Electoratul e lăsat fără alternativă, Victor Ponta servește serviciile secrete. Adio, USL? Comunicat al protestatarilor din Piața Universității

5 min


Joi, 9 februarie 2012. Amarnică zi, să vezi securiștii sau agenții acoperiți din politică, de la putere și din opoziție cum își dau mâna peste capul bietei Românii – Băsescu – M.R. Ungureanu – Victor Ponta (am citit azi că Ponta e un „securist acoperit”, adică un agent al serviciilor secrete în politică; eu am mizat pe tinerețea lui; între timp am luat seama cât de murdară e tinerețea lui M.R. Ungureanu; tinerii care vin din urmă nu dau doi bani pe morală). Bucuria nebunilor… Abia aștept ziua despărțirii de acest blog. N-are rost s-o mai lungesc, sunt atât de dezamăgit de mine însumi, în particular (că pierd vremea cu toate prostiile; dacă m-aș odihni citind o carte în plus aș fi mai câștigat de o mie de ori), și de tot ce se întâmplă în viața publică. Va trebui să iau o măsură radicală, să renunț și la editarea Jurnalului de Vrancea (din cauza căruia sunt obligat să citesc știri perisabile). Să mă rup de această lume politică infectă, să nu mai vin nici în fața televizorului, în fiecare zi, de la ora 19 la 20.45 să urmăresc știrile. Nu merită să mă mai mor cu firea. Nu-mi place lumea în care mă chinuiesc să trăiesc.

Avem, de azi începând, cel mai stupid guvern posibil. Îmi e efectiv rușine să mai plusez, Guvernul Ungureanu e o parodie jalnică. Un guvern ilegitim din toate punctele de vedere. E clar că Emil Boc a fost trimis de Băsescu la partid, să salveze PDL la alegeri, la fel Elena Udrea și toată fauna cea vestită a PDL din vechiul guvern – că vin alegerile și trebuie să le pregătească în amănunt, ei trebuie să fie primii realeși parlamentari, n-au timp de pierdut în Guvernul Ungureanu. Așa cum am mai atras atenția, până la alegerile parlamentare din noiembrie românii vor uita de baronii PDL (foști miniștri) și-i vor înjura pe tinerii anonimi din Guvernul Ungureanu pentru neajunsurile îndurate. Fiindcă românii au mintea scurtă. Nu mai există nici o speranță de îndreptare. Prietenia lui Victor Ponta cu serviciile secrete (pe care le-a asigurat că nu se atinge de ele dacă PSD vine la putere) a dat de gol azi nenorocirea: Băsescu a reușit azi să discrediteze opoziția unită. Cum? Prin cuvântarea lui Ponta de susținere a lui Ungureanu în Parlament. Sebastian Lăzăroiu, atât de detestat, sublinia că se pregătește o coabitare PSD-PDL după alegerile parlamentare din noiembrie. Ponta a dat o lovitură mortală opoziției unite după cuvântarea de azi, electoratul va reacționa dur. Degeaba Ponta a recunoscut că a greșit ținând această cuvântare azi, s-a rupt firul, nu va mai avea nici o credibilitate. Normal ar fi să-și dea demisia din fruntea PSD acum Ponta. Regret enorm că opoziția unită, care credeam că-l poate pune la punct pe Băsescu, dispare de azi începând (nu contează că ea va mai supraviețui, electoratul o va penaliza). Spre bucuria celor ce-l tot pupă în părțile dorsale pe Băsescu și ai lui, pot sta liniștiți, PSD și PDL și-au dat mâna, au învins PNL. Nu pot să cred că s-a dovedit atât de naiv Crin Antonescu (un profesor de istorie care împărtășește naivitatea altui profesor ajuns pe cai mari, Emil Constantinescu; în politică rezistă numai politicieni vânduți serviciilor secrete), încât să se dea pe mâna lui Ponta. L-am lăudat pe Crin Antonescu că a reușit să facă din USL o alternativă reală la actuala putere, că a reușit să țină departe pe PSD de PDL și de Băsescu (vă dați seama, Băsescu și-a dorit demult o alianță la guvernare PSD-PDL). Iată că s-a spart vraja… Lucrurile au luat-o cu totul razna acum. Dacă românii aveau o alternativă în USL, acum n-o mai au, văzând trădarea lui Ponta. E îngrozitor să lași electoratul fără o alternativă la puterea actuală, care a dus România de râpă. Mi se rupe inima că protestatarii au tremurat și azi, în a 28-a zi consecutivă de protest în Piața Universității. După solidarizarea lipsită de caracter a lui Ponta cu M.R. Ungureanu protestatarii se vor da bătuți, n-ai cu cine să te lupți… Jos Băsescu? Băsescu nu vrea să plece. Alegeri anticipate? Ponta nu crede în ele, el vorbea în Parlament de alegerile din noiembrie! Am primit azi de la unul dintre protestatari (GSM) un Comunicat resemnat:

COMUNICAT

În PIAŢA UNIVERSITĂŢII continuă protestele

VREM O ROMÂNIE EUROPEANĂ!

Avem la Cotroceni un individ bolnav de putere. Avem alt Guvern bolnav cu miniştri neprofesionişti, inculţi şi infatuaţi. Avem un Parlament bolnav, supraponderal, imoral, dominat de traseişti şi mercenari politici de toate etniile.

Toate instituţiile Statului român sunt bolnave de corupţie, dominate de bunul plac şi extrem de multă imoralitate. Există o criză internă generală.

Principalele instituţii civilizatoare ale statului: şcoala, biblioteca publică, sănătatea, justiţia, armata, poliţia, mass media şi chiar biserica nu funcţionează normal.

Avem o justiţie legată la ochi cu adevărat.

Să ai la dispoziţie fonduri europene de peste 30.000.000.000 de euro + alte fonduri şi să arunci vina doar pe criză mondială este total fals şi imoral.

Ne-am săturat de prostia, incultura profesională, aroganţa „aleşilor”

şi a deţinătorilor de posturi de decizie la nivel naţional şi local!

Protestatari din Piaţa Universităţii cer:

1. DEMISIA lui Traian Băsescu

2. DEMISIA oricărui guvern

girat de o majoritate parlamentară nelegitimă

3. GUVERN de TEHNOCRAŢI care să organizeze:

4. ALEGERI ANTICIPATE PREZIDENŢIALE

5. ALEGERI ANTICIPATE PARLAMENTARE

6. JUSTIŢIA să-şi pornească motoarele

fără niciun fel de prescrieri pentru crimele economice şi financiare.

Vrem reforme, dar nu prin legi adoptate prin asumarea răspunderii,

ci adoptate în mod democratic prin largă dezbatere publică.

Cerem abrogarea acelor legi şi reluarea procedurilor de adoptare democratică.

Cei vinovaţi de involuţia României în ultimii 20 de ani să plătească!

Protestatari din Piaţa Universităţii solicită:

1. REFORMAREA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI

Reducerea masivă a NUMĂRULUI de parlamentari (cca 200+ cca 70).

PARLAMENT bicameral cu funcţii distincte.

2. REFORMAREA GUVERNULUI ROMÂNIEI

Reducerea drastică a agenţiilor, a personalului guvernamental

şi un cabinet cu 10-12 miniştri.

3. REFORMAREA PARTIDELOR din România

Partidele să-şi facă curăţenie generală prin eliminarea

javrelor mercenare, fripturiste, traseiste… Apoi să se prezinte la alegeri.

Vrem o societate pluralistă, morală şi modernă!

Toate acţiunile noastre au fost şi vor fi paşnice. Ne delimităm de orice violenţă.

Prima formă de rezolvare a situaţiei tot mai tensionate este dialogul.

Nu credem că regimul clientelar PDL-UDMR-UNPR va ceda uşor.

Pentru asta trebuie inteligenţă şi onoare.

Mulţumim tuturor celor care prezintă corect realitatea din stradă şi din ţară.

Mulţumim tuturor persoanelor juridice care sprijină acţiunile noastre.

ROMÂNIA TREZEŞTE-TE!

DOAMNE AJUTĂ!

