Doina râde cu lacrimi de Ziua Păcălelilor. Farse din urmă. Despre sfârșitul lui Băsescu și al PDL în 2012 s-a știut din 2010

6 min


Duminică, 1 aprilie 2012. E ziua păcălelilor. Unii spun că pentru prima oară „1 aprilie este consemnată ca fiind Ziua Păcălelilor în anul 1392, în scrierile vremii. Cu toate astea, în zilele noastre există zone ale planetei în care păcălelile se fac pe data de 1 octombrie”. Alții au o întreagă teorie pe seama ei: Se susţine că originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului gregorian, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme de a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiţi ”nebuni de aprilie’”. Pe măsura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii. În România, păcălelile de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea (în România celor două principate unite, probabil)… Acasă, azi, în 1 aprilie 2012, Doina a avut chef de glumă – a dat telefon în familie că fiul, Laurențiu, a hotărât să se căsătorească și a stabilit nunta la finalul lunii mai 2012. Stupefacția a fost generală, știind că Laurențiu e împotriva instituției căsătoriei, dar cum e îndrăgostit acum, s-a luat totul în serios (are doar 36 de ani) și au început doamnele din familie să se vaiete: vai de mine –­­ una, că n-am haine bune, toate mi-au rămas mici, alta că tocmai acum s-a găsit, n-am nici o rezervă de bani… Doina a plusat, a căutat și naș pentru nunta fiului, i-a telefonat Carolinei Alui Gheorghe, care a răspuns imediat da, cu plăcere, dar să nu fie o nuntă prea mare, că lui Adrian nu-i plac nunțile prea mari! După ce i-a spus că e păcăleală, Carolinei nu-i venea să creadă… Mai apoi Doina i-a spus fiului, Laurențiu, că nepoata noastră (fiica sorei Ita, la 29 de ani), Alina, se mărită în luna mai la Focșani și l-a rugat să-i ureze casă de piatră. Când i-a telefonat Laurențiu verișoarei lui, Alina, și i-a spus că o felicită, Alina i-a răspuns că eu trebuie să te felicit pe tine, că am auzit că te însori… Balamucul iscat a fost atât de mare în familie, că Doina a râs cu lacrimi întreaga zi. Bat în lemn, sper să nu-i iasă râsul pe nas și să ne trezim că toți cei patru copii din familie se căsătoresc anul ăsta (Cosmin, fiul sorei Mela, în Italia; Arthur, fiul fratelui Marian la București și cei doi păcăliți azi, Laurențiu și Alina)… Altfel, Doina a fost păcălită azi de fratele ei, Valentin Popa din Brăila, care a avut cinismul să spună că fiica lui  (la cei 14 ani), Andreea, a fugit de acasă, nu e la București? Și Doina s-a gândit instantaneu că Andreea a fost răpită de țigani pe stradă, să o transforme în sclav sexual, Doamne ferește, și numai nu i s-a făcut rău.

Altfel, n-am auzit de păcăleli publice să fi avut loc azi în România. În lume, în 2008, BBC a prezentat un fragment cu o colonie de „pinguini zburători”, despre care spuneau că tocmai au fost descoperiţi pe o insulă de lângă Antarctica. Farsa a avut un impact foarte mare, mulţi crezând-o, iar alţii numind-o „cea mai reuşită farsă din istorie”. Dați click să vedeți filmul farsă (e scurt) pe http://www.youtube.com/watch?v=8kvWS1XwCMM&feature=player_embedded. Pentru amuzament, vă invit să dați click și pe o farsă casnică (la fel de scurtă): http://www.youtube.com/watch?v=ptpl68MPqCg&feature=player_embedded. Totuși, în țară, azi, de 1 aprilie, a apărut o știre farsă (deocamdată luată în serios, mâine va fi probabil demontată):

Băsescu vrea iar la Primărie

Degringolada produsă sâmbătă pe scena politică (locală) la Bucureşti are o explicaţie bombă: Traian Băsescu renunţă la mandatul prezidenţial şi va candida la Primăria Capitalei.

Decizia lui Băsescu, anunţată duminică, 1 APRILIE, unui număr restrâns de fideli, a fost luată la insistenţele Elenei Udrea, care l-a convins că este singura şansă a PDL pentru a fi salvat de la un eşec dezastruos în anul electoral 2012.

Din acest motiv, „Pactul pentru Bucureşti”, care trebuia semnat sâmbătă, la sediul din Modrogan, a fost aruncat la coş, iar alianţa electorală PDL-UNPR a căzut. Se aşteaptă repetarea scenei „Dragă Stolo”, de data asta jucată de Băsescu şi Prigoană.

***

Că veni vorba de Băsescu, de PDL și ai lor. De data asta nu e nici o păcăleală, e o ciudățenie:

Misterioasa profeţie din 2010 despre sfirşitul lui Băsescu şi al PDL

Ceea ce se întîmplă în aceste zile pe scena politică în sînul puterii, de neimaginat în urmă cu doar cîteva luni pentru politicieni și observatori, a fost anticipat, stupefiant, într-o carte apărută acum doi ani la noi. Mai precis, încă din 2010, un personaj puternic conectat la serviciile secrete de la noi și care chiar era în cărți la un moment dat pentru șefia SRI, l-am numit pe Cozmin Gușă, scria, invocînd informații de taină, că pentru 2012 (de ce nu 2014, spre exemplu, cînd Băsescu s-ar fi aflat la final de mandat?), ceea ce el numea ”Sistemul”, adică un produs al binomului servicii secrete-clasă politică, le pregătește lui Băsescu și PDL, nici mai mult, nici mai puțin, decît o prăbușire precum cea suferită de Ceaușescu în 1989. Ca mulți alți profeți ai politicii, Gușă va fi spus, de-a lungul timpului, multe lucruri care ba s-au adeverit, ba nu. Însă afirmațiile aproape oculte făcute în volumul ”Un ospiciu numit România”, din care vă prezentăm un fragment mai jos, e greu de crezut că reprezintă o pură coincidență. Mai degrabă, ele întăresc convingerea că ceea ce se întîmplă astăzi, cînd partidul lui Băsescu se face țăndări, iar greii din jurul președintelui pleacă pe capete ori în direcția Cotroceni, ori aiurea, este parte a unui scenariu amplu și demult pregătit, care va conduce la lichidarea actualei puteri, cel puțin în forma în care o știam noi, și la o reașezare din temelii a scenei politice.
Iată ce scria Gușă în cartea apărută în toamna anului 2010:

”Traian Băsescu, într-un mod neașteptat pentru el, este pe cale să împărtășească, la nivelul realităților de azi, o soartă similară cu cea a lui Nicolae Ceaușescu (nu mă refer la execuția fizică!). Bănuiala mea, bazată și pe ceva informații, este că Sistemul îi pregătește o lovitură în 2012, așa cum i-a pregătit lui Ceaușescu în 1989. În mare parte din perioada care i-a mai rămas din acest mandat, i se rezervă rolul de ”împăiat”, adică acel ”El Cid” pentru care va fi extrem de problematic să își negocieze soarta de după 2014. Este evident că, PDL-ul fiind tot mai mult în afara jocului politic pentru viitor, neavînd altă formațiune politică care să-l susțină, neconstruind vreun proiect de succes major, România însăși căzînd din ce în ce mai jos, Traian Băsescu nu mai are pe ce să se bazeze.”
Afirmațiile lui Gușă sunt cu atît mai ciudate cu cît, la jumătatea lui 2010, cînd autorul lucra la carte, PDL și Traian Băsescu se aflau într-o formă politică excelentă, inclusiv în sondaje, după ce tocmai cîștigaseră spectaculos un nou mandat prezidențial și se instalaseră autoritar la putere cu un premier PDL, pentru prima dată după 2004. Nimic nu ar fi putut, deci, justifica în acel moment un asemenea pesimism și o asemenea profeție. (B.T.I., Inpolitics.ro)

Cine e Cozmin Gușă, de fapt? Să ne ferească Dumnezeu de asemenea profeți… Am primit un text despre Cozmin Gușă pe e-mail de la poetul Eugen Axinte, să vă lămuriți dați click pe Cozmin Gușă (și iar click pe dreptunghiul apărut).


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Cred totuşi că cea mai mare „păcăleală” a fost deja celebra sechestrare într-o salină de la Praid a 200 de persoane, mulţi copilaşi bolnavi şi nevinovaţi, pe motiv că onor primul ministru s-a gândit el în capul lui să facă o vizită pe acolo.
    Domnilor, derbedeii aceştia ar trebui sechestraţi ei acolo şi lăsaţi să moară de foame şi de sete.

  2. Acum vreo câţiva ani, umbla prin zona noastră un zvon despre una Ramona, absolventă de filologie, dar care-şi practica adevărata ei meserie, pe timpul nopţii, prin toaletele trenurilor de călători: ademenea bărbaţii mai slabi de îngeri şi, contra unei sume variabile, le…sugea pixul.
    Oare să fie vorba despre una şi aceeaşi persoană?

  3. E interesant un sarut mai mic intai parca am fi in racmela de la orange,daca azi acceptam un sarut mic generatia de maine va accepta mai mult,Ce lasi Generatiei din urma ta?Cred ca ar trebui sa dureze cat mai putin aceasta relatie, pentru ca de cunoscut un om nu o sa-l cunosti nici o data.Omul este intro contiuna schimbare ,nu stiu de ce marea majoritate intelegem ca trebuie sa cunoastem noi,ca trebuie sa alegem noi,ca noi suntem acei ce conducem, si cu Dumnezeu cum ramane?Daca noi facem totulDumnezeu ce mai are de facut?(nu vreau sa credeti ca trebuie sa fim naivi)Esecul apare tocmai din aceasta cauza ca privim gresit lucrurile,casatoria este o investitie contiuna in cel de langa noi nu este o intrare intrun loc unde nu mai faci nimic doar primesti.Cred ca ar trebui sa facem diferenta intre prietenie si logodna,cred ca ne lipseste relatia cu Dumnezeu ,ne lipseste calauzire si atunci incepem sa ne facem HAINE CA ADAM SI EVA dupa ce au pacatuit.Ne facem noi cum am mai auzit ,cum am mai vazut pe la alti si mai multne temem sa-l Facem sfetnic pe Dumnezeu.O pritenie = sinceritate si atentieo casatorie= tot ce doresti tie sa ti se faca, trebuie sa faciNoi le inversm,noi cautam perfectiunea,credem ca totul o sa fie roz,nu este asa, este o jertfire contiuna ,un ogor care daca nu-l lucri cresc spini.Sa nu cumva sa lucram ogorul altcuiva inainte de vreme!