Ce meci! Cine ne reprezintă țara la Consiliul European? Băsescu nu se lasă. Justiție cu handicap. Sorin Ilieșiu cere demiterea lui Volodea Tismăneanu

7 min


Joi, 17 mai 2012. Mi-ar fi plăcut să stau la meciul de Liga I de pe Național Arena (cu arbitru portughez), la care s-au vândut toate cele 50.000 de bilete, e de domeniul fantasticului, a reapărut gustul pentru fotbalul de performanță: Steaua – Dinamo. De când mă știu îmi fac rău derbiurile bucureștene, nu rezist, de data asta pățesc la fel, Dinamo face tot posibilul să ia titlul Stelei (altfel, ar fi fost acuzată de blat?), am plecat după ce a înscris Dinamo din fața televizorului, să vin să scriu aici. Patronul Gigi Becali și-ar da și viața să vadă Steaua campioană, pe plan național și european (Becali acum nu mai poate să apară în emisiunile sportive, cât e campania, ci în cele exclusiv electorale, fiind candidat degeaba la Primăria Generală a Capitalei), poate au o explicație Octavian Mihăescu și Ciprian Hangan de ce nu-l ajută Dumnezeu, că și-a dat o avere la biserici și pe Sfântul Munte, n-are noroc, dacă n-ar fi atât de lăudăros (apropo, am ajuns un fan al celor ce scriu la comentarii, aici – superbe reacții, mereu am sentimentul că sunt depășit de problematica apărută; le mulțumesc sincer la toți)… Așa am scris inițial, după ce am auzit uralele la 1-1, după pauză m-am întors la televizor! 3-2 pentru Steaua, ce minune, i s-a făcut azi pe plac lui Gigi Becali, dar va lua titlul? O nebunie de meci.

***

Băsescu tace și o coace, aud. Piața politică românească e pe pragul să se inflameze iar, România are o mare problemă: de cine va fi reprezentată la Consiliul Europei, de președintele țării sau de premier? Deși sunt chestiuni tehnice de discutat la Bruxelles, Băsescu nici nu concepe să nu fie el acolo, singur, deși n-are nici o idee ce se mai întâmplă cu guvernarea țării de când a preluat USL-Ponta mașinăria executivă. Dacă înțelegi că în chestiuni de politică externă președintele țării are un cuvânt de spus (e jucăria lui constituțională), la întâlnirea premierilor europeni chiar că nu mai înțelegi ce să caute. Au ieșit pe rând consilierii lui Băsescu să anunțe că numai Băsescu trebuie să fie reprezentantul țării la Bruxelles, azi a ieșit din balonul de aer cald în care plutește președintele Curții Constituționale, omul lui Băsescu (fost membru PD), Augustin Zăgrean, să ne asigure că la Consiliul European trebuie să meargă președintele Traian Băsescu, așa cum a făcut și până acum, fapt necontestat de nimeni până în prezent. În această seară, Ponta a declarat că „Zegrean a pierdut o ocazie minunata sa taca, judecatorii Curtii nu sunt comentatori politici sau jurnalisti” și că nu s-a înțeles cu Băsescu între patru ochi: „N-am avut o problema de orgoliu sau de cariera politica cu cine merge la Consiliul European. Cred ca voi ajunge la CE, daca nu acum, tot o sa merg. Din punct de vedere constitutional nu exista nicio prevedere care sa spuna ca presedintele reprezinta Romania in institutiile europene”, a continuat premierul. Altfel, Ponta e pus pe fapte mari – interesant premier socialist, a dat de gol că Băsescu s-a opus să se restituie pensionarilor CASS-ul luat ilegal de foștii guvernanți din ianuarie 2011 (slavă cerului, voința lui Băsescu e egală cu zero), că va introduce o taxa de solidaritate pentru bugetarii „cu venituri excesive” (pe care o va cuprinde în proiectul de buget al țării pe anul viitor), că va face tot posibilul să micșoreze prețul combustibilului („Nu vreau sa impun suprataxarea cu parul, nu sunt populist si stiu ca aceste companii sunt mari contributori la buget, dar in tarile din jur au fost negocieri intre Guvern si companii pentru ca pretul la combustibil sa fie putin temperat. Cred ca aceste companii petroliere pot reduce profitul investind in viitorul Romaniei”, a completat prim-ministrul). Sau: Toate primariile trebuie sa aiba din 2013 doua bugete – un buget de functionare, care va fi asigurat tot, si bugetul de dezvoltare, unde se dau de la bugetul de stat doar sumele de cofinantare. De ce sa iei de la buget cand poti sa iei de la UE 80% din bani? În timpul emisiunii de televiziune (România TV), în direct de la Palatul Victoria (cine a mai pomenit; până acum erau transmisii numai în direct de la Palatul Cotroceni), Ponta s-a interesat de scorul meciului Steaua-Dinamo (la pauză era 1-1) – un comportament relaxat, nu i s-a urcat puterea la cap.

*

Marin Ifrim îmi trimite o tabletă pe această temă, a reprezentativității României la Consiliul European:

JUSTIŢIE CU HANDICAP  

Tatăl meu şi-a trăit ultimii şapte ani de viaţă fără să vadă absolut deloc. Îşi recunoştea nepoţeii după pipăitul feţelor. În toţi aceşti ani a fost îngrijit mai bine decât într-un spital austriac de cumnata mea Geta. Bătrânul avea o pensie de vreo 300 de lei şi un ajutor de handicap de vreo 400 lei. Spun toate astea văzând la televizor chipul lui Augustin Zegrean, handicapatul din fruntea Curţii Constituţionale a României. Un măscărici bătrân, chior în sensul tehnic al cuvântului, membru al partidului lui Băsescu, care, după cum vor circumvoluţiunile sale atrofiate, dă verdicte de importanţă naţională. Acum, acest moş curte constituţională îi aprobă o plimbare neconstituţională la Bruxelles unui coleg de-al său, de partid şi de dioptrii, Traian cel rău şi urât. Ca şi Zegrean. Mai rău, au început huidumele pedeliste să facă masturbaţie orală în opoziţie, de-alde Cristian Preda şi acela micuţ, cum naiba îi zice, Berceanu, orăcăind ca din gură de şarpe. Oamenii ăştia sunt foarte periculoşi. Am înţeles că acest Zegrean, cu pensie de handicapat şi cu salariu de la CCR, ar încasa lunar vreo două sute de milioane de lei. Tatăăă…

Marin Ifrim

***

Admirabilul lider civic regizor Sorin Ilieșiu, data afară din GDS (datorită criticilor lui anti-Băsescu), cere schimbarea din funcție a lui Vladimir Tismăneanu (care conduce IICCMER). Rămâne un mare semn de întrebare dacă premierul Ponta va îndrăzni să schimbe oamenii din „instituțiile lui Băsescu”:

Apel către primul ministru pentru reînfiinţarea IICCR şi a INMER,

precum şi pentru revenirea la conducerea acestora

a domnilor Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu

D-lui Victor Ponta, Prim-Ministru al României

În numele semnatarilor apelurilor pentru condamnarea crimelor comunismului, vă solicităm reînfiinţarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului în România şi a Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, desfiinţate şi comasate (sub forma IICCMER) din motive politice, pretins administrative, de către guvernarea Băsescu-Boc prin Hotărârea Guvernului nr. 1372 din 18 noiembrie 2009.

