Care e mecanismul literaturii: subconştientul mă întreabă şi eu răspund. Sufletul meu tânjeşte. Atotprezenţa Cifrei Fiarei

6 min


Duminică, 14 noiembrie 2010. Ştiu că nu-mi gestionez „cum trebuie” viaţa. Nu e de ajuns să fac pe „călugărul la bloc”, să nu am alt păcat capital decât că scriu literatură (degeaba mă asigură Octavian Mihăescu că nu e un păcat să dai un sens cuvintelor; îi mulţumesc iar pentru sfaturile date). De la o vârstă nu-ţi mai găseşti locul şi trebuie să faci tot posibilul să găseşti o formă de supravieţuire convenabilă în singurătate, să nu te trimită depresia în spitalul de nebuni. Am observat că scriitorii îşi găsesc supape care-i echilibrează: fie merg la cafenea sau cluburi-cenacluri şi se întreţin cu prietenii lor, fie au copii mici (experimentând o altă căsătorie) şi n-au timp pentru fleacuri extraliterare, fie scriu la reviste cronici de teatru sau de film şi-şi ocupă tot timpul cu vizionarea de piese de teatru montate pe scenă şi filme (să dau doar aceste exemple)… Eu am făcut greşeala că m-am desprins de toate şi de toţi, m-am izolat şi am fost izolat nepermis. Asta şi fiindcă am fost obsedat de sinucidere. Nu mă mai plâng. Am la îndemână lectura şi scrisul, ar trebui să-mi fie de ajuns – dar nu-mi sunt. Sufletul meu tânjeşte. Sufletul mai are nevoie şi de altceva decât de lectură şi scris (legate de vocaţia mea naturală)? Ar trebui să devină prioritară rugăciunea? Dar ce altceva să cer decât să fiu acceptat aşa cum sunt? Mă las „în voia sorţii”. Unde e binele e şi răul (vezi ilustraţia: Ying şi Yang). Răspund politicos la invitaţii, considerând că vin de la sine (adică nu mă autoinvit niciodată, nicăieri). Nu mai forţez nota nici în faţa propriilor ochi, nu mai dau peste nimeni. Probabil că a venit vremea retragerii. Dar nu e atât de simplu, e ceva în mine care nu mă lasă. Ştiu că o desprindere definitivă de ceea ce-mi e drag, literatura, mi-ar întări iubirea către „Dumnezeu” (îl pun în ghilimele fiindcă trebuie să fac aici din Dumnezeu un cuvânt restrictiv). Dependenţa de literatură nu m-a adus nicăieri, m-a făcut să sufăr enorm, să descopăr ce înseamnă umilinţa şi mândria în profunzime şi să mă facă să mă detest. Dacă până la vârsta mea „n-ai rupt norii” în literatura română, nu mai ai ce să aştepţi de la literatură. Şi totuşi, sufletul nu mă lasă – ce vrea el, de fapt? Mai am eu atâta de trăit, să merite să găsesc răspunsuri (luând-o de la capăt) la întrebările pe care mi le sugerează subconştientul? Fiindcă mecanismul literaturii originale în asta constă: subconştientul (el e legat de Univers, de Matrice, de Dumnezeu; subconştientul poate fi confundat cu sufletul) îmi pune întrebări şi eu trebuie să răspund. Dar cine sunt eu? Sunt un nimeni.

