Ciudate semnificații legate de cifra 7 și cutremurul din 4 martie 1977. Mâine, o aliniere a planetelor. Apoi vom intra într-un pătrat mistic

5 min


Duminică, 4 martie 2012. Acum 35 de ani, pe 4 martie 1977 a fost prăpăd, eu locuiam la Focșani (aveam 27 de ani, fiul nu împlinise doi ani) – e de necrezut, dar cutremurul m-a prins la masa de scris (am păstrat poemul, a fost datat atunci ca atare… un poem neterminat – am scris ultimul cuvânt: „e cutremur”; îmi pare rău că n-am o ordine în manuscrise, să-l găsesc imediat, să-l dau exemplu aici). Credeam că e cutremur numai în Vrancea. Nu mai mergeau nici telefoanele, nici radioul sau televiziunea. Am ieșit în stradă cu Doina și cu Laurențiu în brațe fără să avem o țintă, am venit pe jos din Cartierul Sud în centrul vechi, speriați de replici – am găsit pe Strada Mare parțial distruse clădirile comerciale evreiești (erau perete în perete), iar în Piața Moldovei căzuse biserica, regimul Ceaușescu nu le-a mai refăcut, în locul lor a construit blocuri de locuințe. Azi nici nu mai știu pe unde era exact centrul vechi din Focșani, i s-au șters urmele. În acea noapte am plecat de unul singur cu un tren rapid la București, și am văzut totul, trecând de la un dezastru la altul, nu-mi venea să cred că se tasaseră grinzile de ciment, etaj peste etaj și că dulapurile erau surcele. Spaima de cutremur devastator are acest exemplu, al cutremurului din 4 martie 1977 (au murit peste 1.500 de români; între ei și scriitori: Alexandru Ivasiuc și Mihai Gafița, A. E. Baconsky, tată lui Teodor Baconschi, Mihail Petroveanu, Savin Bratu, Daniela Caurea, Veronica Porumbacu sau Constantin Baciu). N-am să uit niciodată cadavrele fără membre… Azi aflu că data de 4.03 (4 martie) înseamnă cifra 7, adunate, care are un efect funest dacă e adăugată celor doi de 77 din secolul 20 (anul 1977). Asemenea lui 666. Dacă scădem cu 70 de ani (fiind tot cifra 7 la mijloc), ajungem la 1907. Că și în 1907 cifra 7 a purtat ghinion românilor, murind mii de țărani în Moldova – răscoala a început în februarie și s-a terminat în martie 1907… Teribilă viziune. Mai mult decât atât, pe 4.03.77 cutremurul a avut loc la ora 21.21 (care înseamnă tot trei de șapte înmulțiți, dublați; o succesiune, un multiplu de 7). Ba chiar se susține că nu e exclus să aibă legătură cutremurul din România de pe 4.03.77 cu eclipsa totală de soare care a avut loc… în urmă cu 700 de ani distanță, eclipsă „înserată în analele istoriei de astronomii chinezi”. Las la o parte faptul că data de 4.03 (egal 7) are rezonanță istorică, „în 1789, a intrat în vigoare Constituției SUA, iar fix doi ani mai târziu Thomas Jefferson a depus jurământul ca președinte al SUA, primul de la inaugurarea noii capitale a SUA la Washington”. Mai mult, „în 1821, în timpul  Revoluției de la 1821, oastea lui Tudor Vladimirescu, supranumită Adunarea Norodului, a ocupat Slatina” (Petrișor Cană; habar nu am cine e; pe Evz.ro; mă întreb dacă ziua de 4 martie e pomenită în istorie după calendarul iulian sau cel gregorian; știți că România a adoptat calendarul gregorian în anul 1919)…

Apropo de evenimentele astrologice (am pomenit de eclipsa totală de soare, aflată la circa 700 de ani distanță de cutremurul din România): azi, 4 martie 2012, se vorbește de cele câteva ore care ne despart de… „alinierea planetelor, Marte se apropie cel mai mult de Pământ”: „Pe data de 5 martie Terra si Marte vor fi din nou foarte aproape, cel mai aproape dupa doi ani si doua luni. Spectacolul planetar din luna februarie continua in martie. Dupa alinierea planetelor Venus si Jupiter pe cerul noptii, saptamana trecuta, distanta dintre Pamant si Marte se va scurta, ajungand la minimul ultimilor doi ani”. Mai exact (merită să reținem partea științifică): „Sambata, a avut loc fenomenul numit opozitia lui Marte, in care Planeta Rosie si Luna sunt de-o parte si de cealalta a Pamantului, potrivit NASA. Insa, luni, pe 5 martie, Marte se va afla la cea mai mica distanta de Terra, de aproximativ 100 de milioane de kilometri… Acest eveniment are loc la doi ani si doua luni din cauza faptului ca orbita planetei Marte este aproape de doua ori mai mare decat a Pamantului. Desi Planeta Rosie are anotimpuri, precum si calote polare, atmosfera sa nu poate sa sustine apa lichida la suprafata”. Din câte am auzit pe televiziunea publică, Gh. Mărmureanu, marele specialist în seismologie și-a luat o marjă de profeție: în acest an România va avea parte de un cutremur între 6 și 7 grade pe scara Richter, în nici un caz peste 7 (singurul periculos pentru clădiri). Natural, bucureștenii mai ales stau cu inima cât un purice, la un cutremur de 7 grade își vor face rugăciunea de despărțire. Să nu uităm că pe 4 martie 1977 au murit 1424 de bucureșteni, „striviți sau asfixiați”. M-am uitat și pe horoscopul Uraniei (Simona Vărzaru), nu scoate o vorbă de această… aliniere planetară de mâine. Ce înseamnă asta? Că astrologic e egal cu zero că Marte se apropie de Pământ? O apropiere nu înseamnă o atracție planetară care ar putea să provoace inclusiv cutremure sau să facă să erupă vulcani pe pământ? Întâmplător, în ultimii doi ani (și două luni, când s-a mai apropiat într-atât Marte de Pământ) am avut cel mai teribil cutremur (Japonia) și cea mai teribilă erupție de vulcan (în Islanda) posibile. Să-i fi scăpat Uraniei evenimentul astronomic? Urania, în schimb, atrage atenția că: „Pe 8 martie se poate constata pe pielea noastră ce înseamnă o conjuncţie Lună-Marte la 12 grade Fecioară, este un moment de enervare individuală şi colectivă. În sfârşit, începând cu seara zilei de 9 martie, pentru aproximativ două săptămâni, se alcătuieşte un pătrat mistic, un aspect greu, complicat care reuneşte planete şi combinaţii dintre cele mai speciale, cum ar fi Chiron, nodurile lunare, Marte şi de-a lungul timpului se va adăuga Luna şi alte planete care vor contribui la o alcătuire dificilă”. Tot e bine că putem respira până pe 9 martie, când intrăm într-un… pătrat mistic.

Am zis că nu mă mai lungesc aici. Las pentru mâine o previziune legată de cutremur devastator…

***

Altfel, protestatarii din Piața Universității au ieșit și în 51-a zi – nesusținuți, probabil că vor renunța. Dinspre actualitate, vă invit să o citiți azi pe Flori Bălănescu pe blogul său, care nu mai crede în nimic (personal, nu înțeleg de ce Crin Antonescu e pus în aceeași oală cu nomenclaturiștii și securiștii Ion Iliescu și Traian Băsescu; ce i se poate reproșa lui Crin Antonescu, faptul că e curat?): dați click pe: http://flori-balanescu.blogspot.com/2012/03/scrisoare-catre-con-facebook-isti.html.

PS. Public formatul PDF al revistei de cultură cu apariție trimestrială Hyperion (redactor-șef Gellu Dorian) din Botoșani, dați click pe Hyperion_1-2-3_2012 (și iar clik pe dreptunghiul apărut), poate vă interesează…


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Pai si cu ce-i mai breaz Crin Antonovicescu? Nu s-a dovedit mai breaz ci din aceiasi aluat de netrebnicie bolsevica, a pus pe butuci bolsevicului Iliescu PNL ca sa le taie capetele si le-a sfârtecat fara mila, asta-i PNL ori fostu PCR? Ce cauta bolsevicul roman, melescanu si alte otravuri in PNL? OK, sa fie bun ptr cei care-l vad bun, dreptul lor sa-l aibe pe cap, dar dupa ce le-o trage la ocarina sa nu se mai vaicareasca, asa cum au facut cu Ilici, cu C-tinescu cu Basescu, cu Boc, ca mai nou il regreta pe Boc cum si prevedeam.

  Dar fatati domne o garnitura care sa nu aibe nici o legatura cu bolsevismu vechi si nou. Ponta va tras cala si de el a-ti spus cum ca-i fat-frumos… si ce frumos va lucra pe totii si-o sa va mai faca de va iesi pe nas sutinerea asta cretinoida.

  Cine sa mai sutina protestatari din P-ta Univ? O manifestatie anemica umflata cu pompa din primele zile. Ce tot tipati jos cutare, jos cutarica, asa tiparam si noi in 1990 si ei rucara si mai si, la fel se petrece si azi, ptr ca nu ati invatat ca nu cu jos si iarasi jos se schimba lucruile ci cu actiune concreta, organizare brici, unitate in jurul unui deziderat major. Ce, este un deziderat da jos clica basescu ptr a aduce la putere pe cea a lu tac-so Iliescu ce facu la cârlanie si-un leberal ca din flori -i facut ca de-aia -i pusa nume de floare puradelului ca la tigani lu mondialul, televizor, judecator….

 2. Doamna Flori Balanescu spune adevarul. Aceasta este realitatea necosmetizata. Si mie mi se pare Antonescu cam monfisist si „aplecat” spre compromis daca este periat putin. Presedintele Constantinescu a avut prestanta, dar a fost invins de sistem, iar contextul international nu l-a ajutat la momentul respectiv. Faptul ca domnul Basescu nu s-a abtinut sa nu-l felicite pe domnul Iliescu trimitindu-i flori albe de impacare, ne transmite mesajul ca nu este exclus sa se alieze in viitor, asa ca ultima batjocura ar fi sa vedem PNL-ul abandonat in opozitie, in compania deloc onoranta a PP DD, PRM, etc. sau „necordiala” deja cu UDMR.
  Eu vad viitorul presedinte un om mai aproape de principiile domnului Victor Ciorbea(care din pacate nu este carismatic) sau de ce nu, domnul Dorin Tudoran care are multe calitati care l-ar recomanda. Sint convinsa ca ar face onorabil fata si pe plan extern si intern.
  Sau ca sa iesim odata din dilema alegerilor prezidentiale care provoaca atita emotie romanilor, revenirea la Monarhie daca am opta pentru tinarul principe Nicolae, care am inteles este un tinar echilibrat, cu principii ecologiste.

  Variante mai bune si luminoase sint, important este sa stim sa propunem spre alegere si sa”alegem bine”.
  O zi buna.

 3. Pai trebuie sa vie si cutremuru… speranta românilor ca prin el sa mai curete Dumnezeu tara de bestile bolsevice, prea multe s-au adunat pe-acolo , sa le puna la pamânt palatele la baza carora sta sângele, lacrimile multor români, ce nu s-a reusit in revolutie si dupa timp de 22 de ani.. poate savârsi un cutremur, nu-am sa le plâng de mila. Sper sa fie cât mai putine victime colaterale, adica oameni simpli ce nu au nici-o vina, va avea grija Dumnezeu ai proteja pe acestia.

  Inseamna ca murmureanu-ala stie ca diavolu programa o zguduiala puternica in Ro ptr acest an, sa fie prin 22 martie ori 4-5 Iunie… sa fie înaintea marelui întuneric de trei zile care pare-se avea loc in acest an, zic pare.. nimic nu-i inca sigur.

  Gata cu joaca, pare-se ca anul asta multi o vor beli rau de tot…, vine nota de plata ptr besti, unde dracu sa fuga de pe pamânt si sub pamânt sa se bage acolo-i ia dracu pe totii. Omu nevinovat de pacate grele sa fie linistit, sa nu se teama de nimic, nici de moarte.

 4. Culmea tampeniei e sa nu-ti placa de unul pentru care-l cheama Crin (si Antonescu, dar poate de aia 😉 !), dar sa te dai in vant dupa unul ca Basescu (pfui !), caruia sa-i gasesti tot felul de scuze pentru toate daunele aduse poporului roman !
  (pe Antonescu mi se pare ca il mai cheama si Mihai-Laurentiu).
  Dar si mai naiv si neajutorat trebuie sa fii ca sa propui si sa sustii pe unul ca Dorin Tudoran, un tip uns cu toate alifiile, care vad ca a inceput sa faca ceva valuri , dand la o parte o personalitate precum cea a lui Crin Antonescu, un personaj necompromis in toti acesti ani de cand face politica la nivel inalt, un bun roman, care a fost nevoit sa accepte un compromis pentru a-l inlatura de la putere pe Basescu cu gasca lui .
  A! Ca i se agata si lui niste tinichele de coada, unele de tot rasul, cum ar fi colaborarea cu securitatea, ce s-a dovedit o facatura, o casa gen Mihaileanu, care n-a facut decat sa se intoarca intrebarile tot asupra celui care a furat-o, nu a celui care a cumparat-o, cum a facut familia Antonescu, este la mintea propagandei portocalii, lipsita de orice masura si bun simt :mrgreen:
  Incercati sa va aerisiti putin constiintele si veti observa ca dispare si acel miros neplacut. Ca in nici un caz de la unul ca Antonescu nu vin mirosuri pestilentiale, precum alea de care a inceput sa duhneasca gruparea PD-Lista aflata in pragul descompunerii 🙄
  P.S.
  Lui Dorin Tudoran i-am propus sa se intoarca in tara inca din 2004 pentru a pune umarul la refacerea Romaniei, numai ca el are nevoie de prea multe aprobari pentru asta. 🙄
  Pe care si daca le-ar obtine, sau ar fi selectat din oficiu(na),
  n-ar fi cu nimic mai breaz decat unul ca MRU, TRU si alti trupeti , care stau insirati ca margelele pe sforile de care trag unii 😉

 5. Oho.. de ar fi doar numele ci nu samânta cârlanului Iliescu … atunci as mai zice, mis tâmpit cu acte. Dar io zic alta;

  io acu-l bestelesc, dar de câstiga alegerile (democratic), io nu-l mai bestelesc , la nici douo luni de dupa alegeri absolut totii cei care azi il spoiesc mesia natiei il vor diaboliza si tot pe mine ma vor ciomagi astia ca nu pui botu la showul dâmbolesc. Io l-am bestelit pe Basescu si ai lui nemernici de mi s-a acrit, absolut totii sareau pe mine ca si azi, dupa ce câstiga alegerile, am facut ciocu mic si asa il tin pâna ce isi termina mandatu, ah, ca-i mai trag câte-o urecheiala.. eh… sa-i fie primit ca tare mai merita, dar de diabolizat excesiv niet!

  Si ma rog, ce soluti propune Antonovici asta, ce deziderat major ne pune in fata ptr al urma, jos base, jos boc, rahat pe bat cu josu lor cu tot, asta-i politica si de opozitie domne? Da, se striga si jos puterea aleasa democratic dar in caz de pericol major, cea ce nu este cazul in Ro de azi, unde absolut toti trebuiesc arestati, s-au macar puscati in p-ta publica, fugariti ca sobolani, ca asta sunt totii , inclusiv Antonovicescu asta…

  Bine au strigat portestatari in P-ta Univ, USL aceiasi mizerie, si bine-i facu orbanului ala ca-l huiduria, fugari ca pe un sobolan, asta trebuie facut domne , dar si pus la putere ceva serios, nu remaieturi, nu samânta cârlanului Iliescu cum este Antonovicescu asta.

 6. Domnule Radu Humor, nu am spus chiar dinsii in persoana (domnii Ciorbea sau Tudoran) ci oameni cu principii asemanatoare. Oameni integri, inteligenti, culti, cu simtul umorului, cu o solida cultura politica si convinsi de eficacitatea muncii in echipa. Care sa aiba intotdeauna un raspuns argumentat si de care sa nu ne fie rusine, dimpotriva. Care sa respecte valorile democratice. Oameni care pe plan intern sa faca fata asaltului de mizerii dimbovitene, sa nu i se poata turna asa usor laturi in cap si apoi ploaie cu pene. Din citeva replici inteligente sa le taie avintul diversionist al istetelor si istetucitor taietori de frunze la ciine si amatori de batut apa in piua in special de la tv. si „presa” dimboviteana”. Oameni care sa aduca normalitatea in politica, sa-si faca pur si simplu datoria si sa nu fie amatori de a fi permanent in fata reflectoarelor, sa-si aleaga inteligent consilierii si sa comunice prin purtatori de cuvint calificati. Sa se inregistreze o crestere a nivelului de trai si politica sa nu mai preocupe asa de mult pe romani, alegerile sa fie plictisitoare si tot romanul sa fie cit de cit convins cu cine voteaza – dreapta sau stinga. Oamenii sa nu mai fie asa de incrincenati si inraiti, suspiciosi.

  Nu am spus ca nu-l apreciez pe d-lul Antonescu. Imi place si o apreciez si pe sotia dinsului. Il prefer ca viitor presedinte reprezentantilor PSD sau PDL. Numai si pentru faptul daca s-ar opune proiectului Rosia Montana. Desi nu stiu daca ar rezista presiunii enorme, pentru ca se vede treaba ca trebuie sa se scoata bani din orice, s-a ajuns la fundul sacului.
  Dar daca ar fi mai rezervat si mai calculat ar avea o imagine mai buna.

 7. Doamna Mara
  Nu-i poti cere unui om sa nu rabufneasca (destul de politicos, de altfel 🙄 ) si sa n u le dea peste bot unor netrebnici ce au ajuns sa vidanjeze latrinele portocalii si sa arunce cu produsul muncii lor asupra unui om vinovat doar de faptul ca refuza sa se inroleze in haita ce are drept scop prea vizibil distrugerea Romaniei !
  Daca etalonul puterii este comportamentul si discursul lui Basescu ( pe care in singura confruntare directa, Crin Antonescu l-a invins detasat !) ceea ce propune copresedintele USL este diferit ca de la cer la pamant.
  Daca ati fi in tara si ati avea curiozitatea sa urmariti hardaiele cu zoaie care se revarsa asupra Opozitiei in general, dar mai ales a lui Crin ( pe Ponta inca il mai cred reciclabil 🙄 ) ati fi mult mai ingaduitoare cu acuzatiile la adresa lui.
  N-am sa-i inteleg niciodata pe cei care dupa atatea dovezi clare de tradare a intereselor nationale, mai au naivitatea sa-i mai acorde vreun credit lui Basescu ?!
  Pana la urma si eu l-am votat in 2004, dar ii acordam creditul pe care il castigase Opozitia de atunci, care defilase pana in ultima clipa cu Stolojan, dar imediat s-a dovedit totul o mare cacealma, individul reusind sa obtina sprijinul din exterior, ca urmare a unei monstruoase tradari nationale !
  Cu alte cuvinte, au gasit omul dispus sa-si sacrifice tara pentru avantajele lui personale si ale famigliei sale :mrgreen:
  Daca ar fi mai rezervat ar da dovada de slabiciune, iar daca ar fi mai calculat, pur si simplu „si-ar taia poala si-ar fugi”, cum zice un vechi proverb romanesc atunci cand esti pus sa lupti impotriva unei asemenea masinarii oculte, a carei singura fixatie colectiva este aceea de a distruge cu orice pret!! acest neam greu incercat 🙄

 8. Marele pianist Dan Grigore a demisionat de la CNA dupa presiuni si mizerii repetate din partea unor televiziuni maneliste si neprofesioniste, dar picatura care a umplut paharul a fost declaratia nonsalanta a domnului Antonescu ca este un om fara onoare, nefiind dispus sa-si ceara scuze.
  Adevarul este ca domnul Crin Antonescu se simte ingrijorator de bine in studiourile Antenelor. Deja se cam aduna gafele si faptul ca multi oameni au parasit PNL are totusi o explicatie.

 9. Mda !
  Cea mai recenta explicarie :
  melescanu a sunat adunarea !
  Adica !
  – Dezertarea !!
  Din PNL 😉
  Care o sa fie primul partid curatat de toate lichelele si cartitele 🙄