Toma Necredinciosul a confirmat Învierea, dar cu ce preț? Neînțelegerile în jurul lui Iisus au produs separarea Bisericii creștine în ortodoxă și catolică

6 min


Sâmbătă, 21 aprilie 2012. S-a încheiat Săptămâna Luminată. N-am fost în stare să mă mobilizez să ies din București nici în această sâmbătă, deși a fost vreme frumoasă – soare, 20 de grade, o tot las pe Doina să aibă o inițiativă, să plecăm unde vedem cu ochii, dar ea e mai comodă decât mine. Și trece viața… Ar fi fost un semn de înviere a noastră dacă ne mai mișcam din loc? Hristos a înviat (s-a transfigurat) și s-a arătat după o săptămână (în a doua duminică după Paști) lui Toma Necredinciosul, care n-a crezut că a înviat până ce nu l-a pipăit, de față cu ceilalți 11 ucenici ai lui Hristos, viitori apostoli. Știți, Toma nu da crezare marturiei Apostolilor ca Hristos a inviat: „Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede” (Ioan 20, 25). La care Hristos i-a spus lui Toma, să vadă că nu e o nălucă: „Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune pe coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 24, 27)… Nu intamplator, in prima duminica dupa Pasti, se canta „Neparasind sanurile pamantesti, Te-ai aratat pe pamant purtator de trup” (Penticostarul, 1912, pag. 73). Asadar, Toma nu cauta un temei palpabil pentru Invierea Domnului, ci pentru semnele stricaciunii din trupul nestricacios. Din toate aratarile de dupa Inviere, nici una nu a atestat intr-un mod atat de evident, ca in descoperirea facuta lui Toma, ca Hristos se afla prezent in mijlocul ucenicilor nu ca o naluca, ci cu trupul Sau cu care patimise pe cruce. Strigatul lui Toma „Domnul meu si Dumnezeu meu” (Ioan 24,28) nu exprima cainta pentru vina de a se fi indoit de Inviere, ci totala sa predare in mainile Aceluia pe care Il recunoaste drept Dumnezeu intrupat. Indata dupa ce Toma s-a invrednicit sa-L priveasca pe Mantuitorul in chipul Sau de om si de Dumnezeu, Hristos spune: „Pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!” (Ioan 24, 29)… In Euharistie (în pâinea și vinul sfințite la altar, care întruchipează corpul și sângele lui Iisus) Hristos este prezent în mod real, dar nu-l vedem, subliniază preoții azi. Să mai rețin prezența viitorului Apostol Toma la Cina cea de Taină, cand Hristos le vesteste ucenicilor ca merge la Tatal sa le pregateasca loc. Atunci Toma intreaba: „Doamne nu stim unde Te duci si cum putem sa stim calea?”, iar Mantuitorul ii raspunde: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14, 15-16). Altfel, nu se știu prea multe despre activitatea misionară a Apostolului Toma: Din informatiile provenite de la Origen si Eusebiu de Cezareea, Apostolul Toma a murit ca martir in India, strapuns cu lancea. Este interesant ca Toma atinge coasta Mantuitorului strapunsa cu sulita si moare strapuns de sulita (Adrian Cocoșilă, Crestin-ortodox.ro). Cu ce preț…

*

Apropo de Toma Necredinciosul, de cei ce nu cred în slava lui Iisus Hristos. E curios, dar din cauza lui Iisus Hristos s-au despărțit bisericile creștine (ortodox de catolic) în 1054: Exista mai multe motive pentru separarea Bisericii de Est de cea din Vest. Unul dintre ele il reprezinta lupta pentru putere dintre patriarhul Romei (Papa) si patriarhul Constantinopolului (Patriarhul Ecumenic). Odata cu raspandirea islamului, in secolul al VII-lea, in cele 5 patriarhiate din Antiohia, Alexandria, Ierusalim, Constantinopol si Roma influenta crestina si-o pastreaza doar ultimele doua. Astfel se inteteste lupta pentru suprematie intre cele doua orase, pentru stapanirea lumii crestine, care atinge punctul culminant in 1054, cand cele doua Biserici se separa ireconciliabil, scrie Deutsche Welle. Papa aduce in apararea sa mai multe argumente: locul unde se afla scaunul sau papal este capitala fostului Imperiu Roman si, chiar mai important, locul unde Apostolii Petru si Pavel au propovaduit inca din zorii crestinismului ideile lui Iisus. Insusi Iisus i-ar fi spus lui Petru, conform Noului Testament, ca „el va fi piatra in jurul careia isi va zidi propria Biserica”. Argumentele Constantinopolului au fost de natura politica si militara. In timp ce Europa Vestica era dominata de haos, dupa divizarea Imperiului Roman, Bizantul era o regiune stabila, cu traditii bine impamantenite, cu o armata puternica si o flota maritima pe masura, avand o influenta politica si religioasa puternica asupra tarilor vecine. Să reținem că însuși Iisus i-ar fi spus ucenicului său Petru, viitor apostol, conform Noului Testament, ca „el va fi piatra in jurul careia isi va zidi propria Biserica”… Apoi, un alt motiv important pentru divizare îl constituie diferențele radicalizate între credințele religioase: In anul 589, intr-un consiliu al Bisericii spaniole desfasurat in Toledo, este schimbat un principiu fundamental al crestinsimului, Simbolul Credintei (Crezul). Se accepta, astfel, ca Duhul Sfant vine de la Tata si Fiu, care sunt egali. In urmatoarele secole, aceasta doctrina se raspandeste in toata lumea vestica. Desi un pic vaga, aceasta formulare devine zidul care imparte iremediabil cele doua Biserici. In Europa de Est, postulatul ortodox ramane neschimbat: se recunoaste ca doar Tatal este sursa Duhului Sfant. Așadar, Iisus Hristos e disputat și la nivel de interpretare – de ce nu pogoară Duhul Sfânt (neînțeles, dacă vine și de la Mântuitorul Hristos sau numai de la Tatăl Dumnezeu) să unifice cele două Biserici? De ce nu intervine Iisus Hristos? Amintiți-vă ce scrie în Biblie: la o mie de ani Satan e dezlegat de Dumnezeu și lăsat să-și facă de cap. La o mie de ani? Păi în 1054 șeful diavolilor a reușit să rupă cele două Biserici. De atunci a trecut altă mie de ani, oare întâmplător vorbim azi, în 2012, de Apocalipsă?

În ultima vreme Iisus Hristos e tot mai contestat – cu tot cu învierea lui. Nimic nou, nu?

Descoperirea care atacă esenţa CREŞTINISMULUI: Iisus NU A ÎNVIAT!

O inscripţie descoperită pe un mormânt din secolul I al erei noastre creează controverse în întreaga lume şi ar putea distruge însăşi esenţa creştinismului.