Vă solicităm de asemenea să acţionaţi pentru revenirea la conducerea acestor institute a celor două personalităţi care le-au creat şi care le-au condus în primii patru ani de activitate: domnii Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu îndepărtaţi din raţiuni exclusiv ‘politice’ de către guvernarea Băsescu-Boc, în urma Deciziilor Guvernului nr. 109 şi 110 din 26 februarie 2010.

Vă adresăm această solicitare inclusiv în contextul în care actuala conducere a IICCMER a anunţat public că va demisiona.

Domnule Prim-Ministru, vă cerem să acţionaţi având în vedere că miza memoriei e uriaşă: ‘Cine îşi uită trecutul, e condamnat să-l repete’ (George Santayana). ‘Dacă vrei să ucizi un popor, suprimă-i memoria’ (Milan Kundera).

Suntem convinşi că personalităţile societăţii civile şi ale clasei politice vor semna şi vor susţine acest apel pentru cercetarea şi memoria crimelor totalitarismului comunist.

16 mai 2012

Iniţiator: Sorin Ilieşiu – autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html ; http://www.gds.ong.ro/apel.htm ; http://www.gds.ong.ro/apel.htm ; http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html .

PS. A murit un mare scriitor mexican (intrat în conștiința universală), vă invit să citiți „In Memoriam Carlos Fuentes” pe http://vasilegogea.wordpress.com/2012/05/17/dorin-tudoran-o-noapte-cu-fuentes-o-rememorare-cernita/. Născut pe 11 noiembrie 1928, Carlos Fuentes a fost unul dintre cei mai renumiţi romancieri şi eseişti din literatura hispanică. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se remarcă „La muerte de Artemio Cruz” (1962), „Aura” (1962), „Gringo viejo” (1985) şi „Cristóbal Nonato” (1987). Incredibil, cenuşa scriitorului mexican Carlos Fuentes, decedat marţi la Ciudad de Mexico, va fi transferată în Franţa, în celebrul cimitir Montparnasse din Paris, afirmă presa mexicană care o citează pe văduva romancierului, Silvia Lemus, informează AFP. Această iniţiativă respectă o dorinţă mai veche a scriitorului, care dorea să îşi doarmă somnul de veci alături de doi dintre copiii cuplului, Carlos şi Natasha, decedaţi în 1999, la vârsta de 25 de ani, respectiv în 2005, la vârsta de 32 de ani, şi care au fost înmormântaţi la Paris. Autorul volumului „La muerte de Artemio Cruz” a fost ambasador al Mexicului la Paris între 1975 şi 1977. Citat deseori ca potenţial laureat al premiului Nobel pentru literatură, Carlos Fuentes, intelectual de stânga, a obţinut în 1987 premiul Cervantes, considerat cel mai prestigios trofeu pentru literatură în limba spaniolă din lume. Scriitorul mexican a fost recompensat cu Legiunea de Onoare în 1992 şi a primit premiul pentru literatură decernat de Fundaţia Prinţul Asturiei în 1994 (Gandul.info).


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Am fost la aceeaşi facultate cu Volodea Tismănenu, Era într-un an mai mic decât mine…Eu, ca şi toţi ceilalţi colegi ai mei, eram mai mici, în era lui Tismănenu… El era membru de partid, mare sculă prin UASCR, noi…abia ne târam opincile şi convingerile.
  El era prieten cu un alt conaţional de-al său, mare profesor de socialism ştiinţifico-fantasmagoric…noi, cu durerile noastre.
  Ştiam cu toţii cam care îi este reprezentarea. Ca să aflu că a plecat în „lumea liberă”, de parcă el ar fi avut vreodată vreo constrângere.
  Acum se ocupă cu aceeaşi apă de ploaie cu care se ocupa şi în vremurile acelea: critică ce nu mai există şi laudă ce pare să-i aducă avantaje!
  Alţi evrei de-ai lui descoperă nedescoperitul sau sunt cei mai mari instrumentişti din univers…Fiecare face ce poate!

 2. Hai coane LIS nu ma provoca acu cu nea Gigel, sti ca-mi este simpatic-foc si nu vreau lovi in bietul de el. Este o victima a zonei in care a luat nastere, a genei cele rele ce-i specifica balcanicilor si-a baietilor destepti din coana beserica ce il mulg ca pe o oaie tâmpita. Saracu de el nu cazu pe mâna unui duhovnic serios, cu frica de Dumnezeu,cu luminare de la duhul care-i dibuia mintenasi coasta rea din el si-o scotea, acu-i nitel prea târliu ptr nea Gigel, nu mai asculta de nimeni, otrava din el se scoate greu de tot mai ales ca-i de sorginte curat balcanica. Cu toate acestea este mai curat la sufelt si constinta decât un puisor de bolsevic amintit si de dl Spirescu mai sus. Orce vor zice multi de nea Gigel , cu toate pacatele lui, banditul asta la fentat si pe Dumnezeu, i-a luat binecuvântarea ptr lumea de aici cât si viata vesnica, mântuirea iî este asigurata. Pe de alta parte; nea Gigel a fost si este folosit de Dumnezeu da peste bot multora… cine a avut ochi trebuia sa vaza si plânga in 2004, ma refer la religiosi, la cleru biserici fie majoritare fie minoritare. Totii români ar fi trebuit trezevi atunci, dar mai bine sa nu mai vorbim de aceste ratari ce isi spuncuvântul peste toata natia.

  Acu, ce treaba are Dumnezeu cu gargauni lu nea Gigel, nea Gigel este si el un puradel mai nazdravan prin gradina Domnului, are liberu arbitru sa faca si zica ce vrea si de o zbârceste de una mie ori pe zi tot aia este in cazul lui, adica Dumnezeu nu-i ia in seama nazdravanile, il stie un copil necopt la minte de la care nu asteapta nu stiu ce vorbe de duh ci bâlbielile specifice pruncilor. Vai de cei care stiu mai mult decât el si îi dadura apa otravita de-i suci si mai rau mintile. Vai de cei prin care vin pricinile de poticnire,zice Hristos nu io. Nea Gigel este o oaia ametita de cap, bolânda careia pastori nu-ileaga ranile, nu-i da pasune curata ci mai rau o bolânzeste fiinca pastori sunt niste betivi ordinari ce mulg oile grase ptr a lor pofta.