Protestatari din  Piaţa Universităţii                                     

la 9 februarie 2012 Bucureşti-România

PS. Poate găsiți timp să frunzăriți două numere din revista literară Vatra Veche (redactor-șef Nicolae Băciuț) din Târgu Mureș, dați click pe VATRA 2, 2012, BT  și pe Vatra veche 3, 2012 Final (de necrezut, e numărul pe luna viitoare) – și iar click pe dreptunghiurile apărute.

PS. 2. Public fotografii din Parcul Carol din București, cu Laurențiu, fiul, în mijlocul lacului înghețat (fotografii realizate de un prieten al lui).


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. De departe nu mă număr printre admiratorii lui Ponta, dar nici nu pot crede că este vreun trădător al USL: nici nu are un asemenea caracter mizerabil şi nici nu e aşa de prost să trădeze o formaţiune care are şanse de vot de 6o%, pentru una cu cel mult 10 procente.
  Cred mai degrabă că a vorbit gura fără el: adică s-a lăsat furat de „talentul” lui oratoric şi a început să spună prostii.
  Cred că, mai degrabă, i s-ar potrivi şi lui calificativul dat de Iliescu lui Geoană.
  Toată admiraţia pentru PIAŢA UNIVERSITĂŢII!

 2. Nu la blog trebuie sa renuntati dle LIS, ar fi pacat, nici la J.V ci eu cred ca trebuie lecui odata ptr toteauna de politicieni, de oengisti carora li se acorda respecte doar dupa ce isi incheie mandatul in urma caruia se face bilantu, pâna atunci; sunt tratati ca slugi, ca niste cârpe insa, fara patima, patima ce am observat-o si la dvs dle LIS, nuantele nu au mai avut si nu prea mai au loc, specific românilor care nici dupa 22 de ani nu au invatat lectia, se omoara, se distrug famili, prieteni ptr un partid, un lider politic, fenomen anormal, daunator santati natiuni, numa bun de -a dezbina, ajuta dusmani tari sa ne calce in picioare.

  Eu nu-i diabolizez pe cei care il sutin pe Basescu, nici pe cei ai lui Iliescu, Ponta ori Vadim ori DD, am minim respect fata de ei ca persoane si optiunea ce are la baza anumite justificari de care trebuie tine cont, oriunde cine nu-i cu noi este impotriva.. asa ca va meritati dusul asta rece ca sa va lecuiti, totii români care inca ma da la cap ,diabolizeaza oponenti.

  De peste 20 de ani observ in Ro ca opozitia este excesiv mitizata, iar puterea excesiv diabolizata, dupa ce cade puterea i-se recunoaste meritele, asa a fost cu CDR, pâna si cu cu FSN, ca sa nu mai vb de PCR-Ceausescu. Opozitia odata ajunsa la putere, uita promisiunile, sfideaza sutinatori care la nici trei zole de dupa orgasm in p-ta publica, incepe sa mâriei, sa gasesca bube negre liderilor, dar pâna sa câstige alegerile, nu se vede nici o buba, sunt catalogati salvatori ai natiei, curati ca lacrima.

  Sunt ferm convins, orce popor isi are conducatori care-i merita, ajung crede tot mai mult pe zi ce trece ca cel mai optim ptr români era Ceausescu. Nu, nici pe Basescu nu-l ocolesc, el joaca cf natiei, sistemului ticalosit din România, altfel il mazilea cum l-a mazilit pe ctinescu, pnt, cdr… Eu as fi fost multmai dur cu leprele alea.. nu cu români ci cu bestile bolsevice, cred ca pâna acu-i bagam la pârnaie pe totii, faceam sa tremure zi si noapte cum tramurara parinti nostri in fata parintilor celor care azi distrug cu sadism România

  Si mai cred ca peste vreo 4 ani, cel mult, Basescu-Boc vor fi laudati pe cât sunt azi de diabolizati vor ajunge laudati… Au si reforme serioase stringent necesare facute ce isi vor spune cuvântul. Ba, cred ca multi il vor p^lange pe Basescu cum il jelesc pe Ceuasescu, nu credeti.. bine.. mai vorovim noi…

 3. Domnule OM
  Sustineti cu atata naivitate si credulitate un regim atat de criminal precum acest odios basescu-Boc incat dupa revolta ma apuca si mila aia crestineasca si de dvs dar si de noi 😉
  Mai ales de noi care suportam pe propria piele binefacerile pe care dupa parerea dvs nu le vom vedea decat peste patru ani.
  Sa ne intelegem :
  Daca nu vom reusi pana la urma sa punem piciorul in prag acestei conspiratii mondiale este la mintea cocosului ca astia vor continua distrugerea Romaniei si ca ni se va parea ca Basescu a fost mai bun decat Ungureanu sa zicem, dar nu vom stii niciodata cum ar fi fost cu un Antonescu !
  Un lider diabolizat si atacat din toate partile pentru ca reprezinta ceva in afara sistemului, ceva mai aproape de natia aceasta care se pare ca n-are noroc de adevarati lideri nationalisti si atunci ni se arunca in troaca politica specimene gen Diaconescu, Vadim, cu rol bine definit de a tine locul unui Zelea Codreanu contemporan !
  Faptul ca romanilor le este inca teama sa-si arate cu degetul adevaratii dusmani, cocotati in fruntea bucatelor traditionale romanesti, n-au curajul sa-i ia de guler si sa-i scoata afara din tara ( ca de bine de rau au si ei una) pentru toate furturile si daunele materiale si morale produse acestui popor mult prea bland si intelegator, ii incurajeaza sa continue a-si duce pana la capat criminala intentie :
  Aceea de a distruge din temelii Romania.
  Incepand cu trecutul, continuand cu prezentul si compromitand iremediabil viitorul.
  La ora actuala singura minune care mai poate salva Romania este religia crestina, dar din pacate ea este gresit interpretata in sensul iertarii si supunerii la tot ceea ce vine de la stapanire !
  Se uita ca pana si Domnul Iisus Christos a pus mana pe bici si a alungat pe cei ai caror urmasi fac astazi exact ce faceau inaintasii lor:
  furau, inselau, minteau si ucideau in numele unor false precepte divine :mrgreen:
  Un neam care nu-si afirma si sustine cu curaj etnicitatea, cedand acestui tavalug corectpolitical isi merita soarta !
  De sluga la niste alte slugi ale Banului !

 4. Credeam ca m-ati priceput stimate dle Humor, io NU sutin absolut nici un partid,lider politic existent in România, as fi sutinut PNl daca nu se bolseviza, PNT-ul meu fu mazilit fara drept de apel si pare-se pe vecie, in care colcaie tot fiii si ficele bolsevicilor. NU pot fi naiv sutine un bolsevic care doar aparent joaca contra altuia, in esenta fiind struniti direct de diavol, forta a raului, sunt organizati brici si uniti,ca de-aia ne inving aceste forte, iar noi vesnic dezbinati.

  Nu diabolizez inutil actuala putere, de ce s-ami irosec energiile, tocesc nervi ptr niste lepre bolsevice, a caror vreme pare-se ca este si ptr ca bolsevismul a reputat un suces global infiorator. Sunt expersat vedea vesnic rotatia cadrelor, ca asta se petrece in Ro de cca 70 ani.

  Asa l-au facut si pe Iliescu fata-mare, la fel va fi facut si Basescu-Boc, ptr ca nu vor fi pusi la putere persoane din afara puteri diavolului bolsevic.

  Cât timp români se duc buluc tot spre leprele bolsevice Nu sunt sanse ascede la putere o forta benefica, pai.. când aud cumc a Ponta ar fi solutia, o lichea de factura lui Antonescu, despre care facatura cu Rosia Montana nu se sufla o vorba acu, dar de ajunge laputere automat i-se aminteste, adica români isi amintesc si incep sa mâriei, dar acu de ce nu vor sa stie, de ce sar lagâtul celor care le arata adevarata fata acestor pui de bolsevici (incl Antonescu). De ce sa schimb o bestie bolsevica cu alta, ba si mai si, tineri astia, pui de bolsevici sunt si mai dati dracului decât parinti lor, o sa-l vedeti pe recentul inscaunat in toata ticalosia, ce vi-o arata si Ponta… nu este evident ca trebuie aruncata în iad intreaga clica care va calareste tara? Manifestanti din P-ta Univ, au pus pe fuga si lideri opozitiei, USL aceiasi mizerie, pai.. asta-i adevarul gol -golut dle Humor, cât timp nu se acepta de catre români.. nu poate apare nici o alta clasa politica ptr ca români voteaza masiv tot cu bolsevici.

 5. Si inca un aspect dle Humor, normal ar fi trebuit sa-l felicit pe Ponta ptr discursul de ieri, civilizat echilibrat,care este in raport cu democratiile stabile. Sunt sigur ca Ponta a punctat ieri baban iar Antonescu a luat-o in ocarina, schenariu asta imi reaminteste de perioada de dupa 89 aplicata PNT, iar calu troian fu-sa atunci nimeni altu decât PNL, nu, nu FSN, cum este azi PSD ce pe acleasi calpod loveste in moalele capului PNL, ciudat, tare ciudate asemanari, dar cum mintea-i scurta la români… nu avem ce-i mai face…

 6. Vă citesc pe toţi (multe nedumeriri şi incertitudini ale acestor anotimpuri, m-a determinat să nu intervin), deşi („Fieşcare crede în vreo lege/Care o socoteşte peste toate… (Sau lăturiş din cale s-abate/… Că are vreo precepere sau minte.) – Ion Budai Deleanu, le spunea în a sa operă scrisă, de mulţi, după cum se vede, uitată. După 21 de ani, l-am întâlnit pe cel cu care lucrasem cândva, la staţia de 400 KV, Cernavoda: inginerul automatist, Dan Solomon. De pe peronul gării din Buzău, îmi cerea ajutorul.
  Parcă-l văd, tremurând pe peronul gării, neras, cu un palton şi un fular, fără căciulă pe cap. L-am tras în primul bufet al gării, spunându-i, că nu–i în toate minţile. Păi, aşa se pleacă la drum lung şi pe aşa vreme câinoasă?
  – „Nea Tudore, mi-a zis, nu-i timp să-mi faci şi mata morală! Îţi cunosc ideile platoniene, doar îmi spuneai: „pentru a fi cetăţean onest al cetăţii, trebuie să fii născut cu conştiinţa supremă a dreptăţii, să fii crescut cu frica lui Dumnezeu şi întotdeauna înconjurat de oameni virtuoşi şi drepţi. Ei, uite! N-am respectat cel de al treilea principiu. Dă-mi nişte bani, că fără ei n-am să ajung nici până dincolo de peron”.
  Vedeţi bine! Cum nu eram nici Platon, acel descoperitor al unor principii care să-i regleze omului de rând, judecata valorii, nici acel Platon care în tinereţe asistase la tulburările politice provocate de regimul oligarhic al Celor 30 de tirani, dar, avusese unele năzuinţe politice, însă, sfătuit de Socrate, renunţase la cariera politică spre care era îndreptat, i-am dat prietenului meu banii ceruţi. Pe scara trenului, abia sosit în gară, l-am întrebat, ce mai era prin Bucureşti, şi dacă a fost prin piaţa Universităţii.
  – „Nea Tudore, mi-a mărturisit! În piaţă, te simţi ca într-un guvern. Numai că, acolo, noi îl avem, sau simţim că-l avem cu noi, pe moş Ion Roată, ceea ce n-au ei. Păcat de ţara asta care a crescut la sân atâtea vipere. Nu-i vezi? Ăştia ştiu cum se fură cloşca de pe ouă fără să cârâie. Ei au tot furat şi noi n-am simţit nimic. Dar, gata! Ne-am dumirit cu toţii. Cei din stradă au început să miroasă vulpile astea cu două picioare, care întrec în ipocrizie, aroganţă şi vicleşug, până şi pe cele cu patru picioare din fabulele lui La Fontaine şi Esop din care ne recitai cândva.
  – „Bine, bine – am ripostat – dar, pentru asta s-a inventat libertatea presei! Pentru ce, trebuie să-i ţineţi şi voi isonul?”
  – „Uite cum stă treaba: Libertatea presei, e adevărat, îi supără, căci descoperă inechităţile vieţii lor şi nu-i lasă să despoaie de averi pe stat, pe particulari şi chiar pe omul de rând. De aceea, o parte a presei e cumpărată, în alta şi-au infiltrat spionii care te trimit la dracu-n prazul verde de nu mai înţelegi nimic, iar cu alta, bla-bla-bla… prostesc poporul. Pe noi, cei din piaţă, îngeri ai frigului din fiecare casă, cum ne numiţi voi, trebuie să ne asculte toţi, că-l avem printre noi pe moş Ion Roată, cum îţi spuneam. Andronache Tuzluc al nostru, vânzătorul acesta de ţară, nu mai poate ascunde multă vreme, ocaua cu care trebuie să împartă dreptatea…”
  P.S. Am scris, despre toate acestea, în detaliu pe blogul meu, dându-mi cuvântul de onoare, că am să revin, în zilele următoare, pentru că merită, a se şti părerea unui simplu cetăţean, a unui Om al zilelor noastre.

 7. Da.. mai zi ceva dle Cicu?! Dupa napasta bolsevica ce jumuli si pielea de pe bietul român mai veni si asta grea iarna peste bieti oameni, ba cea mai napastuita zona-i si cea mai saraca din Ro, tot pe ea cazu si ditamai troienele de zapada (est-sud).

  Trebuie urgent indentificate persoanele cu bun simt, care au si-o instruire si format o alternativa politica. De ce nu se apeleaza si la un Marian Munteanu, ma duce gândul si la un Dijmarescu , dar si la medicul acela care-i cu Pr Justin si facu un spital exemplar prin Bucuresti, nu-i mai retin numele, un om de toata cinstea, prin Transilvania mai sunt ceva fosti taranisti maziliti, eu aminsistat nu odata sa-l propulseze pe Gherasim (pnt-ului meu), pe formula wolf-coposu (care-i alta tema), acesta fiind nepotul lu Ilie Lazar ce la educat special din pruncie.. aici chiar stiu foarte precis ce clampanesc. In fiecare orasel, satuc uitat de lume, trebuie exista macar un singur om de isparava, nu se poate dle ca pe acesita sa nu-i cultivi si pui la treaba.

  Eu ma mir ca taranisti nu stiu exploata momentul, din nou au sansa reânvia din cenusa iar fiii si fiicele bolsevicilro iltin blocat, ca d-eacia ilsi ciuntesc pe Gherasim, nu, nu cu boul de Ciuhnandu, nici cu un marga, nici cu-n Sârbu ori idoit patentat ciorbit. O renastere a PNT de la baza ar fi o ideie, ptr ca alt partid nu poti intemeia, sa fim totusi realisti. Dar, un PNT autentic in care CD sa fie CD ci nu popolar-portocalizat (PPPE). Ar mai fi ceva liberali autentici cu care ar trebui actionat. Eu amvb odata cu Gherasim o ideia a schimbari denumiri PNT, in formula wolf-coposu exista si denumirea si ideologia, ceva exista dle Cicu (si ceilanti cetitori), NU mai exista taranisti, liberali cu care sa poti lucra in team! Buni de gura sunt totii, dar la primulcolt de strada te vinde ca pe-o ceapa degerata.

  P-ta Univ, manifestanti, trebuie sa constientizeze, sa invete lectia de la noii cei din 1990, si noii am tipat „jos iliescu” dar cu cât noi tipam mai tare,el urca si mai sus, la fel se petrece si azi… iar asta nimeni nu vrea vedea. Si sa nu uite alt aspect, lupta noastra, prigoana suferita (eu sunt o victima), a fost confiscata de alte besti bolsevice ce si-a dat laba cu ilici… aia de sunt mari si tari analisti, povatuitori soroisti au confiscat , la fel si cu protestul actual, va fi confiscat de homalai, de verzi astia nenorociti , cea mai ordinara facatura a bolsevicilor. Este necesar o radicalizare a manifestatiei in directia conservatorismului crestin, nu fantismului, nu extremelor, astfel pot fi protejati de hotia homalailor-soroisti ce au si iesit cu pluvoar pe ei… de-ala neoas….