Avem și spărgători ai protestelor, și diversioniști, și mercenari în slujba celor ce sunt huiduiți de șapte zile. Vandalismul puterii

8 min


Joi, 19 ianuarie 2012. De trei zile ies în stradă, să văd cu ochii mei pulsul Pieței Universității – aproape totul e în regulă, protestele continuă, e a șaptea zi consecutivă a lor. Mai are cineva vreo îndoială că totul e spontan? Trebuie să fii nebun să stai să protestezi la zero grade, când ai fi putut să faci asta la primăvară, pe vreme bună, sau la vară, dacă aveai chef de ieșit în stradă să faci pe revoluționarul, sau pe placul nu știu cui. Mai puțin în regulă sunt lozincile cu „PDL egal USL egal o mizerie”, inventate de Mircea Toma (mare mahăr în monitorizarea presei, cică) și de foia lui de umor de pripas involuntar intitulată Kamikadze. Mircea Toma e un personaj al societății civile corupt, plecat din curtea lui Sorin Ovidiu Vântu cu buzunarele pline, pupător în părțile dorsale ale lui Băsescu. Asemenea lui, alt personaj dubios, care conduce Asociația 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, are aceeași aplecare rușinoasă pro-Băsescu și încearcă să spargă unitatea protestelor din Piața Universității, spurcând opoziția – un mercenar. Lor li se adaugă OTV-Dan Diaconescu, lamentabil din toate punctele de vedere, intrat în campanie electorală șmecherește, diversionist, care face tot posibilul să compromită opoziția și să acapareze „Piața Universității”. Slavă cerului, azi opoziția (USL) a dat o lecție de protest civilizat la București, mitingul său de la Arcul de Triumf a fost de bun simț. Îmi e imposibil să înțeleg de ce Crin Antonescu și Victor Ponta (amândoi curați moral, fără nici o legătură cu comunismul) nu sunt acceptați de toți susținătorii statului de drept ca alternativă la actuala putere de doi bani, ca alternativă la actualul regim Băsescu, onestitatea lor e indiscutabilă deocamdată. Azi, Crin Antonescu declara în fața celor 10.000 de protestatari veniți din întreaga țară (vă dați seama ce efort au făcut să vină, nedormind peste noapte): „Mesajul e simplu – domnule Traian Basescu, ultimul presedinte comunist, prin trecut si apucaturi, pleaca! Domnule Emil Boc, ultimul premier comunist prin trecut si apucaturi, pleaca! Domnilor pedelisti, udemeristi si traseisti, plecati!”, a declarat presedintele liberal”. Acesta e mesajul, protestatarii le cer ultimilor comuniști aflați în fruntea statului român să plece! Numai așa vom putea să ne îndreptăm coloana vertebrală.

Curios, azi a intervenit și Academia Română, dând publicității un Apel prin care recunoaște că nu poate trata cu nepăsare frământările actuale de pe scena publică şi politică, îndemnând întreaga clasă politică să dovedească, în acest moment delicat, maturitate, responsabilitate şi participare la dialog: „Poporul nostru este confruntat cu o gravă criză, care nu se mărgineşte la domeniul economic, ci priveşte ansamblul vieţii şi al viitorului său. Academia Română, un adevărat parlament cultural, este datoare să fie apărătoarea intereselor fundamentale ale românilor şi nu poate trata cu nepăsare frământările actuale de pe scena publică şi politică. În condiţiile actualelor mişcări politice, a nemulţumirilor cu privire la situaţia economică, dar şi morală din ţară, ne adresăm întregii clase politice, îndemnând-o să dovedească, în acest moment delicat, nu doar maturitate, responsabilitate, luciditate şi echilibru, ci şi bună-credinţă, cooperare şi participare la dialog”, spune Academia Română. Nu pot să cred: Academia Română a ieșit din penumbră, ea, care spune că, prin tradiţie şi prin statut, nu participă direct la viaţa politică a ţării. Obiectivele sale presupun o totală independenţă faţă de ideologiile de partid şi faţă de orice angajament electoral, dar, ca instituţie de bază a naţiunii, Academia este un observator atent şi echidistant al societăţii româneşti… Să se datoreze faptului că nu mai e condusă de „apoliticul” Eugen Simion, prietenul tuturor puternicilor zilei, pe care n-a vrut să-i deranjeze (mai nou, citeam că Eugen Simion e prietenul generalului-primar de la sectorul 2 al Capitalei, care a trecut de la PSD la UNPR, N. Onțanu)? „Neutră”, Academia Română n-a luat exemplul reprezentanților societății civile, să treacă de partea protestatarilor, ea e împăciuitoare, e și cu puterea și cu protestatarii… Pe de altă parte, oare de ce n-a ieșit la bătaie acum și Uniunea Scriitorilor din România? Să fi dat și ea un comunicat diplomatic, să fie băgată un pic în seamă. De ce? Fiindcă USR nu mai contează moral, a fost îngropată de scriitori, conștiințele scriitoricești au rămas la nivelul comunismului, când toți scriitorii rezistau prin cultură, știți, scriitorii n-au nici o treabă cu interesele cetății, ei trăiesc în sferele înalte, în turnuri de fildeș. Doar un prozator ca Alexandru Petria se mai sesizează și devine nepoliticos cu scriitorii, lansându-le o provocare pe blogul lui, în genul: Scriitori, nu fiti onanisti! Iesiti alaturi de manifestanti

Nu e timp de scris poeme sau pagini de romane in aceste zile. Romanii au nevoie de exemple, sa vada ca oamenii credibili si de valoare le sunt alaturi cand isi striga necazurile, manifestand in frig. E vremea ca scriitorii sa iasa alaturi de manifestanti. Ce om sensibil, nu caine, doar scriitorii se stie ca sunt mai sensibili, poate sa stea in expectativa daca are sufletul curat si nu este un ticalos?!

Nu fiti onanistii propriilor opere, surzi si muti, cand speranta s-a reaprins printre cetatenii acestei tari.

În această după-amiază și seară am fost și în Piața Victoriei (unde l-am întâlnit întâmplător pe prozatorul Stelian Tănase) și la Arcul de Triumf (unde l-am întâlnit întâmplător pe poetul Dan Mircea Cipariu), la mitingul opoziției. Sunt singurii scriitori întâlniți întâmplător printre protestatari. Dar trebuie să laud aici și un săptămânal, Observator cultural,  de ieri, singurul (unde sunt Cultura și România literară?) care se respectă, el publică texte excelente semnate de scriitori și fotografii legate de protestele anti-Băsescu-Boc din întreaga țară. Redau din acest număr editorialul, semnat de redactorul-șef , critic și eseist:

Vandalismul puterii

De vineri seara, România tăcută, România răbdătoare şi imobilă a început să-şi facă auzită vocea. La început, doar pentru a protesta împotriva plecării medicului Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii. Apoi, treptat, oamenii care au ieşit în stradă şi-au extins protestul nu doar la adresa jalnicelor figuri ale actualilor guvernanţi, ci împotriva unui anumit mod de a face politică: nu în interes public, ci în beneficiul unei clientele transpartinice. Picătura care a umplut paharul a fost cinica aroganţă cu care preşedintele tuturor românilor a înţeles să trimită la plimbare un specialist ce şi-a permis să dezbată public o lege supusă, de altfel, dezbaterii.

Reacţia de orgoliu a preşedintelui a arătat tuturor ce înţelege domnia sa prin dezbatere şi prin dialog: Puterea impune, poporul se supune. Sau, cu alte cuvinte, aveţi libertatea să dezbateţi dacă şi numai dacă ajungeţi la concluzia că tot ceea ce fac guvernanţii e minunat. E o formă de „dezbatere“ pe care o practică intens toţi cei ce îi cîntă în strună preşedintelui, elogiindu-i prestaţia şi iniţiativele. E o formă de „dialog“ care nu ţine cont de opinia Celuilalt, dispreţuit şi umilit constant. Singura formă de „dialog“, de altfel, pe care coaliţia aflată la guvernare a practicat-o în ultimii trei ani, atît cu opoziţia parlamentară, cît şi cu partenerii sociali. Nimeni n-a fost considerat demn de atenţia celor de la putere, care au promovat un discurs de o rară vehemenţă împotriva oricui li se opunea, creînd impresia, falsă, că în România singura forţă politică responsabilă este partidul de guvernămînt.

