Azi, cu pancarte „Cât mai răbdați?”, „Jos Guvernul terorist!”, în stradă

5 min


Luni, 29 martie 2021. A trecut anul de când lumea e terorizată de autoritățile noului coronavirus (politico-sanitare), cu măsurile lor de protecție care n-au dus nicăieri nici în „țările dezvoltate”, membre Uniunii Europene, nici în scumpa noastră Românie. Avem autorități atât de sărmane cu duhul, că-ți vine să urli. Carantinarea localităților n-a dovedit nimic, nici vaccinarea selectivă. Apropo de vaccinare, după ce că n-a ajuns azi decât la fix 973.671 de persoane vaccinate cu ambele doze pe criterii numai de autorități înțelese („premierul Florin Cîțu afirmă că 2 milioane de oameni vor fi vaccinați anti-COVID, până la sfârșitul lunii martie, în România, reprezentând adică 10% din populație”! 10 la sută din populație! Din 2 milioane, 1 milion vaccinat cu prima doză doar), ce credeți?

Ștefan Pelmuș

Se găsesc deștepți care să ceară pașaportul de vaccinare la intrarea în restaurante sau la teatru și la concerte, pe stradă sau pe stadioane! Teribil, citesc și nu-mi vine să cred ochilor: Intrarea în normalitate nu este pe agenda guvernului, nu se înțelege că oamenii, odată vaccinați, trebuie lăsați să meargă și la teatru, și la serviciu, și pe stradă și pe stadioane. Pentru că asta este rațiunea de a te vaccina și de a te proteja și de a împiedica transmiterea agentului patogen, a declarat pentru Ziare.com doctorul Sorin Paveliu, „medic primar Medicină internă și expert în politici de sănătate”. Îmi fac sincer cruce. Cică: Separarea în categorii, în cazul de față, în funcție de a fi sau a nu fi vaccinat trebuie făcută din rațiuni de sănătate publică, prin lege… Doamne ferește, lege totalitară! E adevărat, Uniunea Europeană tocmai a anunțat că din 15 iunie va funcționa un „pașaport sanitar european” pentru turism, subliniind însă că „pentru cei care încă nu au efectuat sau nu doresc să efectueze vaccinul împotriva noului coronavirus, va apărea rezultatul ultimului test efectuat”…

Jules Perahim

Pentru mine, Covid-19 rămâne o gripă postmodernă, mai performantă decât altă gripă sezonieră care își schimbă natural tulpinile (sigur, e incomparabilă cu „gripa spaniolă”), care ar trebui să se stingă de la sine (și apoi să reapară de la sine, anual, eventual, ca orice gripă). Vaccinul anti-Covid-19 nu are efect (nu imunizează, prin anticorpii produși) decât maximum un an, cu noul coronavirus vom trăi de aici înainte, vaccinați sau nu, cu / fără mască. Ar trebui pus piciorul în prag nebuniei autorităților, de a prezenta acest nou coronavirus de-a dreptul apocaliptic. Vă invit să citiți statistica în lume a efectelor acestui Covid-19, care are procente rizibile de propagare și mortalitate, de fapt – deschideți linkul https://mises.ro/opinii/la-un-an-de-pandemie-cum-arata-totusi-numerele  (preluat de pe blogul lui Liviu Antonesei). Scrie la finalul textului lui, autorul, Valentin Berceanu:

Dacă suntem totuși în continuare îngrijorați de molima aceasta cea mai contagioasă dintre toate contagioasele din lume, hai să vedem și care a fost procentajul cel mai mare de cazuri active concomitente din populație (cu alte cuvinte cât de ușor de răspândit este infecția asta „exponențială”):

(E publicată harta lumii, la fiecare stat cu „procentajul din populație maxim infectat concomitent”)

Pentru România ce înseamnă asta? Vârful maxim de populație considerată cu boală concomitent a fost 0,62% și s-a întâmplat cândva în Valul 2. Din punct de vedere probabilistic, presupunând că singura cale de transmisie a virusului e de la om la om, ca să te infectezi și să mori de COVID19 în România trebuie să se întâmple următoarele lucruri:

A: să intri în contact cu o persoană infectată – probabilitate maximă 0,0062.

B: să devii tu însuți infectat – probabilitate nedeterminată, dar dat fiind că maximul de infecții la care s-a ajuns este sub 1%, această probabilitate este sigur subunitară, probabil sub 25% deci să-i dăm un maxim de 0.3.

C: să mori de boală – probabilitate calculată din mortalitatea la incidența de caz: 0,0248.

Rezultat aproximativ maxim: 0,00004613 risc de infectare cu noul coronavirus.

Ștefan Câlția

Pentru un asemenea risc am închis economia, am băgat oamenii în faliment, am terorizat populația, am afectat fizic și psihic copiii, am băgat nenumărați oameni în depresie și acum ne pregătim să acceptăm licența verde „nediscriminatorie” ca să avem voie să mergem la piață, la film sau în concediu?

Știu că e foarte greu să accepți că ai greșit, că e și mai greu să accepți că te-ai lăsat indus în eroare. Dar să persiști cu bună știință în „greșeală” făcând abstracție de orice cost, e de-a dreptul malefic.

La ora când scriu aceste rânduri, au loc mișcări de protest față de restricțiile anti-Covid în întreaga țară. Citez, de curiozitate: La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe trotuarul de vis-a-vis de Prefectura, unii având pancarte cu mesaje precum „Cât mai răbdați?”, „Jos Guvernul terorist”, „Călcați pe cap Pas cu Pas”. Ei scandează „Jos Guvernul”, „Ole, ole, o dorință sinceră: România liberă”, „Libertate”… Sau: Constănțenii s-au adunat pentru a doua zi consecutiv pe platoul din fata Prefecturii pentru a-și exprima nemulțumirea față de măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Ei au pancarte pe care scrie „Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, „Demisia Guvernului”, „Demisia Președintelui”, „Demisia lui Arafat”, „Alegeri anticipate”. Ei scandează „Libertate, libertate”, „Constanța, trezește-te”, „Jos Cîțu” (Ziare.com)…

Constantin Pacea

Aș mai face o comparație între ce se întâmplă între două țări de pe continente diferite, cu aceeași populație fiecare (19 milioane): Chile și România. Să vedeți cât de eficiente sunt vaccinurile. În Chile, o campanie deosebit de eficientă a permis deja unui număr de 6 milioane de persoane să primească cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar peste 3 milioane de chilieni au primit deja și dozele de rapel. Ați reținut, România e la nici 2 milioane de vaccinări la prima doză. Știrea continuă cu: Joi, 25 martie, peste 7.000 de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ocupând locul al doilea în clasamentul celor mai mari cifre zilnice raportate de la începutul pandemiei. În total, Chile a înregistrat 962.321 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 22.587 au fost mortale… S-au vaccinat 6 milioane în Chile, va să zică… Ce folos? Comparați cifrele infectării cu Covid-19 ale României / 29 martie: 940.443 cazuri infectări confirmate și 23.234 decese puse pe seama Covid-19. Cifrele sunt asemănătoare, noul coronavirus are aceeași manifestare în fața restricțiilor luate oficial și a vaccinărilor, deși avem de a face cu țări de pe continente și climă total diferite. Teribil, deși și-a vaccinat 6 milioane locuitori, Chile, cea mai avansată țară din America Latină în privința vaccinărilor împotriva maladiei COVID-19, se confruntă azi cu o recrudescență brutală a infectărilor cu noul coronavirus – și s-a ordonat un nou lockdown, începând de sâmbătă…

https://photos.app.goo.gl/c8YFysZBcXv58Ypd7

Căprioară la gard, la Brașov

La titlu, ilustrație de Viorel Mărginean


One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.