Hollande și Merkel pun în această seară lumea la cale. Ce mai e prin campania noastră pentru alegerile locale? A doua mare patrie este Raiul!

9 min


Marți, 15 mai 2012. Semn rău, s-a interpretat: avionul noului președinte socialist al Franței, în drumul spre Germania, a fost lovit de fulger și s-a întors la Paris. Fără să fie superstițios, Francois Hollande a luat alt avion și a venit la întâlnirea mult așteptată cu conservatoarea Angela Merkel, la Berlin. În această seară se pune lumea la cale între cele două locomotive ale Uniunii Europene-UE, va avea loc o schimbare radicală? Noul presedinte la Frantei, Francois Hollande cere masuri pentru stimulare economica in Europa, in timp ce cancelarul german, Angela Merkel, nu respinge ideea in principiu, insa este putin probabil ca Berlinul sa accepte cheltuieli suplimentare care ar putea determina o noua crestere a datoriilor guvernamentale. Teribil, Germania se confruntă cu o revenire în forță a social-democraților (care au luat fața creștin-democraților la alegerile locale din acest an), nu e exclus să o lase mai moale Angela Merkel. Și totuși: „Cine nu vrea crestere economica, o vrem cu totii, Germania, Merkel… dar intrebarea care se pune este cat costa, ce inseamna, nu cumva noi datorii in plina criza?”, se intreaba Petre Iancu, continuand sa explice ca, in Germania, „prea putini cred ca o criza a datoriilor poate fi dezamorsata prin alte datorii… Cum facem cu criza datoriilor? O combatem facand mai multe datorii? E propunerea stangii din Grecia, a socialistilor francezi, in toata Europa unde guvernele au cazut in serie din pricina planului de austeritate. In Germania e greu sa convingi publicul… pare absurd si nu prea crede nimeni, nemtii sunt un popor de oameni economi… datoriile duc fatalmente la faliment, la sapa de lemn si nu se vrea acest lucru… apoi, promisiunile electorale sunt una, cu totul altceva sunt realitati economico-politice”.  E doar o parte a problemelor UE, care au băgat Grecia la mijloc – unde ar putea fi scăpate de sub control politicile de austeritate, se anunță alegeri anticipate pentru luna iunie, noii parlamentari abia aleși neînțelegându-se pe un program de guvernare. Culmea, până și România se plânge de actuala situație din Grecia, dând vina pe creșterea cursului (care doboară zilnic recorduri istorice, euro crescând în fața leului).

Altfel, la noi e biiine – românii de rând așteaptă măsurile reparatorii ale Guvernului Ponta, care vor anula austeritatea, mai exact prostia de a tăia din salarii și pensii, nu conta de cât de mari sau de mici sunt (în loc să le fi înghețat din iulie 2010 și să fi impozitat veniturile mari), în timp ce descurcăreții, candidați la alegerile locale își admiră portretele uriașe (postere sau bannere care te sperie) peste tot în marile localități ale țării. Ieri, la telefon, poetul Corneliu Antoniu era amuzat că portretul lui, plătit de independentul care candidează la primăria municipiului Galați (Corneliu Antoniu candidează pe lista de consilieri locali pe lista unui independent, actual viceprimar; vrea să se ocupe de cultură; o naivitate, n-are nici o șansă să fie votat; știți că la Galați USL are întâietate), a fost rupt de furtună și a cerut să fie înlocuit, fiindcă începuse lumea să-l recunoască în cartier și-i creștea inima. Pe de altă parte, citind știri la întâmplare, am descoperit pe lista candidaților la primăria Arad numele unui prozator – Gh. Schwartz, din partea… Alternativei Civice (habar nu am ce hram poartă). Mi-ar plăcea să fac o listă de scriitori care candidează la alegerile locale – de unde să o iau? Fiindcă scriitorii se ascund, numai ei știu de ce (probabil nu le place să se descopere că fac politică).