***

De câteva zile mă uit din când în când pe geam în spatele blocului la tinerii care au apărut din senin şi şi-au instalat o saltea matrimonială (de două persoane) pe un loc de parcare, pe ciment. Au de toate cu ei (au şi geamantane, nu numai tomberoane curate pe roţi, găleţi, burete, mături, făraş), sunt curaţi, nu fac zgomot (am impresia că vorbesc în şoaptă), mătură permanent şi spală îmbrăcăminte noaptea (nu-mi dau seama cine le dă apă caldă; săpun şi detergent au ei). Sunt o comunitate de tip sectar, frăţească? Societatea i-a exclus? Se droghează pe furiş, dar sunt paşnici. N-am cum să-i urmăresc permanent, deşi mă intrigă la culme, acum două nopţi, unul dintre ei citea dintr-o biblie. Sunt mulţi, împărţiţi în diferite locaţii, la care fac naveta, am senzaţia că fiecare are câte o îndatorire de care se achită (să măture, să spele, să facă rost de droguri şi de mâncare sau de băut). O sigură persoană, într-o noapte, s-a culcat pe salteaua matrimonială şi s-a acoperit cu o plapumă, în rest îi văd permanent treji, e aberant, or fi făcând de planton? Ce hram poartă aceşti tineri, de fapt? Sunt simpli vagabonzi? Sunt în paza lui Dumnezeu? Am avut şi eu în prima tinereţe o perioadă de boemă, dar ce diferenţă… În Bucureşti vremea ţine cu ei în continuare. E aici un nod energetic unde s-au stabilit?

***

Acum două zile promiteam să mă refer la un alt aspect legat de activarea de azi a Diavolului. Octavian Mihăescu îmi atrăgea atenţia şi la Comentariile de la pagina mea de jurnal online de ieri că „demonizarea” se va intensifica dramatic şi că va veni ziua „despărţirii de Dumnezeu” (şi vom păţi cum a păţit Hristos pe cuce). Călugării ortodocşi greci au fost primii care au tras acest semnal, al prezenţei Diavolului între noi. Acum două zile vă puneam în faţă fotografiile cu „salutul satanic” (Mano Cornuti) pus în practică de puternicii lumii, el fiind un semn de recunoaştere. Înaintea acestui salut, însă, călugării greci au atras atenţia asupra prezenţei Cifrei Fiarei, celebrul 666 din biblie în viaţa de zi cu zi. Scriam şi anul trecut (în Argeş) un text infamant în acest sens – e floare la ureche?

*

Să fiu iertat că nu intru  în rândul scriitorilor români care se ocupă numai cu literatura „înaltă” (mare scofală, în sine), cum se ocupau şi înainte de 1989, sic! Fiind foarte important ce li se întâmplă lor, scriitorilor români, într-o viaţă literară de doi bani, de fapt, pasivă, „elitistă”, majoritar oportunistă (fără acces la literatura universală), rar scoţând câte unul capul să aibă o atitudine publică, să vadă prostimea că nu sunt chiar toţi rupţi de realităţile acestei lumi. Scriitorul român ţine neapărat să fie atemporal, să fie absent din zbuciumul politic şi social „conjunctural”. A fost votată o lege (298 / 2008) care ne încălcă dreptul la viaţa privată? N-a scos niciunul o vorbă… Mă voi strădui să rămân cu picioarele pe pământ, să nu fiu plicticos de moarte la această rubrică şi să abordez teme care au legătură tangenţial şi cu literatura. Va să zică. E extraordinar ce viteză a prins impunerea cifrei 666, cu semnificaţie apocaliptică. Am citit înainte de 1989 o cărţulie scornită cică pe Muntele Athos, care atrăgea atenţia că în Occident „codul de bare” (el ascundea preţul, fiind citit de aparatura electronică) anunţă intrarea Cifrei Fiarei în conştiinţa tuturor păcătoşilor. Atunci am considerat povestea o exagerare, „codul de bare” neputând fi decât un progres al civilizaţiei. Deşi, naiv dar de bună credinţă, m-am mirat: cum mama dracului se face că nu s-a găsit altă formulă de cod decât cu bare din 6 în 6? Fără doar şi poate, Fiara e deja în noi, cei număraţi „din 6 în 6” (sau e la 6 din 49 dintre noi – ca la Loto)? A venit Revoluţia (sau lovitura de stat, nu mai contează; datorită ei avem şi noi martirii noştri ortodocşi contemporani nerăzbunaţi, Patriarhia nu s-a gândit o clipă să-i ridice în rang duhovnicesc) şi într-o zi m-am pus să număr şi eu cu lupa barele din codul infernal (regăsit pe toate produsele azi şi la noi, impus în comerţ) – şi am constatat ca fraierul că aveau dreptate călugării ortodocşi, 666 e atotprezent. Îmi pare rău că nu am idee ce am făcut cu acea broşură plină de învăţăminte, care avertiza credincioşii asupra pericolului împlinirii profeţiei biblice. Nu vreau să fiu mai prăpăstios decât sunt, va asigur că-mi ţin capul pe umeri – totuşi, ce e cu această coincidenţă? Brusc, numărul 666 a devenit atoatepotent, în el pot fi înmagazinate inclusiv trăsăturile unice, fie şi întregul ADN al fiecărui muritor de rând? Fiecare identitate devenind un număr de inventar computerizat, la o adică. În orice caz, s-a conştientizat că 666 poate desăvârşi „ochiul vigilent” al autorităţilor publice, care au tot interesul să ne supravegheze, să-şi conserve puterea. Tehnica pe bază de 666 fiind universală, e clar că „se pregăteşte constituirea unui guvern mondial”. Te doare capul. Diabolică afacere, în orice caz, trebuie să recunosc. (Scriam aici şi de Guvernul Mondial).Voi reveni.

