Făcuți proști sau conspiraționiști. Sfaturi medicale pentru cei speriați de noul coronavirus

9 min


Joi, 30 iulie 2020. Dacă ești sceptic și condamni nebunia declanșată de autorități pe seama noului coronvairus, ești făcut oficial prost sau conspiraționist (bine că nu „negaționist”). Un poet de seamă îmi scria ieri: Crezi ca autoritatile sunt de vina? Nu iresponsabiliatea acelora dintre noi carora nu le pasa de infectari, de morti, de virus (ca – nu-i asa? – el nu exista, e doar o inventie a lui Bill Gates!) si, ca sa scape de orice responsabilitate dau vina pe altii, ca e mai comod, psihologic vorbind? La care i-am răspuns: Lumea e așa cum e. Nu spune nimeni că nu crede în existența Covidului ăsta, spune că e la fel de periculos ca o gripă sezonieră și că măsurile luate de autorități sunt exagerate… Normal ar fi să se bazeze toată lumea pe autoimunitate.

Apropo de Bill Gates, citiți numele Fundației sale, chiar nu pune pe nimeni pe gânduri?

Poetul de seamă a revenit: Asta cu gripa sezoniera emana de la raspandaci. Doar noi suntem urmasii (raspan)dacilor si romanilor. Numai cei care au trecut prin gripa asta sezoniera (apropo, sezoniera apare toamna-iarna, asta de ce se raspandeste in plina vara?) stiu ce inseamna. I-am răspuns imediat: Sunt pățit. Trei luni am avut gripă sezonieră, luată de la Botoșani, în 15 ianuarie, anul ăsta, de la Ioan Pintea – și eu și Doina; gripa asta ne-a dat cu capul de pereți. Dacă ne controla cineva atunci, cu siguranță ne interna ca pozitivi ai noului coronavirus… Nu vezi că nu se mai declară nici un mort de gripă sezonieră de când cu noul coronavirus? E caraghios ce se întâmplă. Asta e doar o observație. Nu e nevoie să mă contrazici

Ștefan Pelmuș

Există însă și un scriitor propus la Premiul Nobel pentru Literatură, mare politician liberal, care se exprimă sincer, liber, profesionist, pe contul lui Facebook, împotriva exceselor autorităților. Cine are posibilitatea (că pe Facebook intră doar cei ce sunt acceptați), să urmărească zilnic postările lui Varujan Vosganian. Rețin aici o postare a lui: Am un mesaj pentru toți cristiantudorpopeștii care s-au năpustit asupra mea după ce am zis că, potrivit cifrelor, virusul și-a mai pierdut din agresivitate. Principalul lor argument, pe lângă altele care sunt de-a dreptul ridicole, era acela că n-am căderea să mă pronunț, dat fiind că n-am studiat medicina. E drept, n-am studiat medicina, în schimb am studiat matematica. Și iată ce spun cifrele oferite de Grupul de Comunicare Strategică în privința ratei mortalității (procent între persoanele decedate și infectate). În perioada 27 martie – 27 aprilie, rata mortalității a fost de 6%. În perioada 27 aprilie – 27 mai, rata mortalității a fost de 8%. În perioada 27 mai – 27 iunie, ea a coborât la 5%, iar în perioada 27 iunie – 27 iulie a coborât din nou, până la 3%.

Varujan Vosganian: După finalizarea studiilor medii la Liceul „Alexandu Ioan Cuza” din Focșani, a absolvit în 1982, ca șef de promoţie, Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din București și în 1991 Facultatea de Matematică a Universităţii București

Numărul deceselor din ultima lună e aprox același cu fiecare lună a stării de urgență (în medie 20 de decese/zi), deși atunci numărul infectărilor a fost, uneori, chiar și de trei ori mai mic.

De aici următoarele posibile concluzii:

a) Fie cifrele oficiale sunt corecte, și atunci virusul își pierde treptat din virulență, astfel încât e posibil ca, într-o bună zi, să ajungem în situația să ne obișnuim să trăim cu el, așa cum trăim cu mulți alți viruși;

b) Fie cifrele oficiale nu sunt corecte, și atunci știrile privind numărul de infectări sau de decese devin manevrabile. Ceea ce ar însemna că nu mai vorbim atât de sănătatea națiunii, ci de propagandă.

Alt scriitor din prima linie, cu capul pe umeri, e Liviu Antonesei, care a ținut un jurnal de când cu noul coronavirus (a ajuns la episodul 61 pe blogul lui). De curiozitate, citiți-l, vă rog: https://antoneseiliviu.wordpress.com/2020/07/29/liviu-antonesei-jurnal-din-celula-si-ograda-61-arestati-ilegal-si-cu-probe-false/ Mă opresc la exemplul acestor scriitori care nu aplaudă autoritățile.