  Asadar, nea Gigel al nostru este o victima, a pastorilor betivi, a presei, a bolsevicilor ce il folosesc in a compromite si tempera religiozitatea exploziva românilor de dupa 89, asa cum Vadimuta este pe post de bau-bau in a lovi in conservatorismul santos si stringent necesar de teama extremismului vadimist. Ei nu-i totul atât de întâmplator…

 3. Românii circulă în EU cu acea carte de identitate, nu cu paşaportul, suntem cetăţeni europeni, Constituţia prevede că legislaţia EU face parte din dreptul intern al RO. Ca atare probelemele de la EU sunt probleme interne, nu externe. Domnul judecător Zegrean s-a pronunţat, nu are dreptul deoarace judecătorii nu pot face acest lucru, dar Curtea Constituţională nu este ceea ce trebuie, o instanţă, nu face parte din nicio putere, până la urmă!! Şi aici trebuie o reformă, la ÎCCJ trebuie să se regăsească secţia de drept constituţional, ca parte a sistemului juridic şi Curtea Constituţională desfiinţată, judecătorul nu e politruc, iar dacă vrea să facă politică să îşi dea demisia!! E nevoie de această reformă pentru că se produc anomalii. Şi judecătorii şi procurorii ar trebui numiţi de CSM, nu de alcineva, şi până la urmă ar trebui alegeri în paralel şi pentru şefii instanţelor dintre judecătorii care îndeplinesc condiţiile legale să fie judecători. Aşa am avea o democraţie mai clară. Dar credeţi că politrucii renunţă la putere aşa, online? În rest, democraţia costă, are un preţ! Suntem bogaţi să o suportăm până la capăt?

 4. Sunt tare curios afla care analist politic omniprezent pe sticle se afla in spatele lu nea Gigel in calitate de mulgator al unei oi blegi (gigel al nost), careia i-a bagat in dovleac ideia candida la Primarie, la presedentiale fu un ovreiasi schmecher care cica era si pe la societati cevile de tot felu de bancuri soroiste, Dan Pavel parca se numea acel ovreiasi schmecher, acu nu stiu daca tot o gasca de ovrei il mulg ori s-a bagat vreun român neoas si din ala verd-verde-verzisor. O fi vreo ruda de-a lu dragoteasca, o fi Iaru, Tanase, s-au Dinescu, sa nu banuiti pe Tismaneanu ca il stiu capabil si de asta cacastorie. Cert este faptul ca oaia noastra mioritica este mulsa bine de tot si cu asta paranghelie catre PMB, sitot de catre o lichea care ne da lecti de moralitate zi si noapte.

 5. În principiu, aveţi dreptate. Gigel e manevrat. Problema e că Gigel nu prea e mioritic. E venit de peste. El şi tot neamul său de înlânaţi şi de behăitori nevoie-mare inclusiv prin tribunale. Ca tot neamul prost.

 6. Nu ştiu cât de cetăţeni europeni suntem. Unii dintre noi sunt mai cetăţeni decât cetăţenii. De-alde Tismăneanu, de exemplu. Dan Pavel e un papagal care a reuşit imposibilul, să comunice cu Gigi, să imite papagalul. Tănase şi Dinescu sunt mult sub stas, nu se discută. Zegrean cred că nu există decât în lumea sa de laşi, ticăloşi,parveniţi.

 7. Dacă ar fi să iau în seamă toate cele spuse aici, ar însemna să mă las convins că nu există nuanţe. Toate numele pomenite mai sus, figuri cunoscute, din păcate, sunt puse la locul lor, într-o zonă murdară prin excelenţă. România e plină ochi de gunoaiele unei Dâmboviţe ieşite din matca apelor fireşti. Se cacă în această apă toţi strigoii, din ăia altoiţi, fund în fund şi cu plaivazul îndreptat spre noi, în erecţie. Mie unul, răvăşit de sistem în ultimii ani, nu-mi rămâne decât o solidarizare totală cu Sorin Ilieşiu. Un intelectual de elită, fost partizan al lui Băsescu, care, spre cinstea sa, şi-a renovat conştiinţa în ultima clipă. L-am atacat în presă. Acum îmi pare sincer rău. Niciodată nu putem şti cu siguranţă cine e om bun şi cine e om rău. Ilieşiu, deocamdată, face exact ceea ce aş fi făcut şi eu dacă aveam posibilităţile şi personalitatea sa: combate minciuna, jigodismul, parvenitismul. Jos pălăria!

 8. Domnule Marin Ifrim, bunicul meu al carui nume de familie il port era cuman de la Buzau, dintr-un sat la nord de Buzau, in imediata apropiere a Buzaului, peste de raul Buzau ( nu mai tin minte numele satului pentru ca din pricina tatalui meu nu am fost acolo decat o singura data, si aceasta pentru ca avea un succes mai mare decat al tatalui meu ). Si daca din punct de vedere genetic am ceva din gena Buzaului, sa stiti ca eu stiu sa rad cand pe buza prapastiei vad ca orb pe orb se calauzesc spre prapastie, am acest umor buzoian pentru ca stiu ca numai cei care vad ajung unde trebuie si nu cad de pe buza in prapastie. Cum Mantuitorul a fost si in Prapastie, adica in Vrancea, unde este si Sanul lui Avraam, este posibil ca si caderea in prapastie, chiar si pentru cei care nu se afla in Sanul lui Avraam, sa fie mantuitoare cel putin la cea de a doua Inviere, de duminica la pranz.

  Domnule dan ionescu, nici eu nu par mioritic, pentru ca eu sunt un rezultat dintracela imperialist, ca adica stapanit si stapanitor de mai multe natii, pe care marxistii il condamna ( ca ei ziceau ca Romania este imperialista si ca stapaneste mai multe natii ). De behait behaiesc eu cand sunt iudeu dupa bunicul meu, dar sunt si eu lup la oi ca Becali cand sunt roman din Italia dupa bunica mea sotia bunicului iudeu. Se pare ca Dumneavoastra complotati impotriva lui Burebista care se avea bine cu fratii traci din Roma lui Romulus si Remus. Ba de bine ce vroia sa se afle Burebista, avea si steagul acela cu lupul ( si sa mai stiti ceva, ca exista un semn, al lui Christos, de se impaca lupul cu capra si cu varza ).