PS. Rămânem pe tărâmul literaturii, totuşi. De curiozitate găsiţi o legendă la fotografia cu primul înger care trâmbiţează Apocalipsa, dând click pe http://cugetortodox.wordpress.com/2009/01/08/semnul-vadit-al-apropriatei-nasteri-a-antihristului-iii/


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Frumoasă prima parte a jurnalului de scriitor. Intre timp am citit o pagina de poezii in Contemporanul si o conica in Rom lit. Cum poate vorbi de desprindere definitiva cineva care scrie zilnic?

 2. Sărut mâna, frumoasă Cititoare (care scrie versuri de valoare în secret, pot să pun pariu). Uite că se poate, dragă Andreea – o fi un paradox, cu cât scrii, cu atât visezi să te laşi de scris. Fiindcă nu-ţi găseşti liniştea nicicum, te tot întrebi ce să faci, şi fiindcă nu găseşti un răspuns imediat, amâni hotărârea să te laşi de toate şi să-ţi iei câmpii.

 3. Spuneam mai zilele trecute ca acesti lazari sunt ca si mântuiti, ca Dumnezeu îi va culege unul câte unul ca si pe cei ce stateau pe la garduri si sunt bagati in sala de ospat a fiului de împarat (pilda), si, uite ca d-ta dle LIS vi si spui ca unul din ei citea Biblia… Mare minune ca peste un-doi ani sa nu-l vezi preot in toate mintile ori predicator al vreunei confesiuni , sper sa nu fi aterizat pe la vreo secta, prea bântuie prin România, iar una, pare-se ca chair conduce România, toata floarea cea vestita a tari (Ro), îi aduce obolul acestei secte adaptate cerintelor de la 95 citire, rosu-verde… dar asta-i alta poveste. In orce caz, aceste grupuri sunt materia prima pentru bezemtici ce vor trânti noua revolutie diavolesca, mai diavoleasca decât cea bolsevica care s-a folosit de proletariat ce avea macar un tel, pe când astia nu au alt tel decât sa distruga… USA, U.E este deja plina de astfel de elemente ciudate, abil manipulate de oculta, de diavoli bolsevici.

  Care besti sunt infratiti cu acest cod pus in discutie de d-ta.

  Este adevarat ca singuri care au luat atitudine sunt greci, in rest absolut nimeni nu-a scos o vorba si, chiar de ar fi scos-o tot degeaba, asa cum d-ta socoteai fi o porcarie acea brosura la fel socoteste majoritatea si realitatea de azi, când este prea, prea târziu a se mai face ceva. Este doar prima faza, este un text a ce va fi sa vie, pecetluirea pe mâna ori frunte cum scrie si în mult discutatul capitol Apocalips 13, cunoscut de crestini, avertizat de ei dar nimeni nu dadea doi bani pe spuse lor, cum nici azi nu vor da.

  Tot zilele trecute mai spuneam ca crestinul a fost dezarmat, altfel nu se ajungea aici, bunaoara in urma cu 20-30-50 de ani, nimeni nu ar fi îndraznit veni cu o asemena ideie, exploda lumea crestina, vorbesc de lumea libera, in comunism o impunea cu bâta, dar si acolo exista opozitie dura din partea crestinilor care NU vor acepta lua pe trup acest chip, decât ceei care se joaca de-a crestinismul, fac parada de el doar ca prinde bine fie la mat, fie la prostime.

  Constatam ca lumea este azi fara protectie, dupa ce au lovit cu sadism in biserica, au dantuit la moartea ei (vitalitate), azi sunt pusi in fata unei teribile lovituri, lovitura de gratie data fiecarui individ care va acepta chipul implantat, ptr ca pâna in 2035 absolut toata populatia, tot ce misca ori este static va fi chipuit , anunt oficial facut de bestile engleze, ca deaia sunt ei in topul orwelian… Câti dintre luptatori pentru drepturile gândacilor veti fi vazut iesi si protesta, nici unul, ba maimult, pe ici-pe-colo sunt grupuri mici care incearca opune, sunt prea miniscule pentru avea putere, pe când daca, civilizatia crestina isi apara valorile, credinta asa cum si-o apara musulmani ce nu permit ca Mahommet sa fie terfelit, si bine fac, pe când noi aplaudam, râdem cu gura pâna la urechi la toate blasfemile facute in numele artei si liberi exprimari… iata-ne ajunsi complect descoperiti, dezarmati. Din fericire, nu este raul cel mai teribil, codul bare, cât si actele biometrice nu pun in pericol mântuirea, doar sfera privata este afectata si numarul care unui crestini creaza fiori de gheata, oare, BOR-ul, B.C din vest, Nu ar fi trebuit avea pozitie precum sfinti de la Athos? Ba da, dar in Ro, au pasat lupta extremei drepte, ca sa compromita, pâna si pe Pr Justin l-au facut de comanda aceste besti. Aici cel putin nimeni nu a scos o vorba… ca de mult biserica este mierlita , a si putrezit … ca altfel nu ajungea in halul asta.

  Asa cum societatea de azi este pusa in fata unui fapt împlinit, nu mai are ce face pentru ca când trebuia macar sa taca si sa se aptina lovi in biserica au pus topoarele pe ea, au prigonit crestini, acuzat de fantism ca si azi… la fel va fi si in faza de groaza ce va fi sa fie impusa, atunci multi, foarte multi se vor trezi si constientiza ca au pierdut margaritarul, ca este prea,prea târziu al mai recupera, iar drama cea mare atunci va fi, azi.. treaca-mearga, desi, Nu ar fi trebuit ajunge aici, daca nu tincont de drepturile si sensibilitatile crestinilor.. cum vor tine de-ale ateilor, ale hulitorilor nici atât. Crestini vor scapa, locul lor va fi luat de atei si hulitori de azi ce vor trebui sorbi paharul pâna la fund ptr a se mântui, aceia vor fi martiri de care vorbesc sfinti parinti, crestini de azi care mai sunt pe ici pe colo, nu vor fi afectati. Cu aceasta pecetlurie incepe si turnarea potirelor mâniei lui Dumnezeu, de care biserica (crestini), nu va avea parte, ptr ca stim din profeti si sfinti parinti ca; vor cauta un crestin sa le vorbeasca de Dumnezeu si nu vor gasi, atât de mare foame de cuvintele lui Dumnezeu va fi atunci, asa il vor primi pe Ilie si Enoh, ca ptr acele zile sunt rânduiti ei.

