce aminte, ptr ca si el si pontasu va trebui acepta cererile jefuitorilor aurului românesc. Aud ca hidrocentralele s-a dat , tot de pomana unor preasaraci vestici-bolsevici. CFR… de mult s-a facut zdreanta si smanglit de baieti destetipti.. resursele naturale…

 4. Dacă nu ar fi existat politicieni, omenirea era deja în Mileniul IV din punct de vedere economic şi spiritual. Asta e situaţia, planeta e plină de căpuşe. Culmea involuţiei, cu cât eşti mai retardat cu atât eşti cocoţat în vârful grămezii de bălegar. De un veac şi ceva încoace, popoarele sunt conduse numai de bolnavi mintali. Suntem la ultimul etaj al Turnului Babel. Altfel nu se explică de ce un tătar amărât, incult, mai prost decât calul străbunicului său, conduce o ţară cu o istorie cât de cât articulată. De la Columna lui Timur Lenk lacea a lui Traian nu e mare distanţă astronomică. E ceva ca similar ca distanţa dintre cele două găuri de jos ale lui madam Udrea, găina cocoşelului. Suntem în plin absurd.

 5. Tagma, netagma, in capuceanul ala mic cat poate sa incapa se vede; cum se vede si dezastrul din ultimii 22 de ani.
  Insa, daca esti ciocoias – ai supape de amortizare, asa ca nu iti mai trebuie; mai un plagiat, mai un Monaco, mai un macando, dorotheia. Ce s-a intamplat pe axa liceanului, plesului, tasmanianului patapiciului – in plan cultural, in invatamant, ba chiar si in politica, incepand cu vremea aliantei civice a doctilor – mai rau decat atat nu se putea.
  Asa ca daca vin altii, macar de buna-credinta, chiar daca mai saraci cu duhul, unii, fiindca printre ei sunt destui cu mintea intreaga…hai sa le dam in cap?!

 6. Nimic solid, numai improvizatii si lipsa de profesionalism, carpeli – ca si in literatura de astazi, o debandada totala, tabla de valori sparta, cacatisuri servite pe tavi de aur, niciun viitor.

  Fireste ca toata mizeria asta se va sfarsi curand, fiindca sensul evolutie este spre echilibru, spre soliditate, avand legea morala ca piatra de temelie. Cumva, de la filosofia clasica germana tot involuam, fie am ramas pe loc; ce a aparut dupa, au fost lamuriri, variatii pe aceleasi teme.

 7. terasine, evoluţia nu are „sens”, are doar nişte capricii. Tu care te duci spre zi ce trece spre Evul Mediu, simţi că evoluezi? Bag seamă că veri ceva „solid”. Pune botul pe gheaţă, că e solidă. Vorbeşti despre „cârpeli”, folosind un discurs cumplit de cârpit. Scrii ca şi cum ai fi o oglindă spartă. La care „profesionalism” te referi, că tu nu ai nicio treabă cu nimic calificat pe bune. Vorbeşti de „debandada” din literatura de azi. Care-i problema, nu te regăseşti nici măcar în cimitirul elefanţilor? Nu toţiinvoluăm, nu ne credecolegi cu dumneata, nici de genraţie, nici de partid.

 8. Noi nu suntem un popor format de 2000 de ani, ci un neam „lasat” aici de la inceputul lumii, exista o continuitate atestata pe teren, inclusiv a simbolisticii, mult mai tarziu vechii greci ne-au gasit aici si au vorbit despre asta, dintr-o perspectiva mitologica, slavitatea a preluat multe de la neamul asta, pana si cele mai vechi biserici din Balcani tot ale neamului nostru sunt, Meteora a fost inceputa de pastorii vlahi, pe care ii regaseam candva pana in Anatolia…si cate si mai cate.
  „Culturi scufundate”

  Explozia aceea culturala postpasoptista nu s-a produs din neant, in cateva decenii literatura româna a recuperat tot INTELEGAND, devenind constienta.

