Sper să fie neîntemeiată temerea mea irațională că Răul cel Mare (președintele Băsescu) nu poate fi suspendat. ICR stalinist și uzurpare APLER. Recital în Parc. Niște OZN-uri

7 min


Miercuri, 4 iulie 2012. Slavă cerului, a venit și promisiunea cea mare – aceea a suspendării președintelui Traian Băsescu! Nu mai speram. Să fiu sincer, nici nu pot să cred că va fi dus până la capăt un asemenea demers. Fiindcă o fiară rănită, cum e Băsescu, e periculoasă… Am asistat fără să vreau la discursul lamentabil al lui Moș Teacă (nu merită să-mi încarc memoria cu numele lui), pro-Băsescu și pro-clientela lui politică din PDL (e prieten cu Monica Macovei-cea-exaltată, cum îi spunea azi Victor Ponta), ambasador al SUA, care va fi în curând retras, trezindu-se vorbind de Ziua SUA de situația din România: Nicio democraţie nu poate supravieţui în lipsa unui angajament ferm faţă de statul de drept şi a respectului pentru instituţiile democratice. Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoşi şi consecvenţi şi judecători neînfricaţi… românii încep să conştientizeze că aceste instituţii nu aparţin unui anumit partid politic, ci poporului român, şi vor lupta să le apere. Căci pericolul abuzului de putere la nivel central sau local există întotdeauna… există un grup de români care nu vor mai tolera starea de fapt… Mark Gitenstein (na, că i-am pomenit numele; Radu Humor îmi va aminti cu siguranță cine e; apropo, îi mulțumesc și lui pentru comentariile complementare) ne invită să ieșim în stradă, firește, să… luptăm… să protestăm împotriva stării de fapt… mâine (ați auzit de mobilizarea portocaliilor). Abuzurile incredibile din ultimii trei ani și jumătate ale guvernării Băsescu-PDL nu l-au alarmat! Astă iarnă, când protestatarii rebegiți de frig strigau „Jos Băsescu!”, Moș Teacă, același ambasador SUA, le striga românilor să zică mersi că nu trage nici un lunetist în ei în Piața Universității! Disprețul meu la adresa lui e un fleac. Cu asemenea ambasadori SUA („ai licuriciului mare”, nu?) pro-Băsescu defilăm… Bine că scăpăm și de acest băgător oficial american de seamă, care n-a înțeles nimic din spiritul românesc.

Mă tem că Băsescu nu va putea fi suspendat, deși alungarea lui din fruntea țării ar fi un moment astral – România ar scăpa de nebuni și ar reintra într-o normalitate neconflictuală. Mă rog la Dumnezeu să-i dea mintea de pe urmă lui Băsescu și să demisioneze acum, românii i-ar rămânea recunoscători. E clar că Băsescu e o ruină, un politician compromis, detestat, depășit de vremuri, un securist comunist ceaușist care trebuie trimis la plimbare. E adevărat, „reintrarea în civilie” ar putea să-l coste libertatea, fiindcă președintele Băsescu are dosare grele penale deschise (oprite de prelungirea mandatului lui la Palatul Cotroceni; a avut imunitate), ar putea fi hăituit cum a fost Adrian Năstase, ani la rând, fără odihnă (Adrian Năstase a fost hăituit chiar de oamenii lui Băsescu; dacă se va întoarce roata, Traian Băsescu va fi hăituit de oamenii lui Năstase)… Suspendarea lui Băsescu ar face să respire și Uniunea Europeană ușurată, pot să pun pariu, s-a săturat și UE să mai aibă o sursă de instabilitate înlăuntrul ei. Aștept cu inima strânsă ziua de mâine (când vor fi citite în Parlament acuzațiile la adresa lui Băsescu, pentru suspendare) și apoi ziua de poimâine, când se va vota. Am senzația că Băsescu pregătește o lovitură, ajutat de serviciile secrete (mână în mână cu serviciile secrete ale SUA), nu-mi dau seama ce – sper să nu curgă mâine sânge la manifestația PDL din București. Atâta disperare la PDL și la Băsescu că pierd pârghiile de putere n-am mai pomenit, sunt în stare să provoace o revoluție. Prefer să cumpere Băsescu voturi în Parlament și USL să nu strângă destule voturi să-l suspende (sau să intervină Curtea Constituțională, care dă semne că nu ține cont de faptul că nu mai are în atribuții să conteste hotărârile Parlamentului; atribuții luate azi prin ordonanță de urgență a Guvernului Ponta), decât să curgă sânge nevinovat, oricare ar fi motivul… Dacă Băsescu nu va fi suspendat, atunci USL va trebui să declanșeze alegerile anticipate. Zarurile au fost aruncate. Cu Băsescu nu se mai poate coabita. Vă reamintesc, în toamnă se termină mandatele celor doi procurori ai lui Băsescu și Monica Macovei (pe placul ambasadorului SUA) – cel General și cel al DNA (vreau să le uit numele) și Băsescu vrea să le reînnoiască mandatele, inversându-i în funcții. Bătălia pentru subjugarea Justiției e pe viață și pe moarte, viitorul liber al lui Băsescu depinde de această subjugare (numai el semnează decretele de numire a magistraților, degeaba se opune premierul și ministrul Justiției; lasă că stă deasupra capului monitorizarea umilitoare a UE asupra justiției de la noi). Cu cât trec zilele, cu atât crește miza. E irațională temerea mea că Răul cel Mare (președintele Băsescu) nu poate fi suspendat, aș vrea cu orice preț să mă înșel și să-l văd pe Crin Antonescu în loc, fie și interimar.