  Spuneam adesea, ca este mai bine de cei care mor (in Domnul), decât de cei care sunt lasati aici in aceste vremuri, nu, nu sinuciderea nu este scapare ci mai rea durere va cadea pe capul celui ce-o face. Si chiar asa va fi, multi vor cere mortilor sa iasa din morminte ca sa intre ei de vi, si, moartea nu-i va lua!

  Asa cum potopul nu a fost varsat pân ce Noe nu-a inchis usa, la fle va fi si acum, pân ce lazarul vazut de dl LIS ce citea Biblia nu se urca in corbabia lui Hristos nu vor fi turnate potirele mâniei lui Dumnezeu ci tot ce se înt^mpla este opera diavolului, iar ptr cine este întelpet îi recomand

  varianta rabinica a intertextualitati priviotr la acest 666 pus in discutie de dl LIS, este doar o faza primara ci nu toata grozavia, si tot ar trebui sa cutremure orce minte santoasa, prea,prea se leaga multe, tare multe… numa ca , noi crestini nu mai avem voie vorbi, nu, nu ne prigoneste nimeni, ca de ar fi sa ne ia viata am fi bucurosi, societatea ne da la cap de indraznim deschide gura, pune la zid, nimeni nu vrea sa auda si vaza, iar a da margaritarele porcilor Nu se cade! Nu de alta dar vedem cum se întorc si ne sfâsie, asa cumsi Hristos ne-a avertizat. Dar, va veni si vremea când totii care azi ne hulesc dar mai ales pe Dumnezeu isi vor smulge parul din cap de ciuda si durere ca au lovit in biserica, in crestini, care era colacul de salvare, urcare in corabie.

  Ce se întâmpla azi cu actele si codul bare , observata si de dl LIS, este doar o mostra-avertisment a ce va fi. Teroarea stalinista va ramâne mizilic in istoria umanitati fata de teroarea ce o vor instaura diavoli când li se va da liber manifesta fatis. Anuntul ce-l va face azi NASA sunt convins ca are alte batai, mult mult mai lungi… voi fi foarte atent deoarece simt ca vor spune ceva important din minim douo perspective, restul cine va vrea sa priceapa cum o vrea, nu am de gând comenta anuntul lor, stiu ca se leaga de 2004 când draci au spus fatis foaia de parcurs, iar la instaurarea lui Obama au pecetluit-o inca odata… asa ca banuiesc ce vor zice.

  Nu, NASA niciodata nu ar dezvalui secrete majore din aceasta facatura diavoleasca, dar sunt presati de diavoli sa -o faca, fara sa stie ca vor da si-o stire de importanta majora pentru un segment ce le dibuie, ce are legatura cu divinitatea. Fani ufologi vor sari in sus de bucurie, multa prostime va pune botul la vrajeala lor, bucurosi ca nu au sa dea socoteala lui Dumnezeu ptr blasfemile, sprucaciunle lor, in prima faza de betia da, asa va fi.. dar la trezie vai de capul lor

 4. Cele scrise aici în Jurnalul LIS, cât şi la comentarii, îmi trezesc în memorie versurile unui poem din vol. „Ruinele poemului” (comentat deja). Dar vă supun atenţiei poemul: un tropot îndepăratat din trecut:

  „…Eşti în permanent conflict cu lumea. Ştii ceva în plus decât
  ea? Dacă pisica/deşertăciunii se pune cu spatele lângă foc, e
  Semn că va fi frig. Ia mâna ei în
  mâna dumitale şi zi-i din toată inima: iartă-mă mătuşă pe
  mine, şi Dumnezeu să te ierte pe matale! Apoi
  sărută-i mâna…
  // Din când în când se mai auzea un tropot
  îndepărtat, din
  trecut. Tropot al unei ultime
  melancolii a bătrânei, prevăzut. Nu te pierde cu firea.”