Deşi în minoritate de mai multă vreme, partidul aflat la putere a apelat la forţă pentru a-şi impune voinţa în Parlament, călcînd în picioare principiile democraţiei şi interpretînd prevederile Constituţiei după bunul plac al preşedintelui-jucător. Nu s-au jenat să măsluiască în văzul tuturor rezultatul votului din Parlament, pentru Legea pensiilor – vă mai amintiţi cînd Roberta Anastase, secondată de Sever Voinescu, a numărat fără să clipească mai multe voturi decît parlamentari prezenţi în sală? Nu s-au jenat să comaseze alegerile, împingîndu-le spre sfîrşitul anului, în pofida protestelor Opoziţiei, şi nu le-a crăpat obrazul de ruşine – nici preşedintelui, nici prim-ministrului şi nici vreunui alt politician din coaliţia de guvernămînt – cînd şi-au „revizuit“, de la o zi la alta, declaraţiile politice, susţinînd azi ceea ce repudiau ieri şi lepădîndu-se fără scrupule de oameni sau de principii pe care juraseră cu o zi înainte.

În ceea ce mă priveşte, l-am crezut pe Traian Băsescu în 2004, cînd a spus că Gabriel Oprea e şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase; l-am crezut pe Traian Băsescu atunci cînd a declarat, în 2004, între cele două tururi de scrutin, că Sebastian Lăzăroiu – directorul de atunci al CURS – a contribuit la fraudarea alegerilor, publicînd exit poll-uri favorabile PSD-ului; l-am crezut pe Traian Băsescu în 2004, cînd a acuzat „sistemul ticăloşit“ şi i-a indicat, în acest sens, pe Bittner, Petrache şi Cocoş, drept membri ai clientelei politice deservite de PSD. Ce pot să cred acum, cînd partidul domnului preşedinte se menţine la putere cu ajutorul unei formaţiuni politice apărute peste noapte, direct în Parlamentul României, create de actualul ministru al Apărării, nimeni altul decît Gabriel Oprea? Ce pot să cred acum, cînd consoarta domnului Cocoş nu este un ministru oarecare, ci şi, de facto, purtătorul de cuvînt al preşedintelui, după ce a fost şefa sa de cabinet? Cît despre Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, fost ministru, actualmente „băsnuitor“ de serviciu al regimului, ce s-ar mai putea spune? O singură mare întrebare persistă: cînd ne-a minţit domnul preşedinte? În 2004 sau atunci cînd a „reciclat“ personaje compromise şi le-a învestit cu putere politică în „noul“ regim?

Intervenţiile din ultimele zile ale reprezentanţilor Puterii dovedesc, o dată în plus, că aceşti oameni trăiesc într-o realitate paralelă, aflată la ani lumină de realitatea socială. Ei au încetat de mult să mai reprezinte interesul public, orbiţi cum sînt de dorinţa lor de a rămîne la putere în orice condiţii. Nu vor alegeri anticipate şi nu se gîndesc nici să revină asupra deciziei de comasare a alegerilor, pentru că ştiu că nu mai au nici o şansă de supravieţuire politică dacă nu controlează mecanismul electoral.   

Partidul de guvernămînt a dovedit că nu ştie şi că nu vrea să poarte un dialog politic, în Parlament, cu partidele din opoziţie. Acestui tip de atitudine autoritaristă şi, în fond, batjocoritoare la adresa democraţiei i se răspunde astăzi, în stradă.

Iar refuzul demonstranţilor de a accepta printre ei oameni politici, indiferent de partidul din care provin aceştia, e un semnal care ar trebui bine înţeles de clasa politică: oamenii s-au săturat de traseism, de demagogie şi de uşurinţa cu care politicienii azi spun una, mîine alta. Oamenii s-au săturat să voteze ceva, pentru ca apoi politicienii să le falsifice votul, trecînd de la un partid la altul şi schimbînd configuraţia politică, făcînd aranjamente şi inventînd „partide“ nevotate de nimeni.

Şi Opoziţia trebuie să înţeleagă mesajul protestatarilor dacă doreşte să împiedice alunecarea în anarhie sau capitalizarea nemulţumirilor de către grupările extremiste.

Carmen Mușat


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

35 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Sincer cucerit de textul Dnei Carmen Muşat. Mulţumesc, Doamnă, că n-aţi ascultat de cei care vă tot cheamă-n stradă şi v-aţi făcut datoria de om şi de cetăţean prin ce vă pricepeţi mai bine!

  Nu cred că academiile sunt apolitice, nici echidistante, nicăieri în lume şi n-au fost niciodată-n istorie. Cred că nici Dl LIS nu crede asta, dar doreşte să rămînă diplomat. Dacă, totuşi, mă-nşel, îl rog mult să nu se supere şi-l asigur că nu voi mai umbla cu bănuieli.

  Aş mai fi avut ceva de spus, dar ori n-aş face faţă recrudescenţei violenţei verbale ale unor bolovănoşi, ori mi-aş acutiza inima-rea.
  Trăim într-un Stat de Drept Nedrept şi Anticetăţenesc, con-dus de capete de peşti şi servit de cozi de topor.

  Nu sunt scriitor!
  Dar, şi de aş fi, n-aş ieşi la apelul instigator şi insultător al unora.
  Bîlciul de az-noapte mi-a confirmat că deja poliţopompierii cu jîndaroecarisorii „sunt cu noi”, iar fitilgii cu duiumul şi protestatari tot mai puţini. Şi mai rămîne ca resturile restului să iasă şi – chiar de nu mai declară, strigă, lozincardează – să ne arate în forţă şi – Doamne, fereşte-ne de Năpastă! – cu jertfire mitraliată.

  Şi-apropo de mulţimea de-aseară: a fost mai consistentă, prin aportul delegaţiilor din ţară. În rest, mereu aceleaşi „vedete” nocturne-n prim plan luate, de parcă operatorii n-ar avea obiectiv decît pentru ele… Şi nişte malaci ce puseseră de-o bîză printre demonstranţi.
  Şi-un cetăţean deja turmentat, rătăcit în spatele unui reporter uitat (de limbă) pe baricadele asfaltului măturat de „forţele de ordine”, nu-i aşa…
  Ca să nu mai spun de cîte „perle” reportericeşti mi-a fost dat să suport, fiindcă – nu-i aşa? – sunt produsul rebutat al învăţămîntului performant doar în intenţii, de mai multe decenii.

 2. Bine punctat dle Nicolae, dar bine este sa nu ne facem dusmani pe cei cu care pâna la inceperea bâlciului am putut dialoga,lega o firava amicie fie si virtuala via acestui blog ptr ca dupa stricarea amiciei adesea urmeaza diabolizarea din acuza de fost comunist-securist s-a nascut cea de pro-basist, care bag seama a ajuns fi identica cu cea de ceausist in 89, sa-l fi aparat atunci pe Ceausescu te linsa masele. Cu toate ca nu sufera comparatie totusi aici s-a ajuns, este o agresiune specifica activistilor ce merg pe principiu bolsevic,cine nu-i cu noi este împotriva, trebuie strivit.