Gruparea de arheologi a rămas uluită atunci când a descoperit că pe inscripţia aşezată deasupra mormântului sunt scrise câteva cuvinte care ar putea dărăma o întreagă religie. „Iehova Divin, Înalţă-Te, Înalţă-Te”, este notat în limba greacă pe inscripţie, iar  specialiştii spun că acesta ar putea fi chiar mormântul lui Iisus Hristos, cu rămăşiţele sale pământeşti, ceea ce ar putea demonstra că Mântuitorul nu a înviat, aşa cum se spune în Biblie.

Descoperirea se află într-un complex funerar descoperit încă din anii ’80, despre care s-a crezut că este al familiei Lui Iisus. Cu ajutorul unui robot, cercetătorii au căutat acum împrejurimile mormintelor descoperite. Aşa au ajuns la o încăpere separată, în care au găsit mormântul şi inscripţia care acum fac vâlvă. Astfel, cei care spuneau încă de acum 20 de ani că Iisus este îngropat în acest complex, alături de Maria Magdalena şi familia lui consideră acum că teoria lor a fost confirmată.

Cel mai probabil, spun specialiştii, complexul funerar îi aparţinea lui Iosif din Arimathea, cel care s-a ocupat, potrivit Evangheliilor, de înmormântarea lui Iisus.

Cum a fost înmormântat Iisus. Ce ne spune Biblia?

Biblia spune că la sfârşitul zilei în care Iisus Hristos a fost răstignit, Iosif din Arimathea i-a cerut guvernatorului Pilat din Pont trupul neînsufleţit al Mântuitorului.

După obiceiurile locului, trupul unei persoane care a murit crucificată sau atârnată de un copac nu trebuie lăsat peste noapte acolo unde a murit, ci îngropat înainte de asfinţit.

Iosif ar fi luat corpul lui, Iisus, l-ar fi învelit într-o pânză de in şi l-ar fi înmormântat. Alături de Iosif, s-ar fi aflat şi Nicodim, care a adus un amestec de smirnă şi aloe pentru a unge pânza de in, după obiceiul evreiesc.

Să rămânem cu capul pe umeri. Luați acest text ca pe un fapt divers. Voi continua să vă prezint și alte prostioare de acest gen. Inclusiv misterul apariției Bibliei a rămas „nedezlegat”…

PS. Să nu credeți că am dat într-o pasă neagră bisericească taman la finalul Săptămânii Luminate, vă invit să frunzăriți, în format PDF, patru reviste de cultură primite pe e-mail, reviste fără distribuție, să constatați câtă diversitate bântuie limba română, alfabetic: Banat de la Lugoj (trimisă de Adriana Weimer, secretar general de redacție) – Revista BANAT Lugoj – martie 2012 – AW3a.pmd, Fereastra de la Mizil (trimisă de Lucian Mănăilescu, redactorul-șef) – Revista Fereastra, Plumb (trimisă de Petru Scutelnicu, redactor-șef) –  Plumb APRILIE-2012_Layout 1 NET; Plumb APRILIE- 9-10_Layout 1 NET și Renașterea culturală de la Buzău (trimisă de Marin Ifrim, redactor-șef adjunct) – Renasterea Cult. 66-pdf.qxd; dați click pe titlurile activate și iar click pe dreptunghiurile apărute.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Dvs puneti pe tapet azi o tema fff delicata la care nu se poate raspunde nici teologic nici intelectual ci doar in perspectiva lui Eliade care vazuse adevaratul sâmbre al credintei adevarate in omul simplu, arahic. Nu întâmplator Eliade scandalizeaza armata de teologi ( tuturor confesiunilor), de pe urma carora avem cele mai serioase probleme si azi. Teologi sunt militieni care au misiunea lovi nemilos in tot ce misca in front, teologi au rapit libertatea oferita de Hristos. Asa se face ca in Mila Sa, Dumnezeu aduce in istorie pe Mahommet,islamul care devine centrua de siguranta a crestinismului, cu toate ca la alungat din spati imense existând riscul sa il eradice de tot. Schisma de la 1054 este o alta centura de siguranta pt biserica lui Hristos, ar trebui sa multumim lui Dumnezeu ca a existat acest 1054, fara de care azi nu mai vorbeam de Hristos. Sa ne fereasca Dumnezeu unifica institutile religioase mai ales cele crestine, ca atunci va fi dezastru cum nu a mai fost, dar si mai grav va fi când islamul isi va retrage opozitia fata de crestinism si se va „casatori” cu el,insemnând ruperea ceneturilor de siguranta. Din acel moment antihrist are toate suile deschise intra in istorie, din acel moment biserica va fi scuipata de Hristos, vezi ultima forma laodiceana din Apoc, care prinde contur tot mai vizibil pâna si orbilor,in absolut toate confesiunile crestine. Nu exista cofesiune crestina detinatoare a adevarului, monopolului mânturi omului, nu exista sfânt fie el si papa de la roma sa fie infailibil. daca ne uitam cu atentie in patristica vom observa lejer ca pâna si parinti biserici au avut perspective gresite, ca au avut si ei slabicuni cu duiumul, dealtfel probleme in biserica s-au ivit inca din zori crestiismului, din vremea apostolilor au rasarit serioase probleme ce aveau lua amploare cum ne avertizeaza si Sf Pavel.

  Generatia noastra are privilegiu privi retrospectiv vedea in ansambul unde s-a gresit si unde nu s-a gresit. Mai avem privilegiu detine ample informati care lipsea pâna si celor de la 1800, ba si 1900, in ultimi 50-70 ani se pare ca s-adeschis cufarul informativ care ne poate fi bun indreptar repara erorile, dar, Nu se doreste acest lucru. Sa luam spre ex disputa Sfântului Duh,pusa pe tapet si de dl LIS, este cea mai simpla si usor de rezolvat disputa si cu toate acestea in crestinism creaza cele mai grele probleme, dispute, generând tot felu de erezi, de lupte crâncene. Pâna la Hristos, Sfântul Duh era cu omul, dupa pogorârea Sfântului Duh ce s-a realizat de Hristos (jertfa sa), Sfântul Duh este in om, dar doar inc ei care il primesc pe Hristos, in ceilanti este cu ei ca si pâna la Hristos. Asadar, Sfântul Duh se pogoara de la Tatal doar prin Hristos, nu putea intra in om, in sfânta sfintelor, fara curatirea -sfintirea lui Hristos. Din acest motiv biserica si este cea mai privilegiata in cer din toate religiile, este Mireasa lui Hristos, biserica va domni cu Hristos, va fi asemeni Lui, dar, nu in forma rudimentara cea terestra, la acest capitol au cazut ovrei dar si biserica, mai ales cea apuseana pe urmele careia calca si cea rasariteana. Nu ni se spune cum ca primim Sfântul Duh nelimitat ci doar ca o arvuna , o mica parte atât cât poate duce omul. Unde nu este Hristos nu intra nici Sfântul Duh ca arvuna-peceta ci ramâne pe lânga om. Scandalos este alt aspect:

  Omul este pacatos fie ca-l primeste ori nu pe Hristos, el tot pacatos va fi cât va trai, unul este curvar, altu lacom,altul mânios, altu prea mândru, fiecare om are slabiciunea lui, un tepus in trup si, dupa ce il primesti pe Hristos (in inima si minte), nu vor dispare virusurile acumulate ele vor fi toata viata ramase in trup, ca Sf Pavel ne si zice, cu trupulslujesc pacatului iar cu mintea lui Dumnezeu in Hristos, punct fff important in teologia paulina pe care teologi de azi… il baga sub covor. Cu toate acestea Sfântul Duh intra si in acel om numai si numai datorita lui Hristos. Nimeni nu stie când si cum vine , ptr ca nu vine niciodata la cerea omului fie el si mare sfânt. Exista niste trepte care trebuiesc urcate ptr ca Sfântul Duh sa fie lasat intra ,pecetlui, arvuni in Hristos. Foarte multi oameni se vor jeli amarnic la judecata deoarece au ratat cununile ce vor fi primite in Hristos, hainele de in, atentie, la nunta cine intra fara haina risca fi dat afara, dar este vorba de nunta ci nu de mântuirea sufletului cum gresit interpeteaza multi. Una este mireasa (biserica) si alti sunt nuntasi, este mare lucru sa faci parte din invitati la nunta, ai asigurata mântuirea dar pozitia ce o vei ocupa vesnic este una care nu o sa-ti faca prea mare placere, cum nu place nici unui gunoier acest statut ci ar dori si el sa fie doctor, sef pe undeva la fel va fi si atunci. Nuntasi vor fi multi oamnei care l-au refuzat pe Hristos, oameni pe care noi in rautatea noastra nu i-am crede mântuiti, vom ramâne masca când îi vom vedea cu haina de nunta veniti si primiti la petrecere. Foarte multi occidentali de azi care nu mai cred in Hristos datorita unor români vor ajunge nuntasi, desi ei nu vor sa auda de Hristos, este un exemplu poate putin exagerat insa, exista semne serioase ca in acea zi, multi vor fi recunoscatori românilor, cea ce-i spuneam dl LIS cu câteva zile in urma. Dealtfel exista numerosi români (dar si alte nati), care nu au habar ca in ei deja locuieste Sfântul Duh, exista câteva cuvinte care daca sunt spuse într-un anumit fel ptr un initiat releva existenta Sfântului Duh in acel om,cum la fel se gineste rapid lupi,tot dupa vorbele lor. Deasemeni mai exista numerosi români, cum ar fi spre ex Becali, care este cel mai rudimentar religios in care este vizibil ca el este parte din nuntasi, Becali in acest moment are serioase probleme, poate il va ajuta Hristos sale rezolve in timpul vieti cât mai rapid, insa, nimeni sa nu se amageasca cum ca Becali va ajunge in iad, cât de mare ticalos il vede multi. In Becali nu a intrat Sfântul Duh, desi tipa zi si noapte de Hristos, atentie fff mare la o delicatete:

  Sfântul Duh nu intra intr-un om al pecetlui înainte a se asigura (Hristos), ca pe veci acel om face parte din Mireasa Lui, pentruca altfel exista riscuri fff mari,insa, se deschide larg portiele participari la nunta,unde este fff posibil ca si Becali sa ajunga, in ultimul moment al vieti il poate Hristos aranja ptr acest statut. Vom avea surpize ca sa constatam ca mari asa-zisi sfinti,duhovnici, nu vor face parte din mireasa ci tot dintr-e nuntasi de rând, desi in ochii nostri ei au fost supersfinti, modele… dar vei vedea acolo un element asocial ,un Lazar, cu un statut superior sfântului tau. Cert este ca stim si nu stim cine are Sfântul Duh in el si cine nu-l are in el ci cu el, Sfântul Duh este cel mai usor de falsificat de catre vrajmas, ca de nu era asa biserica nu necesita despartire, nici islamul venire pe pamânt. In zilele noastre se observa o fenomenala mistificare a Sfântului Duh, acesti asa-zisi crestini vor fi primi care vor deschide larg usile lui antihrist, sunt primi care se vor lepada de Hristos. Pentru cei care au cu adevarat pecetea Sfântului Duh sunt vizibile mistificarile, pentru ceialnti par fi manifestari duhovnicesti, ca asa va fi si la venirea spurcatului, ca deacia se duc crestini alai dupa el, laodcizeaza.

  Cel mai greu de aceptat este faptul ca exista pacatosi vizibili , sa luam tot pe Becali ca exemplu, care pot avea pecetluirea Sfântului Duh, dar si mari sfinti ce pot a nu fi fost pecetluiti. Bunaoara uneltele dracilor cunosc mai bine pe cei pecetluiti decât cei care se dau mari crestini,mari sfinti, deacia stopeaza ascensiunea acestor oameni. Nu ai sa vezi un pecetluit a fi excesiv mediatizat, nici avansat intr-o pozitie care-i se cuvine si este necesara cetati,fie in biserica,fie in cultura,fie in politica. Aceste unelte de cinste a Domnului au fost eliminate brutal, Româia a avut si ea numeroase personalitati de acest calibru cum si alte natiuni, in prezent NU se mai admit asemena persoanlitati, pe de-oparte draci le pun piedici iar pe de alta duhurile rele ametesc masele a nu-i alege, a nu-i respecta. Ro a avut dupa 89 ceva ramasite de acest calibru dar nu au fost agreate ci distruse din fasa, azi li se ridica statuie… la fel ca si cu mormintele profetilor. Era in logica lucruilor ca sa apara pe piata bufoni Becali-Vadim. Personal am auzit de la numerosi crestini cu studi înalte, de la numerosi oameni de cultura care-l socoteau pe Ioan Alexandru un fantic periculos , daca omul care era plin de Sfânt Duh a fost tratat cu atâta rautate atunci primiti ce meritati; bufoni …, aceste imitati dracesti, ba mai mult,vedem ca in Ro draci creaza confuzi si mai mari cu tot felu de erezi care imita Sfântul Duh, unde vad ca da navala mase de tineri…

 2. Sa luam la purificat Învierea lui Hristos, contestata si azi. Sa luam cazul Toma in ansamblu lui, sa nu-llimitam doar la dorntiele noastre contestatare, deplin justificate, subliniez; deplin justificate si chiar dorite de Hristos. Nu poti crede in Hristos si mai ales in Invierea Sa, omul nu poate crede si daca ar avea dovezile cele mai clare si,le are din belsug daca -i va fi dat de Dumnezeu, ca de nu-i da Dumnezeu in veci nu va putea crede, va crede in budha,in marx (tot este la moda), dar nu în Hristos. Este bine ca exista acerbe critici, contestari tot mai dure dar nejustificate stintific,sunt speculati , fomre de credinta dar NU dovezi.