Liviu Antonesei la Cafeneaua Veche din Iași, azi

Azi trăim toți cu senzația că autoritățile sunt depășite (DSP-urile, în principal, pe capul cărora s-a aruncat toată criza sanitară) și că s-a scăpat de sub control „epidemia” cu noul coronavirus. Incredibilele erori (acceptate cu seninătate de Ministerul Sănătății) ale testărilor pentru Covid-19 (prin tehnica PCR), făcute în tot felul de laboratoare particulare, au pus bomboana pe colivă. Citiți: https://www.stiripesurse.ro/vasile-astarastoae-arunca-in-aer-numarul-de-bolnavi-pe-care-guvernul-il-raporteaza-sa-existe-de-pe_1490403.html?fbclid=IwAR0HKppWLWYwI6F-V4PcTMUx-tj0OyWU4Ina8SCZ4m7A5ErtrF9Ufxz1VF4 Nu mai poți să ai încredere în nimic. Nici în numărul morților declarați că au decedat de noul coronavirus. N-a mai rămas decât să vă invit să vă protejați singuri, să nu încăpeți pe mâna celor de la spital (care n-au cu ce să vă facă sănătoși, medicii așteaptă vaccinul salvator; dau tratament experimental, mă mir că nu te vaccinează cu vaccinul antigripal sezonier; după ce te intubează, te poți aștepta la final).

Fredrik Raddum

Am trimis pe e-mail și pe WhatsApp două sfaturi medicale la cunoștințe, rude, prieteni; pentru eventualii cititori ai acestui blog le public și aici:

Set COVID

repost:

Set medical Covid necesar acasă:

1.     Paracetamol

2.     Betadină pentru apa de gură și gargară

3-4.     Vitamina C și D3

5.     Complex B

6.     Vapor + capsule pentru abur

7.     Oximetru

8.     Cilindru de oxigen (numai pentru urgență)

9.     Exerciții de respirație

Covid Trei etape:

1.             Covid numai în nas – timpul de recuperare este de jumătate de zi.  (Inhalarea cu abur), vitamina C. De obicei nu există febră.  Asimptomatici.

2.             Covid în gât – durere în gât, timp de recuperare 1 zi(gargară cu apă fierbinte, apă caldă pentru a bea, dacă temp, apoi paracetamol. Vitamina C, B complex. Dacă este severă, atunci antibiotic.

3.             Covid în plămâni – tuse și inspirație de 4 până la 5 zile.  (Vitamina C, complexul B, gargară cu apă fierbinte, oximetru, paracetamol, cilindru dacă este sever, necesită mult lichid, exercițiu de respirație profundă)

Etapa când trebuie să vă apropiați de spital: Monitorizați nivelul de oxigen. Dacă se apropie de 43 (normal 98-100), atunci ai nevoie de butelie de oxigen. Dacă este disponibil acasă, atunci nu mai admit niciun spital.

 * Rămâi sănătos, stai în siguranță! *

Ștefan Câlția

Consiliere din spitale de izolare, pe care le putem face acasă.

Medicamente care sunt luate în spitale izolate:

1.     Vitamina C-1000

2.     Vitamina E (E)

3.     De la (10 la 11) ore, stând la soare 15-20 de minute.

4.     Masa de ouă o dată

5.     Ne odihnim / dormim minimum 7-8 ore

6.     Bem 1,5 litri de apă zilnic

7.     Toate mesele trebuie să fie calde (nu reci).

Și asta este tot ceea ce facem în spital pentru a consolida sistemul imunitar.

Rețineți că pH-ul coronavirusului variază de la 5,5 la 8,5.

Prin urmare, tot ce trebuie să facem pentru a elimina virusul este să consumăm mai multe alimente alcaline peste nivelul de aciditate al virusului.

Precum :   Banane

  Lămâie verde – 9,9 pH

  Lămâie galbenă – 8,2 pH

  Avocado – 15,6 pH

*   Usturoi – 13,2 pH 

*   Mango – 8,7 pH

*   Mandarină – 8,5 pH

*   Ananas – 12,7 pH

*   Creștere de apă – 22,7 pH 

*   Portocale – 9,2 pH

Cum să știți că sunteți infectat cu virusul corona?

1.     Mâncărime în gât

2.     Gât uscat

3.     Tuse uscată

4.     Temperatură ridicată

5.     Scurtarea respirației

6.     Pierderea mirosului

Iar lămâia cu apă caldă elimină virusul la început înainte de a ajunge la plămâni.

Marcel Iancu

***

Și încă un text, preluat de pe Facebook:

„Toată lumea îți spune cum să NU iei coronavirus, dar NICIUNUL NU spune ce să faci dacă totuși îl iei. Mulțumim acestei asistente din Marea Britanie pentru că a pus acest ghid:

În sfârșit, câteva sfaturi utile, de la un asistent medical în Marea Britanie.