  M-am gândit inca odata la urmatorul aspect; daca în 89 Bucurestiu a iesit masiv in strada fie si scos, odata scos in proportie de cel putin 90% a fost de partea revolutiie, impotriva lui Ceuasescu, ieri; nu doar ca manifestanti s-au rarit semnicativ ci; fara infuzia vesnicilor calatori cu autobuzele partidelor la vot si manifestati, acea piata nu arata din unghiurile camerelor nitel mai plina, totusi, si asa sa fie, bucuresteni aveau ocazia iesi masiv in strada ,cum spuneam si cu alta ocazie; din 2 milioane de iesea macar 1%, nu 10%, tot erau mai multi decât au fost vesnici calatori adusi …. Daca ura contra lu Basescu este mai mare decât cea care a fost (justificat), ptr Ceausescu, de ce nu -a iesit bucresteni masiv in strada, era o ocazie unica, mai ales ca se sutine cum ca Ponta si Anontescu ar fi salvatori natiei ,curati ca lacrima, de ce nu-a venit sa-i sutina si pe ei ptr a dovedi puteri ca sunt necesare anticipatele cât mai urgent, populatia dovedea optiunea ptr opozitie iar atunci, insusi vestul, vacuta mea , presa Bucurestiu ca si in cazu Italiei sa declanseze anticipate, dar, presa germana nu mai da nici o importanta de ce se întâmpla la Bucuresti.

  Alt aspect care ma pune serios pe gânduri;

  Anul acesta sunt alegeri in Ro, daca nu am insel prin noiembrie ar trebui avea loc, opozitia (USL), va câstiga detasat, PLD va avea soarta PNT, cel putin asa ar trebui sa fie, atunci, care este motivul ptr care se grabesc alegerile? Basescu va putea fi izolat ba si suspendat imediat dupa alegeri. Dupa unele indici pare ca nu s-au alocat fonduri ptr alegeri în acest an… sa fie oare ceva mult mai mult; spuneam într-un mesaj ca cine va fi pus la putere va sta minim 20 de ani, ptr ca nu vor mai avea loc alegeri, posibil nici in Noiembrie sa nu mai aibe loc, evenimentele dramatice la nivel mondial vor fi de asa natura, cel putin dupa Iunie-Iulie a.c. Graba asta cu anticipatele, daramarea lu Basescu sa aibe legatura cu aceasta posibilitate? Dar, dupa cum am bagat de seama, cum i-a pus lui Ceausescu totul in cârca la fel îi vor pune si lui Basescu, anuntat de bolsevic pe sticla ieri seara.

  A observat cineva ptr ce fel de libertate cer liberali românilor lupta,impotriva carei dictaturi se lupta ei si agenti altor interese ce au confiscat protestul românilor. S-a vazut si auzit deslusit si ieri la triumf… Mi-a cazut falca; Ghe Zamfir taman acolo si pi schena … crestinu Ghe Zamfir oriunde trebuia afla numai acolo NU!

  va doresc toate cele bune tuturor colelgilor de blog, ca si jupânului sau, cu spernata revederi noastre dupa ce se vor linisti apele, voi incerca sa nu mai intru pe blog in perioada urmatoare ptr a evita baga in discuti, ptr a nu irita si mai tare pe cei care au o solida convingere in actiunile dânsilor. Daca adevarul este in ograda dânsilor sa le ajute Dumnezeu si odata cu dânsi tuturor românilor. daca adevarul este de partea noastra celor care vedem diferit situatia, sa-i ajute Dumnezeu si pe ei sa vada la timp si tot spre binele românilor sa fie.

  Doamne ajuta!

  O.M.

 3. Domnule Octavian Mihăescu, îmi pare rău să vă spun, dar sunteti complet rupt de realitatile româneşti şi vorbiti de sub adăpostul (aparent atomic) al contului din banca. Stiti ce pensie am eu după 32 de ani de munca? 540 de lei! Stiţi cit a fost intretinerea pe decembrie? 490 de lei. La asta se adauga lumina, telefonul, internetul si multe altele. Deci daca as fi singură ar trebui să fiu lîngă Florin-aurolacul pentru ca la cel mai ieftin si mizerabil azil contributia este de 800 de lei. Chiar nu înţelegeţi? Majoritatea celor care se duc acolo, mai ales in prima parte a manifestatiei, sunt muritori de foame, la propriu nu la figurat. Chiar mă doare când văd cât de portocaliu gândiţi. Tocmai dumneavoastră? trist!

 4. D-na Doina, ajutorul meu de somaj, tot dupa 32 de ani de munca si dupa 31 de ani de rezistentza anticomunista ro (ca sa nu mai pomenesc de cei peste 45 de anisori de creatie f. originala ro, aloo…), este de fix 501 lei (pana-n iunie), dar asta nu ma impiedica sa-i dau dreptate dlui O.Mihaescu in multe din ceea ce spune homu ista pe-aci, in pofida faptului ca tot el m-a amenintat mai alaltaieri cu moartea, si chit ca nu-i gust profetiile „mistice” de doi bani… Daca va despartiti – pe acest blog citit mai mult or mai putin meritat de multi scriitori – si de vocea aceasta cat de cat lucida, in momentele-i fericite, dar in schimb il acreditati pe antisemitu „radu humor” si-o aplaudati cu draga si cica antisecurista inima pe d-na Carmen Musat & Asociatii, cum ar veni, nu cred ca o sa va aplaude nici prietenii dvs cei mai cilibii, darmite istoria literaturii… oops. Sincerely,

 5. Doamna Doina, aveti mare dreptate si dati-mi voie sa fiu alaturi de dvs. Am citit si articolul domnului Marius Oprea din Observator Cultural si m-a impresionat.
  Noi ne-am dorit si ne dorim pentru parintii nostri tot ce-i mai bun si iata-i iesind in strada printre primii protestatari indurind frigul. M-a impresionat vazind la tv. o doamna in virsta care a lesinat fiind insotita de sotul dinsei. Noi am dorit sa ne vedem parintii senini si fericiti la vremea pensiei, asemeni celor din tarile civilizate care sa beneficieze de asistenta medicala de calitate, sa calatoreasca, sa se bucure de nepoti, sa zimbeasca, sa fie increzatori intr-o societate care nu-i va abandona in mizerie si chiar daca nu au cine sa-i ingrijeasca sa fie siguri de existenta unor spitale si azile care ofera conditii omenesti, empatie, intelegere, mingiiere. Este minimum pe care o societate trebuie sa-l asigure cetatenilor.

  Nici tinerii nu trebuie sa fie ai nimanui. Problema noastra este si una morala, pentru ca oamenii sint instrainati si inraiti, venirea copiilor pe lume nu mai este privita ca o benecuvintare ci ca pe o povara din cauza saraciei. Totul este pervertit. In mod normal trebuie incurajata familia, gravida trebuie sa beneficieze de toate analizele si asistenta la nastere gratuite. Am discutat cu mamici prin parcuri cind mergeam in vacante in Romania si-mi spuneau ca au platit absolut tot, inclusiv operatia cezariana la preturi mari. Apoi gradinita, hainele consuma un salariu. Nu este normal. Ti se rupe sufletul cum saracii parinti tineri incearca sa-si imbrace coconii in hainute „de firma” si dau jumatate dintr-un salariu. Este multumirea lor sufleteasca, dar nu este drept. In alte tari nu accepti sa cheltuiesti pentru toata familia pe haine si intretinere mai mult de 30% din venitul lunar. Si cu restul „traiesti bine”. Dar in adevaratul sens al cuvintului.
  Adevarul este ca asa nu se mai poate, guvernele trebuie sa gaseasca solutii de crestere economica care sa se regaseasca in nivelul de trai al romanilor care sa fie macar decent daca prosper nu se poate inca.
  Va doresc sanatate, rabdare si speranta.