*

Marin Ifrim mi-a trimis o situație a alegerilor locale la Buzău (unde PSD subminează PNL, culmea, și la primăria Buzău și la consiliul județean; nu-mi dau seama cum va ieși USL din această poveste). Public și fotografii primite de la Marin Ifrim legate de campania electorală de la Buzău, de neînțeles:

ÎN CAMPANIE PÂNĂ LA GÂTUL CELĂLALT…

La Buzău e pace totală. Presa a intrat în adormire, trăieşte din reclamă electorală. Cum deschizi un ziar, la rubrica de cultură de exemplu, varianta online, dai de insistentul Cezar Preda. Şi deasupra tuturor, un mitelel ce se lustruieşte pe el, vorba versului eminescian, Dan Diaconescu, care, chiar dacă nu candidează la Buzău, minte populaţia cu posterele sale imense destinate alegerilor dinspre toamnă, când avortelul din Caracal vrea să devină preşeregele ţărişoarei. Fireşte, mulţi buzoieni de profesie îl vor căuta pe buletinul de vot ca să-l aleagă primar de Buzău. Adevăratul candidat nu se vede nicăieri, nici măcar pe vreun sul de hârtie igienică din puţinele localuri dotate cu aşa ceva. Treaba cu Elodia, a fost pe când nu trebuia să fie. Absolut întâmplător, un poster uriaş de-al lui Diaconescu se află postat exact în beregata unui post tv., în „Piaţa Dacia”, păzit de oameni în uniformă. Pozele… vorbeşte! Ca şi la PP-DD, nici la liberali buba nu face coajă. În centrul vaginului târgului, direct la sediul PNL, vizavi de Primăria Buzău, sub gloanţele din 1989 belesc fasolea la taxiuri Crin Antonescu şi Victor Ponta, plus unul Bâgiu, o faţă umană pe care ai trece-o clasa, ca profesor suplinitor, măcar pentru faptul că ai avea speranţa că, peste ani, băiatul va prepara mici în Târgul „Drăgaica” şi te va servi cu ceva proaspăt. Nicăieri poza electorată a vreunui candidat la Primărie. Jocurile sunt făcute. De-o fi timp, voi mai trimite câte ceva, numai aşa, pentru a se dumiri lumea. Am senzaţia că asist la cele mai „silenţioase” alegeri de după 1989. Dacă acum e aşa, la toamnă va fi şi mai şi. Nu mai văd rostul acestor alegeri. De ce nu ni se trimite în clar o listă lungă şi lată, de la Bruxelles, vizată chipurile şi de scârbiciile noastre secrete, ca să nu mai cheltuim atâta bănet? Băsescu a minţit spunând adevărul. Şi invers. Cu ăştia nu e de glumit. Deja şi-au arogat puterea. Căderea lui Ungureanu a fost, de fapt, o lovitură de palat. Tocmai de-asta l-au pus acolo, de probă şi sacrificiu, pe acest „intelectual” inocentat în rău fără voie. Vin vremuri grele. Un singur lucru ne mai lipseşte: Crin Antonescu preşedinte şi un parlament clonat după faţa şi cortexul colonelului Dan Diaconescu! Priviţi aceste postere. E vorba de alegeri locale, însă, culmea, peste tot tronează imaginile haidamacilor de la Bucureşti, care, după ceea ce fac şi cum o fac, nu au faţă şi comportament nici măcar de oneşti consilieri locali. Vine Potopul!  

Marin Ifrim

***

Public a doua parte a interviului luat de Mihail Gălățeanu marelui prozator bucovinean Vasile Andru, care împlinește 70 de ani peste o săptămână, pe 22 mai, personalitate plină de har isihast, cu trimitere universală (prima parte ați citit-o ieri aici):

A doua mare patrie este Raiul! (II)

Mihail Gălățanu: INDIA e a doua referire spontană, când spui Andru. Aţi “căpătat” un certificat de acharya şi “vindecător”, după un stagiu în India. E greu să faci aşa ceva? Presupune tapas? Virtuţi? Ştiţi să levitati, să vă teleportaţi?