 9. HAI CĂ-I BUNĂ, AI AJUNS ŞI LA „ÎNCEPUTUL LUMII”.ŢI-AM SPUS CĂ EŞTI PE SENS INVERS…

 10. pai, fireste, ma, ca nu are – pentru tine – fiindca sensul, consistenta ti-e straina. Esti sclav, dar nici nu-ti dai seama, umbli cu tablite, catalogari, asa ai fost crescut…pentru tine marea libertate e a lui bucovski – hahahahahahaha

 11. Nici ca prostul nu poţi să râzi, ţi-a luat-o marinelul înainte. N-ai ghiers şi timbru de băhăit. Mai mult orăcăi, râiosule pe cerebel. Bată-te norocul după ce te simţi liber la prostie. Pst…

 12. nu radeam eu, ma, tot calul era….
  Du-te mai bine in Vest si fa poze in catedrale, nu te intreba de ce la ei a ramas in muzee ce aici este aievea…narozii ca tine ar gasi sursa in ceva ce ii aranjeaza, ce li se potriveste; doar au facut-o atatia boi inhamati. Si sa-ti mai spun un mic secret: aia pe care ii admirati voi(unii) in secret: liiceanu, plesu si altii ca ei – sunt destul de prosti, ma!

 13. du-te, ma, la originea cuvantului „pravoslavnic”, apoi vezi de ce voia Stefan Pocutia, cauta cine au fost „vechii parinti” ai Ucrainei, interferenta cu lumea germana, …ca sa intelegi macar putin din multe, lasa drak pozele, le faci dupa aia.
  Apoi incearca sa intelegi de ce „codul cultural” de care care vorbea Calinescu nu era o figura de stil, o chestie aruncata in dodii.

 14. Domnule Octavian Mihăiescu
  Precizările dvs sunt foarte exacte și binevenite ( sincer să fiu n-am mai auzit ca Adina Vălean-Antonescu să continue mizerabilul loby pentru Roșia Montana !) !
  Esențial rămâne însă ce se mai poate face pentru ca UE să nu arate așa cum mi-o închipui eu :
  nemți, francezi, spanioli, portughezi, polonezi, maghiari, bulgari români, ș.a. strânși într-un țarc ideologic ce amintește de celebrul lagăr comunist, mai mult cu promisiuni deșarte, păcăleli și minciuni sfruntate, uneori chiar cu forța ( cifra de 28 % a celor care ar mai dori înglobarea s-a redus mult !), dar atenție !, pe banii lor :mrgreen: și conduși de o mână de ovreiași ( se poate vedea de pe acum cam câți sunt la vârf și învîrt după bunul lor plac sume imense de bani, fără a da nimănui altfel de socoteală decât cea tradițională, unde mai pui că și aia cu lipsurile de rigoare 😳 ).
  Dacă acum sunt atât de mulți, vă dați seama că la final procentul va ajunge chiar 100% 🙄
  Să recunoaștem că se miră și ei de cât de ușor le este să fure și să înrobească atâtea popoare fără a trage un foc de armă , exact cum explica unul de-al lor, A.Smith parcă :
  Un popor se poate cuceri cu sabia sau împrumuturi și dobânzi criminale !
  Eu nu contest că și românii, bulgarii, portughezii, spaniolii, olandezii conștientizează pericolul dispariției lor ca nații de sine stătătoare, dar dacă văd că nemții, francezii, polonezii nu fac nimic spre a se elibera din chingile economice-financiare cu care sunt aduși la statutul de sclavi moderni ai finanței mondiale, ceilalți (cu excepția extraordinară a Ungariei, care s-a împotrivit de una singură tăvălugului iudeo-masonic) se complac în situația aceasta de nevertebrate naționale, din care-și fac niște mizerabili averi colosale, aducându-le pe rând în pragul sărăciei și al războiului pentru supraviețuire !
  Să fie negustorii de popoare chiar atât de stăpâni pe situație, sau dimpotrivă, atât de nebuni încât să dea foc lumii pentru a-și răzbuna trista soartă ?!
  Ceilalți unde sunt ?!
  Au reușit să cumpere chiar toate conștiințele popoarelor, a celor care răspund de popoarele pe care le conduc ?!
  Și dacă-i așa, că așa pare, noi restul ce facem ?!
  Asistăm pasivi la propria noastră pierzanie 🙄 ?!

 15. Iar dacă nemții își fac din nou iluzii de mare putere, ar fi bine să afle că sunt folosiți, ținuți în vitrină, doar pentru a fi din nou acuzați și puși cu botul pe labe ( și asta indiferent de cum se va sfârși aventura în care sunt antrenați cu, sau fără voia lor 🙄 ).
  Vor avea aceeași soartă cu cozile de topor cu ajutorul cărora popoarele își pierd sau își cedează de bună voie propria suveranitate : în final vor fi fie îndepărtați de la masa cu bucate în caz de victorie, fie făcuți țapi ispășitori în caz de înfrângere !