  Domnule Octavian Mihaescu eu am o alta versiune si aversiune fata de Becali. Cand mergea la practica in Pipera, trecea pe langa cartierul Tei, apoi mergea pe Colentina, etc. Cam pe acolo, la iesire din Pipera spre Tei, am avut ca sa zic asa o trasnire nu din lumea asta, care a venit ca un fulger si m-a trasnit, si asa am aflat ca Gigi Becali va fi folosit de regimul comunist din care facea parte pe partea crestina si ca va fi folosit atat de mult incat sa fie o contrabalansare la aripa securista masonica reprezentata de Pavel Corut. Acolo am aflat ca acelasi munte Athos care l-a primit pe Vasile Andru, mason si el, ii va aduce moaste sfinte personal lui Becali. La acea veste pe care am aflat-o eu, acolo, la iesire din Pipera au aflat-o si oligarhii, adica burghezii rosii, si cunoscand ca lui Becali si crestinilor ( despre care se stie ca chiar si comunisti fiind erau mai saraci ) le-ar trebui ceva avere, acei burghezi rosii s-au bucurat ca pe langa felul in care crestinii vor face avere ei vor face si mai mult, pentru ca erau secularisti, si au incropit acolo un restaurant si un hotel de lux dupa Lovitura de Stat din decembrie 1989. Deci eu stiu ca Becali nu va asigura Autocefalia Bisericii pentru ca el este programat din start ca polarizare antitezica fata de masoni si secularistii din acelasi cadru comunist, si pentru ca el reprezinta un crestinism comunist care nu numai ca depinde de polarizarea amintita, dar care este destinat si abolirii. Asta am crezut chiar atunci cand m-a traznic acea idee, pe care m-am ferit sa o afle si asociatia tiranului, ca sa nu intru in gura acestor tirani si sa ajung si eu in cardasie cu Becali, chiar daca in 2007 cand am fost la Sfantul Munte Athos intr-un plan mesianic, a fost si chibitul asta oligofren de Becali, si apoi s-a dus la bulgari, la sud de Giurgiu si nu l-au primit, dupa ce bulgarii incercasera sa puna mana pe mine la tranzitia mea prin Bulgaria din Grecia ( Sfantul Munte Athos ). Cu un an inainte, in 2006 am mai tranzitat odata Bulgaria, intorcandu-ma din Grecia si dupa ce m-am oprit pe la Manastirea Sfantului Ioan de Rila, fosta resedinta a lui Jivkov, si acolo am facut cu ou si cu otet comunismul si popii bulgari comunisti, am sarutat moastele Sfantului Ioan de Rila la invitatia unui Cuvios Calugar batran bulgar, dar am sarutat si crucea Tarului Boris, bulgarii s-au gandit ca eu fac revizionism anticomunist si vroiau sa puna mina pe mine, pe zilele mele, ca sa mi le manance, insa norocul meu a fost ca Sfantul Ioan de Rila a declansat o furtuna in toata Bulgaria, am tranzitat-o de la Sofia pana la Varna, deci de-a lungul, si a fost furtuna peste tot, asta desi eu puteam sa ma apar si singur, si pentru ca bulgarii foloseau televiziunea ca sa imi manance sufletul prin propaganda comunista. Ei pretindeau ca din pricina mea, dupa ce m-am dus la rudele mele de langa Tulbuhin ( la sud de Negru Voda ) am favorizat caderea partidului majoritar si proaspat al lui Jivcov, era o forma revoluta ramasa pe redute dupa revolutiile din Europa Centrala si de Est care militau pentru principiul o Tara doua sisteme, era o forma revoluta a Partidului Comunist Bulgar, si deci ei imi imputau favorizarea venirii la putere a anticomunistilor ( mi se pare ca si bulgarii au avut un Partid Taranist anticomunist ), in speta favorizarea venirii Regelui Simeon al II-lea. Deci pe acest fond oligofrenul asta de Becali a vrut sa para mai destept decat mine, nu stiu de ce ?, pentru ca nu aveam nici in clin nici in maneca cu el, si s-a dus la bulgari, la sud de Giurgiu, si a luat-o in botul lui de lup cu narav rapitor.

 9. @ciprian hangan, nu ai putea sa iti muti pe alte plaiuri prostiile agresive insirate pe aici ?
  Tii mortis sa depui aici toata incultura-ti adunata cu greu de prin toate cotloanele internetului ?

  Macar scrie naibii si tu 4-5 randuri ca si asa nimeni nu poate citi mai mult. Ai mila de noi si inceteaza. Cand iti mai vine chef sa faci compuneri de om ratacit, iesi naibii la aer curat, joaca-te cu pisicile, trage cu pistolu’ cu apa, gasesti tu ceva potrivit varstei psihice.

 10. Stimate dle Hangan,

  stiti bine ca eu nu comentez pro sau contra perspectiva dvs, in primul rând va respect si stimez ca frate in Hristos, al doilea rând; Eu nu pun securea pe nimeni indiferent daca-i mai presus ori mai prejos decât mine, spun gresit prejos, ptr ca habar nu am daca nu sunt chair eu mai prejos decât cel pe care il subestimez in nebunia ce bântuie toate mintile lumi asteia.

  Abia când am priceput nitelusi mai mult care este daraveaua cu Hristos, taman atunci mi-am dat seama cât de pitic sunt, cât de nestitutor sunt. Iar când am vazut mântuiti Domnului in care ceata intra si Becali… am dat in bâlbiala, pru si simplu in prima faza Dumnezeu m-a scandalizat teribil. Dupa o cearta familiala (cu Jupânul), am priceput ca sunt un netrebnic. Netrebnicie ce o pot confirma si onorabili semnatari pe acest blog, dar care; au dovedit nu odata ca sunt de neam ales, din Dumnezeu si dânsi chiar daca nu-i da cu doamne-doamne.

  Stimate dle Hangan,

  când vorbim de Hristos, de religia crestina, va rog remarcati, nu am spus revealtie ci religie, nu putem vorbi, da verdcit final fara a cunoaste pâna in cel mai mic amanunt

  a) contestul in care Hristos s-a exprimat cât si intreaga scriptura scrisa, va dau ex rapid

  una din cele 613 legi moisesti zice sa nu halesti iedu cu laptele mamei, ovrei au facut o sumedenie de sublegi care nu mai sunt valabile cu 400 ani inainte de Hristos, si totusi pâna azi… exista inca reguli peste reguli aberante, au magazine specifice, si multe altele… numite…

  Despre ce este vorba aici cu iedu si laptele dle Hangan? Stiu ca veti dibui singur raspunsul si, de il dibuiti singur mai stiu ca va veti trezevi.

  Ce vreau spune; nu putem pedala exagerat pe anumite traditi crunt bicuite de Hristos, va pot da rapid alte exmeple;

  farisei-carturari, ffff important aspect pe care fff putini ilpricep, ptr ca nu cunosc contestul, cultuira momentului si; prin urmare nu pricep ce si unde ataca Hristos, a da, sunt putini specilisti care sunt total igonrati de crestinatate. Sa luam celebra predica de pe munte, cine, cât religiosi vor sti talamaci corect unde bate Hristos si ce ataca dur, ca si pilda nunti, a fiului risipitor, total eronat a fost talmacit, iar noi suntem rodul acestei eronate tlamaciri, ideologizate, deaciea ne si urasc asa-zisi atei, au dreptate sa ne sfideze si bata joc de noi cât timp persistam intr-o religie fara duh si ratiune, comp0lect primitiva impotriva careia insusi Hristos s-a ridicat.