* Pentru a evita Covid-19 *

Ceea ce am văzut sunt foarte multe recomandări despre cum să încercați să evitați luarea coronavirusului,

• spălare bună a mâinilor

• igienă personală

• distanțare socială

Dar ceea ce NU am văzut: sfaturi pentru ce se întâmplă dacă veți lua virusul, ceea ce mulți dintre noi o vom face.

Așa ca o asistenta prietenoasa va da cateva sugestii:

* Dacă luati Covid-19 *

Practic, e bine sa te pregătești, deși știi că vei avea o problema respiratorie urâtă, cum ar fi bronșita sau pneumonia. Trebuie doar să știi că s-ar putea intampla!

Victor Brauner

* Lucruri pe care ar trebui să le cumpărați din timp *

• * Batistute de hartie

• * Paracetamol *

• oricare *medicament pentru tuse seaca* la alegere (verificați eticheta și asigurați-vă că nu dublați doza de Paracetamol)

• * Mierea și lămâia * pot funcționa f bine!

• * Gel descongestionant pentru pieptul tău este, de asemenea, o sugestie grozavă.

• * un umidificator * ar fi un lucru bun pentru a cumpăra și utiliza în camera dvs. atunci când mergeți la culcare peste noapte. (Puteți, de asemenea, să porniți dușul la cald și să stați în baie respirând în aburi).

• * Dacă aveți istoric de astm * și aveți un inhalator pe rețetă, asigurați-vă că cel pe care îl aveți nu este expirat și reumpleți-l / obțineți unul nou, dacă este necesar.

• * Mesele * Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru prepararea mesei: faceți un lot mare din supa preferată (o puteti îngheța) și sa o aveti la îndemână.

• * Hidratează-te! Hidratează-te, hidratează-te! *

* Pentru tratamentul simptomelor și febră peste 38 °C, luați Paracetamol mai degrabă decât Ibuprofen sau alte antipiretice!

• * Multa odihnă și repaus doua săptămâni! Clar NU ar trebui să ieși din casă! Chiar dacă vă simțiți mai bine, este posibil să fiți încă infecțioși timp de 14 zile, iar persoanele în vârstă și cei cu condiții de sănătate existente ar trebui evitați!

• * Purtați mănuși și o mască pentru a evita contaminarea celorlalți din casa dvs.

• * Izolați-vă * în dormitorul dvs., dacă nu locuiți singuri, cereți prietenilor și familiei să lase proviziile în afara camerei pentru a evita contactul.

• * Igienizati-vă * lenjeria de pat și hainele in mod frecvent prin spălarea și curățarea băii cu solutiile de igienizare recomandate.

Joan Miro

* NU trebuie să mergi la spital decât dacă * ai probleme cu respirația sau febra este foarte ridicată (> 39 ° C)

Până în prezent, 90% din cazurile de adulți sănătoși au fost vindecate acasă cu remedii pe bază de odihnă / hidratare / izolare.

* Riscuri exagerante * Dacă aveți o afecțiune pulmonară preexistentă (emfizem, cancer pulmonar) sau sunteți pe imunosupresoare, acum este un momentul sa vorbiti cu medicul sau specialistul despre ce puteti face vă îmbolnăviți .

* Copiii* O usurare majora pentru voi părinții este faptul că copiii se descurcă foarte bine cu coronavirusul – de obicei se vindeca în câteva zile (dar vor fi în continuare infecțioși), si trebuie doar să utilizați dozarea pediatrică a medicamentelor.

* Fii calm și pregătește-te rațional * și totul va fi bine.

Karen Allen: Aceasta ne informează pe toți că pH-ul virusului corona variază de la 5,5 la 8,5.

Tot ceea ce trebuie să facem, pentru a învinge virusul corona, trebuie să luăm mai multe alimente alcaline care se situează peste nivelul de pH al virusului.

Unele dintre acestea sunt:

* Lamaie – 9,9 pH *

* Lime – 8.2 pH *

* Avocado – 15.6 pH *

* Usturoi – 13.2 pH *

* Mango – 8.7 pH *

* Mandarină – 8,5 pH*

* Ananas – 12.7pH *

* Portocale – 9.2pH *

Daniel Firman

De unde știți că aveți coronavirus?

1. Mâncărime în gât

2. Gât uscat

3. Tuse uscată

4. Temperatură ridicată

5. Scurtarea respirației

6. Pierderea simțurilor (gust, miros)

Deci, cand observi aceste lucruri, ia rapid apă caldă cu multă lămâie și bea!

Cer scuze că am preluat și cuvinte fără diacritice.

La titlu, ilustrație de Ion-Alin Gheorghiu.


0 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.