 6. Errata : In loc de „nu cred ca o sa va aplaude nici prietenii dvs cei mai cilibii”, rog a se ceti: „nu cred ca o sa va aprobe nici prietenii dvs cei mai cilibii”…

  @Mara, eu sunt redactorul „Apelului catre Europa” si auctorul „Poemului de oţel” si-al „Planetei-Ou” si cu toate astea nu mi-e jena (daca nevoia ma indeamna 🙁 ) sa ma imbrac exclusiv de la magazinele second hand… oops. Iar znobii si fudulii care ma vad cum arat cred ca sunt un arbitru al elegantei ! 😳

  Zau, hai naiba sa fim responsabili si sa nu ne-ntindem mai mult decat ne permite plapuma. Sau credeti ca le va putea da cineva pensii si salarii mai mari (altcumva decat tiparind bani cu ghiotura) amaratilor istora care pot deveni, maine-poimaine, doamne fereste, carne de tun pentru manipulatorii de stanga sau de dreapta din piata ?

 7. dle AVP

  Nu-mi amintesc sa va fi amenintat pe dvs ori alt coleg fie virtual fie fizic cu moartea, va rog sa-mi dati citatul cu pricina ca sa-mi cer scuze urgent daca am facut o astfel de tâmpenie. Ca am avut ceva bubuieli reciproce nu neg, dar alea fu anul trecut, io le-am uitat si, fiti sigur ca-de le-am uitat s-au si iertat.

 8. Stimata Doamna Doina,

  sunt obligat repeta, bag seama ca fie nu s-a înteles repetatele mele mentionari, fie nu au fost citie, fie nu am fost capabil exrpima clar sa se înteleaga.

  1) Am repetat nu odata, aprob protestul, sunt solidar cu manifestanti mai ales cei din prima si chiar a doua categorie. I-am si felicitat ptr modul civilizat, dar mai ales al cererilor facute, ma refer inclusiv la insitenta lor pe faptul ca nu mai vor sa fie din nou pacaliti de aceiasi pacalici politici, respectiv USL, fapt ce dovedeste maturitate. Am mai spus repetat; trebuie sa iasa toata tara, macar 10% din Bucuresti si preseze declansa anticipate.

  2) NU sunt portocaliu ci foarte negru stropit si cu nitel rosu, respectiv CSU, Nu sunt fan Basescu, niciodata nu l-am simpatizat, nu aveam cum sa-i fiu simpatizant. Am mentionat si pe acest blog; trebuie sa iasa in fata si anunte anticipate care sa aibe loc cât mai urgent, incl ptr presedentie. Nu am sutinut niciodata ca ari fi zeu cazut pe capul românilor si ca fara el moara tara, nu, am sutinut si continui mentine opinia ca;

  3) Nu exista alternativa mai buna readuce la putere fosilele bolsevice cu puisori ei din USL, din care cauza trebuie ca protestul sa cuoasca o sutinere mai mare si capete coerenta cum a fost si in 1990, atunci a fost Proclamatia de la Timisioara, iar din aceasta miscare sa iasa si viitoarea conducere a tari,nu din partidele existente, nici un fost guvernant sa nu mai asceada la putere, punct: In esenta asa ceva doresc si manifestanti din Piata Univ, carora li se confisca ca si nouo in dec 89 protestul, revolta pe deplin justificata de care orce politician inclusiv actuala putere cât mai sta la putere sa ia seama si dea raspuns pozitiv cât mai urgent posibil, desigur vizez sarmani care abia se mai ajung cu bani, carora li sa bagat in ei cu sadism cutitul pâna la prasâle cum bine spunea si Pr Justin Pârvu. Fereasca Dumnezeu sa ma bântuie netimtirea fata de cei suferinti, va asigur, înteleg si chiar ma doare sa vad atâta bataie de joc fata de semeni mei, fata de neamul meu. Cu atât mai mult cu cât vad si solutia iesiri din marasm, vad bine si cauza, radacina raului o vad, sigur, mai trebuiesc niste date, finisari , dar nu-i vorba de faptul ca eu vad ci de faptul ca

  in România sunt mult mai multi care vad mult mai bine decât mine, sunt si profesionisti si de buna credinta dar care nu sunt lasati iesi in fata de catre aceste partide si ong-uri,ori asta insist eu ca manifestatia sa caute impune in primul rând.

  Vad zi de zie,seara de seara pe sticla politicieni, lideri partidelor,analisti, dar NU am vazut macar odata oferta viabila ci doar tipaturi de lozinci, shwouri ordinare. Chiar si in P-ta Univ s-au impus sloganuri idioate, generatoare de isterie, dantuiala nebuna ca sa nu zic draceasca. Ieri la triumfu USL, ce au aruncat ei pietei, celor care le-a vizionat tipaturile de lozinci, nimic altceva, ori unde daca daramarea actualului regim este vitala, tu ca partid politic trebuie sa vi cu solutia,solutie pe care societatea sa aibe timp dezbate, cântari bine ptr ce da jos o garnitura ca sa puna alta. Demagogie, atât! dealtfel protestatari autentici a si izgonit dur politicieni USL, ba unuia i-a strigat ca si lu Basescu, javra odinara.

  Cum puteti sutine libertatea ceruta de PNL? Asa cum va întreb pe dvs , scriitor si crestin, la fel îl întreb si pe Ghe Zamfir si absolut totii crestini, chiar nu ati observat ca semnu ala de pe pliant nu are nimic comun cu cel al victoriei de dupa 1945 ci cu urechile iepurasului prea vesel, chiar nu s-a observat asigurarea data ieri iepurasului de catre întreg USL, asigurare pe care Basescu si-a incalacat-o fata de el… Ori unde manifestanti autentici din P-ta Univ nu cred ca vor sa vada iepurasul vesel ca le va decide destinele lor si mai ales copiilor. Nici cu descreierati de la occupy nu cred ca au ceva in comun protestatari de care vorbim.

  Asa cum a fost in 89 exploatat masa critica creata, la fel s-a operat si acum, exista o masa critica creata careia se da lozinci ordinare si jocuri,dantuiala dracilor ptr a nu gândi , a nu deveni o voce coerenta înaintea celor care au si pus la cale totul. Cum am fost noi in 89 paravan, asa sunt si sarmani de azi pusi paravan. Câstig vor avea tot dusmani tari cum au avut si dupa 89, românilor li s-a spus ce li se rezerva, teapa… si dezintegrarea!

  Pe fondul asta de tensiune este greu a mai putea judeca la rece, nu este usor sa-ti ajunga cutitul la os, odata ajuns aici, vezi numai negru in fata ochilor, ratiunea se pierde in astfel de momente,pe asta mizeaza si aceste besti si;mai ales si,,,

  Tare ma tem ca premeditat a fost adusa Ro in aceasta stare ptr a o face apta mai rapid transformarilor compatibila cu NOM, o tara ca Ro cu un profund sentiment religios este si ramâne o problema, nu s-a dat libertate deplina, inca mai este dictatura contra iepurasului… Libertate ce o va aduce USL! Biserica, valorile crestine.. vor fi trase in teapa, s-a garantat si acest aspect. Religia in scoli… copii dusi la biserica… hm., inseamna ca nu s-a priceput foaia de parcurs a cernitilor. Ce hohote de râs vor fi stârnit Ghe Zamfir celor din spatele lui mai ales celui ce i-a urmat…

  Scuze ptr ca m-am lungit, dar trebuia da o explicatie, ptr ca nu doresc lasa in ceata aspecte ce trebuiesc stabilite ptr a nu mai lasa confuzia sa ne joace feste!

 9. dle Mihaescu

  N-am timp sa caut acum prin mesaje. Dar haideti sa ramanem pretini pe firul de luciditate si de buna-credinta ce ne leaga, iar nu despartiti de prea multe altele. Invitatia e valabila si pt poetu LIS, pe care-l rog sa respecte toate punctele de vedere (mai ales cand vin de la personalitati verificabile, iar nu de la anonimi intoxicatori ori manipulatori).