  Aşadar: nu te pierde cu firea! Singurul care a făgăduit lui Adam viaţa prin neascultare, era marele amăgitor: şarpele cu limba lui sâsâietoare. Satana, deci, şi-a început eforturile de a-i amăgi pe oameni odată cu începutul istoriei neamului. Mulţi alţi ne sfătuiesc ce anume trebuie făcut, ce anume nu trebuie făcut, iar odată trasat drumul nu se poate să nu mergi înainte. E un vicleşug ca toate vicleşugurile omului şi asta îmi aminteşte mie că securea are totuşi două tăişuri. Oare de ce trebuie să ne fie mereu frică de ceva pe lumea asta? „Aceia care prezintă vederile exprimate în discursurile lor elaborioase, s-ar putea să fie oameni învăţaţi şi chiar sinceri, dar sunt amăgiţi de sofistăria lui Satana” – am citat din cel mai vehement autor al susţinerii unor profeţii biblice şi încercării aproape reuşite de a răspândi pretutindeni înţelesurile lor: (E.G.White) Părinţii ne-au învăţat aşa: Dumnezeu a dat în Cuvântul său o dovadă categorică că El va pedepsi pe călcătorii Legii Sale. Acest dictat ne este pus dinainte, de slujitorii bisericii, de cei aflaţi în fruntea cetăţii şi ni-l flutură pe dinainte ori de câte ori încercăm a ne răzvrăti pe drept faţă de toate relele la care ei ne supun. Şi noi revenim la fapte mai paşnice şi uităm că nici Ei nu respectă ceea ce ne spun. M-am întors cu faţa către părinţii mei (plecaţi de mult de pe lumea asta), în rugăciune, dar ei nu s-au întors către mine să-mi spună Vestea cea Mare, pentru că aşa a fost dat, ca cei coborâţi în mormânt să stea în tăcere. „Restul e tăcere” (Hamlet). Iată de ce avem poezia la îndemână şi poetul trebuie să creadă în ea: „Dacă nici ea nu reuşeşte nu mai avem nici o speranţă” (Mircea Eliade). … de ce m-aş pierede cu firea?!

 5. Asadar, tatucu NASA il lua in brate pe micutul nazdravan ce promite mari belele pamântului, orce boacane se vor petrece de acum incolo via generatorului de particule, de vina va fi bebelusul de la 50 de milioane ani lumina…

  Acentul s-a pus pe prea,prea multe presupuneri, iar sa gasesti o gaura neagra in univers nu-i atât de greu, mai ales ca nu-i la indemâna orcui, dar rusi, chinezi nu vazura nimic, pai niet, NASA trebuia da si o lovitura de imagine (infatuarea specifica americanilor), intern-externa, ce mai , tot in topul stintei ramân americani.

  Una peste alta, stirea a fost un fâs, una se lauda anunta, obiect exceptional, pai de ce sa fi fie atât de exceptional cât timp intra in natura legilor universului, ori unde nu stiu ce feld e obiect poate fi un fenomen natural, gândul te duce la alte coscari, ozn-uri, planeta Nibru mult asteptat de fani, carora le-a ca-m cazut falcile de pumni dati de NASA.

  Am banuit ca va fi cu bataie lunga… Si daca de asta data au dreptate sutinatori teoriei ce sutin ca generatorul de particule a declansat perturbari periculoase pentru planeta, se zice ca s-ar fi format o plasma de la acest generator…

  In rest, sa fim totusi rezonabili; o astfel de stire nu necesita o asa mare galagie, trânteau o conferinta de presa fara tam-tam in care dadeau comunicat postat si pe situl lor, pe-al lor TV si basta, asa cum au procedat cu explozile solare.

  Dealtfel in spatiu german presa a ca-m ignorat conferinta lor, m-am uitat si pe tabloidul BIld, renumit in astfel de cacialmale.

 6. I’d come to concede with you here. Which is not something I usually do! I love reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!