 Vasile Andru – India este a treia mea patrie, prima mea patrie fiind România, si a doua mea patrie fiind Raiul. In 1991 am plecat în India cu o bursă Sivananda, am făcut cursuri, am obţinut titlul de şiromani, care înseamnă Învăţător (tradus mot a mot, din sanskrită, şiro-mani inseamnă: bijuterie a minţii!) In 1996, tot cu bursă Sivananda, am făcut al doilea Curs, si am obţinut titlul de master (acharya). Tapas, virtuţi, puteri… am scris în cartea YAATRAA. Despre mersul pe ape, însă, am învăţat din Evanghelii. Nu din Sutre. Cunosc taina levitaţiei, poate aprofundând experienţa lui Ioan al Crucii, sau a Monseniorului Ghika… Dar, vorba Sfintei Teresa din Avila: levitaţia serveşte cel mult la bucătărie, şi nu la elevaţie spirituală…

Aţi rezidat o vreme în Noua Zeelandă. Şi mai ştiu (dintr-o proză, fireşte) că aţi fost cucerit de o “Zână înaltă” din Aotearoa. Ce am mai putea şti despre “expediţia” dumneavoastră în Oceania?

V.A. –Răspund printr-o carte scrisă (Revelaţia Polineziei), şi una pe care o scriu acum, se numeşte: Toate lucrurile bune se întâmplă la capătul Pământului. Expediţia continuă.

 Împliniţi, anul acesta, 70 de ani, sunteţi,  un “senior” vivace. Ce v-aţi propus pentru următorii cincizeci de ani pe care sunteţi “programat” să îi trăiţi?

 V.A.- Nu mi-am făcut vreodată planuri, ci am lucrat dintr-o mânare dinlăuntru. Aşadar acum  pot spune: Iar eu fac ce fac demult – şi tot aşa înainte. Observ ceva schimbare doar la nuanţe, nu şi la conţinutul sau stilul de scris sau de viaţă. Nuanţe: o înclinare a balanţei de la scrisul calofilie la scrisul filocalie; sau de la descrierea sufletului la îngrijirea sufletului… Tendinţă valabilă şi pentru anii ce vin.

 Sunteţi un maestru în terapie isihastă. Faceţi săli pline la Dalles. Cum reuşiţi să îi strîngeţi pe oameni laolaltă, care e “secretul” ce îi adună?

 V.A.- Da, chiar de curând (7 martie) am avut, la Dalles, prelegerea-atelier de Practică isihastă, si aula a fost plină, plină ca-n anii 90… Secretul este autenticitatea  transmiterii. Autenticitatea experienţei transmise.

Câte chipuri are singurătatea? In volumul de proză recent publicat  aţi spus că sunt 8 chipuri. Mai sunt si altele?

V.A. – Sunt două chipuri: Singurătatea mortifer, adică bolnăvicioasă; şi singurătatea salutifer, adică mântuitoare. Se zice că orice om singur este potenţial bolnav. Dar se mai zice că eşti creativ numai în singurătate. Restul de chipuri, până la 8, sunt aspecte sau multiplu din cele două de bază.

 Şi de ce “veacul nostru este fiara noastră” (mă refer la titlul altui volum, pe care l-aţi publicat în 2011). Pentru că ne devoră?

 V.A. – Pentru că e sălbatic, neîmblânzit. Se poate zice: veacul meu, sălbăticiunea mea. Scriitorul mai îmblânzeşte fiarele surori. Sau lasă moştenire şi zestre rănile sale, moaştele sale… Cartea mea este si o chemare pe Câmpia Armaghedonului… O chemare la Armaghedon fie spre aducere aminte, fie ca o supunere la mitul tragic al eternei reîntoarceri…

  Coordonaţi o colecţie sapienţială – ca şi ½ din  literatura pe care o practicaţi – la editura PARALELA 45. Care sunt realizările pe care le-aţi remarca aici?