  Iata de altfel si ultimul meu mesaj postat atat pe my blog, cat si pe wallu de la Facebook :

  „Sa speram ca oamenii se vor linisti, iar politicienii provocatori si media iresponsabila (de o parte si de alta) vor renunta la isterizarea bietului bobor. Sa speram de asemenea ca Base va iesi la televizor si ne va vorbi despre iarna romaneasca, aloo, lasand naiba arabilor primavara lor. Dar sa n-apara iar cu poantele deja cam rasuflate si cu mistourile indoielnice, caci nu mai e de gluma.

  Atata sa faca: sa le ceara scuze romanilor pentru faptul ca sunt nevoiti sa suporte enorme sacrificii si sa le promita ca alegerile ce vor veni vor fi perfect libere. Si ca cea mai mare grija a sa e sa predea tara macar linistita, daca nu felixita, n-asa?, celor care se bat cu pumnii in piept ca vor face si vor drege. Iar daca-i are cu ceva la mana, sa ne spuna acum, inainte s-ajungem o jungla nebuna. Si indiferent daca asta il va afecta si pe el personal, ca om iepocal… Sa spuna !”

  Doamne Ajuta !

 10. De acord dle AVP! Ma bucur ca nu-a invins ura ci ratiunea mai ales in cazul nostru care ne laudam a mai si gândi, a mai fi citit ceva. Nu avem nimic de împartit, iar divergentele de opinie nu au absolut nici o greutate in fata omeniei, a unor relati civilizate, mai ales; intr-o lume aflata in continua miscare, atât de relativa. Daca viata ne-a pus si pe aceiasi baricada contra hidrei comuniste, cu atât mai mult, iar daca mai zicem si acel frumos

  Doamne ajuta!

  pe care vi-l întorc atunci simai si..

 11. pupincurismul agresiv promovat de cersetorul AVP a atins paroxismul. Ne recomanda el sa facem ciocu mic in fata tatucului basescu.
  Se lauda anonimul abalaru cu 31 de ani de rezistenta anticomunista, slujind un oribil securist si mafiot (basescu). De unde atata rezistenta ? La cafele cu securistii ? Pana si alora le cersea atentie si sprijin sa-si ia salariul nemuncit. Rezistenta mare: linge de zor diversi tismaneni, basesti, boci. Doar-doar i se va publica maculatura. Oribil individ.

  Un oltean nesimtit, mitoman, fara caracter. Pentru el basescu este …”epocal”. Greatza, numele tau este abalaru viorel.

 12. Da ! Asa cum spune si titlul postarii , avem de toate :
  ” Si spargatori ai protestelor (dar si de bloguri s.m. ), si diversionisti si mercenari in slujba puterii, dar, as adauga eu, si multi naivi, multi creduli bine manevrati, chiar si un ateu convins care-si calca pe batatura si incheie cu-n „Doamne Ajuta!” de sfaraie ca-n ulei incins Planeta OU si se-nvarte-n sens invers, ba mai mult il da cu totul peste cap pe simpaticul nostru plecat de-acasa , dar cu gandul tot la ai lui, pe care poti sa-l injuri cat vrei chiar si de mama (vacuta Merkel), daca inchei cu-n „Doamne Ajuta!” ( in care nu numai ca nu crede el, dar n-au voie sa creada nimeni dintre-ai lui, din moment ce-l au la o aruncatura de batz, sau de un scuipat ceva mai apasat, pe insusi Zeus cel cu Oul de
  Otzel, care se trage de bracinari cu Creatorul, mai ceva decat Base cu Licuriciul :mrgreen: ), deci daca ai incheierea la tine,
  OM te-ai si l-ai facut !
  Orice nou venit este intampinat si aici de catre unii ca la Spitalul 9 de cate unul mai zgubilitic care se recomanda Napoleon si e dispus pentru cativa lei sa te (con)duca gratis la madam @Stely sau la marele Carmaci, ramas de ceva timp pe uscat ca sa duca Romania la Epava ( un fel de port Rouen).

  P.S.
  Cea mai simpatica dintre iesirile in decor mi se pare reclama la second-hand pe care o face unul pe aici laudandu-se ca el desi nu se imbraca decat la mana doua n-a auzit inca remarci negative la halul in care arata 🙄
  Pai e si normal :
  Odata ca-i surd si n-avea cum auzi remarcile malitioase ce se fac in urma lui ( acum le afla pe ale celor care l-au vazut in poze), si a doua oara ca si daca s-ar imbraca de la cea mai vestita casa de mode, n-ar reusi sa pacaleasca pe nimeni !
  Atat de prost arata 😉

 13. Iata cum „inamicii” lui Base s-au aratat LaMinut, vorba ceea, si-n jalnica lor infatisare : anonimi, lasi, mitocani, insultatori si calomniatori penali. Pentru ce-ar fi indemnata „Mara”, e.g., pe care o simt de perfecta buna-credinta si impartialitate, sa voteze, daca va vota, cu aceia pe care se presupune ca i-ar prefera si ipochimenii anonimi si poltroni ? Numai spre a risca sa dea nas in nas la serbarea finala cu ciumpalacii astia ?:roll:

  In realitate, dupa cum se comporta, eu ii cred mai degraba provocatori ordinari, aloo… Pentru ca altfel nu se explica – decat in caz ca sunt nebuni – de ce se comporta ca niste provocatori sadea, ca niste „sustinatori” liberaloizi pusi sa faca de ris – prin ricoseta – si pe Antonescu, Ponta & compania, si biserica, si natia romana, de altfel, n-asa ? Caci cui i-ar placea sa fie compatriot sau comiliton cu niste lasi ordinari, ce-l insulta pe un poet iubit de penati si lari pititi dupa cagule de ciomagari ?

 14. Hai ca incalc angajamentul luat ca si zeus cu demisia acu vreo 4 ani… de râsul ce mi-l stârni dl Humor

  pai ce sa fac domne, sa ma caftesc la nesfârsit cu un om ptr ca nu-i place mutra mea ori mie a lui? Inc azul nostru este vorba strict de opiniile exprimate nu doar politic ci si religios, acu, sa ma fereasca Dumnezeu al dusmani pe om fie el si ateu ptr ca nu împartaseste filozofia mea de viata. Am fost pe blogul dânsului si, cum am mai spus; am fugit, nu agreez nici macar primul cuvânt daramite a mai si citi, alte divergente nu vad avea cu omul, este vorba de dl AVP, sigur, ca anul trecut la bubuiala l-am luat si io in suturi, nu l-am mai domnit, dara… mi-a trecut domne sucareala, de atunci am tras atâtea rugaciuni ptr cei ce mi-a gresit ca nici nu mai stiu ce si cine mi-a mai gresit.

  Stiti ce-i cel mai fain?

  Ca si io mis mare pacatos,ca altfel nu cred ca ajungeam io asa mielusel. Adica si io trasasi nu putine tâmpeni pe acest blog si, bucurasi ca nimeni nu ma lua in suturi si atunci, de ce as lua eu pe alti in suturi si la nesfârsit.

  Nu, nu ma intereseaza filozofia de viata a nimanui, dialoghez cu orcine este OM in primul rând! nU fac absolut nici o diferenta intre cel declarat pios-crestin si ateu ori musulman ori budist . Absolut totii oameni sunt dupa chipul si asemanrea lui Dumnezeu pângarita de diavol!

  Faptul ca am ajuns la o amicie fie si formala in loc de dusmanie, demonstreaza ca ambi suntem inca oameni dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar fiecaruia inca -i mai joaca feste samânta diavolului existenta in el, de care nu scapam decât dupa ce ne dezbracam de acest trup de moarte si cumplit de pacatos!

  Dle Humor,

  vom regreta amarnic in ziua judecati ca nu am iertat si cel mai groaznic dusman al nostru inca aici, cpfnrom rugaciuni domensti, alierta nu înseamna ai tolera nebunia, a nu-i da peste bot când o cere si ai in putinta face ca sa-l aduci pe calea cea buna, dar nu-i cazul dl AVP, cu care nu am avut o asa de mare problema, nu mi-a furat capra si-aspus si omul off-ul cuml-am tot spus si io!

