Porumbei alungaţi de ciori din cuiburile lor. Scriitori cu decizii de la CNSAS

3 min


Sâmbătă, 13 martie 2010. Nu ies din casă, deşi măcar sâmbăta tare mi-ar folosi sufleteşte să bat câmpii de dincolo de Bucureşti. Dar nu iese niciodată ceea ce-mi doresc eu… Am în minte, acum, când scriu aici, o imagine a unui război local al păsărilor, la care nu mă pricep. Sunt atâtea războaie locale paralele nouă, a celor ce le putem băga în seamă şi exprima în scris, războaie locale din „lumea necuvântătoarelor”, animale de uscat sau de apă, domestice sau sălbatice, păsări sau peşti. Doina Popa îmi relata acum o oră la telefon, de la Focşani (unde îşi îngrijeşte mama, la casa părintească din Cartierul Sud) că porumbeii au fost alungaţi din cuiburile lor de sub streaşina blocului! Că au pus stăpânire pe cuiburile lor ciorile! Că a asistat la un adevărat război al păsărilor, ciorile au năvălit în valuri, s-au aşezat pe acoperişul blocului (era negru acoperişul) şi n-au mai plecat până ce n-au ocupat cuiburile porumbeilor. Teribil, habar nu aveam că e posibilă o asemenea agresiune împotriva porumbeilor din partea ciorilor. Doina era alarmată că „se întâmplă ceva”, s-a dereglat ceva… Bat în lemn, de dereglările magnetice (care conduc păsările în tot ce sunt şi fac) se vorbeşte demult, sunt milioane de păsări care nu mai ajung unde le conduce instinctul, direcţiile magnetice se schimbă şi le deturnează destinul. Cine a mai citit din jurnalul meu online ştie că am obsesia furtunilor magnetice venite din Univers, care ne pot modifica inclusiv gena (de altfel, apropierea apocaliptică a anului 2012 chiar despre modificările ADN vorbeşte). Au devenit păsările mai agresive, li se modifică radical comportamentul? Personal, le dau mâncare porumbeilor din Bucureşti care-şi fac veacul (seara dispar, numai ei ştiu unde dorm, dacă a doua zi sunt aceiaşi, de fapt) în spatele blocului în care stau, cumpăr mai multă pâine decât am nevoie şi o împart lor pe cea rămasă. Am observat că pe scara noastră de bloc (iniţial, scară repartizată Uniunii Scriitorilor la Revoluţie; azi, jumătate e ocupată de cumpărători ai apartamentelor, străini îndeosebi, cinci scriitori murind, alţii au preferat să le vândă) porumbeii sălbatici sunt răsfăţaţi, Ioan Covaci, traducătorul, le aruncă boabe, iar familia poetului George Alboiu le-a făcut adăpost pe pervazul ferestrei ei de la bucătărie. Până azi n-am observat o schimbare în atitudinea porumbeilor „bucureşteni”. În afara faptului că sunt speriaţi de pescăruşii de apă dulce, de pe Dâmboviţa, tot mai numeroşi şi care coboară în stol asupra „obiectivelor” lor. Ar trebui, de fapt, să caut semne ale apropierii unei apocalipse personale? 

Mă întorc la efectele Punctului 8 al Proclamaţiei de a Timişoara (care cerea excluderea din viaţa publică de conducere a activiştilor PCR şi a securiştilor), de care am făcut caz în ultimele două zile aici. Scriam că la şedinţa trimestrială de Consiliu al USR (structură de conducere neremunerată), de ieri, preşedintele USR, N. Manolescu, a cerut acordul celor prezenţi să solicite iar CNSAS să cerceteze dosarele membrilor Consiliului USR ales de adunările generale ale filialelor USR până pe 23 noiembrie 2009. Se referea la membrii noi ai acestui Consiliu, care n-au fost membri şi ai precedentului Consiliu şi n-aveau o decizie a CNSAS dacă au colaborat sau nu cu Securitatea (dacă au făcut poliţie politică, numai Tribunalul o hotărăşte, conform modificărilor aduse la Legea deconspirării). Sigur, s-a mirat toată lumea că la 19 dintre membrii vechiului Consiliu al USR, CNSAS n-a dat nici o decizie. Dintre aceşti 19, mulţi nu se mai regăsesc în noul Consiliu, aşa că ei nu mai prezintă interes din partea CNSAS. S-a atras atenţia că nu întâmplător mulţi nu se mai regăsesc în noul Consiliu, că scriitorii care se ştiu cu musca pe căciulă au preferat să stea deoparte… Slavă cerului, aşa e ferită şi Uniunea Scriitorilor de acuzare că păstrează la conducere foşti securişti (e de ajuns că are în rândurile ei foşti colaboraţionişti ai PCR, dar împotriva lor n-ai ce măsuri să iei, în lipsa unei legi a lustraţiei; normal ar fi fost să stea şi ei deoparte). La întrebarea lui Ştefan Agopian: bun, să zicem că e deconspirat de CNSAS un scriitor securist din Consiliul USR, ce facem cu el? Nu facem nimic, n-avem o lege a lustraţiei, i-a răspuns N. Manolescu, probabil că-i vom cere să se retragă singur din Consiliul USR, o să-l dăm pe mâna Comisiei de Onoare. Dar n-o să-i fie simplu, ar putea fi dat şi pe mâna justiţiei, fiindcă a semnat o declaraţie mincinoasă că n-a colaborat cu Securitatea… Întristător, N. Manolescu a amintit şi de două cazuri de scriitori din vechiul Consiliu al USR care au murit şi n-au primit nici o decizie de la CNSAS, e vorba de Al. Condeescu (fostul director al Muzeului Naţional al Literaturii Române) şi de Cezar Ivănescu – un caz. Las pentru mâine o consemnare pe seama morţii lui Cezar Ivănescu, ucis tocmai de acuzaţia că ar fi fost securist (fără să se fi pronunţat CNSAS în acest sens; practic, a fost ucis de supărare, de faptul că un consilier-scriitor din CNSAS, duşman personal al lui Cezar Ivănescu, l-a acuzat că a fost informator, deşi nici până azi n-a adus vreo dovadă)… Acum trebuie să merg să fac în apartament curăţenie generală, e sâmbătă şi sunt singur (nu mai pun la socoteală că sâmbăta îmi tai unghiile la mâini şi picioare, o adevărată pedeapsă)!


9 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Aoleo dle Stoiciu, ma provocati vorbi ce nu prea vreau sa fac public… nu de alta dar la câti sarlatani sunt pe lume nu cred ca mai era nevoie si de mine, dar acu hai sa o zic;

  Putini oameni (moderni), dar ce zic putini, mai nimeni nu mai pricepe comunica cu pasarile, nu, nu vreau spune ca trebuie întelge graiul ci mesajul lor care este unul de mare minunatie, eu personal mai multi ani amurmarit fenomenul acesta si, i-au seama adesea la semnele pasarilor. Nu mamira ca ele au fost primele victime a diavolilor, stârpirea lor a inceput prin 98-99, inca de atunci le-am auzit strigatul lor disperat ca cu ele incepe marea nenorocire, si tot ele mi-au spus (atunci), ca draci vor baga aviara ptr a le stârpi pe cele naturale ca locul sa-l ia cele clonate… pasarile mi-au spus in 98, iar azi.. deja a devenit normalitate, necesitate… si tot ele, bietele pasarele au o legatura speciala cu Dumnezeu, fapt ptr care multi extraterestri sunt cumplit de deranjati… asa cum sunt fata de noi cei care ne încapatânam crede si sluji (dupa puteri),pe Dumnezeu.

  Intr-un fel am putea vedea in istorioara dvs ceva semn , semn ce ma duce cu gândul la semnul pe care Dumnezeu la dat cu ocazia inhumari lui Teoctist, ati citit pe E-C ideia expusa de mine atunci, este atare asemantor semnul. Este anormal sa se petreaca asa ceva, cea ce ne arata altceva decât schimbarea polilor,furtunile magentice. Dumnezeu cauta trezevi, acum cele douo pasari au simbolistica lor, cea ce vrea sa ne arate ca peste noi va veni ocupa forte straine, care ne vor da la o parte… la suprafata va fi o forma de razboi care este foarte probabil sa incepa in acest an, oricum prin razboi trebuie sa elimine dintre noi, locul nostru va fi luat de acei demoni numiti extraterestri, care se vor impreuna cu omul, asa cum a fost si in vechime. ptr ca acel 2012 sa poata facilita marea vrajitorie ce va prinde in latul spurcatului milioane de bieti oameni ce se vor duce alai dupa el, ba i-se vor si inchina ca unui zeu…

  Dumneata, eu, si majoritatea din leatul nostru suntem balast pentru ei, nu din cauza vârstei ci al spiritului din noi, asemantor porumbeilor, întelepti, blânzi ce stiu deosebi caile, deasemeni porumbelul mai este simbolul Sfântului Duh, al Paci. pe când cioara are pe invers simbolul… , generatia noastra va fi apucat din pecetluirea Sfântului Duh, deaceia si suntem in porumbei simbolizati, cioara ptr americani aduce schimbare, iar ptr multe popare nenorocire, moarte. Nu biata cioara este vinovata, aducatoare de rau ci ea este folosita a ne anunta, un mesager ptr care trebuie multumi lui Dumnezeu.

  Ferice de cei care mor in Domnul, ca tare, tare rau va fi de cei pe care moartea nu-i va mai lua… Pentru noi cei care suntem strâns legati in Dumnezeu, care cunaostem profetiile, le dibuim taina duhovniceste, stim ca vine marea eliberare de sub teroarea diavolului, ce stapâneste acest pamânt si pe care il va supune dur de tot odata ce biserica va fi scoasa definitiv din istorie, Hristos alungat.

  Nu o mai lungesc, sper ca am reusit traduce semnul cât mai corect cu putinta… fara sa bag frica , ptr ca nu este nevoie a ne panica ci nevoie este a rumega cu bagare de seama… ca atunci vom sti cum sa ne ferim, asemeni porumbeilor ne vom duce pe unde om putea fara a sti nimeni de noi pe unde vom fi aterizat (poate chiar la Dumnezeu), dar a carei lipsa o vor constata… Eu de mult spun pe E-C ca aici nu mai este loc ptr noi, iata ca acu vad ca Dumnezeu da semn vadit… cea ce inseamna ca va fi foarte curând…

  Doamne ajuta!

 2. Domnule Octavian Mihăescu – cu Dumnezeu înainte şi cu Europa Creştină (E-C, cum o prescurtaţi Dumneavoastră), călăuză. Vreau să cred că rugăciunile nevinovaţilor vor deturna Apocalipsa aşteptată in 2012. Spiritual, omenirea a ajuns departe. Ar fi culmea ca tocmai ea, această acumulare sprituală (din generaţie în generaţie), să se răzbune acum.

 3. Ma maguliti dle Stoiciu, nu stiu daca Europa-Crestina va putea fi calauza.. nu sar calul ca sa nu ajung prin balari.. ca tare usor este sa o iei razna.

  Observ de multa vreme la Dumneavoastra un optimism care mie a inceput sa-mi lipseasca cu desavârsire, cu toate ca ar trebui sa fie invers, dat fiind ca sunt mai tânar ca dvs. Nu ar fi rau ca eu sa ma insel si dvs sa aveti dreptate, sa se implineasca acea mare revelatie, transformare spre idealul inca neatins, recuperarea paradisului pierdut.

  Nu voi intra in discutie pe seama contradictiei privitor la dezvoltarea spirituala a omeniri, eu aici am alta opinie, poate ma insela unghiul din care privesc. Dar Apocalipsa din 2012 este o farsa, va exista acea vrajitorie ptr a ameti prostimea, dar nu mai mult. Nu vine nici un sfârsit al lumi in 2012, tot ce va fi pus in miscare pe pamânt se datoreaza unor masinari speciale care vor schimba foarte multe, in special va abroga toate paradgmele de pâna acum, dar va atrag atentia, ca faza cu ciorile si porumbei este mai aproape de adevar ce va rezulta , exact ce spun si eu de multa vreme.

  Din fericire ptr mine si totii cei care aud-vad ce spun eu, Dumnezeu nu m-a mandatat anunta ceva special, nu mi-a dat misiunea trezi lumea… repet, din fericire pt totii. Pentruca tare rau ar fi sa fie trimis cineva si sa nu fie ascultat, asa mai are fiecare o scuza care -i va fi de mare ajutor.

  Nu se razbuna nici o acumulare de spiritualitate ci se da lupta finala prin care fortele telurice vor fi complect anihilate, fortele raului isi vad sfârsitul , reactia lor violenta, graba acestora releva faptul ca sunt pe duca si când spun pe duca, vreau spune mult mai mult si tare greu de a convinge din perspectiva crestina.

  Draga Domnule Stoiciu,

  poate veti fi cetit teza mea lansata pe E-C prvitor la fatul ca ateismul este asemeni unui vid. care nu are sanse mari rezista, fapt pe care il constat si eu, ptr care va dau dreptate ca omenirea a ajuns dibui parte din adevar, numai ca;

  fortele malefice se grabesc ocupa vidul faurit de ele prin atesim,ele stiu ca omul cât de bestie ar fi nu poate sfârsi in ateism,la fel si civilizatia ateizata, ptr care aceleasi forte au pregatit alta forma de spiritualitate, sa-i spunem vrajeala cu extraterestri, cu 2012,in care ele vor opera masiv transformarile pâna si ADN-ului, care in final cf profetiilor vor sfârsi inchina lui antihrist, adica acelui spurcat.

  Sigur, eu vorbesc din perspectiva crestina care nu este unanim aceptata si pe care eu nu sunt mandatat de Dumnezeu impune ca adevar absolut, este adevarul meu si atât!

  Ce imi place mie la Dumnezeu, la Hristos cu care malaud, este faptul ca nu obliga pe nimeni a crede in perspectiva Sa. Dar si mai frumos este faptul ca fiecare om are legatura cu divinitatea care îi reveleaza personal adevarul, care in final va duce la acea forma de o turma si un pastor, in ciuda aparentelor ce el vedem dezbinatori, chiar eu cu d-ta avem perspective diametral opuse, eisi.. daca se aunge la esenta atunci este Ok.

  Sper ca nu v-am obosit, rapit din timp cu ideile mele, ca nu va murdaresc situl cu ele, oameni pot crede ca au in fata un sectant, un nebun si, au dreptate sa creada astfel mai ales pe internet unde bântuie nebuniile mai ceva ca in iad!

  Doamne ajuta!
  O.M.

 4. Din contră, dragă domnule Octavian Mihăescu (iniţialele cu care semnaţi, OM, mă impresionează, au putere magică) mă interesează toţi cei ce cred că au ceva deosebit de spus ca trimişi pe pământ să călăuzească minţile comune, toţi cei ce au revelaţii (şi uneori vorbesc fără să ştie de unde au sursa de informaţie). V-am urmărit, ştiu că nu credeţi în Apocalipsa legată de anul 2012, dar ca literatură trebuie să recunoaşteţi că merită exploatată. Lupta forţelor întunecate s-a înteţit periculos împotriva forţelor luminoase? Dar asta e o dovadă că se apropie ceea ce nu ne place să credem… Doamne ajută!

 5. „ar putea fi dat şi pe mâna justiţiei, fiindcă a semnat o declaraţie mincinoasă că n-a colaborat cu Securitate”

  Care declaraţie, d-le Stoiciu? Există vreo declaraţie privind colaborarea cu Securitatea care se completează la intrarea în profesia de scriitor? Sau la intrarea în consiliul uniunii? Dvs. aţi completat vreo astfel de declaraţie? Deci staţi liniştit. Celor care „au fost” nu li se întâmplă absolut nimic.

 6. Da, domnule Miron, membrii Consiliului USR sunt obligaţi să dea o declaraţie că n-au fost colaboratori ai Securităţii. Eu am primit decizie de la CNSAS că am fost urmărit operativ, continuu, din 1981 până la Revoluţie (am fost chiar pe o listă a celor ce trebuiau să dispară fizic). Altfel, e adevărat, cei care au fost colaboratori ai Securităţii, cum spuneţi dumneavoastră, nu li se întâmplă niciodată nimic, de fapt – aceasta e România.

 7. Mi-a dat Dumnezeu prin nasi de botez acest nume si când m-am dumirit si eu asemeni lui Tutea, mi-am zis ; apai aista trebuie sa fie, sa fiu OM, nu maimuta.

  Nu contest faptul ca revelatia prinde tot mai multe persoane, stiu ca multi vor dibui adevarul,isi vor regasi orginile in Dumnezeu, mai este un hop de trecut.. anihilarea fortelor telurice care tine omenirea in intuneric si scalvie, care bicuieste omul fara mila,cu o imensa ura fata de bietul om. Atrocitatile bolsevismului /mondial/ sunt o palida imagine a acestei uri demonice impotriva omului.

 8. Mă gândesc la cuvântul magic OM: la a repeta în minte metoda indiană de autocontrol (Mind Control şi „Cum veţi atinge prin yoga ţintele dumneavoastră spirituale”) Ommmmmmm şi a intra în hipnoză, sau la cuvântul sfânt al hinduşilor, OM, pe care îl prelungeau „pentru a se purifica spiritual atmosfera din jur”… Să fiţi sănătos!