 V.A. – Au apărut aici autori însemnați, precum Sergiu Al George, Ioan Pintea, cărţi despre Noica, despre Steinhardt, lucrări de  psihanaliză, și orientalistică si spiritualitate creştină.

 Ce înseamnă să fii un scriitor “iniţiat”?

 V.A. – Înseamnă să faci trecerea de la cunoaşterea informaţională la cunoaşterea revelatorie.

Ştiu că aveţi “vlăstare” la Paris – ce fac “rădăcinile” dumneavoastră acolo? Vizitaţi adesea Parisul?

 V.A. – Da, fiica mea a prins rădăcini la Paris, sau mai bine zis a făcut dependenţă de Paris. Ce face ea acolo? Mai face a treia Facultate, mai scrie un roman… sau o piesă de teatru, mai publică o nuvelă… A scris mult pentru vârsta ei, si are o indiferenţă de a publica imediat. Intr-un an, fiica mea Tamara a scris un roman doar pentru că o prietenă a sa a întrebat-o: cum este cu Revoluţia romană? …Și atunci ea a scris pentru prietena ei un roman pe tema aceasta, se numeşte C’etait après ‘89 (ea scrie în franceză). Si ce mai face ea? Citeşte în original din gânditori germani… studiază ebraica… Are ceva din paradoxurile lui Cioran în felul de a trăi, are un nihilism radios; adică: inapetenţă pentru căpătuială materială şi uimire că lumea-i cum este… Știţi, Cioran avea o uimire continuă de a trăi la Paris! Zicea:  “Când văd un om care nu moare de foame, mi se pare un om suspect!”… Eu vizitez periodic Parisul. Este un oraş utopic de civilizat… Si este un epitom al lumii, în timp ce New York este un rezumat al lumii. Le-am îndrăgit împreună.

Foto 1. La Nagasaki, 2010, Andru batând clopotul-remember  al apocalipsei nucleare.

Foto 3. Kyoto, 2010, Andru în pacea unui ryokan…

Foto 3. Parintele Teofil Paraian si Vasile Andru.

PS. Pentru cei interesați – programul primei zile a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie, eveniment care va debuta mâine, 16 mai 2012, dați click pe: Progr Ziua 1 – TNCP (și iar click pe dreptunghiul apărut; programul e primit de la Gabriela Mareș, de la MNLR). Întregul program al acestui Târg special îl găsiți pe http://www.agentiadecarte.ro/2012/05/targul-national-al-cartii-de-poezie-editia-a-iii-a/.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Nu vă înfierbântaţi. Andru nu e ceea ce vrem noi să fie. Nu e nici rus şi nici evreu. Iar dacă e, e unul de-al nostru, de-al umanităţii creştine. Simt furie în vorbele dstră. Nu e cazul. Citiţi cărţile acestui ascet. Turnul. Sunteţi un pic pătimaşi. Cu apropouri cu tot. Vasile Andru are numele duhului şi sfântului spirit.