  Dar, nu-i asta frumusetea vieti, ca din dusman sa devi amic, turbeaza draci de furie la vederea aceste invingeri ce-o putem realiza noi bieti oamnei!

 15. curat linie dreapta 😀

  – articol scremut si repetat in mii de exemplare de aceiasi propagandisti portocalii, fericiti de diversiunea cu PDL = USL (scornita de mircea toma, alt adorator al 3-coceniului) plantata in piaţa la ordin 😉

  – chestiuţa zilei: mircea cartarescu il declara monument al trecutului pe alde başescu, dar – surprinzator – il salveaza pe imbecilul cel mic (boc).

 16. Am urmarit zilele acestea pe net (pentru ca nu prind decit TVRI si PROTVI, care au aratat evenimentele doar la stiri) in paralel Antena 3 live – TVR info live si Realitatea TV. Sincera sa fiu la schimbarea puterii nu imi doresc ca TVR (in special TVR Cultural) sa fie „antenizate”. Poate ca socul este mai mare pentru mine pentru ca nu ma uit deloc la antene, dar cu toata bunavointa ( mai ales acuma cu demonstratiile) nu pot sa nu observ la acesti baieti si fete(prezentatori Antena3) o voiciune de prost gust. Ceva de genul cind mimezi compasiunea la patul unui muribund caruia ii rivnesti averea sperind intr-o eventuala mostenire. Acesta nu este profesionalism si nu as dori schimbarea acestui sistem cu ceva care sa ne faca sa semanam cu lumea antenelor. Iar papusarii stim cine sint si stau linistiti in umbra frecindu-si miinile: alte Voiculescu, Hrebenciuc, Iliescu, Nastase, etc. din pacate o lista lunga. A mai incercat si reusit si Iliescu sa ne aduca cu zaharelul si vorba dulce mimind intelegerea, compasiune sau pedantul Nastase care are largi disponibilitati la dialog, dar unul fals.Imi doresc ca aceste personaje sa aiba decenta sa se retraga si sa lase „lupii tineri”, alde Ponta, Sova,etc.
  As vota cu PNTCD pentru ca merita sa fie readus in Parlamentul Romaniei, acolo unde ii este locul binemeritat prin traditie si aportul insemnat adus la reintregirea neamului.
  Toate cele bune.

 17. Despre infractorii anonimi „humor” (acesta in plus si-un antisemit penal) si „LaMinut” nimic, nimic, crestino… ? 🙄 Parca mai alaltaieri iti aratai admiratia fata de „OM”-ul AVP…oops. Cum de poti trece atat de relaxata peste batjocorirea lui AVP de catre niste lasi anonimi, pe blogul unui poet, la randu-i cica mare crestin, care se face ca ploua ? Apropo, stiai ca „humor” e taranist la origine ? 😯

  Vai de vai ! 🙁 Ce sansa are biata terisoara cu astfel de locuitori care se bat cu pumunu-n piept ca ei sunt „crestini” si deci morali, dar care se comporta ca niste lorari ?

  Nu, nu m-am referit neaparat la „Mara” (despre care habar n-am cine e) si n-astept niciun raspuns. Doar voi memora acesta pagina in my doc de pe Net & Nat, ca sa afle si posteritatea cum a fost tratat un om drept si nevinovat intr-o iepoca de rahat.

  Punctum.

 18. Demascarea mea!

  Fac acest gest in semn de educare a mea in asta lume nebuna! De care cihar ma bucr ca am cunoscut-o, fara ea nu asi fi inteles ce este ticalosia nu a altora ci a mea! realitatea vieti mi-a desmonstrat ca sunt un burghez nemilos, iata si de ce

  Asta seara o revad pe nepoata-mea in primele rânduri cu insistenta filmat-transmisa tari, are tipa si figura faina de scoala tot cariterul din amorteala. Primul gând ce-mi vine mie burghezului este ca bolsevici lu Lenin vor sa ma indebuneasca dea-binelea, adica tradus pe rumâneste, secirsiti vor sa ma buleasca la memorie, stiti dvs cum-i cu teoria aia ce nu-o mai poti rosti ca sa nu fi bulit pe bune. Ei cum dracu nu stiti taman voi scriitori, telectuali pulimi-tari.. ca o evitati mai ceva decât dracu tamâia, sa va fie iubiti mei preapisosi.

  Da io la telefon fuga, s-o sun pe soru-mea si întreb, cum de lasa la nebuneala pe fica-sa… dar nici nu aduc aminte numarul ca-mi vine la dovleac adevarul, nepoata-i la casa ei si cu puradel dupa ea… aoleo muica da de-vreme ne mai adusasi pe lume pe totii…
  Stau io si tot-mi ling ranile cu bere si mai vine una lovitura,aia de gratie..

  Anul asta mai avansez in post, ala de bunic.. nu, nu ma supar ci ma bucur ptr prima oara in viata asta as putea zice,

  O unda straina ori divina vine peste mine si parca vrea zice;

  -Asta nu mai este lumea ta, ea pe tine te respinge,tu pe ea si mai si…

  -Si atunci ptr ce am trait ca sa pricep prostia si pacatul?

  – Ca sa mori, raspunde promt aceiasi unda ori constinta

  Asta-i esenta vieti?! te nasti impotiva vointei tale, constintei, esti plasat intr-o civilizatie idioata, de-a dreptul satanica, lupti contra ei si când ai invins-o, tu trebuie sa mori… alti vor veni si-o vor lua la treaba de la acelalsi inceput ca si tine.. o singura umbra a fericiri pare ramâne pe sulfetul tau, dupa toata asta osteneala in vânt, ai resuit in asta viata deveni si bunic!

  Dar bucuria iti este taiata de viziunea ptr viitor de care orce batrân se teme dupa câte netrebnici a santeni vazu în asta lume la viata lui, mai dai o lacrima ptr ce va fi si ai inchis ochi..

 19. Hai, domnule OMihaescu, va rog eu, macar cat mai puteti si putem, hai sa tinem ochii deschisi, ca altfel, inchisi dupa cum bine ati aratat, o facem nu la voia noastra, ci a Celui de Sus !
  Iar daca nepotica dvs era cea cu o caciulitza maro cu picatele albe, n-ati trait degeaba.
  Asa cum o fac altii, din pacate si eu ca sa nu fac altele o sa-i iert, la indemnul dvs cresti .
  Asa ca :
  -Iarta-l Doamne si pe Abalaru ca nu stie ce face !
  Si pe toti cei care din prostia, nestiinta sau nemernicia lor fac orice pentru a mentine la putere un regim criminal !
  De frica/sindromul drobului de sare, ca cei care vor veni la guvernare (mai vorbesc in versuri ca sa priceapa tot prostul care crede ca-i mare scofala asta;) ) ! Dupa ce te-ai convins ca-n toti anii acestia in care a avut puterea in mod autoritar si discretionar a ucis cu buna stiinta nu numai sanatatea, invatamantul, justitia, economia, prestigiul Romaniei, dar cel mai grav a incercat sa ne ucida si Speranta !
  Cea care s-a incapatanat sa reziste in cele mai grele perioade ale acestui Stat crestin-ortodox pe care criminalii astia nu s-au ferit, blestemati sa fie ! sa-l puna mai intai in genunchi si apoi la
  picioarele strainilor, doar pentru a-si asigura lor si neamurilor lor de ocara, bogatii si onoruri pe care numai niste minti bolnave puteau sa le inchipuie, fara sa creada ca nu vor plati pentru toate tradarile de neam si tara.
  Scriu asta pentru chiar acum a sosit la Cotroceni Strainul care decide ce masuri trebuie sa ia presedintele asta marioneta si guvernul acesta de handicapati profesional, pe mana carora altii n-ar lasa nici o cooperativa agricola.
  Numai ca daca deciziile se iau de afara, imbecilii astia cred ca vor fi scutiti de urmarile deciziilor lor criminale, ca doar ei semneaza , nu cei de afara !
  Mai aud ca Udrea se plange de teama lipsei de solutii a Opozitiei, in caz ca vine la putere, desi eu i-as inchde gura imediat cu o emisiune, mai ceva decat solutia care nu-i iese din cap sa-i intre in gura !