 11. Sa rezolvam rapid cazul Becali.

  Stimati cetitori,

  Becali asta este mântuit, dar nu ptr faptele lui vizibile ptr care va umra ajunge cel mai jegarit mântuit, precumsunt cersetori printre noi asa va fi Becali dincolo. Va rog;

  Nu mai confundati mânturiea cu rangul fiecaruia ce il stabileste Hristos, ptrmântuititi lui in care categorie intra si Becali, care va fi o plama peste obrazul multora, asa a stabilit Dumnezeu sa fie si, asa va fi! Nu va amagiti, ptr ca amagirea asta este profetita cu precizie cum a fost rivulutia bolsevica, numa cine cunoaste scripturile, profetiile va pricpe ce vreau spune eu acu.

  Nu doresc nimanui starea lui Becali de dincolo, care nu este iad, adica cu draci, dar pricpeti odata oamnei buni, ce vrea zice Sf Pavel cu mântuirea ca prin foc, in aceasrta cateogire intra Becali al nostru. Ia imaginati-va cum este sa iesi in mize de nopate din casa care iti arde? Iesi in curul gol, asa si Becali va intra in Imparatia lui Dumnezeu, cu toate bienfecaerile lui, dar are o imensa sansa;

  Ca Dumnezeu sa-i dea mintea înapoi.. si atunci… si acolotot Becali va fi un mic jupân!

 12. Dumneavostra cunoașteți ipostaza lui Isus Christtos pentru Împăratul iudeu arab de la Medina, eu o cunosc pe cea a Crucii, și am avut legată de ea două revelații până acum. Una Duhul Sfânt in chip de Nor ca la Schimbarea la Față, și a doua cu Maica Domnului. Însă în cursul acestor revelații pe care eu le-am cerut însă nu în ordinea aceasta, căci ele nu au venit din senin ca ceva de genul cade pară mălăiață în gura lui nătăfleață, și mă laud după cuvântul Sfântului Pavel cu aceasta, și o să vedeți de ce, căci nu mă laud cu un spectacol de circ, ci anticipativ cu o cruce pe care o va avea poporul român. De fapt Dumneavostra ați zis deja de acea Apocalipsă a Sfântului Apostol Ioan în care la sfârșitul zilelor vin Enoh, Ilie și Apostolul Ioan ca să întoarcă inimile copiilor către părinți, etc. etc. etc. Despre acest lucru este vorba, și să vă spun cum mi-au descoperit mie Duhul Sfânt acest lucru, după ce a venit pe 22 aprilie 1968, în lunea de după Duminica Învierii, și cum mi-a confimat Maica Domnului această descoperire. Deci după venirea Sfântului Duh eu m-am rugat să vină în cursul planului de revelație Sfinții Părinți Ioachim și Ana, pentru ca iudeii marxiști, care se zic că ar fi iudei și nu sunt așa ceva, după ce au omorât pe părinții noștrii, pe la Aiud, mai ales pe la Sighet, prin închisori, etc. aveau același plan și cu mama mea și cu părinții și bunicii mei. Acum Dumneavostră știți mai bine decât mine la ce mă refer, pentru că cunoașteți de aproape pe Părinți sfinți, dintre care unul foarte, pe Părintele Dumitru Stăniloae ( Părintele care a tradus cu Părintele Arsenie Boca Filocalia ), pe părintele Constantin Galeriu, și poate mult mai mult alții. Dar eu doresc sa vorbesc din punctul de vedere al experienței mele. Aici unde locuiesc tot părinți se numesc cei care au fost aduși la muncă forțată, la Canal, la Peninsula, la Poarta Albă. Deci există un plan maxist de eliminare a părinților, pentru ca astfel să fie dobândiți pentru bolșevismul satanist copii, un plan ca al lui Mao Tzedun ( căci cutremurul din martie 1977 a fost la un an după cutremurul din China la care a murit Mao Tzedun ). Chestia asta cu eliminarea este cu dichis, exact ca la reeducarea de la Închisoarea Pitești, unde au murit, sau au supraviețuit și au murit apoi alți Părinți, despre care a scris și Domnul Paul Goma în frunoasa carte ”Patimile după Pitești”. Deci, eu văzând slăbiciunea părinților mei, tatăl meu s-a înregimentat în PCR din interes meschin încă de când aveam eu trei ani, am cerut Duhul Sfânt, ca să mă mântuiesc, după ce voi fi suferit pe urmele Părinților enumerați, cei la inima cărora va întoarce Dumnezeu inima fiilor și în care Dumnezeu a mai păstrat sfințenia neamului românesc, Părinții care au făcut România Mare, deci am cerut ca la sfârșitul patimilor mele să mă încununeze cu rostul acestora Părinții din care mă trag, Sfinții Ioachim și Ana, pentru că știam că va fi atât de mare confuzie la cel de al doilea Ierusalim, și după, încât credeam că numai ei vor putea să îmi protejeze cununa. Sigur că până atunci mă rugam lor, sfinților Părinți Ioachim și Ana să mă călăuzească. Aceasta am făcut imediat din 1969 în iulie, după ce s-a născut fratele cel mai mic al meu. Am dus-o foarte rău din pricina acestor rugăciuni, ba chiar am dobândit de la comuniști și un Orieon, deși eu nu eram Iuda Iscarioteanu, și am dobândit un Orieon agravat, care a început pe partea dreapta și s-a extins și la partea stângă. A fost foarte gravă boala, mama m-a dus mai înainte la doctor, și cum erau marxiștii la anticomuniști nu dădeau medicamente, în cazul meu ceva contra infecției ( un var de al meu murise deja pentru că a făcut un abces și doctorul i-a scos măseaua și a murit, erau cazuri de malpraxis premeditat ), ba eram să și mor pentru aceasta, și părea că rugaciunea mea a fost în deșert, părea că comuniștii biruiesc pentru că eu m-am rugat fără acoperire, și am preferat să mor, ba chiar zăceam ca un mort în pat, mama mea minte că aș fi căzut în inconștiență, ca să facă pe plac comuniștilor care nu erau de acord cu venirea Părinților Ioachim și Ana. Apoi au mai fost și alte belele pentru care l-am blestemat pe Ceaușescu de l-a si ajuns blestemul meu. Și după acestea a venit, în august 1979, pe 28 spre 29 la ora 03.00, maica Domnului, dar sub forma de Fecioara Maria, și nu sunt forma de Maica lui Dumnezeu. Deci rugaciunea mea cu Părinții nu era împlinită încă. Acum vreau să spun un lucru pe care toți anticomuniștii lămuriți ca aurul în foc îl știu, comuniștii vor lichida pe Părinții câți mai sunt. Și pentru ei, aveți dreptate, nu contează că laptele iedului este mâncat cu carnea caprei, că adică ei mănâncă viața, o iau de pe pămănt ca să o mănânce. Ei mănâncă și zilele omului, cu diverse hule, cică pentru a smeri pe cei ce trebuie smeriți, însă o hulă fără sens nu smerește, ba mai mult o hulă nu smerește deloc, ci pune coarne cui nu trebuie ( este ca și cum ai pune coarne unuia care nu este rânduit să le aibă, care nu este în mecanismul de a avea coarne, că și coarnele sunt de mai multe feluri, sunt vreo opt feluri de coarne, și mai este și greșeala unui hulitor fără sens să pună coarne de un fel unuia care ar trebui să aibe de alt fel, că așa este rânduit în Taina Fărădelegii ), pentru că smerenia nu se dobândește hulind sau fiind hulit ( un om nu trebuie să fie nici hulit, pentru că dacă este infestat cu hulă încalcă porunca Mântuitorului care zice că milă voiește iar nu hulă, mă rog, El a preluat un lucru cunoscut în legea lui Moise ). Deci eu încă mă voi ruga să vină sfinții Părinți Ioachim și Ana, deși știu că Becali ăsta care este oligofren față de mine ( pentru că Fecioara Maria a apărut la mine în 1979 sub chip de romancă din Italia, așa cum este pictată și în Paraclisul Sfinților Părinți Ioachim și Ana de la Sihăstria de către pictorul călugăr Irineu Protcenco, o icoană cu un anumit rol mesianic pentru România, și acest pictor călugărit a văzut pe Maica Domnului pe care a pictat-o ). Mă rog, în starea asta în Rai, deocamdată pot fi și păcătoși și uzurpatori ca Becali, că Dumneavostra ziceți că l-ați văzut în eshaton, asta nu prea conteaza, pentru că abia la Judecata Generală se vor vădi toate aspectele, și eu vă spun pentru că știu sigur, Becali este un oligofren care pe mine mă degresează în mod ocult, și chestia cu Fecioara Maria, și chestia cu Raiul, pe care dracul trimis de sistemul lui Becali să mă strângă de gât și să mă sufoce ca apoi să mă bage în Iad, asta mai înainte de a veni Fecioara Maria și a mă apăra, ei bine acest drac a văzut și Raiul ( pe care îl pomenește și bestia masonică de Vasile Andru ) pe care mi l-a arătat Fecioara Maria după plecare. Era un Rai nu italian, ci un Rai iudeu. Deci eu voi pătimi în registru Sfântului Apostol Petru, adica apostolul Israelului, el nu era apostolul neamurilor, si Fecioara Maria mi-a aratat taina cum acesti iudei din Sinagoga Satanei vor incerca sa imi ia si samanta de pe fata pamantului ( pentru ca sunt in acest regim al Sfintilor Parinti Ioachim si Ana ) dar vor incerca sa ma faca sa ajung si Sinagoga a Satanei ca ei, ca sa mostenesc ca ei neantul. Acel drac care a vazut si Raiul, l-a copiat, pentru ca eu sunt inca aici, si iata ca daca voi ajunge si acolo, cum mi-a fost promis, tot voi avea de suferit ca dreptul Iov, dreptul Iov fiind Dumnezeu. Eu cred ca Becali este acolo insa fara semnul lui Iona, cu aceasta prefacere de la Ingerul Luciferic comunist, furata ca Ginii despre care zic turcii islamisti. Becali este un stefan Gheorghist, ca d’aia este un gigi din asta in contra, este un ucenic al lui Luciferul bolsevic, si iata ca nu are frica de nimic si indrazneste chiar si pe cele mai sfinte lucruri sa le terfeleasca, crezand ca silindu-se cu astea va rapi Raiul pana la urma. Mai sunt oarecari d’astia potlogari care fac fel de fel de poturi d’astea de castig din pacat, dar asta nu are greturi, a ales poturile cele mai zdravene, cele mai grele, ca si Ciordeliu Vadim Turburel ( Corneliu Vadim Tudor ).