 2. Am fi putut să ne naştem îngeri. Să nu cunoaştem durere, chin, răbdare, tăcere, sfârtecare de inimă sau trup, iubire şi neiubire, lacrimă şi râs. Dar care ar fi măsura vieţii fără suferinţă? Îngerii nu se nasc, sfinţii nu mor. Viaţa nu este un scop în sine, ci o motivaţie, o cale, uneori început, alteori înălţime. Îmi place să cred că un om se poate converti la Adevăr şi că acest cuvânt înseamnă con-verti(calitate), adică trăirea în vertical Împreună. Îndreptarea devine mistuitoare şi prăbuşindă când este învăluită în singurătate. Dar când singurătăţile se ating, se unesc, se adulmecă în con-verti(calitate), Adevărul se înalţă de la sine, se relevă şi se sfinţeşte.
  Toţi vor să fie sfinţi, nimeni nu vrea să fie om. Greu să fii om, atunci când nu cunoşti patimile sfinţilor… Cred, da, că şi sfinţii au patimi. Patima de iubire, patima de rugăciune, de bunătate, patima de a răbda… Cu sens de suferinţă, chin, martiriu, patima are aură de sfinţenie. Iubirea puternică pentru Dumnezeu, suferinţa creştină, îndelunga rugăciune… Patimi de sfinţi, nu-i aşa? Patima omului simplu este departe de martirajul creştin sau de nimbul divin al sfinţilor dreptrugători. Forţa însă este aceeaşi, o putere lăuntrică uriaşă care, poziţionată corect şi îndreptată la timp, duce la convertire. Adică – îmi place sensul acesta – la trăirea verticală şi împreună. Grea cale. Convertirea este un cuvânt care nu implică două persoane. Un om se converteşte când patima capătă consistenţa unei suferinţe dăruitoare în Adevăr. Con-verti(calitatea), însă, aşează om lângă om, mână în mână, sprijin pe înălţime, împreună. Dacă un convertit – singur – îşi duce propria luptă cu lumea, un con-verti(cal) trăieşte şi patima aproapelui, spaimele aceluia, căderile la fiece pas. Drumul duce, şi într-un caz şi în celălalt, la Dumnezeu.
  Şi totuşi, atât de departe de înălţime suntem! Un orizontal însingurat, îngenunchiat, pustiu.

 3. exact, fara a-i citi cartile si – cine a avut norocul sau privilegiul – a-l cunoaste, e usor sa arunci noroi precum ciudatul ciprian hangan.

 4. Rămân la părerea că Vasile Andru e un scriitor frecventabil. Patimile celor supăraţi nu-mi aparţin. Andru e Andru, a scris mii şi mii de pagini. Dstră, cu scuze cu tot, îndrăznesc a vă întreba: „cine sunteţi”, căci, cu părere de rău, nu prea aveţi nume şi nici prenume. Cine vă ordonă să rătăciţi pe aici ?

 5. daca glasuiti spre mine, sunt un cititor avizat. Si pe partea literara si pe cea spirituala. Si nu indragesc pe cei care se afla-n treburi fara sa fi citit macar o virgula din cartile unui scriitor mult peste „frecventabil”.

  Artagul sa vi-l potoliti. Suntem – cat il priveste pe scriitorul si traitorul in bine Vasile Andru – de aceeasi parte. Nu imi ordona nimeni nimic.

 6. Pentru cei care încă se mai întreabă …

  Rostul

  Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

  Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

  Batranii. Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.
  Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

  Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza „Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile „prietene”.
  La noi chestia asta se numeste „agricultura de subzistenta” si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.
  Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

  Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

  Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

  Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un „Tatal nostru” spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu parinte, e urgent.

  Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

  Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza.
  Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la c– pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

  Suna-ti familia,
  pune o samanta într-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

  Sa traiesti.

  Bradut Florescu

  Hristos a inviat !

 7. Este si asta un semn dar unul dracesc; ma refer la trasnetul de ieri seara redat de dl LIS. Nu am sa va talmacesc semnificatia ptr ca ea are sa fie vizibila tuturora dupa 21 Mai 2012! Va rog; nu treceti fara bagare de seama a tot ce se va petrece incepând cu 21 Mai 2012, este o zi care va ramâne inscrisa in istoria umanitati, a antihrsitului daca voiti acepta!

