Stau și azi deoparte, poate așa-mi mai încarc bateriile, fac abstracție de evenimentele publice. Premii literare acordate pe simpatii. Ultimul turnir cu Adrian Pârvu

5 min


Vineri, 15 iunie 2012. Aceeași absență cotidiană, stau deoparte – repet, poate așa-mi mai vin în fire. Nu am de ales, fac abstracție de evenimentele publice, la zi. Continui Administratorii puterii literare din apocalipticul 2000 (început miercuri, cu o parte a doua apărută ieri aici), rememorez, e un experiment, mai în joacă, mai în serios: ce am fost și ce mai suntem în anul apocaliptic 2012 (nu sunt semne de apocalipsă nici în 2012, cum n-au fost nici în anul 2000, slavă cerului), după 12 ani. O reevaluare, care să ne facă să înțelegem zădărnicia lumii… Să dea Dumnezeu să fie bine pentru toți în acest an, și apocalipsa anunțată să treacă neobservată, fără cataclisme devastatoare. Scriam acum 12 ani (neavând altă soluție, să fiu bine înțeles, voi amenda eseul din anul 2000 cu Note LIS-2012):

România nu duce lipsă de manifestări literare, din contră: de la “Festivalul de poezie Lucian Blaga” (la Cluj) la “Festivalul de poezie Nichita Stănescu” (la Ploieşti). În anul 2000 au apărut noi întreprinderi literare: la Piteşti (nu ştiu ce colocviu legat de poezie, condus de Mircea Bârsilă, dacă am înţeles bine), la Deva (un festival “internaţional” de poezie, iniţiat de Paulina Popa; unde, culmea, a fost premiat… prozatorul Marius Tupan, între alţii, culmea), la Buzău (“Serile Ion Caraion” și „V. Voiculescu”), la Sibiu (Zilele revistei “Euphorion”) şi la Bucureşti, de necrezut (pentru prima oară, un festival de poezie – organizat după criterii de compatibilitate politică de Dan Cristea, consilier şef la Inspectoratul pentru Cultură Bucureşti; Nota LIS-2012: Între timp s-au înmulțit lecturile publice la București, organizate de Dan Mircea Cipariu și MNLR, de când au făcut echipă Lucian Chișu cu Ioan Cristescu-Editura Tracus Arte). Sunt manifestări literare care, de obicei, împart premii conjuncturale, “la bună înţelegere” între organizatori şi prietenii lor fără scrupule, prin aranjamente adeseori rizibile, meschine, de rău augur, care n-au nici o legătură cu valoarea şi demnitatea scriitoricească; îmi dai tu un premiu aici, îţi dau şi eu un premiu dincolo; se toacă bani publici în mod regretabil. De altfel, deoarece în ultima vreme s-a extins această procedură inadmisibilă de premiere după cumetrii, pe faţă sfidând bunul simţ, considerând că totul trebuie să aibă o limită, am hotărât să nu mai particip la aceste manifestări unde se premiază aceiaşi şi aceiaşi “prieteni” şi, în semn de protest, să şterg din biobibliografia mea premiile primite de la reviste şi festivaluri de acest gen (chiar dacă n-am avut nici o clipă impresia că mi s-au acordat aceste premii “pe ochi frumoşi”).

Nu pot să fac un inventar al tuturor manifestărilor literare, patronate în principal de Ministerul Culturii (prin inspectoratele lui de cultură teritoriale), sau pe banii primăriilor şi consiliilor judeţene şi mai ales ai unor sponsori binevoitori, sau sub egida Uniunii Scriitorilor: dar aud că se derulează anual festivaluri de poezie şi la Bacău (“George Bacovia”), la Sighetu Marmaţiei, la Suceava (“N. Labiş”), la Bistriţa (“G. Coşbuc” și „Liviu Rebreanu”) sau că au loc Zilele revistelor “Ramuri” la Craiova sau “Tomis” la Constanţa (Nota LIS-2012: A dispărut demult revista Tomis și o dată cu ea zilele revistei; la Constanța mai apare revista Ex-Ponto, condusă de Eugen Dunăreanu, pe banii unei edituri particulare), pline şi ele de premii date profesioniştilor sau debutanţilor, pe bază de coterii şi interese. Sau „Tudor Arghezi” la Târgu Jiu. Aud de festivaluri la Oravița și Corabia, la Reșița și Slobozia… Chiar mă întreb dacă a mai rămas vreun scriitor în activitate fără să fi primit premii ale revistelor literare, ale festivalurilor din țară, mai ales între cei cu funcţii, din noua nomenclatură scriitoricească locală sau centrală. Lăudabile, au rămas în mintea mea colocviile de la Beclean sau de la Oradea (despre rezistenţa prin cultură), organizate de Cornel Cotuţiu şi Ion Simuţ, cu intervenţii remarcabile. Dar probabil că şi simpozionul despre proză de la Sinaia trebuie reţinut, organizat de N. Breban (la a doua ediţie, la care n-am participat; Nota LIS-2012: acest simpozion legat de roman s-a perpetuat până azi, împarte și el premii), dacă e adevărat că a trasat direcţii. Pe de altă parte, am experienţa unor tabere de creaţie semnificative: de la Sasca Montană (organizator, poetul George Lână) şi Borşa (organizator, poetul N. Scheianu), cu scriitori profesionişti, la cele organizate de Editura Libra, cu debutanţi (la Buciumeni-Galați sau Bușteni și Vălenii de Munte). Să evidenţiez neapărat Festivalul de poezie de avangardă de la Sighişoara al optzeciștilor şi continuarea Zilelor “G. Călinescu” de la Oneşti (ale tenacelui C. Th. Ciobanu), cu un regim special. Să nu uit Festivalul Internaţional de Poezie de la Oradea (organizat de Ion Ţepelea, Dumnezeu să-l ierte) sau “Zilele revistei Convorbiri Literare” (ale lui Casian Maria Spiridon, care are și o editură, Timpul și o revistă trimestrială a lui, “Poezia”; pe lângă revistele Convorbiri literare și Poezia a inventat edituri; Nota LIS-2012: de reținut, sunt persona non grata la aceste Zile ale revistei Convorbiri literare, fiindcă am declarat că acordă premii conjuncturale, fără importanță, care fac doar curte scriitorilor de toată mâna; mare nenorocire, vă dați seama) – cu zeci de premii acordate din simpatii schimbătoare… (Va urma)