***

În continuarea unui documentar semnificativ publicat ieri la Comentarii de Radu Humor legat de ICR, vă invit să citiți și o intervenție a poetului Marius Ianuș pe blogul lui: „ICR-ul – un stabiliment stalinist” (o scrie un beneficiar al deplasărilor ICR) – e un text inflamat mai lung, urmat de un jurnal excelent în Suedia, dați click pe http://yanush.wordpress.com/2012/07/04/icr-ul-un-stabiliment-stalinist/. Pe de altă parte, am atras atenția zilele trecute asupra scandalului legat de cele două APLER (asociație de publicații literare și edituri), scindată în APLER-D.M. Cipariu și APLER-C.M. Spiridon, ajunse în instanță. Iată răspunsul APLER-Spiridon, de data asta (are trei pagini) – interesant: „APLER va face plângere penală împotriva dlui D.M. Cipariu pentru uzurpare, dacă în următoarele cinci zile nu se recuză din funcţia abuziv ocupată de preşedinte APLER… Vom solicita conducerii USR să ia atitudine faţă de abuzurile dlui Cipariu, membru al USR, preşedinte al Secţiei de Poezie a ASB. Este limpede faptul că abuzurile şi comportamentul dlui Cipariu intră în contradicţie flagrantă cu statutul de membru al USR”, dați click (și iar click pe dreptunghiul apărut) să citiți întregul Comunicat al APLER-C.M. Spiridon intitulat „Cererea de intervenţie a dlui D.M. Cipariu a fost respinsă de instanţă şi taxată ca fiind inadmisibilă”: comunicat de presa APLER_2 iulie 2012.

***

Închei azi proza lui Vasile Andru cu aluzii la actualitatea românească – ne-a însoțit cu spor în aceste zile în care politica a ocupat primul plan: Autorul declară că orice asemănare – cu scandaloase episoade politice de ultimă oră, cu miniştri plagiatori sau cu „masacrarea” Consiliului de etică etc. este nedorită de autor, care a scris acest text cu mulţi ani în urmă. (V.A.)

Ministru al Inculturii pentru 24 de ore (ultima parte)

O proză de Vasile ANDRU

Ambrozie a rămas lângă grămada cu lauri, privea la garda de corp, la steagul decolorat al patriei. I se închideau ochii. Simţea o continuitate fluidă între el şi arbori, şi oameni – toate formau un ocean vag cugetător, bântuit de vălurele numite gânduri. Şi parcă pământul era învelit într-un câmp gânditor: o minte subţire, albăstrie, peste toate, impregnându-le zadarnic pe toate. Iar mintea personală parcă venea din afară, şi trecea prin el, ca un şuvoi albăstrui. Mintea personală era numai temporar despărţită de acest şuvoi, de acest ocean psihic exterior nouă. Despărţită pentru un scurt interval numit viaţă, numit inconştientul personal, numit individ. Numai pentru un interval scurt se produce Eul,  fracţiune din acest câmp, pe care o primim la naştere, ca s-o avem ca şi cum ar fi a noastră. Erau impresii între veche şi somn.

Peste puţin timp, proaspătul Ministru al Inculturii şi al Sărăciei Duhului pentru 24 de ore, sau câte or fi fiind, s-a culcat pe-o ureche. S-a lăsat pradă somnului total. El doarme dus, doarme un timp nedeterminat – lung ca un eşantion de eternitate. A dormit pe toată durata mandatului său.

***

Din jurnalul meu ținut la drum lung (ați tot citit în ultimele zile) – rămas la ziua de vineri, 15 iunie 2012. Eram la Lacul cu nuferi al lui Eminescu, lângă Ipotești, într-o pădure, pe caniculă. Reveniți la Botoșani, la ora 17.30, pe ploaie torențială (averse; adică se mai oprea, „bura” și iar începea torențial, în rafale) am venit în Parcul „Mihai Eminescu”, la terasa Cofetăriei „Parc”, unde era un stand de carte. Aici au avut loc recitalurile revistei Hyperion, cu poeții invitați la actuala ediție a Zilelor Eminescu (plus un Grup muzical Icarus Săveni). Au citit, chemați de Gellu Dorian la microfon, neținând cont de ploaie (sub umbrele mari ale terasei, la mese; miroase a tei concentrat, e nemaipomenit): N. Țone, Carmen Steiciuc, Daniel Corbu, Lucia Olaru Nenati, Paul Aretzu, Ioan Es. Pop, Grigore Chiper (de la Chișinău), Claudiu Komartin, Adrian Alui Gheorghe, C. Iftime, Valentin Talpalaru, Andra Rotaru, Gabriel Daliș, Iulia Militaru, Ionel Ciupureanu, Andrei Doboș, Viorica Petrovici, Matei Hutupilă, LIS, N. Sava, Cornelia Maria Savu, G. Vulturescu, Petruț Pârvescu, Vasile Tudor, Ovidiu Vintilă, Călin Vlasie, Paul Gorban (au citit și din premianții debutați la Concursul „Porni Luceafărul”, nu le-am înțeles numele). Merită să știți impresiile Andrei Rotaru legate de acest gen de recital (le-a scris imediat ce s-a întors la București): http://www.agentiadecarte.ro/2012/06/pacatul-literar-de-a-fi-mai-putin-decat-esti/. La final s-au acordat premiile revistei Hyperion (Ioan Es. Pop și Ioan Groșan, plus Matei Hutopilă; Ioan Groșan a declarat că „dumneavoastră sunteți pentru mine niște OZN-uri”).