 16. Ai mâncat şi băut în casele oamenilor, creştine! Apoi, la plecare, te-ai răhăţit în pragul lor. Îmbătrâneşti urât. Îţi devorezi colegii, te urăsc muierile din jur. Îţi voi publica o fotografie din spate, cu ceafa, doar ca să vadă internauţii ceva ce nu există decât în persoana ta nulă. Ai făcut porcării uriaşe. Ai şi turnat. Îţi promit că te voi respecta exact cum facă tu cu „molozul umad” din jur. Hai, bâzâie, cal cu aripi.

 17. Dle Humor, nu mai există nemţi deştepţi încă de pe vremea recentă a lui Arghezi. Uitaţi-vă la această tanti-cancelar cu taioare de second hand, la mersul ei, la faţă şi la vorbire. E un plagiat, vorba ceea. Nici USA nu stă mai bine, are în frunte un ins care o să-şi dea seama că a fost preşedite după ce n-o mai fi. Franţa e în aceeaşi situaţie. Marele păcat actual e terorismul planificat şi cinici impotriva musulmanilor. Între timp, ruşii şi chinezii îşi fac de cap. E ca la Biblie. Ca la Carte. Dl. Mihăiescu are unele intuiţii fabuloase. Jos pălăria. În Europa nu mai există decât o ţară liberă, independentă, puternică doar din cauza cetăţenilor ei şi a sistemului de acolo: Anglia!

 18. terasine, treci pe roşu mereu. omenirea e plină de camere de filmat. numai tu nu apari pe ele, în târgul tău strâmt, din care ai plecat şi ai rămas debutant. eşti o stafie fără şanse de reîncarnare. e vorba de cei doi bulbi din cap, encefal şi diencefal. din păcate, tu gândeşti în x precum tăticul tău băselu. vai de capul vostru. ai grijă de musca ţeţe. ştii în ce case ai ţânţărit.

 19. S-a sfarşit puţă, ştii asta, dar nu vrei să înţelegi.

  Avalanşa s-a urnit. Dacă te năşteai mai devreme …puteai să apuci câţiva ani.

  O să pun în cutia milei pentru tine.

 20. @ Sorin Trandafir
  Aveți dreptte în privința celei care merge înainte împotriva tuturor evidențelor. S-ar părea totuși că la proximele alegeri să nu mai meargă 😉
  Rămâne de văzut dacă oculta a reușit să racoleze între timp pe altcineva, probabil că tot din fostul RDG !
  În privința Angliei părerile sunt împărțite, dacă nu cumva chiar dl OM sau CH pe acest blog acuzau duplicitatea ei și puneau totul pe seama Coroanei, care le stă în același loc ca lui Năstase.
  Cică Adrian Năstase a tras în gât deoarece nu-l putea înghiți pe Băsescu 😆

 21. Atât ştii, să ameninţi. Nu s-a sfârşit puişor, mai e ceva ce nu ştii, securist împuţit. Toate drumurile duc la tine, la „casa” în care locuieşti ca şi Băsescu, pe naşpa, hoitită de la stat, cu nişte bani de înghiţit mucii. Băiatule portcocaliu, ai nişte probleme. Va trebui să-ţi plăteşti prostia cu grad averesian, ştii tu ce spun, ştii unde ai ocupat ilegitim un spaţiu. Nu mai ameninţa că deja eşti bolnav. Apropo, vrei să-i anunţ pe bucureştenii pe care i-ai vizitat în ultimii trei-patru ani că a intrat turnătorul în casele lor, dulce ca diabetul fiind săgeata patriei? Puţulică în faţa femeilor cu umeri sub picioare de porc cu spini, staaaaiiii cuminte. Şi încă ceva, ai plagiat la greu, tu care, pe aici, pe bloguri, te sclifoseşti spunând că nu eşti scriitor, dar care, la mă-ta acasă, ştie toată uliţa că eşti cevaq ce va văzut Parisul.

 22. Încă ceva terasine cu buba la cap. Suntem în luna iulie şi tu dai drumul la zăpezi. Nebunule mic.
  Mă, o sun pe şefa ta ca să te pună cu capul sub batistă. Eşti singura fiinţă cu pretenţia că-şi folosesşte corect degetul arătător, scormonindu-se în acelaşi timp în nas şi-n fund. Ai fişe de turnător la una din fabricile prin care ai fost huiduit. Ştii bine ce spun. Pe cine vrei, Bulă, să te răzbuni? Faci ca Băsescu la disperare?. Ţi-am spus, anunţ bucureştenii vizitaţi de tine, le dau data, ora,scopul şi durata misiunii. Hait…