Atenție la viitorul apropiat! Cică va fi un an 2023 de cumpănă

8 min


Marți, 30 august 2022. Institutul Național de Statistică a anunțat azi că populaţia rezidentă (cu domiciliu sau reședința în România, vrea să spună; dar e folosit abuziv acest cuvânt, „rezident” poate fi confundat cu persoana care locuiește în altă țară decât cea de origine) a României a fost, la 1 ianuarie 2022, de 19,038 milioane de persoane, în scădere cu 163.600 persoane faţă de 1 ianuarie 2021. Cauza principală a acestei scăderi o reprezintă sporul natural negativ (numărul persoanelor decedate depăşind numărul născuţilor-vii cu 156.000 persoane). România continuă să fie o ţară de emigrare, acest fenomen constituind cea de a doua cauză principală a reducerii populaţiei ţării.

Sunt curios să văd câți cetățeni români cu drept de vot mai figurează în Registrul electoral, fiindcă noua cifră de azi cu populația activă a României îmi amintește de scandalul tendențios provocat de referendumul la care președintele țării Traian Băsescu (o rușine de om, securist, corupt, autocrat, de cea mai proastă calitate morală) a fost trimis la plimbare, dar a fost ținut cu forța în funcție de Curtea Constituțională (condusă de un liberal bistrițean, să-i fie numele de râs), care susținea că nu se ținuse cont de numărul (manipulat cu dreptul la vot al românilor plecați din țară, umflat anume atunci) cetățenilor români cu drept de vot.

Plaja veche de la 23 August

Altfel, potrivit AEP, de curiozitate, la data de 31 decembrie 2020 figurau în Registrul electoral 18.949.357 alegători români, iar la data de 31 ianuarie 2021 sunt 18.938.430 de alegători (aproape 19 milioane, cât populația de azi a României), cu 10.927 mai puțini… Te apucă râsul, adică întreaga populație a României de azi (de 19 milioane și ceva, nu?) ar fi de peste 18 ani și ar avea drept de vot! Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.193.841 au domiciliul sau reședința în țară, iar 744.589 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS. Această cifră a românilor cu domiciliul în străinătate cu drept de vot în România rămâne în continuare sub un mare semn de întrebare, e disputabilă legal.

Ne tot împuținăm dramatic în țară, eram 22 de milioane la Revoluție, dar politic (la vot) „creștem”…

Ne merge rău pe mai multe planuri. Din 2020 „pandemia cu noul coronavirus” a dat omenirea peste cap. Iar din 24 februarie 2022 ne-am trezit și cu un război incredibil la graniță, în Ucraina (care are efecte dezastruoase pe plan global). Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, susține că în următoarele luni lumea se va confrunta cu trei crize majore: „Criza cea mai mare este cea triplă: financiară, energetică și alimentară. Aceste trei elemente împreună vor afecta milioane de oameni. Care este răspunsul nostru la această lume tulburată: emergența Chinei, crize peste tot, criza triplă care ne pândește. Cred că noi, ca europeni, ar trebui să fim mai puțin naivi, să înțelegem lumea mai bine așa cum e. Trebuie să fim mai uniți!” Ați reținut, în următoarele luni din 2022 (bănuind că lunile din următorul an vor fi o nenorocire)…

Apropo de „pandemie”: În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.046 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.141 mai multe față de ziua anterioară. 830 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. De asemenea, la ATI sunt internate 219 persoane (din care 38 vaccinate)… În intervalul 29.08.2022 (10:00) – 30.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 34 decese (18 bărbați și 16 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 7 erau vaccinați. Dinspre războiul din Ucraina, nu sunt semne că se va semna în viitorul apropiat un tratat de pace, Ucraina primește (din Occident și din țările NATO din sud-estul Europei) continuu armament greu vechi modernizat sau ultrasofisticat, de ultimă oră (care lovește ținte la sute de kilometri; primește mai ales din SUA, s-a subliniat că SUA au cheltuit cu Ucraina miliarde și miliarde de dolari) și e hotărâtă să elibereze provinciile ocupate de ruși, din est și sud, începând chiar cu Crimeea (îl citez pe președintele Zelenski: Ucraina va recupera regiunea Harkov, regiunea Lugansk, regiunea Doneţk, regiunea Zaporojie, regiunea Herson, Crimeea, cu siguranţă întreaga noastră zonă de apă a Mării Negre şi a Mării Azov – de la insula Şerpilor până la strâmtoarea Kerci), de ieri ar fi pornit o contraofensivă pe mai multe fronturi. Potrivit buletinului zilnic al Statului Major al Kievului, în ultimele 24 de ore Rusia ar fi pierdut 450 de militari (și totalul pierderilor ar fi de 47.550 de militari ruși; sunt cifre ale propagandei de război). În timp ce propaganda rusă a anunțat că a fost un eșec contraofensivă ucraineană de azi…

***

Vai de viitor. În ce mă privește, îmi văd de viață (cât s-o mai putea). Exclusiv pentru menținerea sănătății, la începutul lunii, pentru zece zile am fost la mare, la Casa Scriitorilor de la Neptun – iar alaltăieri, duminică, 28 august, am traversat Muntele Bunloc de la Dâmbul Morii (Timișu de Jos) la Săcele, însoțit de Doina Popa (care renunțase să mai urce pe munte de câțiva ani), am mers enorm, 15 kilometri, parcurși în cinci ore și jumătate (pe contul meu Facebook am postat și fotografii; un scriitor tânăr de top, Tudor Călin Zarojanu avea să posteze pe contul lui: Am o nouă țintă de admirație (ca să nu zic chiar idol!): la 72 de ani, minunatul scriitor Liviu Ioan Stoiciu arată ca la 50 și face trasee montane! Faza cu fragilitatea poetului palid și închis într-un turn de fildeș e pa-pa-pa. PS: Admirație și invidie, desigur. Îi mulțumesc). Venind vorba de viitor, am răspuns și eu la ancheta României literare (anchetă a lui Cristian Pătrășconiu, după o idee a lui Gabriel Chifu), l-am intitulat „Care viitor?” Acum i-aș pune alt titlu: Atenție la viitorul apropiat, din 2023! Îl redau:

Care viitor?

„Stăpân al creaturii Tale, care este modul în care arăți sufletelor acele lucruri care vor fi? Căci le-ai arătat profeților Tăi. Care este acel mod în care arăți cele viitoare, Tu, pentru care nimic nu este viitor? Sau poate din cele viitoare arăți cele prezente? Căci ceea ce nu există, în orice caz, nu poate să fie arătat”, scria Fericitul Augustin. Viitorul? Care viitor? La fiecare secundă din prezent se adaugă „viitor”, prezentul trăiește din „viitor”, cu el se hrănește… Cât mi-ar plăcea să văd în viitorul cel mai apropiat, de exemplu în 2023! An în care mi s-a prezis… Nu mai repet ce mi s-a prezis (am subliniat asta pe coperta patru a volumului Luare aminte, apărut în luna mai, anul ăsta), că enervez lumea, oricum nu sunt crezut (și, în secret, nici eu nu vreau să cred), și pot fi luat de nebun. Mintea mea e prea slabă să răspundă la ancheta dumneavoastră legată de viitor. Așa că apelez la profețiile a doi clarvizionari celebri (cărora li s-au confirmat „prezicerile” în proporție de 70-80 la sută, din câte ne asigură „cercetătorii” lor, băgători în seamă).

Apropo de… „care viitor”, nu? Atenție, 2023 ar fi un an de cumpănă pentru întreaga omenire – după doi ani de „pandemie” 2020-2021 (nou coronavirus / Covid-19) și un an 2022 de război în Ucraina, e de așteptat să vină un an și mai rău? Nostradamus atrăgea atenția că „în 2022: Apar conflicte armate între multe ţări. Vor dura chiar până în anul 2041. România va fi cucerită de Rusia” (în catrenul 26 din Centuria V: „Din Rusia se apropie în masă/ Distrugătorul va ruina acel oraş/ Violentă distrugere, Romainie va suferi/ Astfel, flăcările Marelui Război nemaiputând fi oprite”. Doamne ferește! Vlaicu Ionescu, considerat cel mai important „traducător” al profețiilor lui Nostradamus, era de părere că referirea la țara noastră poate fi înțeleasă greșit, una dintre interpretări ar fi că acest catren vrea să ne atragă atenţia asupra următorului Război Mondial pe care îl va începe Rusia, invadâd ţările vecine de la vest, inclusiv România).

Tot despre viitor, deschideți acest video…

În timp ce Baba Vanga (Vanghelia Pandeva Dimitrova, „Nostradamus de Balcani”, a murit în 1996) era sigură că Rusia va fi noua putere a lumii (mi se ridică părul pe mâna cu care scriu aici!), auziți: „Toți se vor dezgheța precum gheața, dar numai unul rămâne neatins – Glorie lui Vladimir, Glorie Rusiei! Nimeni nu poate opri Rusia. Toți vor fi îndepărtați de ea, nimeni nu va fi păstrat. Mai mult, o să devină domnul lumii”! Mai vreți amănunte despre viitor?

Să continui ideea viitorului de peste patru luni, nu mai departe, cu anul 2023. Vizionarul în timp, Nostradamus: 2023 – Un val imens de dezastre naturale posibil să lovească planeta. Nostradamus spune că cea mai mare parte a Angliei va fi inundată. Tot din cauza inundaţiilor va suferi şi coasta de sud a Americii de Sud. Va izbucni foametea la nivel mondial (urmând cu anul 2024 – Omul va crea accidente teribile în Europa şi America, eventual nucleare, și anul 2025 – Se schimbă ordinea mondială! Ce coincidență, tocmai se vorbește la nivel înalt de schimbarea ordinii mondiale! Mai e nevoie să reamintesc de faptul că Nostradamus a murit acum fix 456 de ani?).

Apoi, ce prezice Baba Vanga pentru anul 2023 (mie unul îmi stă mintea): „Asistăm la evenimente devastatoare care vor schimba soarta și destinul umanității… Mai multe țări asiatice, dar și Australia ar trebui să se pregătească pentru consecințele unor dezastre naturale… Încălzirea globală va accelera dezghețul și va provoca apariția unui nou virus letal”. Potrivit ei, acesta va apărea prima dată în Siberia. Virusul se va dezgheța, după ce ar fi stat conservat mulți ani… „În 2023, orbita Pământului se va schimba ușor, ceea ce ar putea afecta activitatea seismică și vulcanică din întreaga lume”. Un fenomen similar a avut loc în 1963. Atunci au avut loc două cutremure de peste 8 grade și cincisprezece de 7 grade și 7+ grade.

În 2023, influența gravitațională a planetei Jupiter, combinată cu activitatea seismică și vulcanică, va duce la modificări subtile în orbita Pământului… Și: „Un dragon puternic va pune mâna pe omenire. Cei trei giganți se vor uni… Oamenii vor avea bani roșii. Văd numerele 100, 5 și multe zerouri”, a mai prezis Baba Vanga. „Dragonul” poate fi China, care ar putea deveni o superputere. Cei trei giganți ar putea fi Rusia, India și China. În ceea ce privește banii, bancnotele de 100 de yuani și de 5000 de ruble sunt roșii… Mai vreți? Baba Vanga subliniază că „în 2025 Europa va fi pustiită”… Spectaculos viitor (bat în lemn)! E literatură în ceea ce au prezis cei doi „mistici”? Literatură care ar putea să se potrivească pe realitate, vai! Personal, mă bucur că sunt la vârsta la care sunt și că nu mai am viitor.

15 august 2022. BV

Public aici fotografii realizate de Doina și de mine la munte și la mare.


0 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.