  Mi-e frica sa nu primesca astia liber la omorat si vanat, asa cum ati anticipat, ca s-a cam deschis sezonul la vanatoare :mrgreen:
  Dar macar atunci ar sti tot prostul, care-i rostul 😉

 20. Domnule OMihaescu ( ma adresez dvs deoarece sunteti dupa mine cel mai potrivit in a-mi clarifica niste indoieli;suneti pentru mine un fel de duhovnic al blogului 🙄 )
  Primesc ceva, de la cineva ( o persoana pe care-o respect foarte mult!)care a citit postarile de mai sus :

  „Numai bine si ….va dau mai jos un Cuvant de folos de la Sf. Dimitrie al Rostovului!

  „Oricine se va mania pe fratele sau va fi vrednic de osanda.” (Matei 5, 22)
  Nu te mania pe nimeni, chiar daca cineva te-a jig­nit foarte tare, „caci mania omului nu lucreaza drep­tatea lui Dumnezeu” (Iacov 1, 20); „Soarele sa nu apuna peste mania voastra… Orice amaraciune si su­parare, si manie, si izbucnire, si defaimare sa piara de la voi, impreuna cu orice rautate. Ci fiti bun intre voi si milostivi, iertand unul altuia, precum si Dumnezeu v-a iertat voua in Hristos” (Efeseni 4, 26, 31-32).
  Pazeste-te si de mania cu temei, ca sa nu tulburi prin aceasta ochiul sufletului tau: „Tulburatu-s-a de suparare ochiul meu, imbatranit-am intre toti vrajma­sii mei” (Psalm 6, 7). Pentru nici o pricina nu se cade a te mania pe cineva; poate doar pe cel ce a gandit sa te desparta de Dumnezeu si dragostea Sa. De altfel, dupa spusa Apostolului, nimeni de la Dumnezeu si dragostea Sa nu poate sa ne desparta, si nu numai omul, dar nici „stramtorarea”, nici „sabia” (Romani 8, 35, 39).”

  Ei si aici mi-am adus aminte ca prin ereziile lui, vanturate pe unde vrei si unde nu vrei, unul ca Abalaru intra cu asupra de masura in categoria care ma absolva pana si in fatza asteptatei drepte judecat :
  „Pentru nici o pricina nu se cade a te mania pe cineva; poate doar pe cel ce a gandit sa te desparta de Dumnezeu si dragostea Sa.”

  Prin tot ce a facut individul asta, toate elucubratiile lui ( compilatii si interpretari aiuritoare dupa diversi dusmani ai ortodoxiei si prin nastere si prin comportament anticrestinesc) pe mine nu m-au putut zdruncina, dar ma gandesc ca pe multi i-a smintit, cum se spune ( aducandu-i de fapt la starea in care se afla el 😉 ).
  Asa ca nu am nici un motiv sa-l iert !
  Intentia lui constienta a fost sa-i desparta pe cei slabi de inger ” de Dumnezeu si dragostea Sa” .
  Asa ca sa-l ierte Bunul Dumneze !
  Pentru toate ereziile si mai ales pentru toate minciunile cu care umple blogurile ( pe-al lui nu-l mai citeste decat cea in capot si-n papuci de casa, care s-a aciuat acolo), acest individ nu merita decat dispretz si compasiune !

 21. Dle Humor,

  eu nu mai am mult de suferit aici, mi-am terminat alergarea pe asta planeta, de mult vad drama omului ptr care neâncetat ma rog fie el si cel mai odios dusman. Eu nu apuc Iunie-Iulie, desi sunt santos tun! Sunt ferciti cas amprivilegiu sa scap asa de usor de aici. Din acest iad, inchisoare a dracilor.

  Am o viata lipsita de nevoi, am tot ce-mi trebuie si, de as vrea si putere extrem de mare… de care sa ma fereasca Dumnezeu abuza, adica; daca eu dau blestem… fereasca-l pe-ala. Dar Bunul Dumnezeu mi-a aratat deslusit responsabilitatea, drama omului ptr care eu am obligatia ruga fie el si Stalin ori Ceausescu pâna in ziua, aparitiei calaratului alb.

  Moatrea-i eliberarea suprema, dar, in Domnul!, ia sa va dau ceva fain, ascultati aici ceva fina ce ascult euacum

  http://www.youtube.com/watch?v=pe28KvziCpM&feature=related

  deja ma simt acasa la Domnul!

 22. Cât de tembeli sau de duşi cu pluta i-oi crede tu pe oamenii ăştia de pe-aci, vicleanule kriptokaghebist ?? Orice om cât de cât intelighent şi de bună credinţă îşi poate da seama că tu numai creştin nu eşti ; şi-atunci, dacă tu-ţi imaginezi că oamenii ăştia, unii scriitori cunoscuţi, făcând parte chiar din intelighenkia Ro, aloo, nu-şi dau seama de viclenele, însă simplicissimele tale stratageme de a băga strâmbe între scriitorii români şi-n primul rând între dizidenţii români, cât dispreţ poţi tu să ai pentru naţia asta ?? Sau, invers, dacă cei ce se pretind intelighenţi încă nu s-au prins ce urmăreşti tu pe-aci, atunci cine suntem noi cu adevărat, mey, provocator spurcat ??? 😯

 23. In toti anii care au trecut din ’90 incoace n-am vazut in Parlament sau la partide atatea figuri de oameni frumosi si inteligenti cati am vazut in aceasta seara la manifestatiile din Piata Universitatii !
  Si sunt sigur ca au fost si mai multi asemenea Oameni….

 24. „….însă simplicissimele tale stratageme de a băga strâmbe între scriitorii români şi-n primul rând între dizidenţii români, cât dispreţ poţi tu să ai pentru naţia asta ??”

  Ei uite ca n-am stiut ca un ins care se bate-n piept peste tot cu o caramida de 57 de pagini, in ultimul timp nimerind din ce in ce mai des cu ea sub centura ( wow ! 😳 ) se cheama scriitor roman 🙄
  Iar intre dizidenti nu incerca a te strecura ca o javra printre picioarele lor, de nu vrei sa-ti aduc aminte de mizeriile pe care le-ai scris despre Paul Goma, Doina Cornea, Dorin Tudoran
  si prea multi altii !
  Un decrepit care zbiara peste tot ca el este singurul dizident adevarat, fara o zi de arest sau privare de alte drepturi si care mai are nesimtirea sa sprijine (‘tzi-ar sa-ti fie apelul de sustinere cu care-ai prostit cativa amarati!) o guvernare cu nimic mai prejos curand decat aia impotriva careia sustine ca a luptat, nu poate fi crezut de acum decat intr-o unitate medicala care se ocupa cu asemenea cazuri !
  Cati dizidenti l-au mai sustinut cu atata vehementa pe Basescu, dovedind iata, „curajul nebun” de a sustine puterea ?! 😉
  (numai ca din sintagma de mai sus nu-ti apartine decat al doilea cuvant).
  Nu cumva esti singurul ?! :mrgreen:

  P.S.
  Ma mir ca nu ti-ai adus si catza dupa tine….

 25. @ Radu Humor

  Frumoasa si antologica descriere a manifestantilor din Piata Universitatii! FELICITARI!

  Din nefericire sau mai bine zis din lipsa de informare, se manifesta DOAR impotriva slugilor si NICIDECUM impotriva stapanilor de slugi!

  Asta e!

  Mai e mult pana la adevarata eliberare de STAPANI, SLUGI si TRADATORI!