PS. Public fotografii realizate pe 15 iunie la Terasa Cofetăriei din parcul „Mihai Eminescu” – Botoșani, de la recitalul poetic.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

19 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Mi-e imposibil să nu reacţionez percepând viteza cu care se mişcă tăvălugul schimbării de putere în această primă decadă a lunii iulie. Şedinţele parlametare (cu majoritatea USL) din zilele de marţi şi miercuri (3 şi 4 iulie), care au dus la preluarea controlului asupra celor două camere ale Parlamentului (Vasile Blaga, înlocuit cu Crin Antonescu şi Roberta Anastase cu Valeriu Zgonea), asupra radioului şi televiziunii publice, asupra instituţiei „Avocatul Poporului” stau mărturiei ale ofensivei U.S.L.-iste de cucerire a puterii în stat. Liderii PDL au protestat acuzând formaţiunile politice din Alianţa de guvernare de „lovitură de stat”; pe aceasta direcţie de interpretare mergând şi ambasadorul SUA de la Bucureşti şi unele publicaţii occidentale.

  Se poate vorbi, într-adevăr, de o „lovitură de stat”? E greu de argumentat în acest sens: dar de o lovitură de forţă, bine calculată, se poate vorbi. O lovitură care a avut un scenariu foarte atent pregătit şi care a mizat, ca în orice ofensivă, pe efectele surprizei. Guvernanţii se simt în criză de timp şi vor să pună rapid mâna pe pârghiile puterii, pentru a putea fi lăsaţi să guverneze şi să pregătească alegerile parlamentare din toamnă. Au acum la dispoziţie aceeaşi jucărie democratică – parlamentul – de care s-a servit, până la abuz, regimul Băsescu-Boc. Liderii USL sunt convinşi că dacă nu va fi cucerită reduta de la palatul Cotroceni, ţara nu va putea fi guvernată şi, de aceea, direcţia loviturii principale este Preşedinţia. Suspendarea, pentru a doua oară, a preşedintelui pare să fie urgenţa numărul 1 a jocurilor politice în curs de desfăşurare.

  Instituţiile democraţiei au fragilitatea lor. Funcţionarea lor corectă poate fi simulată, dar, în spatele cortinelor, păpuşarii pot face ce vor. Jocurile de culise rămân în domeniul tainei. Prin astfel de jocuri, regimul Băsescu-Boc au acaparat toate pârghiile puterii încât nu se mai putea face nimic. Opoziţia fusese redusă la o „voce care striga în deşert”. A fost nevoie de „lovitura de imagine” din iarna lui 2012, care a început exact în ziua în care trebuie să-l omagiem pe Eminescu (15 ianuarie), când s-a reinflamat Piaţa Universităţii. Lovitura de imagine (oare spontană?) a dus la căderea în derizoriu a lamentabilei figuri a premierului de atunci, Emil Boc, şi a guvernului său. A fost desemnat un nou prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, care, în ciuda prestaţiei personale de calitate, nu a reuşit să convingă. Dar calul troian care este Parlamentul (multă vreme calul lui Traian) trebuie să lucreze împotriva „troienilor”. Este foarte posibil ca imaginea publică inflamantă, generată de protestele din Piaţa Universităţii, să fi contribuit la decizia trădătorilor din UNPR să mai trădeze o dată, pentru a se împlini profeţia lui Hegel-Marx a negării negaţiei. Şi, desigur, pe lângă uneperişti, tabăra opoziţiei a mai fost întărită şi de frunzăverdişti. De fapt, cronologic, aceştia din urmă au dat tonul hemoragiei parlamentare care a dus la schimbarea raportului de forţe. Moţiunea de cenzură asupra guvernului M.R. Ungureanu a trecut şi s-a format guvernul Ponta. Parlamentul a rămas, din păcate, aceeaşi maşină de vot care a iritat ţara timp de trei ani de zile, dar pe invers: în favoarea adversarilor lui Băsescu. Acum Parlamentul certifică orice manevră a scenariului USL.

  Evenimentele din iarnă au avut aliura unei mişcări revoluţionare: o mişcare ce îşi consumă în aceste zile ultimele etape. Dacă interpretarea aceasta este corectă, atunci trebuie să reflectăm asupra caracterului democraţiei româneşti: Karl Poper sugera printre altele că democraţia este un mecanism care permite schimbarea guvernării fără vărsare de sânge. În ciuda violenţelor din ianuarie 2012, până acum tranziţia către o nouă guvernare nu s-a soldat cu vărsare de sânge. Dar dacă vechea guvernare se simte în aceste zile fierbinţi ca o fiară încolţită, nu este exclus să asistăm şi la diversiuni generatoare de violenţe de stradă. Liviu Ioan Stoiciu, în pagina de astăzi a blogului său presimte posibilitatea ca reţelele serviciilor secrete să intervină în timpul mitingului PDL de astăzi 5 iulie, simulând o eventuală contramanifestaţie violentă care ar putea lăsa în urmă şi trupuri pe caldarâm. Să sperăm, vorba lui Stoiciu, că nu va fi aşa. Dar dacă vechiul aparat recurge, pentru a rezista, şi la astfel de arme, atunci chiar ne putem îndoi de autenticitatea democraţiei româneşti.

  Valentin Popa

 2. Băsescu nu va ceda, va ieşi cu „pulane”, cu sânge, cu fel de fel de chestiuni dinspre serviciile lui, străine sau româneşti, partea plină a paharului. Dacă USL nu se mişcă repede, în decembrie pleacă după ţărănişti. Dle Valentin, cu tot respectul posibil, pe alocuri răzuiţi inocenţa. Chiar nu realizaţi că am avut de-a face cu un preşedinte dement şi un partid curat fascist? Hai să-i lăsăm şi pe-alde Ponta să ne nenorocească măcar un mandat. Avem rezerve. Băsescu vorbeşte de justiţie!

 3. Cred că şi LIS şi Valentin Popa au dreptate: ticăloşia, lichelismul şi …toate celelalte cancere portocalii sunt molipsitoare. Mai ales într-o ţară în care aproape că deveniseră un fel de „imperativ categoric”!
  Dar nu avem dreptul să acceptăm această boală portocalie doar din teama unei alte boli: ar fi ca treaba aia cu drobul de sare!
  Aud că „serviciile” au trecut deja în barca cealaltă, ceea ce este foarte bine pentru ele… Mai aud că ambasadorul american de origine latină rămâne pe aceleaşi poziţii intransigent – lobbyste: foarte rău pentru neamurile lui latine!

 4. Azi l-am văzut pe desfigurat răvăşit. Am văzut şi mitingul pedelist. O porcărie. L-am ascultat şi pe Băsescu. E terminat. E clar, serviciile l-au pus în canoe legat la mâini. Peste PDL pluteşte spaima. E blestemul lui Năstase. Jigodiile şi-au schimbar culoarea cămeşilor. Mai au un pic şi se vor îmbrăca în negru. Mâine e o zi mare.

 5. Şi încă ceva, ambasadorul american joacă la trei capete, e circar. Se preface că-l sprijină pe Băsescu, se afişează cu Ponta şi lucrează pentru imperiul său agresiv. Acum se dăd agenţii de la fosta Europa liberă, de-alte Traian Ungureanu. Urâtă şi fecalizată intelectualitate. Dacă USL ratează momentul, intrăm în Evul Mediu întunecat.

 6. Deja Basescu a inceput sa pozeze in victima. Sa impresioneze, sa stoarca lacrimi si suspine de la naivii tarii.
  Ca de obicei, Basescu lucreaza pe mai multe planuri: urmeaza planul intitulat sugestiv ,,plang ca prostu’, ca prostesc pe multi!”
  Planul ,,ranjetul la comanda” a fost arhivat, deocamdata…
  Inima romanului e milostiva; sa vedeti ca lacrima lui Basescu va inmuia pe multi.
  E bine ca romanul e iertator, e foarte bine; dar sa nu fie
  natang, ca nu-i sta bine!
  Marinarul Basescu s-a dedulcit la buturoiul cu miere…E grav
  cand un trantor ajunge sa fie matca stupului!…Aici e tragedia!
  Daca nu cade Basescu, atunci, iertata sa-mi fie argumentatia:
  suntem un neam masochist! Ne dorim, ne place sa suferim!
  Si cand iti doresti ceva, asa se zice, ti se poate indeplini oricand!

 7. Ideea este că, de mulţi ani, au apărut câţiva telectuali, numindu-se singuri în această calitate, ori cu sprijinul generos al telectualului Băsescu şi al telectualelor Eba, Elena şi Roberta Alma Mater, care să ne înveţe pe noi ăştia mai proşti din ce parte se mănâncă sarmaua.
  Hai sictir , lichelele dracului!

 8. Ar mai fi o variantă, poate sălbăticiunea apelor se va sinucide, model Năstase. Ca să nu rateze, să-şi fenteze gestul, ar trebui să-şi tragă un glonţ direct în sahara creierului, acolo unde nu se poate întâmpla nimic, apoi să-l pupe ambasada lui peşte direct în fund. America pute a căcat şi din cauza lui Traian. Sau mai ales. Totul se plăteşte. Dacă serviciile secrete vor trăda şi acum, ţara se duce definitiv în chiloţii nespălaţi a unora ca Monica cu breton.

 9. O sa incerc sa schitez o istorie a PDL-ului in contrast cu PSD-ul. Asta pentru ca acest plagiator de Victor Ponta nici macar nu respecta ceea ce a plagiat, pardon, cum zice el ceea ce a citat, prin incercarea lui de a se substitui Parlamentului prin incercarea de modificare a legii referendumului, desi este putere executiva si nu legislativa si nici judecatoreasca.

  Deci FSN are doua aripi, una pro-sovietica reprezentata de tiganul borat si jidanesc de Ion Iliescu, cel care zicea ca a dat lovitura de Stat pentru ca Ceausescul a intinat numele comunismului pe care el, Iliescul dorea sa il restabileasca, si se instaleaza in 1990, in duminica Orbului, cu 76,47% din voturi. Nu mai comentez ce rezultate au obtinut ceilalti, insa este evident ca organizatorii alegerilor au masluit rezultatele in favoarea lui Iliescu si a celor din FSN care erau pro-sovietici. Insa pana in Duminica Orbului Petre Roman are parte de mari publicitati favorabile din partea occidentului, indeosebi din partea Frantei. Intre 1990 si 1992 a fost realizata Constitutia FSN, prin Antonie Iorgovan, insa cuplul Iliescu-Vanghelie isi dau seama ca miscarea aluneca spre occident si initiaza cu minerii lui Miron Cozma o mineriada care duce la schimbarea lui Petre Roman din pozitia de Prim- Ministru in septembrie 1991, pentru ca finalizarea Constitutiei Iorgovane sa duca la succesul partidei pro-sovietice, pe motiv ca majoritatea electoratului a votat partida reprezentate de tiganul jidanesc si borat de monstru blestemat de Iliescu. Electoratul debusolat, in 1992, este de numai 16.380.663 de persoane iar din numarul acesta se prezinta la vot numai 12.496.430, adica cca 73% din electorat, din cauza debusolarii politice si din cauza ofertei pro-sovietice si din cauza nomenclaturii care miza pe partida pro-sovietica. Si atentie intre 1990 si 1992 a avut loc sciziunea FSN-ului in doua, in FSN-aripa pro-occidentala a lui Petre Roman, si FDSN- aripa pro-sovietica a lui Iliescu. Rezultatele electorale au fost la Senat: FDSN 3.102.201 (28,29%) voturi, 49 (34,26%) locuri, CDR 2.210.722 (20,16%) voturi, 34 (23,77%) locuri, FSN 1.139.033 (10,38%) voturi, 18 (12,58%) locuri, despre restul rezultatelor nu mai vorbesc pentru ca PDAR, PR si alte partide erau partide nomenclaturite pro-sovietice realizate intentionat de FDSN. La Camera Deputatilor rezultatele au fost: FDSN 3.015.708 (27.72%) voturi, 117 (35,67%) locuri, CDR 2.177.144 (20.01%) voturi, 82 (25%) locuri, FSN 1.108.500 (10.19%) voturi, 43 (13.11%) locuri. Dupa aceste alegeri clica boratului de Iliescu, prin Silviu Brucan, m-a incarcerat pe mine psihiatric, si aceasta miscare de lovitura au mai repetat-o si in 2000, inainte de rasturnarea CDR la alegerile locale. De fapt si ieri au facut iarasi aceeasi miscare, au incarcerat in fata mea, dar din cauza de parasi publici pe un lipovean anti-comunist, iar astazi am vazut ca i-au dat drumul din lipsa de proble si din malfunctionarea registrului apocaliptic, mie nu imi puteau reprosa ca am datorii publice intrucat nu am avut activitate publica deloc. Din 1990 pana in 1992 au fost doi premieri occidentali: Petre Roman si Theodor Stolojan, iar din 1992 pana in 1996 a fost premier pro-sovieticul Nicolae Vacaroiu. Si despre aceste alegeri au iesit vorbe ca au fost masluite de nomenclatura PCR pro-sovietica, intrucat era clar ca FDSN era de natura fscistoida, vedeti cum a fost schimbat prin mineriada Petre Roman. La alegerile exasperate din 1996 electoratul a votat astfel, la Senat: CDR 3.772.084 (30,7%) voturi, 53 (37,06%) locuri, PDSR 2.836.011 (23,08%) voturi, 41 (28.67%) locuri, iar alianta dintre FSN si PSDR, adica USD 1.617.384 (13,16%) voturi, 23 (16.08%) locuri, iar la Camera Deputatilor: CDR 3.692.321 (30,17%) voturi, 122 (35,57%) locuri, PDSR 2.633.860 (21,52%) voturi, 91 (26.53%) locuri, si USD 1.582.231 (12,93%) voturi, 53 (15.45%) locuri. La alegerile din 1996 datorita propagandei CDR la unele posturi noi TV au iesit mai multi alegatori decat in 1992, dar nu cum a pretins FSN aripa Iliescu ca ar fi fost aproape toti in 1990 in Duminica Orbului. La alegerile generale din 2000 a fost un revizionism Iliescian, bazat pe aceeasi tactica a loviturii de Stat, ca cea a lui Putin de anul acesta, cand Iliescu inregistreaza inca un mandat prezidential, al nu stiu catelea ilegal intr-o democratie. La aceste alegeri se sparge USD, iar FSN, transformat in PD inca din 1993 si apoi in PDL, castiga destul de multe voturi. Iata reflectat electoratul la aceste alegeri: Senat. Au fost validate 10.891.910 din cele 11.559.458 exprimate. Mai jos sunt partidele care au obținut locuri, PDSR 4.040.212 (37,09%) voturi, 65 (46,43%) locuri, PRM 2.288.483 (21,01%) voturi, 37 (26.43%) locuri, PD 825.437 (7,58%) voturi, 13 (9.29%) locuri, PNL 814.381 (7,48%) voturi, 13 (9.29%) locuri. Iar Camera Deputaților au fost validate 10.839.424 din cele 11.559.458 exprimate. Mai jos sunt partidele care au obținut mai mult de 6%: PDSR 3.968.464 (36,61%) voturi, 155 (44,93%) locuri, PRM 2.112.027 (19,48%) voturi, 84 (24,35%) locuri, PD 762.365 (7,03%) voturi, 31 (8,99%) locuri, PNL 747.263 (6,89%) voturi, 30 (8,7%) locuri. Iata si la aceste alegeri prezenta malefica si mica a electoratului indusa de PDSR si nomenclatura, ca sa zic asa aburita prin prezenta PRM. Dupa aceste alegeri, bolsevicul de Alexandru Athanasiu forteaza absorbirea PSDR in FDSN si rebotezarea FDSN-ului in PSD. La alegerile din 2004 electoratul a fost si mai putin prezent, tot din cauza maleficilor din FSN, fie ei aripa Petre Roman sau aripa Iliescu-Vanghelie. Mai inainte in 2001 sefia PD o ia Basescu de la Petre Roman, si apoi are loc fuziunea PD cu PLD a lui Stolojan si se infiinteaza PDL. Dupa alegerile din 2004 situatia se reflecta astfel la Senat: Uniunea Națională PSD + PUR : 37.16% (3.760.560), Alianța Dreptate și Adevăr PNL – PD : 31.71% (3.209.073), Partidul România Mare : 13.63% (1.379.789), Partidul Noua Generație : 2.36% (239.106), Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat : 1.91% (193.318), iar la Camera Deputatilor: Uniunea Națională PSD + PUR : 36.64% (3.692.608), Alianța Dreptate și Adevăr PNL – PD: 31.26% (3.150.301), Partidul Romania Mare : 12.93% (1.302.724), Partidul Noua Generație : 2.23% (225.171), Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat : 1.84% (185.501). Prezenta la vot este iarasi mica si fara vigoare, datorita politicii nomenclaturiste a PSD, si bag seama ca are loc votarea legii referendumului in Parlament pe acest fond pentru a combate anemia electorala, dar si impostura PSD si a lui Ion Iliescu de a candida pentru numarul de candidaturi permise democratic la Presedintia Statului. La alegerile din 2008, dupa scandalul cu suspendarea Presedintelui Basescu, caci Basescul fiind pro-occidental era ca si Occidentul impotriva tacticii lui Putin si a lui Ion Iliescu de a demonta regulile democratiei. Se pare ca parlamentul unicameral la care se refera Basescul este functional in Grecia si a fost probabil si in Franta, tot parlament unicameral, nu stiu la a cata republica, si probabil ca acest parlament unicameral era adoptat si in Roma veche, si nu este o coincidenta ca el a fost folosit si de regimul Ceausescul. In Romania Monarhista Parlamentul a fost bi-cameral, dupa model belgian.

  Dupa aceste prezentari privind politica de laborator realizata de FSN apoi FDSN si apoi de PSD, s-a ajuns la o anemie a electoratului, si la o vasta lipsa de prezenta la vot, pe care iata premierul plagiator de Victor Ponta incearca sa o suprime total din legea referendumului, iata un nou atac constitutional specific sovietic, ca suspendarea presedintelui sa fie acceptata de doar 50% plus unu din cei prezenti la vot, si iata cum se duce absurdul, pentru ca daca la vot participa doar Parlamentul bicameral de astazi, sunt de ajunsi cca sa zicem 400 de parlamentari PSD-PNL-PC contra a 399 PDL-isti, pentru ca presedintele sa fie suspendat, iata pana unde merge absurdul repetentului de Victor Ponta, stiind ca PSD nu se poate baza pe aderenta multor cetateni fiind un partid mafiot si plin de oligarhi comunisti, rosii, asta inca de la alegerile din Duminica Orbului. Asta este PSD-ul, un partid anti-democratic si sfidator, ca pe asta s-a bazat, el a sfidat tot timpul vreme de 22 de ani incoace, iar el a fost acceptat de Occident nu din acrivie, ci din iconomia rezolvarii patimii nomenclaturiste de putere care a impus regimul acesta prin prostirea electoratului, dar si prin existenta unui electorat pro-nomenclaturist, este adevarat nu prea mare, dar foarte insistent si perseverent.

 10. Este interesant daca va fi legala schimbarea legii referendumului prin ordonanta de guvern, adica prin putere executiva, nu stiu ce probleme urgente executive ar putea favoriza aceasta solutie, inafara de evitarea compromiterii Parlamentului ca a decis suspendarea Basescului dar fara sa aiba un suport democratic pe care sa mizeze in mod real si concret, si aici este vorba de multimea cetatenilor, si ca tot el ar trebui sa masluiasca legea referendumului ca sa ii iasa pasenta asta in mod silogistic. Se pare ca executivul nu are nici o justificare ca incearca sa modifice legea referendumului, si iata alta miscare mafiota de laborator, si nedemocratica, ca in cazul realegerii lui Putin. Eu nu o sa particip la referendum, nu voi fi prezent la vot, este o mascarada de laborator chiar si din partea PDL-ului, acestea sunt forte malefice, tot ce este astazi in Parlament, si chiar si PNTCD-Victor Ciorbea, tot pui de bolsevici sunt cu totii.

 11. Dle Hangan, sunteţi foarte patetic. Eu am cam înţeles ce vreţi, nu vă cere nimeni nicio justificare, de ce vă ambiţionaţi să scormoniţi cu băţul în mâl, pentru cei cu a căror minte gândiţi ? Urmaţi calea exteriorului văzut din maţele administrative locale, în cazul în care nu o faceţi din vreo greşeală medicală. Vă rog, mai rar şi mai puţin text. Aveţi tremurătura activiştilor de pretundindeni. Militaţi pentru nimicul celorlalţi.

 12. Apropo, cine sunteţi, cum de aveţi atâtea date strâmbe. De unde la primiţi, Mai aveţi vreo muncă în afara de chestia asta de statistică subiectivă?

 13. De pe site-ul stirile Antena3.ro am preluat urmatorul citat:
  „Update 19.20 – Ordonanța de Urgență prin care Guvernul modifică legea referendumului a fost acceptată de judecătorii Curții Constituționale, informează Antena 3. Prin modificarea adusă de Executiv, se revine la forma iniţială a legii în care rezultatele votului unui referendum se validează cu jumătate plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la vot.”

  Incheiat citatul. Domnule Dan Ionescu statisticile acestea nu le-am facut eu, si iata ca si eu am facut o eroare de plagiat, fara sa spun de unde am luat statisticile. Sunt luate de pe wikipedia, nu m-am ostenit eu ca sa le adun si sa le prelucrez, eu doar ma imprumutat datele de acolo, si am explicat aceste date prin ochii unui taranist manist, capitalist si anti-ciomunist. Este posibil ca altii sa vada altfel lucruriel, poate chiar dumneavostra, sa le vedeti in mod sovietic, dupa placul lui Putin si al KGB-ului, cititi acum FSB, sau cum or mai vedea balaurii rosii de la Beijingn ( securistii chinezi comunisti ), avand in vedere ca va cheama dan si astfel sunteti de partea balaurului rosu din apocalipsa, adica de partea serpalaului celui vechi, a diavolului si satanei cum mai este denumit balaurul rosu in apocalipsa, care a avut tupeul sa duca in pacat pe insisi parintii nostri Adam si Eva, poate ca asta este si meseria dumneavostra, ma rog, nu-i treaba mea, este a dumneavostra. Vedeti ca s-ar putea sa ramaneti fara picioare, avand in vedere blestemul lui Dumnezeu, si nu mai este cu cale sa va rezolvatin ispita, decat mai muscand inca o data din tarana, cum zice cantecul acela al formatiei Queen: Another one bites the dust.

 14. Am reprodus din stirile de la Antena3.ro, post care tine partea suspendarii, pentru ca se pare ca legea referendumului a fost probabil realizata in perioada revenirii lui Ion Iliescu la putere, intre 2000 si 2004, si a fost modificata probabil intre 2004 si 2008, nu stiu, am cautat pe net dar nu am gasit nimic relevant la adresa acestui act care este legea referendumului.

 15. Privind balamucul românesc din ultimile zile, astept rezltatul referendumului pe care il prevad a fi favorabil lu Basescu. Discursul de azi din Parlament al actualului presedinte de ospiciu, ma tem ca multora le-a nascut in minte o întrebare prin care si vor decide la urne in cazul care se vor si prezenta si, tare ma tem ca se vor prezenta la vot mai multi decât putem imagina in acest moment. Sunt douo aspecte care ma tem ca vor genera un si mai odios ospiciu in Ro.

  1) Sa presupunem ca Basescu va optine sprijinul „boborului” … Cu continuarea mandatului optinut ptr a douoa oara prin referendum, polarizarea Ro va cunoaste cote alarmanete a carei consecinte pot fi dintre cele mai devastatoare , pe acest fond jefuitori (inclusiv cei straini), vor jefui nestingheriti si mai abiir , rezultând o tara totalmente dezarmata, cucerita pe toate planurile, o populatie de sclavi (chinezi europeni), ce vor urma munci pe brânci ptr o bucata de pita si un acoperis (vezi China).

  2) In cazul reusitei suspendari poate ca lucruile se vor mai aseza pe un fagas mai linistit, dar aceasta stare nu poate tine prea mult timp. Ponta-Antonescu nu sunt supoapa optima, un Vadim nu mai tine, DD a rasfulat, s-a vazut la ultimile alegeri (comunale), ce clapa i-sa tras lu DD de catre electoratul sau specific, care ptr o litra de ulei a dat votul la urgenta celui care la platit. Experienta-esec a lui DD de la comunale ar fi meritat o analiza mai ampla. Dupa alegerile generale ce vor fi câstigate de USL, vom vedea in ce masura se vor dovedi benefici tari ori vor confirma cea ce Basescu acuza azi, am serioase temeri ca cel târziu in 2014 români vor regreta acesti B-B-isti, Boc-Basescu, la fel cum il demonizasera pe Bombonel iar azi il fac fata-mare… ba il pun alaturi de Maniu…. Cert este ca aceasta varinata va putea tine sub control si intr-o limita aceptabila polarizarea ce va rezulta in cazul primei variante.

  Ma tem ca democratia s-a uzat (compromis) ptr România, al carui loc in U.E nu prea il mai vad decât intr-o forma regionala chinezarita ce sa slugareasca ptr europeni. O dictatura pare inevitabila ptr România indifierent care din cele douo varinate se vor realiza. Am tot mai mari temeri ca cineva creaza masa critica in directia instaurari unei dictaturi, care dupa jaful comis nestimgherit vor transforma pe români in chineji europei.

  Ma mai tem de unguri… singuri care vor sti profita din plin de situatia rezultata, care indiferent de rezultat, nu va fi una buna ptr Ro. Ma refer la idealurile maghiarimi, poate ca nu întâmplator UDMR dupa ce a luat parte la distrugerea Ro si prin PLD-Basescu, in ultimul moment schimba macazul si si asa s-a ajuns unde s-a ajuns, sa nu uitam de alta bestie, acel Oprea de la UNPR…

  Români au o singura tinta; sa-l dea jos pe Basescu, dar ma tem ca in spatele acestei tinte date multimi exista interese si scopuri cu mult mai înalte si devastatoare ptr tara. Imi aduc aminte ca la fel a fost diabolizat Iliescu, Nastase, C-tinescu, care azi sunt facuti preasfinti românilor dp 89… Cine-mi mai garanteaza mie azi ca nu va fi la fel si cu Basescu.

  Dragi rumâni;

  eu nu va mai cred pe vorbaria voastra nici când adevar graiti. Daca vreti sa ma faceti pro-basit, na ca trag si-o besina sa fie cu parfum ptr cei care ma basesc

 16. Am mai cautat pe net si am aflat legea referendumului in format PDF, de unde am aflat ca ea a fost promovata de guvernarea CDR si PD si PC, in februarie 2000, si apoi a fost modificata. Dar ceea ce este adevarat, este ca Guvernul intervine si face o revenire la legea din februarie 2000, si nu stiu exact cum poate fi interpretat acest act revizionist care nu este facut de Parlament, ci de un Guvern in care sunt implicati si liberalii bolsevizati. Apropos, am aflat din Adevarul ca Victor Ponta s-ar fi laudat in CV-ul lui ca ar fi luat un masterat in Catania, din Sicilia, Italia, si ca acest lucru nu este adevarat, care va sa zica Victor Ponta se da mare mafiot din Commora si Cosa Nostra.

 17. Azi am avut un soc; l-am vazut pe oligrofrenul ala de Neamtu (Mihai), de fapt jocul de schena m-a infiorat, mi-am zis ca decât sa ajunga asta la putere mai bine Ponta-Antonescu… din rau in mai rau… Sunt convins ca si dvs ati sesizat diabolismul lu Neamtu jucat si azi pe schena, l-am mai auzit in câteva rânduri si la fel m-a infiorat mai rau decât Ponta si Antonescu. O sa caut vedea si ce a vorovit acest oligrofren… ma intereseaza fff tare ptr ca banuiesc dupa miscari mesajul ce il vroia transmite, tare subtil! Joc care îi va asigura un 8-10 % si asa vom avea o alta forta malefica aparuta pe schena româneasca, Neamtu -Ungureanu…

  Paleologu ala este dea dreptul cretin daca nu danseaza si el la vreo comanda iluminista … pacat de el.

 18. Eu nu cred ca Basinescu va avea sorti de izbanda la referendum, eu cred ca tot nomenclatura perpetuata sub FSN, apoi si FDSN si PD si acum sub PSD, PRM si PDL, deci tot aceasta nomenclatura va conduce votul, la numaratoare, si va iesi triumfatoare USL. Dar vai, va iesi astfel, cu putere politica de nomenclatura, deci nedemocratica ( lasati ca a avut grija PCR-ul si apoi si FSN-ul sa existe bobor numai pe hartie, ca in realitate sunt niste alienati mintali, niste slugarnici si slugi neconditionate la nomenclatura PCR, au fost spalati pe creier in modul cel mai fascist cu putinta dupa metodele lui Menghele ). Eu nu am tinut cu Basinescu, ci am vrut sa demonstrez cate este de perfina politica bolsevica din care si Baasinescu face parte, si iata ca aceasta politica il gaseste de pretext pe Basinescu, ca este lipsita de scupule, si-ar vinde si parintii ca sa realizeze aceasta politica nomenclaturista. Bag seama ca tot bag eu moneda cu coloratul de la Caracal, ca el va veni pe acest fond inmuoltit de bobulari spalati pe creier, din astia din care4 se trage cu sforile pe la teatrele de papausi, si iata din nou politica fara scrupule a partidului bolsevic, care se foloseste si rasfoloseste de resurse interne pe care apoi le sacrifica tot pentru ca sa ajunga la scopul ei pervers si musamalizant de politica bolsevica nomenclaturista.

 19. Nici nu cred ca vor ajunge Mihai Neamtu si Mihai Razvabn Ungureanu la conducerea Romaniei, sunt: in cazul lui Ungureanu niste copii, hai sa zic tineri, nu au varsta maturitatii, ca si Ponta de altfel, nomenclatura nu va tine cont de el, ei sunt doar ceva cosmetizant pentru sistemul comunist, si nu ceva cu pretentii. Ei marseaza pe acea Intelepciune a Batranilor lui Israel, dar sunt copii, va dati seama ce mascarada, si declaratiile lui Neamtu sunt de-a dreptul ridicole, privind omul de neanderthal si bula trimisi in rezervatii. Mizand pe Intelepciunea Batranilor lui Israel, in evolutia ei de-a lungul istoriei, vor vedea ca aceasta orientare a lui Neamtu si a lui Ungureanu este lipsita de suport, este ceva fara acoperire, mai ales in Romania, pentru ca in alte tari aceasta miza politica este in alte oriemntari. Sunt niste fanfaroni, mai ales cand vorbesc ei de legaturile lor cu MI6, cu MOSSAD si CIA.