Liviu Ioan Stoiciu

***

La Târgul Bookfest, la București, în ultima lui zi, pe 3 iunie, am asistat la Editura Tracus Arte la o lansare a celui de-al doilea volum de versuri al lui Adrian Pârvu, jurnalist de meserie (a plecat de la Academia Cațavencu). Lansare cu melodii la chitară rece, pe când era prezentat de Paul Vinicius și pe când autorul recita din volumul său „Amor cortese – ritmuri și rime trubadurice”. Îl puteți citi și vedea pe propriu-i blog: http://adiparvu.blogspot.ro/. Public o poezie din acest volum, de curiozitate:

Ultimul turnir

Năframa-ţi rubinie am prins-o în centură

s-alunge ghinionul la ultimul turnir

şi s-o arat, s-o flutur, mulţimii în delir:

erai cea mai frumoasă şi fragedă captură. //

N-aveam decât pieptarul de in pe sub mundir;

şi rana viitoare în piept, ca o arsură,

amiază verticală, praf năclăit în gură,

şi-o lance ascuţită, muiată în safir. //

De două ori trecut-au către izbândă sorţii

şi-a treia oară, încă puteam să te câştig,

fără să ştiu ce simplu se trece pragul morţii //

cum străluceşte cerul cel limpede, la prânz,

ce repede căldura se face foarte frig

şi ce frumos nechează îngenunchiatul mânz.

Adrian Pârvu

Amor cortese – ritmuri şi rime trubadurice –

Editura Tracus Arte, 2012.

PS. Public și azi un ilustrator talentat rus, Vladimir Manyuhina. Noua sa idee ilustrata este intitulata „Daca exista Apocalipsa”.


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Domnule Stoiciu, nu va faceti griji din cauza Apocalipsei.
  Cu siguranta ca nu va avea loc anul acesta (va garantez acest lucru!).
  Am vazut poza unui preot din acesta mayas. Avea atatea pene in cap, de gandeai ca a jumulit o intreaga ferma avicola!
  Mi se pare firesc, cand ai capul plin de pene, sa-ti lipseasca o
  anumita intuitie!
  Apocalipsele de anul acesta( caci vor fi destule!) vor fi de ordin politic. Numai ca, de la politica la Dumnezeu e cale lunga!…Sfintii nu fac politica, deci nu vor pune… nicio piedica!

  Frumoase versuri…Multumesc pentru ele.
  Ma bucur: inca n-a murit lirismul!
  Voi intra pe blogul Domnului Adrian Parvu.

  Sa nu opriti Jurnalul…Va rog.
  Sanatate si numai bine!

 2. Ba fac si sfintii politica Domnule Stefan S., ca si ei trebuie sa fie patrioti, sa dea Caesarului ceea ce este al Caesarului. Dar cred ca Dumneavostra omiteti intentionat ca va fi si o apocalipsa in Biserica. Eu am spus clar, fiecare imparat cu bisericosii lui, si cand se schimba cornul abundentei se schimba si bisericosii. Intre perioada 1965-1989 si apoi in perioada 1989-2012 au fost doua forme de oligarhie una pentru vultur, si alta pentru leu, in ordinea despre care am vorbit ( Ceausescul a fost in contra Vulturului, si jidanul Iliescian in contra Leului, ca asa l-a fatat masa aia tiganca si jidanul borat si bolsevic de tacsu la Calarasi, sa fie labagiu si in contra Leului, ca-i din Sinagoga Satanei ca Ceausescul ).

  Am vazut filmul „lipoveanului” de Mircea Danieliuc intitulat Vanatoare de Vulpi realizat in 1980. Stiti pe ce scenariu si pe ce tip de personaje este realizat acest film abject, foarte scarbos in inventivitatea diabolica si in ingineria diabolismului si mai ales a daimon-ismului ? Am zis ca jidanul de Justinian Marin l-a plasat pe Antim Nica la Episcopia Dunarii de Jos, si tot pe el l-a folosit pentru a face cale libera marxismului in Etiopia, ca sa castige acum Alexis Tsipras ( care a pierdut, ca a castigat Noua Democratie, mi-a spus astazi un preot de aici Constantin Fratila, si nu Nefartatul, desi alegerile din Grecia sunt abia maine, pe 17 iunie 2012 ) un jidan etiopian care pretinde ca este un descendent ca fiu al Imparatului etiopian, dar nu este de dreapta, adica nu adauga mai multe cruci, ci este de stanga, adica scoate crucile, ah !, ce degenerat si asta, de nu respecta tipicul, cum se plang deja unii greci ca in Grecia va fi ca in Romania lui Ceausescu de la finele lui 1989 daca va ajunge acest Tsipras. Iata ce scrie in wikipedia de rezultatele razboiului civil din Etiopia:

  The Ethiopian Civil War began on November 28, 1974 when the Marxist Derg staged a coup d’état against Emperor Haile Selassie, and lasted until the Ethiopian People’s Revolutionary Democratic Front (EPRDF), a coalition of rebel groups, overthrew the government in 1991.[5] The war overlapped other Cold War conflicts in Africa, such as the Angolan Civil War (1975–2002). The war left between 230,000-1.4 million dead. The revolutionaries abolished the monarchy in March 1975 and Crown Prince Asfaw Wossen settled permanently in London, England where several other members of the Imperial family were already based. The other members of the Imperial family who were still in Ethiopia at the time of the revolution were imprisoned, including Amha Selassie’s father the Emperor, his daughter by his first marriage, Princess Ijigayehu, his sister Princess Tenagnework and many of his nephews, nieces, relatives and in-laws. In 1975, first his father Emperor Haile Selassie then in 1977, his daughter Princess Ijigayehu died in detention. Members of the Imperial family remained imprisoned until 1988 (for the women) and 1989 (for the men).

  Conducatorul gherilei marxiste a fost Mengistu Haile Mariam, un jidan se pare, un jidan borat marxist, ajutat de boratul de Justinian Marina. Deci eu avertizez, cum se stia inca de mult, inca de la interventia lui Nicolae Titulescu in contra lui Mussolini, ca pentru acest lucru Romania va fi cap de afis in apocalipsa ce va urma.

  Deci filmul Vanatoarea de Vulpi de refera la acest fel de evenimente, unde vulpile sunt profetii care vor fi ucisi in Romania la cel de al doilea Ierusalim. Dar filmul este o contrafacere. Preotul trimis de Antim Nica aici in localitatea mea este unul Vasile Vasile din Tecuci judetul Galati, si el este levit insa din spita lui Aaron, ba mai mult el este in registrul Imparatului care reprezinta bourul. Dupa realizarea acestui film al lipoveanului de Danieliuc ( el zice ca este serpalau bucovineana insa eu zic nu degeaba ca nu este, pentru ca este din Sinagioga Satanei, ca din narav este lipovean cu Ivan Pataichin ), adica in 1980, imediat dupa, cam pe la catva timp au inceput sa faca aici o fabrica de ce credeti, de zahar din sfecla, si nu din trestie de zahar, pentru ca Isus a spus ca nu va stinge festila palpaind si nici va frange trestie de zahar incovoindu-se, dar nu a zis ca va salva sfecla de la sfeclit, daca s-ar caca pe ea ( Tec(a)ci pe dumneata ). Culmea este ca dupa parerea mea Vasile ar fi putut sa fie o ruda cu dreptul Zaharia, care a ramas mut cand Ingerul i-a spus ce i-a spus despre faptul ca o sa i se nasca Ioan Botezatorul, pentru ca el trebuia sa fie un fel de mama surogat ca parinte al lui Ioan Botezatorul, pentru ca nu era din Moise ca Elisabeta, drept pentru care a si sfeclit-o, cum spune Isus, intre altar si nu mai stiu cum. Vasile asta si Vasile, oportunist si cacacios pe el cum este, a zis ca va trage in piept, pentru aceasta onoare comunista, atat pe vrajmasii de dinauntru ai comunismului cat si pe cei de dinafara, asa cum jurase el Marii Adunari Nationale ca sa ajunga popa, dupa ce a terminat scoala de la Sibiu care o sa cada de la astfel de popi leprosi ( Miriam si Aaron cu invatatura de la Dracul, adica de la Luceafar au vrut sa ii substituie lui Moise calitatea de profet conducator, pe motiv ca ar fi suferit prea mult, ma rog stiti ce propune Luceafarul si lui Dumnezeu, ca nu stiu ce sa nu ii fie Lui ca sa se intrupeze intr-un om, din pamant si sa patimeasca, etc., si cum pretinde Luceafarul ca sa rezolve problema mai bine decat planului lui Dumnezeu, este scris la Isaia. Chestia este ca comunistii si acest popa s-au folosit de ce credeti, ca erau Sinagoga Satanei, de serpuirile viclene ale lui Antichrist din Nazaret. Insa pana la urma cu lupta de clasa, cand in 1982 a cazut Brejnev si s-a dovedit ca comunismul este o profetie falsa, a cazut si Fabrica de zaharel din sfecla a lui Vasile Vasile, din lipsa de comenzi, dar si din cauza ca agricultura ajunsese in criza, si trebuiau dusi in agricultura elevi si militari si studenti ca sa recolteze. Si pentru acesta nesimtitul de Vasile Vasile nu s-a sinchisit. Prin 1984 spre 1985 am aflat despre apocalipsa de astazi din Grecia, si Parintele Arsenie Boca mi-a spus si de cea de la noi cu cel de al Doilea Ierusalim. Ca urmare, legionarii de la noi isi continuau linistiti treburile, pentru ca si la noi sunt iudei legionari dintre fii acelui Imparat etiopian, iar legionarii, se stia, monitorizau, pentru ca asa sunt pusi in taina faradelegii de Dumnezeu, monitorizau ce iudei comunisti din Romania, care de fapt nu sunt iudei cum zic ei, ci Sinagoga a Satanei, deci monitorizau ce iudei ar schimba registrul celor patru fii de imparat etiopian care sunt de extrema dreapta si nu de extrema stanga. Comunistii, imediat dupa ce am aflat eu apocalipsa din Grecia, au inscenat un scenariu de crima in zona Garii de Nord, unde era sediul Legionarilor, si al Garzii de Fier. Este posibil ca crima sa fi avut loc, dar ce s-a intamplat, noi am fost dusi de la Facultate, cu toata clasa in acea zona, si apoi militia a inscenat ca ne ia la puricat ca sa dam marturie despre legionari si acea crima. Chestia este ca pe mine ma implicau cum i-au implicat pe Iuliu Maniu si Ion Mihalache, faceau aceleasi conexiuni intre mine si legionari, cu aceleasi scopuri comuniste, cum au facut si lui Iuliu Maniu si Ion Mihalache, dar si lui Corneliu Coposu si Ion Diaconescu. Cum eu stiam inca din timpul verii, asta se intampla in septembrie, dupa 15, imediat, sau in octombrie, nu mai tin minte exact, ori eu ma asteptam la un astfel de scenariu inca inainte de a merge la Facultate, deci inainte de 15 septembrie 1985, eram in anul doi. Prin 1986, leprosul asta de Vasile Vasile, fiind eu suparat ca l-au caterisit pe Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa ( asta in perspectiva faptului ca multi vor fi caterisiti din BOR si episcopi ), deci leprosul de Vasile Vasile intra la mine in casa, usa era descuiata, si ma bombardeaza cu o presupusa Boboteaza, cand eu ascultam o formatie Supertramp, pentru ca el era pro-sovietic iar eu sunt pro-occidental. Aceasta interventie a lui intra in planul lui Ceausescul de a-l folosi pe post de vulpe falsa, iar Herta Muller si-a dat seama de acest scenariu inca din 1982 dupa caderea Brejnevului, cand a proiectat scrierea cartii ” Inca de pe atunci vulpea era vanatorul” avertizandu-ma ca vor falsifica vulpea ca sa o faca sa fure cascavalul din gura ciorii, a lui Ilie Tesviteanu ( care era un desdcendent al profetului Samuel, la randul sau descendent din Moise si o iudee tot din semintia din care facea parte si Iesei, Anna ). Herta Muller facea referire si la scenariul lipoveanului de Danieliuc. In filmul acestui lipovean infect si cu un tupeu diabolic si revizionist, vulpea ar fi parut sa fie si cel din registrul bourului si nu numai cel din registrul vulturului si al leului si al sardinei. Dar in biblie se scrie ca profetul este ca o vulpe in pustie. da, si este si pustie in lume, numai ca Zaharia nu era profet, ci un drept, un preot drept, iar Vasile Vasile daca este descendent din Aaron, si lepros, nu poate sa mai fie si profet, sau vulpe, pentru ca daca ar fi inseamna ca asta este serpuire antichristica si falsa, inseamna ca ar fi un profet mincinos, din ala care trebuie bulit cu piatra in frunte ca Goliat. El este cel mult un fel de mama surogat, si nu o mama autentica. Numai ca imediat dupa faza povestita de mine cu intrarea abuziva in casa parintilor mei a preotului Vasile Vasile, desi nimeni nu il chemase, si din cauza purtarii lui arogante de te tragea in piept, el s-a gandit sa se duca la un primar Bujgoi si sa ii propuna sa darame Bise4rica din regim Ierusalimitean, de pustie, si sa contruiasca un alt Templu ( masonic ) ca sa nu o sfecleasca, din cauza ca s-a nascut in mentalitatea lui ca Danieliuc cica voia sa il foloseasca pe post de marioneta si tap ispasitor. Bujgoi nu se prinde de situatie si il trimite la CC al PCR cu o cerere ca sa ii aprobe noul statut arhitectonic si institutional. Acolo, bolsevicii, ca sa ma traga pe mine in piept ii spun ca nu ii dau pentru ca ar fi o vulpe. Eu zic ca ar putea sa fie o vulpe dar falsa, iar Herta Muller zice ca ar juca asa ca un vanator si ca nu ar fi vanata de propriul ei scenariu fals. Apoi are loc un teatru mare, incept dezastrele de vasiliada cu sfeclire pe orasul meu, sistemul medical cade, si apar la comanda securisti care fac controale la cabinele medicale ca sa vada ce medici favorizeaza avorturile. Intre timp lui Vasile Vasile i se insceneaza un proces, pentru ca a venit de la CC al PCR cu un raspuns falsificat si a spus lui Bujgoi ca CC al PCR i-a dat aviz pe sest, si ca va primi apoi un aviz si scris, dupa ce va face biserica. Procesul a fost reala, insa, dar consecintele nu au fost, practic acest Bujgoi a fost facut cu ou si cu otet ca a dat voie sa se contriasca ilegal acea Biserica, apoi Biserica au incercat sa o demoleze, ca sa nu mai fie nici o Biserica aici, si daca nu au reusit, cica l-ar fi bagat la inchisore la Manastirea Cocosul pe acest popa, iar el dupa Lovitura de Stat din decembrie 1989 a revenit, pentru ca isi atinsese scopul, si parea acum ca un erou, exact cum au fost facuti si Paunescu, si Ana Blandiana, si alti comunisti care au parut pe ultima suta de metri disidenti, ca sa legitimizeze regimul FSN-ist, oligarh comunist programat impotriva Leului.

  In incheiere vreau sa va spun ca dupa septembrie 1985, dupa acea situatie cu legionarii, acestia desi stiau ca eu ii voi pune in aceeasi oala cu comunistii in acel pact Ribentrop Molotov, au facut o mica inventariere a iudeilor comunisti monitorizati de ei ca ar favoriza uzurparea gen Alexis Tsipras si Justinian Marin si Antim Nica, ca sa ajunga si la mine, prin You Tube, si sa vad si eu cine ar fi cei care vor face o noua revolutie iacobina si bolsevica in Romania Moderna ( ciudat, tocmai legionarii care sunt secularisti si critici ai Romaniei Moderne au dezvaluit acest lucru, iata unde ajunge cutitul la os cum se descopera unele lucruri ), adica iudeii comunisti din Sinagoga Satanei. Dar legionarii i-au pus si pe Emil Constantinescu si pe Zoe Petre si pe Vasile Lupu, care nu sunt comunisti, dar fac cale de doua mile cu comunistii. Filmuletul legionarilor se numeste Romania carmuita de jidani, dar sunt iudei falsi, deci eu nu stiam de exemplu ca Andrea Esca este jidanca cum o califica legionarii, sau Garda de Fier.

 3. Ia uitati ce spune Crina Antonescu si pe cine si cum, serpuind ca Antichrist da el vina pentru ca foarte multi din detinutii politici anticomunist s-au innecat ca tiganul la mal, cum spune si Domnul Marcel Petrisor, pentru ca au optat pentru varianta bolsevica a lui Dumitru Mazilu, pe care l-au impus prin metiode care au scuzat mijloacele si pentru care apoi au suportat mari defectari ca urmare ca au fost profeti mincinosi si uzurpatori. Citez din Jurnalul.ro :

  Întrebat de Victor Ciutacu dacă i-a făcut rău afirmaţia fostului şef PNL, Antonescu a replicat: „Rău? Rău nu-mi face, poate să-mi producă un anumit dezgust, ca să fiu foarte sincer. Acuma, Radu Câmpeanu are 90 de ani a uitat că a fost şi un congres al PSD, nu numai al PNL, este dreptul domniei sale, dar eu am de spus următorul lucru: pentru că eu tac de foarte multă vreme şi voi fi nevoit să tac din ce în ce mai mult, să vedeţi când voi fi preşedinte cât de mult va trebui să tac. Domne’, de exemplu Radu Câmpeanu în 1992 era să scoată din istorie acest partid, au trecut vremurile, ne-am revenit, Radu Câmpeanu a fost aşezat la un loc de onoare şi acolo va rămâne, dar domnul Radu Câmpeanu şi alţi câţiva domni care îl pun să dea interviurile astea ar trebui să ştie un lucru…”

  Întrebat cine îl pune pe Câmpeanu să-l atace, liberalul a evitat un răspuns: „Nu ştiu cine îl pune, domnul Câmpeanu singur nu ştie unde e postul de televiziune respectiv sau agenţia respectivă”.

  Revenind la lucrul pe care Câmpeanu „şi alţi domni” trebuie să-l cunoască, Antonescu a spus că acela că el, şi nu ei, s-au bătut pentru PNL în ultimii ani. „Eu din 2009, cu doi-trei oameni lângă mine maxim, m-am bătut pentru partidul ăsta cu domnul Băsescu, cu propaganda lui, de când am făcut USL, cu toţi şmecherii posibil, de la Băsescu, la oameni autentici de dreapta care au greţuri uşor şi nu găsesc lămâia, ei oamenii ăia au greţuri, sunt exigenţi, le miroase urât, eu am luptat pentru acest partid, am reuşit o construcţie politică, singura în stare să aibă ac de cojocul lui Băsescu, să facă din PDL adunătura zdrobită de care avem cu toţii plăcerea să ne ocupăm, să aibă nişte rezultate fără precedent, în vreme ce tot felul de oameni, de alde domnu’ Câmpeanu şi tot felul de foşti preşedinţi ai partidului au stat deoparte”, a susţinut liderul USL.

  Stiti cum suna afirmatia asta ca Crin Antonescu s-a batut impotriva lui Traian Basescu ? Initiatii stiu, ca atunci cand s-a mers pe varianta de revers, pe vremea asta in 1989, Crina Antionescu era informator al Securitatii iudaice comuniste la Tulcea intr-o scoala unde era profesor, si curva de PNL l-a ales pe el sa faca tranzitia asta de final a ocultei cand pare ca totul cade pe Basescu. PNL este cea mai mare bestie de curva fara viziune, care a smanglit de la PNTCD tot brandul si la dat intr-o liturghie otomana, cum acestia dadeau cele sfinte ale imparatilor bizantini iudelor iscarioteanu care sunt burghezii rosii acum, tot asa au procedat si liberalii astia infecti si spurcati, au dat cele sfinte ale taranistilor manisti din brandul religios bolsevicilor comunisti din brandul secularist, ca sa se puna bine cu bolsevicii.

  Vedeti cine este de vina ?, Dinu Patriciu si Radu Campeanu care este pus la loc de onoare ( pai este pus ca el in ala trebuie sa dea raspus de ce a gresit si favorizat din brandul meu pe bolsevici si factiunea lui Radu Mazare si apoi si SOTI TV transformat in TV Neptun Constanta ), ca PNL care l-a pus pe Crin Antonescu de mascarici securist la curtea iudeilor bolsevici acum nu este ?

 4. Textul preluat de la Jurnalul.ro se termina iniante de „Stiti cum suna afirmatia asta ca Crin Antonescu s-a batut impotriva lui Traian Basescu ? …”. Trebuie sa spun ca in 1989 pe vremea asta, deci cam tot dupa Rusalii si pana in Sfintii Apostoli Petru si Pavel, Crin Antonescu nu stia de varianta cu Traian Basescu si PDL si sutinerea socialistilor lui Dominique Strauss-Khan ( aceasta varianta a aparut abia in octombrie 1989, eu am auzit-o in duh in fata Halei agroalimentare din Piata Unirii, intai am auzit varianta cuplului jidanesc Iliescu- Vanghelie, si apoi varianta cu cuplul jidanesc Basinescu si Petre Roman ), pentru ca nu era pe fir, era doar la Tulcea, si acolo chestionat de Securitatea iudaico-marxista nu s-a opus la nici o infima parte din scenariul PCR, desi nu stia exact care este acest scenariu, si probabil nu stia ca Traian Basescu este jidan cum il numesc legionarii pomeniti de mine in comentariul de mai sus ( il numesc asa in acel videoclip intutulat „Romania carmuita de jidani” ).

 5. Ia uitati stirea care spune cum o ia dracul pe Academia iudeo-marxista care l-a facut savant de renume mondial pe Ceausescul si pe Ceauseasca, daca stiti si scenariul asta, ca astia se ingrozesc de moartea spirituala ca godinacul cand guita ca este taiat si nu vrea sa moara. Daca stiti si cu planul academiei de a realiza niste atlase etnografice ale Regiunilor din Romania, dar si o serie sub egida ei privind habitatul, ocupatiile, etc., acest plan este ingrasarea porcului care nu vrea sa moara spiritual in ajun. Ia uitati cu ce studii inalte se ocupa Academia, cu saracii lipsiti si lipiti pamantului, asta pentru ca vine sifiliticul ala de la Caracal, si ca sa fie in ton cu el, ca poate o sa il numeasca si pe debarcatul ala colorant de Dan Diaconescu care nici sferto-doct cum zice grupul Liiceanu- Plesu nu este:

  Citatul este din: Adevarul, fost al lui Dinu Patriciu:

  Descoperirea Academiei Române: la ţară, un milion de oameni sunt săraci şi muncesc cu ziua. Trei sferturi din populaţia mediului rural trăieşte în condiţii precare, iar 37% (adică este un milion de oameni) sunt lucrători familiali neremuneraţi, fără vreo formă de salariu sau plată în natură, arată ultimele studii ale Academiei Române.

  Totodată, peste 36% din populaţia din rural are statut profesional de lucrător pe cont propriu, potrivit aceleiaşi cercetări, prezentate de Institutul de Economie Socială (IES) şi de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române.
  Cercetătorii de la IES subliniază gradul mic de asociere înregistrat în agricultura românească, în comparaţie cu cel din Uniunea Europeană.

  Fărâmiţare extremă a terenurilor

  Aproape toate exploataţiile agricole din România, mai precis 99,2%, sunt ferme de subzistenţă individuale. Doar 0,8% sunt exploataţii agricole cu personalitate juridică, acestea deţinând controlul asupra a 44% din suprafaţa agricolă a ţării, spun realizatorii cercetării. Ei atrag atenţia, de asemenea, asupra fărâmiţării extreme a terenurilor agricole din România – împărţite în peste 3,8 milioane de exploataţii agricole distincte, din care cea mai mare parte cu suprafate de sub un hectar. Astfel, România a devenit ţara cu cele mai multe exploataţii agricole din UE.

  Bariere fiscale în calea asocierii

  „Singura salvare pentru cei care lucrează în agricultură sunt politici şi programe care să ajute asociaţiile agricultorilor să se consolideze şi să se capitalizeze corespunzător. Aceasta ar fi şi singura soluţie pentru creşterea productivităţii şi pentru ca agricultura să se transforme într-un sector care contribuie efectiv la bugetul statului. Asocierea nu este posibilă în condiţiile actualelor bariere fiscale. Statul a avut în vedere, până acum, asociaţiile numai ca forme de reprezentare, nu ca forme de organizare care ar putea aduce un venit corect agricultorilor. Şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a avut în vedere mai ales dezvoltarea producătorului individual, şi nu a formelor asociative“, arată preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan.
  La realizarea studiului au fost chestionate 794 de entităţi agricole din România, la finalul lui 2011, ancheta de teren fiind prima de acest fel reprezentativă la nivel naţional, potrivit IES şi ICCV.

  Străinii au deja 8% din suprafaţa agricolă

  Datele Ministerului Agriculturii arată că investitorii străini deţin deja aproximativ 8% din totalul suprafeţei arabile a României, adică peste 700.000 de hectare de teren arabil şi că fenomenul înstrăinării terenului este în creştere.
  Potrivit ministerului, formele asociative deţinute de agricultori (societăţi, asociaţii şi cooperative agricole) exploatau 15,7% din suprafaţa agricolă a ţării în 2002, iar după aderarea la UE ponderea formelor asociative agricole a scăzut la 13,2%, conform Recensământului Agricol din 2010.
  Incheiat citatul. Ce o zice de aceasta Academicianul infumurat Nicolae Cajal ?

 6. In ce calitate ma intrebi Ramona daca inteleg sau nu ? Stii cumva mai inainte de mine ce scriu eu ?, ca sa imi ceri socoteala ca scriu despre ceva ce nu inteleg ?, si in schimb intelegi tu ? De ce despre Solomon care s-a culcat cu regina Etiopiei Sheba, se zice ca a fost nebun ?, ca ar fi zis ceva inacceptabil: desertaciunea desertaciunilor, totul nu este decat vanare de vant ? Tu intelegi lucrul acesta ?, pe pielea ta, si nu asa ca o idee anstracta ?

 7. Vedeti stirea aceasta ?:

  Vasile Marica, ginerele preotului ucis la Focșani: Sunt în stare de șoc. Președintele Sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, ginerele preotului ucis în această dimineață la Focșani este cutremurat de vestea primită, declarând că socrul său nu a avut niciun conflict vreodată cu cineva. ”Sunt în stare de şoc”, a declarat Vasile Marica. Preotul Tudor Marin, înjunghiat mortal, sâmbătă dimineață, în biserica ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Focșani, era tatăl soției lui Vasile Marica. Acesta a declarat la România TV că a fost informat la telefon despre tragedie.

  “Sunt în stare de şoc. Socrul meu a fost un om minunat care mi-a dat o soţie minunată şi la care ţin foarte mult. Mi-am pus toată familia sub pază. Vreau să ştiu cine a făcut asta. Nu cred că a avut vreodată vreun conflict cu cineva”, a spus Vasile Marica.

  În cursul aceste dimineți, preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica “Sfântul Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat de un bărbat, care inițial i-a cerut victimei să-i explice niște versete din Biblie.

  Incheiat citatul din DVD News.ro

  Stie cineva de ce s-a intamplat acest lucru la Focsani, si daca el era profetit ca sa aibe loc ?, in legatura cu Rascoala de la Flamanzi, Botosani, prototipul comunismului – Rascoala de la 1907. De ce Focsaniul asta este atata de nefast si ce rol nefast are el ( mi se pare ca si in Argentina este o Tara numita Tara de Foc care are acelasi rol nefast de depravare ca Focsaniul, pentru ca este ca sa zic asa Focul celui de al doilea Potop care vine pentru o anumita desfranare marxista, pentru o curvie din care iese Antichrist ) cand mi se pare ca procesul lui Corneliu Zelea Codreanu a inceput la Focsani si a fost stramutat de acolo pentru ca boborul legionar se unea cu Zelea Codreanu in contra Statului Modern al Romaniei. Eu nu cred ca a fost sectar cel care l-a injunghiat, eu cred ca a fost legionar, si am expus faptul ca comunistii agraveaza situatia in dreptul Sinagogii Luceafarului convertindu-i pe cei patru fii ai imparatului din Etiopia care vor domni la Alexandria, Istambul, Tesalonic si Roma de la extrema dreapta cum este registrul lor randuit in taina faradelegii de Dumnezeu, la extrema stanga, cum nu este randuit, pentru ca acesti patru imparati vor pune pe popi si arma bisericii si arma Caesarului, si astfel vor adauga si nu vor scoate, iata textul apocaliptic care prezinta diferenta dintre a adauga si a scoate:

  15. Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!
  18. Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele proorociei acestei carti: De va mai adauga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta;
  19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta.

  Ramona !, poate tu ai scos, si esti comunista, si de aceea nu intelegi desi eu nu te-am obligat ca sa intelegi ceva, nici macar nu te cunosc, nici n-am incercat sa te povatuiesc ceva, si poate chiar faptul ca nu intelegi inseamna ca nici nu trebuie, ca nu iti este tie adresat ceva. Eu nu am spus sa fiu inteles, ci am racnit, scrie si la Iezechiel de ce ! se spune despre ceva referitor la lege fara ca acele spuse sa insemne o zidire. Am spus doar ca sa fac referire la ceva, dar la ce am facut referire nu am spus, eu nu am facut decat sa anunt prin comentariu opinia mea, atat. Nu am povatuit sau invatat pe nimeni nimic, si nici nu voi face vreodata. Dar daca tu nu intelegi !, de ce ma intrebi daca eu inteleg, vezi ca nu are sens, sau asta este o intrebare disimulata ca sa afli cu ce putere fac asta ?, la ce face referire intrebarea ta, ca uite sunt greu de cap si nu inteleg daca tu nu vorbesti pe sleau si cu sens, ca arhiereii avea o pozitie in preotia lui Aaron cand au intrebat pe Isus cu ce putere intelege acele lucruri pe care le face, l-au intrebat in mod concret ca sa ii lumineze, ei faceau referire la o legatura concreta stabilita de Moise, Tu o Ai aceasta legatura ?, sau intrebi fara nici un sens ?, deci arhiereii intrebau ceva concret, desi nu era totusi concret pentru ca intrebau ceva ce ei nu stiau sa isi raspunda singuri si pe care nu stiau pe pielea lor ( caci numai celui ce are i se va adauga, iar celui ce nu are si ceea ce i se pare i se va lua, asta nu o stiai cum este ? cu aparitia marxismului si comunismului si cu inversarea pe care o fac comunistii privind administrarea darurilor de Rusalii de catre Sfantul Petru ? ), ci asa doar ca niste idei abstracte sau banuieli, ca pe ei ii interesa puterea, functiile, averea materiala.

 8. ha !, ha !, ha ! Ramona ! M-ai intrebat daca inteleg ceea ce spun prin prisma consecintelor pe care o sa trebuiasca sa le suport pentru ca le spun. Mie mi-a murit prima moarte tovarasa Ramona, au incercat sa ma lichideze pentru ca aveam sa spun, sa comentez ceea ce am scris aici, dar si altele pe care nu le-am scris aici, si practic am murit ca sa zic asa chiar in ziua eclipsei din 1999, dar iata ca un glas, in clipa cand ma pregateam sa ies cu sufletul si sa plec la Tronul lui Dumnezeu, un glas a zis sa ma ridic, pentru ca conducerea care a ordonat lichidarea mea s-a razgandit cand a vazut cu ce fel de moarte eram pregatit sa plec la Tronul lui Dumnezeu la Judecata ( nu voi muri, ci viu voi fi si ii voi povesti totul Domnului – sa stii ca nu toti sunt capabili genetic sa faca lucrul asta ), si cand m-am ridicat m-am ridicat inviat. Dar atentie !, mie mi-a murit prima moarte, si am inviat tot pentru prima moarte, si intradevar mai este a doua moarte si a doua Inviere, dar sa stii ca este o regula, iata care este, scrie in apocalipsa:
  10. Nu te teme de cele ce ai să pătimeşti. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniţă, ca să fiţi ispitiţi, şi veţi avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii.
  11. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruieşte nu va fi vătămat de moartea cea de-a doua.

  Incheiat citatul din apocalipsa. Pe asta cu necazul in zece zile o stii, si pe aia cu inchisoarea, ma rog !, la mine este incarcerare psihiatrica din motive de plangeri publice si pentru a ispasi o datorie publica, adica altii, considerati parasi, m-au dat pe mana judecatorului comunist din motiv ca nu mi-as fi facut datoria publica fata de ei si i-as fi nedreptatit ca nu o faceam ( ah nu stii ce legatura are asta cu Vanghelie si Iliescu !, si cine a formulart ingineria asta ca sa obtina profituri din inchiderea mea pe motiv de datorie publica neachitata ), adica la fel cu inchisoarea nu pentru faptele tale, ci pentru acuzatiile altora, in cazul meu pentru acuzatiile din Sinagoga Satanei.

 9. Deci mai scriu odata textul din apocalipsa privind Biserica Smirnei din care sunt eu prin numele meu Ciprian ( aceasta Biserica este o varsta a unui duh din cele sapte ale lui Dumnezeu si nu o Biserica dintr-un anumit loc de pe pamant ). Unii zic ca sfantul Ciprian, care este patronul meu, a fost episcop in Biserica Antiohiei Sirie, o Biserica care administreaza taina Sfantului Maslu, adica Biserica Pergamului, una din cele sapte biserici apocaliptice care administreaza cele sapte taine, sau duhuri ale Bisericii. Textul din apocalipsa este acesta:

  8. Iar îngerului Bisericii din Smirna, scrie-i: Acestea zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel care a murit şi a înviat:
  9. Ştiu necazul tău şi sărăcia ta, dar eşti bogat, şi hula din partea celor ce zic despre ei înşişi că sunt iudei şi nu sunt, ci sinagogă a satanei.
  10. Nu te teme de cele ce ai să pătimeşti. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniţă, ca să fiţi ispitiţi, şi veţi avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte şi îţi voi da cununa vieţii.
  11. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruieşte nu va fi vătămat de moartea cea de-a doua.

  Incheiat citatul. Se prea poate ca tu sa nu intelegi nimic, dar eu cand spun iudei din Sinagoga Satanei si mai spun si cine este, eu stiu la ce ma refer si ce consecinte are, nu pentru mine stiu ce consecinte are ce spun, si cine ma pune sa spun, si pentru cine spun ca sa fie aceasta marturie, ca nu spun pentru martorii mincinosi, ca astora si ceea ce li se pare ca au smaglit din marturia aceasta li se va lua, ci eu spun pentru Martorul adevarat, ca nu am nevoie de vreo lauda de la oameni, sau chiar de la viata mea.

  Dar sa stii ca consecintele pe care le va suporta Sinagoga Satanei nu ma privesc pe mine, nu am nici in clin nici in maneca ceva cu aceasta Sinagoga a Satanei, ba chiar am spus ca sa nu am, si nu ca sa am. Si daca am spus, am spus ceva ce este cunoscut, nu am spus lucruri care nu au mai fost auzite deloc pana acum, iar atentionarile nu le fac eu, eu doar am pomenit, are cine de Sus sa faca atat atentionarile cat si eventualele plati de consecinte.

 10. @ramona, hangan a fost dus la psihiatrie chiar de catre familia lui, deci nu trebuie sa ne miram.
  Pacat doar ca domnul LIS il lasa pe nebun pe aici.