 26. Sunt terminat acu la final, nu-mi vin´e a crede ca istoira asta am scris-o eu la vremea mea iar acu o vad pe nepoata… sa fie ceva genetic ori suntemsortiti unei actiuni straine nouo… eu nu mai pot pricpe istoria decât din perespetciva divina, asa o si voi interpteta!

  Ciudat,eu azi sunt bosogit, dar cum amfost eu la tinerete imi vad azi nepoata,

  ce se întânpla cu mine, cu noi,, nu mai pot ecplica decât din perpectiva lui Dumnezeu!

 27. Buna seara si rogu-va sa ma primiti si pe mine intre comentatori…! Sint de acord cu dl AVP, pe care nu il cunosc. Si cred ca daca cineva ar striga LA MUNCA in piata ar stirni un musuroi de oameni care nu produc nimic pentru societate. Romania este o tara de asistati, de la Iliescu incoace, asa ca daca ne mai tinem pe harta, e doar din inertie. As dori celor care azi se isterizeaza pe cauza revolutionarilor din 1989 sa se simta doar o zi greci sau unguri sau portughezi…! Nu mi-e drag Basescu, dar urasc comunismul lui Iliescu. Domnule OM, sa stiti ca va admir luciditatea si prezenta intr-o societate europeana credibila. In Romania toata lumea se lamenteaza fara sa faca ceva, toti vcor sa le dea statul bani de-a moaca, ca scriitori, ca pictori, ca actori, ca revolutionari, ca sindicalisti, ca parlamentari, ca profesori etc. Pomana de simbtata s-a intins, obligatoriu, in toata saptamina.

 28. REVIN. Am trecut si eu prin Piata Universitatii. Am fost si in 90. Acum e un fel de hai sa ne facem ca avem treaba. Vecinul meu, revolutionar cu acte de la Tirgoviste, care atunci a fost sofer de taxi care a carat pe unii de la un local la altul, care a pierdut solda de 26 de milioane de lei, acum declara ca va intra in greva foamei. Il cred. Doamna Doina, la pensia dvs e normal sa va simtiti jignita, dar nu de nivelul pensei din Romanica, ci de faptul ca ne papa drepturile tot felul de trogloditi. Ultimul partid in care am fost membru a fost pcr, dar tot cred ca raul de acum si de peste 20 de ani este datorat lui Iliescu si psd. PDL-ul este o excrescanta a psedeului, de fapt ca si peneleul care este o creatie de conjunctura.

 29. Nu vazusem si a doua postare …
  Ati fost cumva Miss Tineretul comunist, sau v-au oprit la
  timp din ascensiunea spre printisor 😉

 30. Apropo de minciuni – de care tocmai tu vorbesti -, vicleanule criptokaghebist:

  1) opera mea e deja cat hyperspatziul de mare si nu ti-ar ajunge nici o zi cat Maika Rossia, putoare, ca sa numeri doar titlurile (linkurile) din opera-mi scrisa pe zidu hyperspatziului, iar nu pe hartie trecatoare ;

  2) despre Goma, Cornea sau Tudoran am vorbit cum se cuvine inca de pe vremea cand altora le era frica pana si sa le pronunte pana si numele in pustii lavine, ca nu cumva sa le-auda vreun nelegiut ca tine, dreaku, si sa-i raporteze legaturii de la Manastirea Secu ; iar daca i-am mai vorbit si altcumva, mai incoa, a fost fie pentru ca asa a fost pohta mea, ce puteam a-i si critica fiindca eram egalu lor, iar nu ca tine, o farfara anonima sadea, fie ca m-ai provocat chiar tu contra lor, fatarnicule provocator, – n-asa ?;

  3) pe Base io l-am sprijinit nu cand era la putere, aloo, ci cand nimeni – nici macar „intelectualii lui Basescu”, dintre care unii s-au umplut de avere – nu mai credea ca el va ramane la phootere, si deci esti iar un mincinos ticaloss pan’ la oss ; iar dupa ce Base a castigat, cand nimeni nu s-ar mai fi asteptat, l-am luat iar la frecat, la-ntrebat si chiar la injurat, pe cand unul ca tine l-ar fi luat numai la lins & pupat in tur, n-asa?, bey, cripto, hai zi „jur” ca n-ar fi asa, a…? Ce pupincurist e ala care nu profita cu nemic dupa pupatura sa, bey, ci din contra ?

  Deci minti, sau ba ? 💡

  Dar vad ca te-am bagat prea mult in zeama, nulitatea drea.

  PS. Salut Lis. Fii si tu drept, caci e vorba de onoarea ta de scriitor roman si de morala ta de crestin, drea… Goneste-l de-aciia pe provocatoru ista, nu pe mine, fratele si colegul tau, zau. Daca nu, o sa judece Domnul tau (sau Planeta-Ou). Zau !

 31. @ Otelesteanu

  „Si cred ca daca cineva ar striga LA MUNCA in piata ar stirni un musuroi de oameni care nu produc nimic pentru societate”

  Daca s-ar striga „LA MUNCA”, probabil ca s-ar auzi doar doua raspunsuri: „MUNCIM, DAR PE NIMIC” (din partea celor care intr-adevar au un loc de munca) si „UNDE SA MUNCIM?” (din partea celor pusi pe drumuri prin „disponibilizari”).

  Si-atunci, despre ce vorbim?

  „Domnule OM, sa stiti ca va admir luciditatea si prezenta intr-o societate europeana credibila. In Romania toata lumea se lamenteaza fara sa faca ceva, toti vcor sa le dea statul bani de-a moaca, ca scriitori, ca pictori, ca actori, ca revolutionari, ca sindicalisti, ca parlamentari, ca profesori etc”

  Spre luare aminte: si-n „societatile europene credibile”, asociatiile de scriitori, actori, pictori etc sunt la greu subventionate de stat. Acum e la moda sa fie si bancile private subventionate de statele alea „credibile”!

  „Vorbim vorbe”?

 32. Ete lingaul si lingusitorul, care nici n-aşteaptă s-ajungă ăştia la phootere si-i ia la limbăit de zici că o mie de masini de lipit shit au innebunit… 🙂

  Radu Humor spus
  ianuarie 21, 2012 la 12:14 am

  In toti anii care au trecut din ’90 incoace n-am vazut in Parlament sau la partide atatea figuri de oameni frumosi si inteligenti cati am vazut in aceasta seara la manifestatiile din Piata Universitatii !

  Si sunt sigur ca au fost si mai multi asemenea Oameni….
  Nu v-am vazut printre ei, sau aveati frumoasele chipuri acoperite de vizete ?

  Fie ele si virtuale 😉

  Si-atunci, vba lui C-tin Dobre: despre ce vorbim ?

  Noapte buna.

 33. „Si sunt sigur ca au fost si mai multi asemenea Oameni….
  –––––––––––––––––––––––-Nu v-am vazut printre ei, sau aveati frumoasele chipuri acoperite de vizete ?
  Fie ele si virtuale 😉 ”

  Partea aceasta de comentariu am pus-o pe un blog un de misuna destui dintre sustinatorii actualei puteri .
  Si orice om inteligent ( nu-i cazul lui Abalaru 😉 ) pricepe ce-am vrut sa spun, iar daca mai sunt greu de cap ca el, saufemei care nu stiu ce-i aia „vizeta” = partea de sus a castii de jandarm ce-i protejeaza fatza si de lovituri, dar si de priviri prea curioase spre a ramane o entitate oarecum necunoscuta :
  Sa nu poti spune ca Ionescu a aruncat cu gaze, Popescu te-a batut, sau Abalaru a priceput 😆
  Dupa care se retrage in noaptea ce nu-i iese nicicum din cap 😉
  „Despre ce vorbim ”
  Paraafrazand as intreba :
  „De ce nu gandim ?
  Inainte sa vorbim !”
  Fara sa astept un raspuns.
  Ca l-a inghitit noaptea !
  A pus stapanire cu totul pe el :mrgreen: