Extrema dreaptă franceză Le Pen, la 20 la sută azi, îl va păstra pe Sarkozy președinte? Păcat. Teorii revoltătoare despre Iisus Hristos

7 min


Duminică, 22 aprilie 2012. Incredibil, la ora la care scriu, că au venit azi 80,3 la sută dintre francezi la vot, la alegerile prezidențiale! Câtă pasiune – și numai pentru turul I. Pe de altă parte, e năucitor că extrema dreaptă, celebra mișcare Le Pen (ieri, tatăl, azi fiica) a primit nu mai puțin de 20 de procente! Ce se întâmplă cu francezii? Francezii au decis ca Francois Hollande si Nicolas Sarkozy vor merge mai departe in turul doi de scrutin, pentru presedintia Frantei. Au votat 80,3% dintre francezi, iar 28,4% dintre acestia au votat cu Hollande, in timp ce 25,5% l-au ales pe Sarkozy, presedintele in exercitiu. Un rezultat extrem de bun, neasteptat, l-a obtinut Marine Le Pen, din partea extremei drepte, care a reusit sa adune 20% dintre sufragii, un numar impresionant de voturi, pe care acum va trebui sa decida catre cine le va redirectiona. Sunt estimări oficiale. Dacă te iei după aparențe, extrema dreaptă ar trebui să voteze cu dreapta-centru gaullistă a lui Sarkozy, dar eu nu cred că electoratul lui Le Pen (ajuns la un record istoric; de vină sunt și vremurile de criză) ține cont cu adevărat de vreo doctrină, chiar dacă declarativ vor împreună să arunce imigranții peste bord. La fel, extrema stângă, sau stânga radicală (comunistul Jean-Luc Melenchon a fost cotat azi la 11,7%) ar trebui să voteze cu socialistul Hollande. Mai e la centru Francois Bayron, care a obținut azi 8,5% din voturi. Dacă facem acum o socoteală strâmbă, adunând toate voturile, observăm că Sarkozy și Hollande nu sunt intrați la egalitate în turul II, că deși Hollande a câștigat primul tur (pentru prima dată în istoria celei de A Cincea Republici e învins un președinte în funcție) ar putea pierde în turul II și că extrema dreaptă va trage clopotele în Franța. Totuși, și voturile „centriștilor” s-ar putea să dea Franței noul președinte, pe 6 mai. Las la o parte faptul că s-a observat o preferință radicală în diaspora franceză pentru socialistul Hollande. Să nu uităm că în luna iunie în Franța vor avea loc alegeri legislative (când la noi vor avea alegeri locale) și că extrema dreaptă Le Pen ar putea să dea o grea lovitură democrației clasice franceze… Personal, cred că Hollande a fost imprudent când s-a declarat un inamic ireductibil al sectorului financiar, dorind sa „loveasca” prin taxe suplimentare companiile din acest domeniu, precum si pe cele petroliere. S-a mai gandit la impunerea unui TVA majorat pe bunurile de lux. În condițiile în care se știe că inclusiv (sau mai ales) lumea occidentală e condusă de cei bogați, care controlează politica și serviciile secrete (bogații aleg de fapt președinții de țară). Sarkozy, considerat „președinte al bogaților” e adeptul austerității (natural, austeritate de care nu sunt afectați cei bogați).

***

E impresionantă reacția lui Octavian Mihăescu, ieri, aici, dar și a lui Ciprian Hangan, vă invit să-i citiți la Comentarii, dacă nu i-ați citit. Îi împărtășesc opinia lui Radu Humor – că multe mai avem de învățat pe acest teren alunecos al credinței în Dumnezeu. Acum, după ce am văzut cum se mișcă lumea francofonă la urne (fie și numai la prezidențiale), tare mă tem că și în România vor avea destul de câștigat radicalii populiști-extremiști de genul lui Dan Diaconescu, Vadim Tudor și Gigi Becali…

Continui povestea știrilor senzaționaliste legate de existența, moartea și învierea lui Iisus Hristos. O mare întrebare bântuindu-ne, totuși: unde a rămas trupul lui Iisus după Înălțare? În afara contestării învierii, există și o nouă teorie, din care aflăm că Iisus, după Înviere, a trăit până la 106 ani (probabil suntem orbiți de pilda învierii lui Lazăr, care a mai trăit 30 de ani după ce a fost înviat din morți de Hristos):

Blasfemie sau adevăr? Cele mai revoltătoare teorii despre Iisus

Cercetătorii, arheologii sau liderii religioşi se duelează în tot felul de teorii şi idei care de care mai ciudate cu privire la viaţa, moartea sau chiar existenţa lui Iisus. De Paşte am sărbătorit învierea lui Iisus dar noi descoperiri arheologice şi interpretarea unor texte vechi dau peste cap acest fundament al creştinismului. Se discută pe seama faptului că Mântuitorul nu ar fi înviat.

Din Biblie ştim că Iisus a fost trădat de Iuda, dar potrivit unor texte care ar fi fost scoase din cartea sfântă, dar nu pierdute, e menţionat faptul că trupul lui Iisus era fără nici o valoare, fiind pământesc, iar sufletul său era sfânt şi pentru a reuşi să ajungă la Tatăl Său, trebuia să se elibereze de trup. În aceste circumstanţe, Iuda nu l-ar fi vândut pe Iisus, ci l-ar fi ajutat să fie capturat şi răstignit, pentru a se elibera de trup şi pentru a ajunge la Ceruri.

Apoi, noi ştim că Iisus a înviat la trei zile după ce a fost răstignit şi a fost văzut, potrivit informaţiilor din Biblie, 40 de zile, până când s-a înălţat la cer. Thomas de Wesselow spune că a analizat opt ani de zile giulgiul din Torino, Biblia şi alte informaţii şi obiecte care ar fi avut legătură cu moartea şi învierea lui Iisus Hristos şi are dovezi potrivit cărora, Mântuitorul nu a înviat. Nu a treia zi, nu a noua zi… niciodată.  Se pare că imaginea imprimată pe giulgiu, despre care se spune că este a lui Iisus şi a cărei veridicitate a fost îndelung discutată, este cea care i-a indus pe toţi în eroare.

IISUS NU A ÎNVIAT ÎN TRUP, CI DOAR ÎN SPIRIT?

Aşadar, spune Wesselow, sunt şanse mari ca aceia care au susţinut că l-au văzut pe Iisus şi că El s-a ridicat din mormânt, să fi văzut giulgiul şi imaginea Mântuitorului. Pe de altă parte, se spune că Maria Magdalena şi nu numai l-au văzut pe Iisus în piele şi oase.

Totuşi, în Corinteni se menţionează că învierea nu are legătură cu „sângele şi carnea”, iar într-un alt pasaj din cartea de căpătâi a creştinismului e specificat că iniţial, Iisus nu a fost recunoscut de aceia care L-au văzut.

IISUS A TRĂIT 106 ANI?

O inscripţie descoperită pe un mormânt din secolul I al erei noastre susţine această idee, potrivit căreia Mântuitorul nu ar fi înviat. „Iehova Divin, Înalţă-Te, Înalţă-Te”, este notat în limba greacă şi de aici s-a născut ideea că acela ar fi fost chiar mormântul lui Iisus Hristos.

Acesta nu este singurul mormânt despre care se spune că ar fi fost al lui Iisus. Alţi oameni de ştiinţă care au analizat religia şi controversele din jurul morţii şi învierii Mântuitorului susţin că satul japonez Shingo din regiunea Amori este „locul în care se află Mormântul lui Christos”.

Dar nu pentru că Mântuitorul nu ar fi înviat, ci dimpotrivă. El a înviat şi apoi a plecat prin lume. Şi-ar fi petrecut ultimii ani în această regiune din Japonia, unde ar fi avut o soţie, copii şi ar fi decedat la vârsta de 106 ani.

Mai exact: satul japonez Shingo din regiunea Amori se promovează ca fiind „locul în care se află Mormântul lui Christos”.

Potrivit credinţei populare locale,  Iisus Christos a fost răstignit şi îngropat la Ierusalim, dar după ce a Înviat, a pornit prin lume până a ajuns în regiunea Amori, în nordul Japoniei, unde a trăit, împreună cu soţia şi cu copiii săi. Japonezii spun că Iisus a murit la vârsta de 106 ani şi a fost îngropat în satul Shino.

Winfred Bird a pornit-o pe urmele legendei şi a ajuns în sătucul japonez în care oamenii susţin că ar fi îngropat Iisus.

El povesteşte pentru Japan Times că, atunci când a ajuns în Shino – o localitate în care trăiesc nu mai mult de 2800 de oameni – i-a fost uşor să găsească Mormântul lui Iisus: este cea mai mare atracţie turistică din regiune. Aproape oricine te poate îndruma către locul în care ar fi îngropat, de fapt, Mântuitorul!

Winfred Bird spune că, de fapt, sunt două morminte care schimbă câteva lucruri esenţiale pentru lumea creştină, ambele cu câte o cruce simplă de lemn.  În mormânt s-ar găsi, după cum scrie pe o plăcuţă, o ureche a unui frate mai mic al lui Iisus, Isukiri, şi o şuviţă din părul Fecioarei Maria. În mormântul din dreapta, povesteşte Winfred, japonezii susţin că sunt rămăşiţele Mântuitorului.

Legenda şi, mai apoi, industria locală construită pe ideea că Mormântul lui Iisus ar fi în Shino au la baza numitele „Documente Takenouchi”, hrisoave care ar fost copiate acum 1500 de ani după alte manuscrise şi mai vechi care ar atesta această variantă. Familia Takenouchi le-ar fi păstrat şi lăsat moştenire din generaţie în generaţie.  

A MAI EXISTAT UN MESIA ÎNAINTE DE IISUS?

O inscripţie de pe o piatră găsită în apropierea Mării Moarte îi intrigă pe cercetători deoarece acolo se vorbeşte despre un alt Mesia, care a existat înaintea lui Iisus şi chiar se vehiculează că Fiul Domnului l-ar fi imitat pe acesta. Pe piatra înaltă de un metru, găsită la Marea Moartă, se vorbeşte despre un bărbat care ar fi condus o armată împotriva romanilor şi care a fost lăsat să putrezească pe un câmp când a murit. Dar… aici intervine informaţia şocantă. Îngerul Gabriel ar fi apărut şi i-ar fi spus acestuia „După trei zile, trăieşti!”, semnificând că la trei zile de la moartea sa, bărbatul, un adevărat Mesia, a înviat.

Şi nişte înscrieri găsite în Ankara, Turcia, iscă adevărate controverse. În „Evanghelia după Barabas” e menţionat că Barabas ar fi fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului, iar acesta susţine că pe cruce a fost răstignit Iuda şi nu Hristos.

PS. Public imagini din centrul Bucureștiului, făcute joi cu telefonul mobil, la nimereală, să vă mai distrag atenția de la subiectele propuse aici.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Buquinistul de trotuar e demn de cheiurile Senei.

  În rest, politica (lor, de acolo, de aici) mă indiferă. Bine, pentru omenire nu va mai fi, de au ajuns să ne încalece malthusofilii.
  Sper că aţi deschis diapozitivele azi trimise.

 2. Noi, românii am avea câte ceva de învăţat de la alegerile din Franţa. În primul rând, procentul de peste 80% de votanţi. Oamenii aceştia au învăţat că soarta lor depinde de ei şi nu de altcineva.
  Apoi, că , dacă timp de 4 ani ai presedinte un soi de păpuşar ieftin, ca reacţie firească, se îngroaşă rândurile celor care vor vota cu cele două extreme: de dreapta şi de stânga.
  Să luăm aminte!

 3. Sper sa scappam si noi europeni de acest vis urât al francezilor numit sarko-scharaoschi, care si-a batut joc de francezi cum isi bate inca Basescu&co de români. Francezi au alternativa Hollande pe când bieti români… Totusi, Basescu cu mafia lui trebuie urgent dat jos dar si pus o reala alternativa care sa repare relele facute de astia, cea ce va fi imposibil! In programul USL , vrajelile lor nu aud o vorba privitor la lupta impotriva multinationalelor care pun mâna pe România riscând a desfinta Ro ca stat… Vadim si Diacoescu mai tipa pe ici pe colo ptr a smangli voturi.

  la drept vorbind doar servicile secrete care detin toate informatile privitor la jaful multinationalelor, pericolul care-l reprezinta ptr statul român aceasta secatuire, doar aceste structuri mai pot face ceva, ar fi cazul sa o si faca, in orce stat in momente cruciale ptr existenta lui (fie ea si USA), serivicile intervin brutal, desigur cu manusi nu ca la comunisti. Ma indoiesc ca aceste servici sunt atât de idioate sa mearga pe laba lu Ungureanu. Este foarte posibil ca servicile sa fi pus in miscare si mearga pe varianta destul de ambigua si nu lipsita de pericole, acest DD, la vremuri nebunesti ai nevoie de nebuni. Sicanele care se fac lu DD, OTV-ului fac parte din strategie, trebuie victimizat. Din câte am reusit pescui si io, acest DD are strânse legaturi ,sutinere masiva din partea Chinei care cauta loc cât mai larg in U.E. DD in sinea lui (nu-o spune public), este adept infocat al modelului chinez. Numai ca ieri la deschiderea târgului de la Hanovra in prezenta chinezului , China si-a anuntat deschiderea si mai mare catre deschiderea pietei sale si-a investitorilor occidentali carora le da asigurari de protectie si mai mare (furtul de tehnologie, celebrele clonari chinezesti). In China incepe face efectele capitalului otravit, pe care nimeni nu la vrut observa, al vorbi deschis, s-a mitizat excesiv progresle economice chineze care in realitate nu erau a-le lor ci al multinationalelor care au pus mâna pe China cu care cauta subjuga o lume intreaga, chinezari … Prin China au distrus economile cele mai performante a-le tarileor civilizate, adica noii , nu ei, calitatea produselor este escecrabila, Franta este si ea o victima a acestor mârsavi bolsevico -chinezesti. Singura tara care pare ca mai sta pe picioare pare fi Germania, de care au mare nevoie si bolsevici de la NY si demoni de la Peking. Ar lovi ei si Germania cum au lovit USA, numai ca nemti au marele AS in mâneca, cu care fie vor putea salva Europa fie se vor prabusi odata cu toata lumea civilizata.

  Interesant este faptul ca si francezi au pornit reformele odata cu nemti, reforme care traduse insemana adaptare la 2010-2012-2015 , deci se stia ce va fi in acesti ani, atât de nemti cât si francezi ce si-au demarat adaptarile cu mult înainte, in Germania a reusit, in Franta (preacorupta si mareee putoare), nu-a reusit, ptr care avem extrema la 20%! Se presupune ca troica germano-franceza va suferi ceva necazuri cu Hollande, putin probabil sa se întâmple asa, insa… pe nemti deja îi poate durea taman in fund de francezi, de ifosele lor.. ar fi cazul sa li se traga nitel peste bot francezilor pe care români îi tzuca in fund prea cu pofta. Este posibil ca si nemtilor sa le convina de minune o racire a iubiri focoase cu Parisul , caruia trebui plati nota de plata… sa amintim doar pierderea Airbusului (380), datorita tâmpeniei înascute franceze, preacoruptilor francezi.. nu se mai vorbeste nimic de acest caz.. de ce oare? le-o va ierta nemti? Istoria recenta ne arata ca nemti NU uita!

 4. Sa-i las pe francezi cu descreieratul lor care nu mai departe ieri seara si-a rebatut joc de francezi inschnând din nou faza din 2007 cu motociclisti, ca si Basescu la cumparaturi.. ce se asemana astia… doi draci in carne si oase,unul maibasinos ca altu. S-allas pe scharaoschi francez duce la m^nastire de asta data si nu la crâsma .. ca asa promisa francezilor iar a doua zi era la spritz ca si basescu la blitz-ul lui. Sa ma ocup nitel de alti descreierati astia de tot presupun cum ca ar fi gasit mormântul lui Hristos.

  Ma descreieratilor, si daca crestinismul, invierea mai precis ar fi o legenda, iar Hristos sa aibe oasele pe undeva in acest pamânt, tot nu le puteti gasi si in veci nu le veti putea dovedi. Simplu si ptr uncopil de gradinita, Isus era un nume frecvent si Hristos a devenit si mai frecvent mai ales la greci care pâna in ziua de azi poarta numele integral a lui Hristos, Domnul, nu grecoteiu, ma boilor! Maria deasemeni.. asa ca veti gasi mii de morminte cu asemena inscripti, ma mir ca nu l-ati localizat in Grecia ca era mai usor de gasit asemena inscripti, va costa si mai ieftin ameti prostimea cu leteratura voastra. Toate tâmpenile din condul davinci au devenit supoziti cica stiintifice, ma cretinilor, una-i supozitia si alta-i dovada certa. ca asa si io cred ca voi sunteti idioti, pui de bolsevici dar nu am nici o dovada ca voi nu sunteti piosi crestini care duminica predica inviera iar in cursul saptamâni dai si dai pe pedofilie .

  Eu va pot demonstra invierea lui Hristos,cu conditia sa fiti onesti si recunoasteti demonstratia, nu, nu va bag in teste biblice, ca acelea nu ajung a va dovedi, ca de era dupa acele teste eu nu puteam crede, Biblia nu este dovada certa a convigeri mele, nici biserica, nici sfinti ei si nici insusi Hristos descris in acele pagini. Dar eu pot asigura ca ce scrie in scripturi este adevarat. In cazul meu mai întâi a fost revelatia si dupa aceia scripturile care au confirmat pe deplin revleatia, motiv ptr care eu sutin ferm ca fara evelatia nu poti crede in Inviere, ea nu este cu putinta fi crezuta de-o minte sanatoas-rationala care de mai are si nitica cultura… numa de crezut o asa bazaconie nu va putea acepta mintea sa. Eu nu te pot convinge nici cu demonstratile ce ti le pot face ca Hristos este Viu, ca este centru intreg universului, ca prin El se tin toate din cer si de pe pamânt, El sta la baza a tot ce exista, El este Dumnezeu insusi. iti sta marturie pietrele si tot nu vrei sa vezi, ba inventezi nerozi cumcaai gasit osemintele, dar de unde sti tu ca ala nu era un sclav nenorocit ori vreun ovrei schemcher mierlit intr-o batalie cu golani acu 100 de ani? Na ca sa nu-ti bag carboni in rahat zic 2000 ani…

  Prin absurd sa presupunem ca aveti dreptate, in final extraterestri vostri vor veni si deschide adevaratul mormânt unde se gasesc osemintele lui sau unui hristos … ca asa vor face bestiile astea de reptilieni, de diavoli bolsevici. In acest caz, toata omenirea care va trai acele zile ar trebui sa se revolte si puna pe fuga extraterestri,ptr ca au tinut in intuneric, minciuna miii si mii de ani omenirea, au facut cele mai odioase expermente, generat cele mai groaznice suferinte, omenirea este indreptatita razvrati fata de acei zei, de acei extraterestri care ne-ar fi clonat si tinut aici in continua durere, mama voastra de zei spurcati…

  va înteleg, problema voastra nu este existenta pe pamânt a lui Hristos ci Invierea, asta va tulbura planurile voastre de distrugere a omului, ca de Hristos ar fi fost mort cum sutineti voi ptr a duce in eroare lumea, eu nu existam cu El in mine,iar ca mine sute de milioane de crestini ce au trait pe acest pamânt au marturist cu putere Invierea Lui, sa-o mai martirisesti si azi cu atâta convigere este curata nebunie. Orce alt zeu poti marturisi fara a fi luat drept nebun dar nu de Hristos si Inviat pe deasupra… Ar trebui sa ne bagati pe totii cei care mai credem in Invierea lui Hristos in lagare de exterminare ptr a scapa de cea mai cocludenta dovada, ptr ca nu doar sclavi lipsiti de educatie cred ci si numerosi oameni super instruiti sunt cu zecile de mii ce au avut si au inca revelatia, sunt aceia 7000 ce nu si-au plecat genunchiul inaintea lui Ball, adica un numar imens de mare de oameni instruiti brici.

  Este bine ca va ingaduie Dumnezeu si pe voi in gradina lui… , sa facti dracului matani ca nu suntem si noi ca urmasi lu Mahommet ci Hristos ne-a zis sa va protejam si pe voi, sa ne rugam si ptr sufletlele voastre, ca in nebunia voastra nu stiti ce ziceti si ce faceti… dar in ziua când in adevar va i-a dracu… atunci sa va tineti bine de cacastori ca nu stiu ce se va alege de fundurile voastre , ca pe acolo intra dracu in voi, mai nou… este poarta dracilor, asa trebuie sa fie la sfârsit,sodomie cât cuprinde…

 5. Prosti vor fi români de nu inventeaza si ei o descoperire asemantoare, usor de fabricat prin care sa argumenteze ca un hristos s-a refugiat in Ro a murit acolo impreuna cu tot familionul, sa-o bage si pe magdalena lu fane-spoitorul ca tot le place la astia atât de mult de tigani…

 6. Domnule Liviu Ioan Stoiciu,

  Sarkozy este un golan în politică. Un prieten care s-a întors din Franţa a spus că sistemul de burse şi în general cercetarea umanioarelor în Franţa prin politicile promovate de acest descreierat şi partidul lui sunt praf. Este un dement asemenea lui Băsescu, fără respect pentru cultură. Sper din toată inima după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni să îi fie retrasă cetăţenia română şi să fie scos cu şuturi alături de toţi care au guvernat … De la Revoluţie nici un guvern nu ne-a lăsat în asemenea hal de sărăcie… Asta o simt pe pielea mea …

 7. Din cate am observat eu de-a lungul timpului, parese ca Dan Diaconescu ( care va umbla cu cioara vopsita ) este in registrul octoihului, si din aceasta perspectiva legaturile lui trebuie sa fie mai mari cu URSS, si nu cu China. Practic aici in localitatea mea, toti cei ce erau adeptii perioadei octoihului, si care erau mai colorati ( ca si cumanii ), s-au miscat intr-un registru ce tinea de realizarea grijilor zilnice, si nu s-au preocupat de statura lor ca sa fie cat mai inalta. La noi pe vremea lui Ceausescu cei mai vestiti colora(n)ti au fost Baiesu si Vlad Musatescu ( Al Conan Doi – cum plagia el numele si identitatea unui scriitor occidental ). Ori adaugarea unui cot la statura se face mai mult in Triod ( in care sunt prezentate legea si darul ), si in general colora(n)tii fug de belele, adica de Penticostar. In perioada ceausista i s-a facut cale acestui colorant de Caracal, mai ales in judetele Teleorman ( in acest judet cel mai mult: mai ales la Rosiorii de Vede ), Olt si Dolj. Asa ca eu cred ca sigur o sa fie adus colorantul acesta de la Caracal, si cred asta pentru ca regimul comunist a investit mult in aceasta foaie de parcurs ( inclusiv cu propaganda de la centru prin serialul acela bolsevic numit Pistruiatul ) ca sa nu o mai realizeze, iar daca nu ar mai realiza-o sunt sigur ca acest lucru ar insemna sinuciderea comunismului in Romania ( iar sinucigasii sunt mult mai periculosi ). Oricum colorantul asta vine pentru cei debarcati din caruta ( fie ca au stiut biografia falsa a lui Ceausescu, fie ca au stiut biografia necunoscuta si falsificata a lui Partescu ) pentru ca debarcatii sa ceara din nou in caruta si sa li se promita imbarcarea, adica intoarcerea la varsatura lor sau intoarcerea la mizeria din cocina lor, pentru ca prin astfel de debarcari si apoi imbarcari din nou, si iarasi debarcari si imbarcari din nou, si tot asa, sa se coloreze populatia marxista din Romania, sa se coloreze la piele si sa se afume, sa isi inece necazul si incertitudinea cu diverse bauturi alcoolice in acest hit hit care va promova labilitatea psihica pana cand regimul comunist va reusi definitiv debarcarea pretentiilor populatiei sale si triumful registrului lui Gog si Magog in care oamenii nu mai sunt in Biserica, ci in carantina numita leprozerie.

 8. Toti oamenii stiu ca exista Dumnezeu.
  În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
  Romani 1:20
  Putini vor sa se schimbe insa.