  Hristos îi zice lu Toma un lucru foarte ciudat, din care Sf Pavel va face centru teologiei sale, aceasta fiind de fapt si esenta Sf Evangheli adusa de Hristos.

  ” ferice de cine nu-a vazut si va crede” zice Hristos catre Toma.

  Dar de ce nu poate crede Toma si nici ceilanti apostoli pâna sa vada si pipaie.. pai, desi fusese cu Hristos si vazuse atâtea minuni, nu puteau crede deoarece ei nu primisera Sfântul Duh, iar faptul ca Toma a crezut dupa ce a vazut nu este o garantie ca credinta lui rezista fara pecetea Sfântului Duh. Hristos este parasit de multi ucenici ce vazusera lucrarile sale, este respins sfârsind fi cerut la moarte in schimbul unui tâlhar, dupa Inviere si înaltare parea ca totul este sortit esecului si era daca nu se pogora Sfântul Duh, asa ca credinta, marturia lui Toma nu rezista fara Sfântul Duh, ca Hristos le zice raspicat, va voi trimite un paracletos-angleos, identic cu Mine si Tatal, mentioneaza expres, identic cu Mine si Tatal care sa fie cu voi si in voi, cu voi in misiune in voi ptr a fi întarire si infiati, nu orfani. Exista si azi misionari crestini care au Sfântul Duh cu ei, dar nu in ei, deaciea nici ei nu mai cred in Hristos. Nu se poate crede in Hristos,in Invierea lui fara pecetea Sfântului Duh, orcâte minuni ai vedea credinta aceia va fi una pe fond emotional care la prima adiere de vânt se va spulbera.

  Daca Hristos nu adauga lu Toma faptul ca este mai ferice de cei care nu au vazut si ajusn sa creada, nasterea,moartea si Invierea lui ar fi fost inutile, ba si Sfântul Duh nu ar fi avut ratiune pogorâ, nu avea ce sa faca in plus de cea ce lucrase si pâna la pogorâre,cum vedem si azi in biserica crestina, mai multi slujitori in care Sfântul Duh nu este dar cu care este, face lucrare in via Domnului ca orcare angajat ceisi primesc rasplata aici, ca deacia îi vedem atât de grasi, rumeni in obrajori… Mai bine de 70% dintre teologi de azi Nu cred in Hristos, da slujitori ai lui Hristos isi zic, dar ei nu cred in Hristos, nici nu pot sa creada cât timp Sfântul Duh este in afara lor asa cum este cu orce alt om, fie el budist ori ateu. Si un ateu iti poate vorbi de Hristos cum vorbesc acesti teologi, ba adesea un ateu bine instruit poate vorbi mai bine decât acestia, asa avem intrati atât de multi lupi in blana de oaie in biserica. Singura lor sansa as fabrica autoirtate este sa mentina masele in intuneric si fabirce dogme in care sa -si aroge tot felu de investituri, cum ar fi infialibiitatea, si multe alte inventi, asta este dictatura clerului, a lupilor in blana de oaie. O autoritate autentica care are in ea Sfântul Duh, nu are nevoie de nici o dogma care- sai certifice infailibilitate ori alte bazaconi. Români au si azi multi mari duhovnici la care da navala, este un exemplu in acest sens. Eu va spun sincer, Pr Justin crede si are pecetea, dar patriarhul ma indoiesc sa creada in Hristos si sa aibe pecetea asa cum o are Pr Justin. Nici actualu Papa nu cred ca crede, cum nici armata lui de preoti nu mai cred in Hristos. Si cum poti spune tu unuia sa creada in Hristos când tu insusti nu crezi.. O spui de florile marului, asa credinta vei avea in popor!

  Mai exista o alta forma de credinta, acea credinta excesiv vulgarizata, gen Becali si Vadim, aceasta forma de credinta nu are absolut nimic comun cu cea arahica la care face referire si Eliade, este un hibrid recent creat tot de vrajamas, aceasta forma este pasul premergator lepadari de Hristos. Acest hibrid joaca mari feste atât purtatorilor cât si celor din jur,profanilor care adesea da navala pune si ei pe ei modelu acesta, un hibrid este mai ieftin si mai usor de gasit decât un orginal. In faza aceasta,ei fac parte din nuntasi, Hristos s-a legat prin spusele catre Toma de aceasta asigurare, fiind posibil ca pe multi sa-i ajute spre finalul vieti primi si pecetea in ei astfel sa ajunga mireasa. Interesant este alt aspect, acesti hibrizi si de se lepada multi vor sfârsi a fi mântuiti dar ca prin foc, cea ce nu se întâmpla cu hulitori si cei care au legamânt cu draci.

  Se mitizeaza excesiv primi crestini, cu foarte mici excepti sfiti apostoli si parinti ai biserici crestini de rând nici pe departe nu au fost mai breji decât cei de azi, ma refer strict la aspectul spiritual,al induhovniciri, intrari Sfântului Duh in ei , tot un fel de hibrizi erau si ei, deacia si trebuia ajunge mântui ca prin foc, al fel va fi si cu ultima generatie, care pare-se fi chiar a noastra. Daca nu ar fi fost promisiunea catre Toma, nu se mântuia nici macar Petru, care si dupa lepadare si amara cainta mai facu gafe mari, ba si Sf Pavel dupa marea revelatie tot o mai zbârci si el pe ici pe colo. Ca sa minti, hulesti pe Sfântul Duh este mare pacat, nu se iarta in veci, este dilema lui Dumnezeu care a rezolvat-o … deacia si ingaduie atât de multe caderi in biserica, na,un Becali ce scandalizeaza pe multi, ca sa faca cu putinta mântuirea tuturora,nu doar a celor in care Sfântul Duh salauseste ci si acelora in care este dor cu ei in afara,curtea din-afara sa-o lasa nemurilor…

 3. Hai ca zi va tinu-si o lunga predica… v-am ametit de cap,apoi mai ingaduiti inca o metire privitor la ce este aceasta credinta.

  Studiu de caz este Becali, el are o credinta identica cu a unui musulman, budist, marxist, Becali nu a avut revelatia, crestinismul nu este relgie si nici o credinta oarecare, este in primul rând revelatie, cunostitna deplina a lui Hristos ori asta lipseste lu Becali si multor clerici nu doar simpli enoriasi. Este forma de credinta de care vorbeste si Sf Pavel inurma auziri de care trebuie lepada daca vrem maturiza, ajunge la cunostinta lungimi, latimi si adâncimi. Din pacate majoritatea prefera stadiu de prunci in Hristos, ramân la forma rudimentara in urma auzului,motiv ptr care au suces tot felu de erezi dracesti. Poti crede la fel de bine si in Mahommet,in ideologia marxista la fel poti crede, dar nu asta a vizat Hristos,insa si cu forma asta Hristos mântuie asa cum a promis prin Toma tuturor celor care vor crede in Numele lui, subliniez, Numele lui, ca ieri se vorbea de aceasta problema. Este atât de importanta si credinta aceasta rudimentara, a crede doar in Numele lui Hristos,incât anatema sa fie totii care ataca acest Nume, stiu ei ce stiu de au ajuns elimina.

  Un subiect in care este intrat Sfântul Duh ci nu doar cu el, stie precis de ce crede, il cunoaste bine pe Tatal, Fiul si Sfântul Duh, pricepe in profunzime importanta lui Hristos care va cina cu el impreuna cu Tata si Sfântul Duh, adica revelatie dupa revelatie are parte subiectul,dar nu viziuni de cinema ci in duh, asa a avut si Pavel acea rapire. In general orce subiect in care intra spre pecetluirea Sfântul Duh are parte de revelatie asemantoare cu Sf Pavel si abia atunci ia nastere credinta care nu mai joaca feste subiectului, care nu mai poate fi daramata, care nu are nevoie vedea minuni ori alte manifestari ciudate ptr a crede.

  Becali crede in Dumnezeu mai mult ptr ca se vede facut bogat, este o credinta specifica balcanicilor care se simt obligati fi marinimosi cu saraci de teama a nu-i se lua bogatia înapoi, aceasta-i Becali si ca el numerosi români religiosi. Becali nu-si da seama ca este folosit de draci compromite credinta românilor,i-se da iluzia ca face o misiune in slujba lui Hristos, dar in realitate aduce celemai mari deservici. Daca Becali ar fi avut parte de Sfântul Duh, dereala revelatie, nu ar fi fost mediatizat ptr ca nu ar fi facut atât de multe tâmpeni in public a compromite religiozitatea românilor, nu-i dadea voie Sfântul Duh,il atentiona latimp, îi inchidea usile ori unde lui se deschid larg aceste usi si , macar de ar avea ceva de spus,cum are de ex Dan Puric, ori alt mare duhovnic fara scoala dar care când vorbeste de Hristos atrage toate inimile la cuvântul lor. Becali este o victima, el este sincer in felu sau, cel putin asa pare daca nu o fi si asta un actor si mai mare decât o fi Puric… Scandalos (ptr uni), este faptul ca Becali are credinta mântuitoare de care vorbeste Hristos lui Toma, o credinta vulgarizata excesiv dar care ajunge spre mântuirea sufletului,cu toate pacatele lui savârsite,si le are publice pe multe…

  Este foarte posibil ca Dumnezeu sa faca o lucrare si mai minunata cu Becali, dupa ce il lasa in fundul gol , Becali va ajunge la sapa de lemn fff curând, ptr ca-i prins in niste legaturi malefice care il vor jefui monstros, si abia atunci il va smeri Dumnezeu in asa fel sa ilpoata face primi revelatia, Sfântul Duh in el si poata duce, ca in felu in care este azi, nu poate duce aceasta luminare deosebita. Este foarte posibil ca in final din Becali sa iasa si un mare duhovnic ptr români. Vinovati de starea de azi a lui Becali sunt si duhovnici lui, ori nu asculta de ei ori sunt si mai mari sarlatani de il tin in aceasta stare de jale. Nimanui nu-i convine ca Becali sa se trezeasca si aibe autentica revelatie, nu convine nici clerului, nici politicului, nici mediei si, totusi, este fff posibila o radicala schimbare cu Becali.

 4. Va spuneam eu Domnule Octavian Mihaescu ce fel de podoaba este acest Prelat Daniel Ciobotea ?, nu ca as dori sa ma indreptatesc cumva !, ca parintele Arsenie Boca mi-a zis in duh in toamna lui 1988 cand treceam pe langa Dealul Mitropoliei si Catedrala Patriarhala, ca va esua lamentabil. Atunci nu am inteles, dar l-am auzit pe Parintele Ilie Cleopa in duh ca va incerca el o solutie, pentru ca oculta comunista, in speta Marea Adunare Nationala si PCR incerca sa aduca Patriarh un evreu ca mine, iar prelatul Daniel Ciobotea era deja la un curs de calificare in tainele Bisericii la Manastirea Antim, trimis de Patriarhul Teoctisl Arapasu, la Parintele Adrian Fageteanu, care era legionar. Cand Parintele Ilie Cleopa a spus ca va incerca o solutie de remediu pentru aceste noi necazuri pe care vroiau sa le provoace PCR-istii, Parintele Arsenie Boca ( care se referea la faptul ca am avut dreptate cand l-am contrat in duh pe prelatul Daniel Ciobotea pe cand se afla la studii in Germania la o facultate catolica – o sa reproduc de pe wkipedia un fragment: „During the period 1974 – 1976 he followed the doctoral courses at the Theological Institute in Bucharest, Systematic Theology Section, under the supervision of Dumitru Stăniloae; he continued his studies abroad: two years at the Protestant Theology Faculty of the University of Human Studies in Strasbourg and another two years at the Albert Ludwig University in Freiburg im Breisgau, Catholic Theology Faculty” – Parintele Arsenie Boca se referea la faptul ca am avut dreptate si viziune cand l-am contrat pe Daniel Ciobotea la facultatea catolica din Germania, iar Parintele Cleopa Ilie avea pretentia ca aceasta paguba va fi rezolvata, ori eu nu crezusem ca legionarii si comunistii vor rezolva ceva vreodata. Regimul comunist avea de gand sa il promoveze inca de atunci, si de aceea il trimisese la studii, avand in vedere acel ecumenism rosu-verde ( adica comunisto-fascist ) de care vorbeste Domnul Octavian Mihaescu, si de aceea eu m-am trezit pus in situatia ( pentru ca sunt iudeu din neamul mamei Maicii Domnului dupa bunicul din partea mamei ) de a accepta aceasta inselaciune rosu-verde. De aceea eu l-am contrat in duh pe cand era la studii in Germania, si nu a mai putut sa invete teologie catolica, pentru ca din punct de vedere ortodox nu avea pe ce baza sa invete, iar eu l-am acuzat atunci de uzurpare, si atunci, cum facultatea a ajuns in criza teologica datorita contrarii mele si cum Invierea teologiei catolice germane prin prezenta lui Daniel Ciobotea mergea in directia opusa Invierii, l-au ales pe prelatul Daniel Ciobotea intr-o functie administrativa, ca macar sa exerseze administratia, si sa nu plece fara nimic invatat ( desi eu nu am fost de acord nici cu acest lucru. Ciudat este ca prelatul Daniel Ciobotea, dupa toamna lui 1988, cand si Parintele Adrian Fageteanu care il forma la cererea lui Teoctist Arapasu, a aflat ce mi-a spus Parintele Arsenie Boca, a incercat sa il puna la incercare in privinta franciscanilor, iar Daniel Ciobotea a spus ca in privinta burghezilor rosii ( iudele iscarioteanu care au dat Lovitura de Stat din decembrie 1989 ) se va ruga si pentru ei, si acestia se vor mantui, ori pentru ca nu a fost de acord cu acesta varianta falsa si s-a impotrivit, Parintele Adrian Fageteanu a fost lovit cu o carja de fier in cap si internat cu leziuni la cap la Spitalul 9, actualul Gheorghe Marinescu. In privinta acestui spital si a lui Gheorghe Marinescu mai pot sa spun ca Gheorghe Marinescu stia ca in aceasta perioada a celui de al doilea Ierusalim, profetit si de Parintele Arsenie Boca, va veni la putere talpa poporului, in speta Daniel Ciobotea ( ciobota este un fel de sabot specific talpei poporului, care face si boc, boc, boc cand merge pe piatra, iar la un moment dat face si trosc, si atunci trebuie un sabot nou, ori se stie ca cel mai important lucru, picioarele, sarpele le-a pierdut dupa blestemul lui Dumnezeu pentru ca a ispitit-o pe Eva, iar Gheorghe Marinescu avea ca specialitate mersul din perspectiva neurologica si psihiatrica a celor din popor ). Se pare ca Daniel Ciobota l-a trimis premeditat pe Parintele Adrian Fageteanu la spitalul 9, pentru ca nu avea cum mere ca sa ajunga Patriarh, si pentru ca nu are nici in, nici dupa cum mere. Printre belelele pe care le-a creat acest Patriarh se numara si ingerinta necanonica in jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului, in afacerea aceea injusta a Bisericii de la Ierihon ( aceasta Biserica este ctitoria Parintelui Ilarion Argatu, iar comunistii au preluat aprobarea pentru partea de ctitorie pentru Biserica si case parohiale a Parintelui Ilarion Argatu primita verbal de la Patriarhul Diodor al Ierusalimului, si au masluit actul in colaborare cu Yaser Arafat, si au preluat din autoritatea Patriarhului Ierusalimului Teofil fara a avea acest drept canonic, construind astfel ilicit si un asezamant pentru pelerini, un fel de hotel ), dar si pretentiile necanonice elaborate impreuna cu Patriarhia KGB-ista a Moscovei din dreptul Patriarhiilor grecesti, elaborate la un sinod pan-ortodox tinut in Elvetia la Chambesy.

  Asta este cu prelatul Daniel Ciobotea. Acum sa va spun ce am facut eu astazi. M-am dus intamplator pe la o Biserica de aici, dupa ce am fost la un Mall britanic Penny ca sa cumpar niste sucuri. Si am vazut ca liturghia s-a incheiat la ora 10.00, cand ajunsesem eu acolo, la ora 10, am vazut ca liturghia era deja incheiata, si intrebandu-l pe un fost functionar de stat comunist din Constanta, retras aici la Navodari ( unde a fost Canalul celor deportati in lagare de munca si inchisoarea Peninsula unde erau inchisi cei deportati la Canal, unde a fost si Parintele Arsenie Boca, si am inteles ca pe aici a trecut si Domnul Ion Diaconescu, Presedintele PNTCD o perioada ), al carui fiu a facut o scoala de cantareti bisericesti, deci intrebandu-l de ce liturghia s-a incheiat mai devreme, el mi-a spus ca preotii au incheiat-o mai devreme pentru ca sa faca Pastele Blajinilor la cimitirul din localitate. Dar eu i-am spus ca astazi nu este luni ca sa fie Pastele Blajinilor, iar el mi-a spus ca preotii au deplasat evenimentul cu o zi mai inainte pentru ca oamenii sa poata veni mai multi, intrucat luni sunt la serviciu si nu pot veni. Atunci mi-am zis iata apostazia in Biserica, daca cineva ar fi venit si i-ar fi dus la munca ( cum va fi iarasi ca pe vremea lui Ceausescu ) duminica, atunci Pastele Blajinilor ar fi fost facut Sambata, si iata cum vremea dirijeaza Biserica apostaziiindu-o. Si ajungand la cimitir, cu o masina pusa gratiuit la dispozitie de Primarul Nicolae Matei ( iudeu din judetul Olt, dar iudeu din Sinagoga Luceafarului, adica comunist in jurisdictia lui Gog si Magog, si pe deasupra si cioban de caini si credinciosi in reincarnare ), si plimbandu-ma prin acest cimitir sfintit modificat de burghezii rosii, am vazut la un moment dat un caine negru ( avea si ceva par alb, foarte putin pe burta, nu era complet negru ) stand pe lespedea de piatra a unui mormant pe a carui cruce din cap scria doar numele Ilie ( era probabil un mormant gol pregatit de un viu care isi scrisese numele pe el si inca nu intrase in el ), iar eu cand l-am vazut am crezut ca incearca sa se „reincarneze” din mormant, apoi m-am adresat tovarasului meu ( cel pe care l-am intrebat de ce s-a incheiat mai devreme liturghia ) zicandu-i ca asta o fi mioara din Miorita, care vrea sa anunte pe Ilie Tesviteanu ( in speta pe dreptul Nabot ) ca pe la apus de soare vor sa il omoare si sa il bage in mormant ca sa ii ia ce are acelui Ilie, si avand la mine un aparat anti-caini am actionat cu el ca odinioara Moise cu toiagul in contra toiagelor popilor Faraonului ( popi care se tragea de undeva din Egipt de la granita Egiptului cu Etiopia ), iar cainele, realizand ca nu poate sa se reincarneze ( a avut si Apostolul Matei un astfel de toiag mai performant – aparat anti-caini, decat aveau etiopienii care se reincarnau mancand caineste si se innegreau ) a fugit afara unde ii era locul. Mi-am luat acest aparat ca sa il am pentru evenimentele lui Gog si Magog ( Gog cainele, chinezii, si Magog porcul, rusii, din Ferma Animalelor de Orwell ), si il folosesc de vreo patru zile cu ziua de astazi, intampinand rezistenta regimului lui Gog si Magog care vede in acesti caini un simbol pentru el si pentru foia de parcurs pe care vrea sa o implineasca.

  In cele din urma vreau sa mai atind doua tinte intr-un singur comentariu, adica vreau sa comentez de ce a fost schisma de la 1054, si de ce a spus prelatul Daniel Ciobotea ( care a fost excomunicat de Patriarhia Ierusalimului, adica ce nu mai este pomenit in Potirul din cuprinsul Patriarhiei Ierusalimului din motivul abuzului romanesc de la Ierihon, si nu mai este pomenit pentru ca BOR incearca sub actuala conducere, cum a profetit Parintele Arsenie Boca, sa treaca la ecumenismul sincretic rosu verde, la un fel de stilism etern pe nou, in varianta fascisto-comunista, in nadejdea ca neghina nu este plivita pana la seceris si ca ar putea sa le miroasa gura a flori din acest stilism nou rosu-verde pana la urma, iesind mai castigati decat altii, in speta monarhistii, pe care legionaro-comunistii i-au acuzat mereu ca nu au avut viziune productiva ) ca romanii au cea mai mare speranta de viata de apoi in raport cu Europa Apuseana ( ah, pe baza asta, ca a spus tot asta si acolo cand eu l-am contrat, pe baza asta l-au si bagat in administratie la facultatea catolica din Germania ). Pai o sa fiu succint. Apostolul Petru nu a instituit decat o singura Biserica, cea a Antiohiei, pe baza careia s-a creat si actuala Patriarhie a Antiohiei. El nu a fost apostolul Romei, el era apostolul Israelului, adica al celor taiati imprejur, iar dupa o perioada in care Irod incepuse sa omoare apostoli nu s-a retras la Roma, ci a mers intr-o localitate din Egipt ( unde si Isus Christos a fugit de la fata lui Irod ), iar acea localitate fusese intemeiata pe vremea lui Nabucodonosor si se numea tot Babilon. De acolo, Nero, dorind sa schimbe ordinea religioasa in imperiu, si nefiind satisfacut de faptul ca la Roma Isus Christos nu a trimis decat pe Sfantul Pavel, cel intocmai cu apostolii, care era din semintia lui Veniamin, si nefiind multumit ca la Roma se celebra ca fundament doar cea de a doua Inviere ( cea de duminica de la ora 12.00 a.m. ), a dat foc Romei si a acuzat pe crestini de aceasta infractiune falsa. Apoi, ca sa isi atinga scopul l-a luat pe Sfantul Pavel si a chemat in lanturi si pe Sfantul Apostol Petru din Babilonul Egiptului. Sfantul Apostol Petru nu a avut timp sa propovaduiasca la Roma, pentru ca el a fost chemat de Neroa sa dea raspuns la judecata si sa moara crucificat, ca nascand prin crucificare sa se schimbe ordinea religioasa la Roma si sa fie si acolo din Iuda, nu numai din Veniamin. Acest lucru a creat mari probleme in Imperiu, care odata cu Constantin cel Mare a apus in Occident, iar Imperiul s-a mutat in Constantinopol ( unde Constatin cel Mare a fost botezat de Sfantul Ierarh Spiridon ). Insa desi imperiul roman occidental a apus, problemele creat de regimul lui Nero au ramas, aceste probleme au fost amplificate de prigoana Imparatilor romani impotriva crestinilor pana la Cosntantin cel Mare, provocand astfel migratiilor europenilor din zona Chinei ( Manciuria ), populatii europene nemultumite ca Caesarul nu se multumea doar cu ce i se daduse de Dumnezeu, ci incerca sa schimbe ordinea religioasa in mod fatal pentru omenire. Sigur ca aceasta schimbare de ordine religioasa nu ii era caracteristica apusului consacrat lui Veniamin, in speta Sfantul Pavel, ci era caracteristica Faraonului si apoi imparatiei de tip babilonian, care in cele din urma este registrul lui Gog si Magog de dinafara Bisericii. Ca sa rezolve acesta criza iudeii, in special cei din Egipt, s-au mutat cu totul la Roma unde Seful scaunului acestui trib a fost rastignit, si iata ca probabil anul acesta de 21 decembrie se va naste din Iuda, la Roma, ca Veniamin din Rahela ( exact ca acea camila care trece prin urechile acului ca sa dobandeasca si mama si copilul o viata eterna nu din pofta barbateasca, sau trupeasca si nici din voia sangelui ), cum m-am nascut si eu ( eu insa m-am nascut pe canonul Sfantului Apostol Andrei, adica canonul grec, desi bunica mea din partea mamei era romanca din Italia ), un iudeu din semintia Sfantului Petru ( care era din partea barbateasca a semintiei lui David, tata ca si Sfantul si Dreptul Iosif logodnicul Fecioarei Maria ) care va sta pe scaunul Sfantului Pavel si va aduce Apusul la Ortodoxie, probabil dupa o noua perioada de Gog si Magog, comunisto-fascista, de cca 15 ani, profetie marcata si de Parintele Arsenie Boca in pictura in stil apropiat iconografiei franciscane de la Biserica de la Draganesti. Bag seama ca schisma a fost ca barbatul si femeia care se despart pana la o vreme din cauza ispitelor, ca sa se roage separat lamurindu-se ca aurul in foc, ca dreptul Iov in cuptorul suferintelor, realizand semnul lui Iona si raspunsurile corecte la intrebarile lui Sava si Dedan de la Iezechiel cap. 38, si se despart pana cand chestiunea cu Gog si Magog va avea un deznodamant clar biblic, adica deznodamantul profetit in biblie la Iezechiel, ca apoi barbatul si femeia sa fie iarasi impreuna. Sigur ca pot fi diverse speculatii legionaro-comuniste, cum ca in aceasta despartire nu ar mai fi si semnul lui Christos, adica closca cu puii de aur de la Pietroasa, si atunci legionaro-comunistii vor sa ne bage cucuta de la Cucuteni pe gat, ca sa zica cum ca Sionului nu ii mai poate fi bine asa cum spun ei in mod Saturnic. In aceste explicatii sta si lamurirea celor spuse de Patriarhul Daniiel Ciobotea, cum ca romanii ar avea mai multe sanse pentru viata de apoi decat ocidentalii pentru ca ar avea parte de prima Inviere, ceea ce este fals, pentru ca majoritatea, peste 90% conform lui Churchill, sunt legionaro-comunisti si au parte cel mult de a doua Inviere, asta desi Patriarhia Romana este scoasa din comuniunea cu Patriarhia Ierusalimului unde apare la prima Inviere Lumina Sfanta, scoasa tocmai datorita stilismului legionaro-comunist pe nou in care vrea sa ramana vesnic, dupa ce clericii legionaro-comunisti au falimentat oranduirea burghezo-mosiereasca incercand sa o distruga complet conform doctrinei marxiste, ca sa creeze pe alt loc o oranduire in Gog si Magog pe stilism nou legionaro-comunista intruchipand acel Paradis marxist.

  Mai am o singura precizare. Am vazut de curand pe net un documentar realizat la TVR intitulat Romania si Dictaturile ei: Miscarea Legionara. Si am vazut in acest documentar cum Miscarea Legionara si, acum imi dau seama, infectul de Ion Antonescu, cum au facut loc, dupa ce au ciopartit Tara favorizand hoardele lui Gog si Magog, cum au facut loc hoardelor lui Gog si Magog germane ca sa treaca prin Romania si Bulgaria ( unde erau alti infecti fascisti la conducere, fascisti ca sarbii din republica de la Skopije ) si sa ajunga sa ocupe Grecia, ca sa o subjuge acestui regim al lui Gog si Magog. Si in perspectiva aceasta abia acum imi dau seama de ce Prelatul Daniel Ciobotea si Patriarhul FSB-isto-KGB-ist Kiril al Moscovei au cerut de la Patriarhiile grecesti la Sinodul pan-ortodox amintit de la Chambesy din Elvetia niste merite care nu li se cuveneau si din dreptul grecilor ( nu !, nu au cerut ca grecii sa implineasca niste doleante din dreptul romanilor sau al rusilor ), pentru ca tot aveau intentia sa favorizeze un nou regim fascisto-comunist de ocupatie a Greciei, ca cel nazisto-mussolinian si franchist. Si mai spun ceva si inchei. In Romania au inceput clericii de orientare legionaro-comunista sa foloseasca icoane si patronatul Sfantului Nectarie de la Eghina ( am fost in 2006 la Eghina la Manastirea lui, am fost atunci prin multe parti din Grecia ), din cartea caruia am extras aceasta poveste despre cum a ajuns Sfantul Apostol Petru sa fie rastignit de Nero la Roma si care este istoria schismei dintre apus ( calugarii francezi au ridicat aceasta anatema ) si rasarit. Insa Sfantul nectarie de Eghina nu are nimic comun cu acesti legionaro-comunisti din registrul lui Gog si Magog, intrucat el s-a nascut, a fost nascut in registrul a ceea ce grecii numesc Megalo Ideea, Grecia Mare, registru care este impotriva ciopartirii Greciei, ciopartire care este in registrul lui Gog si Magog. Dar de langa Atena, de la Pireu ( ceva mai la est de Atena este si Insula Eghina ) s-a ridicat un mitropolit ( Mitropolitul de Pireu ) care este fascisto-comunist, mitropolit pe spuza caruia calugarii rosii de pe site-ul ortodox razboi-intru-cuvant ii fac mare publicitate, punand de o revolutie in cadrul Bisericii ( ca cea profetita de Parintele Arsenie Boca ca va fi la Bucuresti si va ucide pe exponentii oranduirii burghezo mosieresti in marile orase realizate de ea in Romania ca la al doilea Ierusalim, care va fi cam ca revolutia iacobina la care au participat multi cardinali si crestini francezi, realizand al doilea Ierusalim la Paris ), si intrebandu-se cum poate fi realizata o revolutie crestina cu acest mitropolit.

 5. Domnule Octavian Mihăiescu
  Poate că nu întâmplător ati venit astăzi cu aceste postări pe care eu unul le consider extraordinare, clarificatoare și edificatoare.
  Ieri mă gândeam dacă înfrângerea Stelei și ieșirea ei din lupta pentru titlu nu este o pedeapsă primită de Becali de la Dumnezeu pentru cutezanța de a-L pomeni tot timpul în toate împrejurările legate de jocul cu ” hapucul” cum ii spuneau bunicii nostri.
  Intregul lui comportament voit religios, asortat cu implorări și cruci făcute ostentativ, n-au darul de a intări în credință ( dacă ăsta este scopul lui ) decât pe prea puținii și deja apucatii pe acest drum!
  În rest, provoacă o oarecare jenă, dar mai ales teamă, ca gesturile lui să nu compromită, mai mult, să strice ansamblului general de apropiere de cele Sfinte ( dacă asta e întradevăr intenția lui sinceră_).
  Mai mult am avut în aceste zile de Sarbători Pascale, o revelație dureroasă vis-a-vis de eforturile , prea vizibil observabile a nu fi pornite din inimă și proprie convingere a unor slujitori ai Bisericii, în a-i face pe alții să creadă, ceea ce ei nu prea prea cred ! 🙄
  Și mă gândeam la lupta care se dă pentru câștigarea lor de către o parte sau alta a celor două iremediabil opuse Puteri, Dumnezeiești și diavolești!
  Dar mai ales de lupta pe care ei inșiși o poartă conștienți de această dramatică infruntare !
  Și mi-am adus aminte de ceea ce unii dintre ei au curajul să ne ceară, cu oarece sfială și implorare, nouă, celorlalti :
  Să ne rugăm pentru ei !

  Ca să nu păcătuiesc prea mult, la rândul meu am să încerc să mă opresc aici, nu înainte de a vă mulțumi pentru efortul dvs de a aborda niște subiecte atât de delicate !
  Doamne Ajută !

 6. Stimate dle Humor,

  eu cred ca Dumnezeu la ingaduit pe Becali manifesta atât de vulgar pentru a semnaliza românilor diferentele de care vorbeam mai sus, dat fiind ca români sunt pamânt bun ptr Evanghelie dar deviati de la tinta inclusiv in manifestarile mistificate a-le Sfântului Duh spre trezevirea lor la lasat pe Becali manifesta public. Români care cauta pe Dumnezeu sa invete lectia cum se cuvine, sa nu cada victime in cursa dracilor ce mistifica Sfântul Duh. Sa renunte la o religiozitate vulgarizata si treaca la stadiu de maturi in Hristos, ca sa primeasca in ei Sfântul Duh.

  Becali in acest stadiu nu mai poate fi schimbat, lui îi trebuieste o urecheala serioasa a fi smerit pentruca Dumnezeu sa-l mai poata repara, scoate de pe tinta gresita in care a ajuns crede, cel putin asa pare… desi uneori am temeri ca joaca un rol bine regizat. Dusmani biserici il vor folosi din plin pe Becali, care daca nu exista trebuia inventat ptr a le scoate românilor religiozitatea din cap.. asa a fost si este si cu miscarile de extrema dreapta, rolul lor a fost si este compromite conservatorismul santos,necesar unei societati stabile si propsere dar mai ales santoase la trup si minte.

  Doamne ajuta la trezevire si induhovnicire santoasa!

  O.M.

 7. Dle Hangan,

  nu pot face comentariu -raspunde la cometariu dvs ptr ca asa cum bine stiti adesea ma depaseste perspectiva dvs. Nu stiu daca este bine trata asemena grele si contorversate subiecte intr-un spatiu mai „lumesc”, ce poate fi iritat de ideile expuse de dvs si nu fara motiv. In orce caz dlui LIS i-ati aruncat mausa (pe tarâmu literaturi)…

 8. He is ALIVE, He answers prayer, He answered me,
  Therefore I tell you, whatever you ask for in prayer, believe that you have received it, and it will be yours.
  Mark 11:24
  pls don’t fall into Satan’s trap!!!

 9. Toti oamenii stiu ca exista Dumnezeu.
  În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
  Romani 1:20
  Putini vor sa se schimbe insa.