 13. Stimati colegi de blog;

  Vreau sa nu va insel, sa nu fitir luati prin surpridndere va dezvalui.

  Mai am de facut un singur pas si voi intra in istoria literaturi germane, pas ce il voi definitiva in acest sfarasit de saptamâna., Va urma si un premiu ce il voi lua cu aceaasta coazie si de care sigur veti auzi.

  peste mine a cazut o pleasca … atât pot spune.

  Va-m informat îainte de-a auzi , ptr a nu mahuli si mai rau dupa aceaia…

  Stiu, nu putieti acepta o asa „nebunie” dara asta-i adevarulpur.

  Am anuntat la timp ce urmeaza,restul v priveste si de ma huliti

 14. Nu pricepeti gresit, se publica zeci de mii de lucrari literare in Germania, dar in Muzeu literaturi invitat lasa urme abia 1% este chemat, din acest procent fac eu parte-pleasca… La asa ceva nici nu gândeam vreodata.

 15. Eu stiu, poate pentru ce spuneti Dumneavoastra se va putea mantui, dar pentru ce spun eu sigur nu se mantuieste, nici el nici Vasile Andru, pus de masonerie ( el nu a bunghit acest lucru de la inceput, desi era in masonerie, si-a dat seama ulterior, si iata de asta este un deviat pe la brahmanism si alte chestii oculte de le zice ca sunt vreo opt cu doua ). Nici unul dintre ei nu este in canonul iudeilor pe scaunul Sfantului Petru in Israel. Ei sunt pusi de momeala, de sanchi, ca sa se vadeasca prin ei ceva pentru acesta sinagoga a Satanei, dar si Sinagoga asta proasta, cum sa se vadeasca ceva prin cineva care nici macar in partea rea nu are canonul asta ? Si chiar si asa, poate ca are rost ispita acestei Sinagogi, ca de atins scopul singur nu il va atinge, iar la mine sigur vor veni sfintii Parinti Ioachim si Ana, pentru ca este o oarecare imbulzeala pe drum de chilipirgii carer vor sa schimbe situatia in favoarea lor desi nu se cuvine asa ceva, nu este in randul lor. Eu m-am rugat de vreo doua ori la Ierusalim, in 2008 si in 2011, la icoana de pe Golgota care intruchipeaza pe Mantuitorul pe Cruce si in stanga pe Maica Domnului si in dreapta pe Sfantul Apostol Ioan ca sa fiu facut fiul Sfantului Apostol Ioan, sa vina el in mod apocaliptic, si Maica Domnului nu mi-a ingaduit, ci s-a rugat Domnului Isus Christos ca sa ii fiu dat ei. Si daca eu sunt in canonul din Israel, acolo va veni Ilie Tesviteanu, ca el va veni la cei din scaunul lui Moise. De aceea eu cer sa vina Sfintii Parinti Ioachim, si Ana, pentru ca sunt crestin si ca sa nu ma incurc cu cei din scaunul lui Moise ( in contra carora este aceasta Sinagoga a Satanei ), cum au randuit apostolii. Am spus acestea pentru ca se apropie cel de al doilea Ierusalim, si nu le-am spus din mandrie, ci pentru ca se vor vadi in lupta dintre cele doua sisteme.

 16. Am spus ca pen5tru ce spun eu sigur nu se vor mantui acesti doi Becali si Vasile Andru pentru ca canonul in care sunt eu este canonul regelui iudeu-etiopian-italian cu Crucea Mantuitorului. Si pe eventualii copii ai acestuia ii oculteaza depravata din RDG care vrea sa ajunga imparateasa la Istambul, ii oculteaza Antichrist insusi ( ma rog, acum duhul lui antichrist pentru ca nu s-a nascut inca, nu s-a nascut inca nici depravata din RDG, ci duhul ei ii oculteaza ). Si potrivit canonului acelui Imparat de la Adis Abeba, la care tinea si Nicolae Titulescu ( pe care il oculteaza tiganul corcit de Adrian Nastase, Gregorian Bivolaru, si pe aceasta filiera si Vasile Andru, dar si bautiorul ala de urina de Danion Vasile mare pogorator prin profetii de la acesta apa a vietii care este urina, cum il invata Gregorian Bivolaru, mare pogorator de mir pentru elita Romaniei Mari, bah !, eu cred ca ala tot ulei d’ala de pacatosi este, despre care regele David zicea ca sa nu unga capul lui ), deci in canonul acelui Imparat de la Adis Abeba sta ca el sa zica precum dreptul Iacov la incheierea binecuvantarii pentru Dan: Mantuirea Ta o astept Doamne, iar asta se refera la ceea ce zice Iezechiel despre despartirea tatalui virtuos de fiul pacatos, si a fiului pacatos de fiul lui virtuos, despre ceea ce zicea Mantuitorul despre madulare, ca cele care smintesc trebuie taiate si aruncate, si cand zic madulare, ma refer si la membrii unei familii, cum este in cazul acelui imparat ai carui patru fii vor favoriza pe Antichrist, si sunt in canonul Tainei Faradelegii a lui Antichrist, cum sunt si acesti doi ratacitori Becali si Vasile Andru. Si zic sigur nu pentru ca ar fi in puterea mea sa ii pierd, nu, pentru ca eu ma dezic de impostura lor fata de mine, ci pentru ca sigur se vor alinia acestui canon al Tainei Faradelegii care ii comanda cu consecintele de rigoare. Si mai zic sigur pentru ca sigur nu voi fi amestecat si in acest canon al lor, si sigur ei vor reveni cu cadere cu rasunet mare de la iluzia ca nu au adunat nimic, si vor fi intrebati ca pentru acest canon al lor din taina Faradelegii ce au adus castig ? Asta Vasile Andru stie si s-a dus prin India, ma rog, nu voi sta eu in scaunul care le va cere socoteala pentru ce fac pentru scaunul acela care i-a uns, ca ei singur au ales potul acesta mare in raport cu mine.

 17. Mai este o chestie, pe care am pomenit-o si pe Forumul Europa Crestina, atunci cand regimul comunist de la noi specula canonul meu iudeu in scaunul Sfantului Apostol Petru, aceasta prin 1985, imediat dupa moartea lui Andropov ( deci a murit Brejnev, apoi a murit Cernenko ), initiatii stiu, dar pot sa si detaliez cum au decurs lucruile din punct de vedere comunist si cum m-au implicand in dauna vointei mele cei din regimul comunist in aceasta situatie, deci imediat dupa moartea lui Andropov era clar pentru toata lumea initiata ca acesta era semnul caderii comunismului, comunism care ducea tot tezaurul la Moscova. Ori eu am fost alaturi, fiind canonul meu, de intemeierea Statului evreu, deci eu in timpul comunismului pana atunci prin Duhul Sfant, si mai ales prin Arhanghelul Mihail, am fost alaturi de cei din scaunul lui Moise, si eram in contra tezaurului de la Moscova. Ori dupa moartea lui Andropov, nici nu a fost bocit mult, regimul comunist, cu tot cu tirani, oligarhi si demagogi au schimbat foaia. Si fiindca am fost alaturi si fata de arabii islamisti capitalisti, care constituie Biserica, Ceausescul s-a bagat pe fir, era vremea cand Ariel Sharon trebuia sa se casatoreasca si si-a luat o femeie evreica de la Brasov am impresia ( el si-a luat doua femei din Romania, pentru ca prima a murit, si bag seama acum ca aici sta legatura caderii acelui elicopter israelian aproape de Brasov in execriciitle militare, pentru ca sotia lui Ariel Sharon din Romania a murit din cauza Sinagogii Luceafarului comuniste, o sa explic de ce ! ) si a pretins sa ia si el in schimb ceva din aceasta afacere ca isi ia Ariel Sharon nevasta din Romania, si asa s-a ajuns la intelegerea de pace intre Israel si Palestina lui Yaser Arafat, bolsevic sadea, de la Predeal. Numai ca comunistii au intrat pe fir profitand incorect de aceasta pace, si spoliindu-i pe capitalisti. Ah, este o belea mare si cu circul asta, ca apoi comunistii romani au intors beleaua pe capul lui Yaser Arafat. Mai inainte insa, mai inainte de chestia cu tranzactia cu Pacea de la Predeal, eu am fost anuntat in duh, de Patriarhia Ierusalimului ca voi veni la Ierusalim ca sa implinesc canonul meu, in vizita bineinteles, dupa ce comunismul va cadea si va ingadui la nivel international principiul o tara doua sisteme ( era o chestie cunoscuta de toata lumea acest lucru, de toti din apus pana in rasarit, iar Patriarhia Ierusalimului mi-a spus si mie cum sa procedez ). Comunistii au facut apoi tranzactia cu Israelul pentru pacea de la Predeal, desi eu nu am fost de acord cu ea, pentru ca partea comunista in cadere profita de la partea capitalista ca aceasta sa ii plateasca agonia, si s-au ocupat de mine, pe relatia cu Israelul. Ei pretindeau ca au relatii in lumea mozaica si araba, si mai ziceau ca eu nu am decat la Patriarhia Ierusalimului. Si apoi au facut o miscare ciudata, au mutat sediul depozitare de tezaur de la Moscova la Nazareth, unde este sediul internationalei a treia, marxiste, si nu este in Nazaretul nou, ci in Nazaretul locuit de crestini si islamisti arabi, dar si sediul acestei internationale a treia a fot instalat acolo prin presiunile religioase ale cultelor din tarile comuniste marxiste. Deci eu aveam acum in contra mea si Biserica comunista din Romania. Zis si facut, comunistii baga de seama si acest lucru, si transmit parca in ianuarie 1986 la televizor Boboteaza in Iordan, dar ce fac ?, ca stiau ca sunt si arabi acolo si evrei, iar in tara lumea nu era religioasa si cunoastea ca regimul nu este religios, foarte putini stiau in tara ca majoritatea clericilor, si a ierarhilor si a mirenilor este de factura comunista in realitate, si aici ma refer la marea massa de decretei care nu stiau. Deci cand au transmis reportajul, la comanda evreilor marxisti din Romania, au comentat ca la intoacerea Iordanului multi cred ca acest lucru ar fi o vraja, si au aratat doar arabi care s-ar uita curios sa vada cum se intoarce Iordanul, zicand despre acesti arabi ca formau majoritatea multimii si ca erau musulmani. Apoi au orchestrat o orientare a Romaniei comuniste catre Israel, dar cu destinatia conducerii din Nazaret a internationalei a treia, marxiste. Romanii incercau sa ma uzurpe pe mine, in mod oligofren, deci incercau sa uzurpe darul meu si sa il duca catre Templu, adica catre Moschea lui Omar. Faceau acest lucru in mod masonic, templier, pentru cel de al treilea Templu insa, adica al lui Antichrist, deci il faceau in canonul anti-mine, pro-RDG si Antichrist bolsevic. Si erau constienti ca faceau acelasi lucru antichristic ca in cazul cu indreptarea tezaurului catre Moscova, dar ziceau ca se vor duce cu cetele lui Gog si Magog si vor lua inapoi ce-i al lor. Aceasta practica a fost dezastruoasa, si ea a determinat moartea sotiei lui Ariel Sharon, iar apoi a determinat cutremurl din august 1986 si moartea Patriarhului comunist Justin Moisescu. Mie insa prin acest procedeu mi-au abolit tot ce stiau ei, intrati pe fir, ca a organizat Patriarhia Ierusalimului pentru mine ca sa merg acolo, inclusiv participarea la Boboteaza. Au abolit totul, pentru ca au aplicat iconomatul assirienilor. Mai tarziu, in primavara lui 1988, desi eram constient de esecul principiului o Tara doua sisteme, am auzit ca voi merge totusi la Ierusalim, in canonul meu, de Invierea Domnului, si mi-am programat planul din punct de vedere profetic, pentru ca era un plan la nivel international. A intervenit si Rusia, care stia de caderea comunismului, si eu nu am fost de acord, desi cand am implinit planul din 1988, asta in 2008, am avut parte si de rusi sovietici cu nabadai pe acolo, oligofreni si ei, si bagati pe fir. Grecii m-au sprijinit cel mai mult, si apoi si Occidentul, bineinteles asta la nivelul meu care nu este un nivel foarte mare. Apoi toamna in 1988 primesc iar de stire ca vori maimerge si la Schimbarea la Fata pe Tabor, si am fost in 2011, adica anul trecut. Dar culmea, tot in duh, a intrat pe fir unul care s-a calugarit la Sihastria, bag seama ca nu era calugar in 1988, care in nume de calugar a zis ca de ce nu am ordonat invers pelerinajele, daca tot ma refer la steagul Romaniei: albastru, galben si rosu, albastrul semnificand Norul de pe Tabor, galbenul Invierea si Rosul Boboteaza, pentru ca el ma acuza ca eu le-am ordonat si nu altcineva, si ca trebuia sa ma duc in mod constructiv incepand cu catargul, ca sa se foloseasca Romania si sa se rezideasca, el zicea ca ar fi trebuit sa aranjez ca sa ma duc intai pe Tabor, apoi la Sfantul Mormant si apoi la Iordan, la Boboteaza. Si eu i-am spus, dar el nu a inteles ( si o sa va spun imediat de ce nu a inteles ), ca eu nu merg dupa acrivie acolo, ci duopa iconomie, pentru ca au avut loc lucruri grave in Romania, asta stia si el, si pentru ca nu mai poate fi luat procesul de reconstructie de la capat pana nu se intampla cel de al doilea Ierusalim ( la rusaliile care vor veni dupa cel de al doilea Ierusalim va fi o reconstructie, dar una a imparatiei care nu este de aici ). Ori el nu m-a intels, pentru ca zicea ca chiar si in cazuri iconomice trebuie respectat acelasi tipic, aceeasi ordine, el nu credea ca nu se poate si ca apoi trebuie sa faca cine poate un fel de puzzle din ce a adunat, cum a adunat, dupa cum il privea. Ca sa aflu mai apoi ca el va fi pus de regimul comunist sa mearga in Israel, si ca de acolo il va critica pe Patriarhul Ierusalimului in mod maxist ca este vandut catolicilor si ca este apostat si ca Iordanul nu se mai intoarce la Boboteaza. Uimitor, chiar am discutat acest lucru la acel moment pe Forumul Europa Crestina, am discutat ce a comentat el – eu in acel moment eram foarte naimit de comunisti, inca nu imi dadeam seama de multe lucruri, pentru ca comunistii mi-au culcat viata in pamant si am cazut pe mana lor – deci am discutat la acel moment, la Boboteaza din 2008, cum acest calugar a fost la Iordan si sustinea ca Iordanul nu s-ar mai fi intors datorita apostaziei Patriarhului, In acesl moment eu eram constient de apostazia Bisericii comuniste din Romania, si credeam gresit ca acel lucru ar fi putut sa fie real datorita apostaziei Bisericii comuniste din Romania. Apoi m-am dumirit eu ca era plasat acolo de comunisti. Deci vreau sa spun ca comunistii m-au lucrat si cu astfel de aranjari, de fapt m-au luicrat cu mai multe. De aceea cred ca managementul comunistilor din 1985 pana astazi in privinta canonului meu in scaunul lui Petru nu imi va da voie sa mai merg cum era programat si la Boboteaza, asta la anul. Cand am fost anul trecut, la Manastirea Sfantului Gherasim un calugar grec a facut semn liturgic ca eu voi reveni acolo, dar pana atunci, asa cum au aplicat in 1989, din octombrie, dar si cum am spus in 1985-1986, comunistii vor aplica si acum la trecerea de la oligarhi la demagogi iconomia assirienilor ( cu pustiu, arici care sa locuiasca in locul lor, hazna, si luarea de pe romani si a sufletului si a trupului, ca la asirieni, ca sa nu mai faca uraciune, ca sa nu mai aibe pe ce suport sa faca uraciune si apoi sa o schimbe cu alta si sa faca din nou si tot asa ), asa ca sigur nu voi putea sa merg din nou anul viitor de Boboteaza, sunt prea puse la punct lucrurile contrarii in mod absolut de catre comunisti ca sa pot totusi. Si sigur se vor pune din nou de-a curmezisul.