  Care dintre noi va mai trai dupa 6 Iunie 2012 vom mai vorbi , talamaci evenimentele ce se vor fi petrecut. Mai mult nu va pot spune, dar; va asigur;

  Dezastru total va incepe incepând cu 21 Mai 2012, dar nu dezastru apocaliptic (desi vor exista si catastrofe naturale), ci dezastru greu de imaginat daca ar fi spus înainte petrece. Fugiti pe la tara, cine poate, aprovizitionati-va cu apa potabila, cât mai multa, ceva alimente, bateri, si cine poate si-o arma de foc…

  Recomand ronânilor din USA sa paraseasca aceasta tara cât mai urgent ptr o vacanta pâna dupa 6 Iunie, minim, desi eu recomand a nu se mai întoarce in USA niciodata cine poate.

  Din pacate diavolul (bolsevic), va lovi si Ro in aceasta perioada de ceata… români, nu puneti botul la ce va fi sa vi se fete ca sa va distruga pe veci!

 8. Socotiti cu întelepciune acest 70!

  Incepânc cu 21 Mai numarati 50 zile o alta lovitura rea, peste care 20 de pace, in a 21-a zi alta lovitura cu alte 50+20 de pace si inca o trasana… Dumnezeu stie ce va mai fi…

 9. Recomand urgent!

  Rugati-va zilnic, cine apuca prima transa de 70 incepând cu 21 Mai mari sanse mai are de se va ruga, cine apuca perioada de dupa Iunie -Iulie tot mai greu va fi a-se ruga, iar celor din a treia sansa imposibil va mai fi ruga. Prin luna Ianuarie a.c sfatuiam spovedi si ruga , a nu apuca 6 Iunie 2012 nespovediti si-n rugaciune. Socotiti singuri cele trei sanse de 70 ce insumeaza 210, deci acest inceput de 21 (mai).

  Nimeni sa nu intre in panica, totul este o facatura draceasca ce va insapâimnta lumea.

 10. Bă remember, tu știi ce-i aia anamneză ? Ce anamneză ai făcut tu până acum și ce persoane mai importante te-au băgat în seamă, sau ești ocult ca Vasile Andru care nu este iudeu ca mine ?

 11. Păi este vorba de dispunerea în raport cu cele doua BisericiȘ Efes și Pergam, ultimul Împărat Laodicean, cel cu Crucea și din Etiopia, nu se va dispune în perioada acesta cred eu, pentru că va fi lansat challenge-ul dintre islam și maxism. Pe când o parte din islam se va converti la creștinism, maxismul va fi abolit. Și asta înseamnă ca marxismul va ataca Istambulul care ascunde pe Împăratul incestuos din Iran și Împăratul idolatrul din Irak, împărați arabi care vor domni la Constantinopol, și marxismul va ataca Istambulul pentru a aboli aceste forme de împărății incestuoase și idolatre specifice lui Antichrist odată cu marxismul, numai că marxismul, ca și Brejnev cu Afganistanul, nu va reuși acest lucru, și atunci va fi mare spaima și așteptare pentru un dezastru, ca căderea comunismului care la noi a fost foarte gravă – și învingerea împăraților din Iran și Irak, și abia apoi va urma cel de al treilea razboi mondial la Constantinopol între cele două sfere de influență. Ceea ce va urma se știe din 1989 cam tot pe vremea asta, SUA vor legaliza secta nicolaitenilor pe care Dumnezeu le urăște cum scrie în apocalipsa lui Ioan la Bisericile Efesului și Pergamului, lucru confirmat de Parintele Arsenie Boca încă din vara lui 1988, deși eu am băgat de seamă mai clar abia în 1989 cam pe vremea asta. Se pare că această sectă va fi legalizată și în UE, și vor urma sciziuni teritoriale, Scoția de exemplu se va despărți de Anglia. Efectul acestei legalizări va fi dezastruos, iar la noi va fi introdusă de parlamentul neo-comunist, eu am bănuit că acest lucru îl va face Băsescu, dar va fi legalizat de majoritatea parlamentară USL cel mai probabil, oricum bolșevicii legalizează acest lucru în contra marxismului de tip moscovit, pentru că ei știu că ar fi o armă în contra moscoviților care nu pot rezolva acest lucru. Va fi cum nu se poate mai rău cu aceste legalizări. Parintele Arsenie Boca zicea că este implicată în ascuns și Biserica oficială comunistă, ce întotdeauna a profitat de comunismul moscovit dar a jucat un rol oligofren în contra lui, deși pretindea că conducerea este de la Moscova și se raportează la acestă stăpânire moscovită, și așa au ieșit oameni bigoți, adică poponari, nicolaiteni. Părintele Arsenie Boca mai zicea că datorită implicării Bisericii va intra Bulgaria în Țara Românească, Rusia în Moldova și Ungaria în Ardeal, în contra legalizării nicolaitenilor, iar Biserica va cădea prin slujitorii ei, și cică vor cadea numai putregaiurile care se vor uni cu comuniștii și fasciștii din Occident în același efort al legalizării nicolaitenilor. Chestia este că după cel de al treilea război mondial va fi pus de Îngeri ca Împărat un iudeu-grec care va domni 32 de ani, și abia apoi vor veni pentru circa 3 ani și jumătate fiecare cei doi Împărați arabi din Iran și Irak, tot la Constantinopol, care vor darâma Biserici și vor omorî creștini, cum a mai făcut islamul, iar apoi îi va birui un iudeu arab de la Medina, care va Împărăți 12 ani, după care va mai veni un Împărat iudeu-etiopian care va domni 1 an, iar cei patru fii ai acestuia vor juca rolul favorizant pe care îl joacă acum regimul de la București și cel din SUA și UE, acela de legalizarea nicolaitenilor care vor naște întâi o Împărăteasă depravată, pe vremea careia vor veni chinezii în Europa și vor fi canibali, adică îi vor mânca mai ales pe greci, dar și pe români, Împărăteasă care va determina scufundarea Constatinopolelui, a Ciprului și a unei părți din Grecia continentală, și a altor insule și locori care poartă semnul Crucii, căci va fi o luptă împotriva Crucii ( cea cu care trebuie însemnați cei 144.000 de martori ai lui Christos ) și pentru promovare a lui Antichrist pe care il vor chema res-taw-samekh-wau sau taw-res-samekh-wau, care în ebraică înseamnă și 666 și cap-cruce-sprijin-cârlig, sau invers cruce-cap-sprijin-cârlig, adică vor face instituția acestor lepădați ca să funcționeze pe aceste nume și să fie însemnați cu numarul acestui nume pentru o dictatura totalitară în contra creștinilor, deși vor veni și Ilie Tesviteanu, și Enoh și Sfântul Apostol Ioan.

 12. Ah am uitat să spun că Împărateasa respectivă, care va determina venirea canibalilor chinezi și scufundarea Constantinopolelui va fi probabil germană, că protestanții au inventat orgile cu care ea va cânta în Biserici pentru a le profana, oricum va fi de origine saxonă, adică germană, că de aici a fost lupta iudeilor cu Germania, și a venit Hitler ăla evreu nebun rezultat din curvăsărie.

 13. Se pare ca protestanții zic ca ea va fi italiană, cum că va fi din cetatea Babilonului care ar fi Roma, dar Roma cea nouă, adică Constantinopolul, este fondată de cea veche, pe temelia celei vechi, ori Constantinopolul se va scufunda cu această Împărăteasă depravată, ca odinoară Salemul cu Melhi si Salem și alti idolatri care aduceau jertfe idolatre la rugaciunea lui Melchisedec de pe Muntele Tabor, fiul lui Melhi si Salem, de aceea totuși protestanții spun că ei au adoptat și diversificat mai mult acest obicei liturgic al orgii care se pare că a fost adoptat de un Papă roman în secolul 7, Papă numit Vitalius, probabil un adept al lui Nero. Oricum va fi saxonii îi vor cânta cel mai mult în strună, și după cum se ecede din punct de vedere liturgic cum este folosită și unde cel mai mult: Orga. Se pare ca saxoni sunt și în Anglia, dar Anglia nu a avut niciodată nici fascism, nici comunism, iar Germania și Austria le-au avut.

 14. Vroiam să spun ca Melchisedec s-a rugat pe Tabor ca Salemul, actualul Ierusalim, să se scufunde pentru că tatăl lui și mama lui ( pe care îi chema Melhi și Salem ) aduceau jertfe umane în Salem, pe fratele lui Melhi, dar a ieșit altceva, cum că Melchisedec s-ar fi rugat pentru jertfe idolatre, ceea ce nu este adevărat, ci el s-a rugat în contra unor astfel de jertfe. Am greșit să pun o virgulă undeva și să mă exprim mai clar.

 15. Unii zic că această Împărăteasă desfrânată ar fi englezoaică, și cei mai înverșunați ai acestei ipoteze ar fi danezii și suedezii, popoare germanice, iar Hitler a fost promotorul cel mai agresiv al acestei idei. Danezii și suedezii ( vikingii ) susțin acest lucru în contra englezilor, pentru că ei îl produc pe Filip, și tot ei vor primi un inel împărătesc de la Papa al Romei, după cel de al treilea război mondial, urmând ca tronul de la Roma să fie al englezilor ( o iudee egipteano-romană va mnaște probabil anul acesta pe 21 decembrie un iudeu roman care va rămâne orfan de mamă la naștere, căci va fi născut cum Rahela l-a născut pe Veniamin. Acest iudeu-roman va fi luat de către pedofili răufăcători seculari, pare-mi-se comuniști, și aceștia vor încerca să îl vândă pe piața neagră, încât va fi cumpărat de un franciscan ( ca în frescele pictate de Părintele Arsenie Boca la Biserica Drăgănescu ) și va fi făcut aurar. Războiul modial al treilea îl va prinde un aurar desăvârșit, la o vârstă de tânăr, de cca 30 de ani, și va fi solicitat de Prințul Wiliam sa îi confecționeze un inel de aur, de aceea se prea poate ca el să se fi născut deja, căci dacă s-ar naște anul acesta ar avea 15 ani la încheierea razboiului mondial. Acest tânăr va fi instalat în Scaunul Sfântului Pavel la Roma și va aduce Apusul, la solicitarea Germaniei, mai catolice decât acest tânăr, pentru că el se va fi născut și crescut sub protecția germanilor: Elveția, Austria, Germania, popoarele germanice, inclusiv francezii. Alții zic că această desfrânată nu ar fi englezoaică, pentru ca englezii vor pastra scaunul Romei, ci va fi grecoaică, întrucât cu cultura sunt grecii, iar aceasta Împărăteasă derivă dintr-o cultura ocultă, deviantă. fantasmagorică, și că de aia i-ar și mânca chinezii canibali pe greci cel mai mult.

 16. @hanganule,

  nu vrei tu sa postezi ineptiile astea pe site-urile alea unde nimeni nu te baga in seama ?

  esti tu C.Hangan care scriai urmatoarele undeva pe un site ? Daca da, cam ingrijorator …

  „In 1992, parintii mei presati de neocomunisti m-au internat prin violenta la Spitalul Palazu, unde mi s-a aplicat incarcerarea psihiatrica fara mandat judecatoresc si in dauna vointei mele. In 2000 un politist m-a arestat si ajutat de doi tineri, pui de bolsevici – iresponsabili si inconstienti -, m-a molestat ducandu-ma la Spitalul de Psihiatrie Palazu unde a depus marturie mincinoasa fata de mine. Trebuie sa spun ca incarcerarea psihiatrica duraza pentru ca are sprijinul majoritatii populatiei Navodariului suparate pe anticomunismul meu care este opus proneocomunismului ei. „