Inundaţiile fac ravagii. Iar Nostradamus şi Cayce, cine vine din Orient. Apocalipsa revistei Axioma

5 min


Marţi, 29 iunie 2010. Continuă ploile incredibile în România (163 de litri pe metrul pătrat, fără precedent la Dorohoi, unde s-a format brusc o viitură de 1,5 metri), inundaţiile fac ravagii, s-au anunţat 14 înecaţi în numai 24 de ore, sunt zeci de mii de evacuaţi, e cod roşu pe Siret şi Prut, care vor mătura totul la vărsarea în Dunăre. Deja pagubele sunt de neimaginat (şosele, poduri, căi ferate, infrastructură în general distrusă, baraje rupte) – la nivelul unei Românii aflate practic în faliment. Case îngropate în apă, puse la pământ, sute de păsări şi animale moarte, avuţii pierdute în câteva minute. Când cerul se întunecă din cauza norilor, cei din Moldova pleacă fiecare de acasă pe unde apucă de frica revărsării apelor. Şi dezastrul nu s-a terminat. De unde vine atâta apă? După inundaţiile catastrofale din Polonia au urmat cele din Ungaria (dar toată Europa a fost măturată de furtuni şi inundaţii cum nu s-a mai pomenit), acum ne-a venit nouă rândul, ce se întâmplă? Se revarsă lacurile dulci din nori. Oamenii de ştiinţă occidentali se mulţumesc să spună că se schimbă clima, dar nu şi care e motivul. S-au topit gheţarii, nu s-a găsit cauza (s-a spus că s-a subţiat stratul de ozon). Se schimbă polii? Aflăm că Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum, iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace. Nu cumva ne pregătim de anul 2012, care poartă în el sâmburele Apocalipsei? Nostradamus (foto) (1503-1566), cel mai celebru prezicător al tuturor timpurilor, şi-a câştigat faima cu „Les Propheties“, carte din 1555. Spusele sale au fost mereu reinterpretate de-a lungul timpului. Se presupune că a prezis corect apariţia lui Napoleon, izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea lui Kennedy şi atacul terorist de la 11 septembrie 2001. În catrenul cu terorişti, Nostradamus vorbeşte despre „cerul în flăcări“, „doi fraţi răpuşi“ şi „un trăsnet uriaş“. Finalul lumii ar veni după moartea următorului Papă de după Benedict al XVI-lea, ultimul din istoria Suveranilor Pontifi. El ar urma să fie asasinat de un Antihrist venit din Orientul Mijlociu. Papa de la Roma pomenit e în viaţă acum, va muri şi cel ce-l urmează va fi ucis în curând de un arab (un păgân islamist, antihrist)? Se vorbeşte de schimbări ale direcţiilor golfstream-ului (curent marin cald), care sunt vinovate de ploile deluviene apărute (care ar aduce îngheţul peste Europa nord-centrală) – ce fac sateliţii, de ce nu ne avertizează asupra unor modificări radicale ale climei? De ce imperiul rus nu e afectat de dezastre?

*** 

Eu n-am răspunsuri, oamenii de ştiinţă se fac pe mai departe că plouă (de aceea avem atâtea ploi catastrofale, fiindcă se fac ei că plouă). Nu există nici un semn real că vine 2012. Oamenii de ştiinţă ne atrag numai atenţia că va dispărea curentul electric în următorii doi ani, datorită furtunilor solare (ceea ce înseamnă că va dispărea în neant şi acest blog sau site al meu, sau ce e, atâta pagubă), că-şi intensifică activitatea magnetică şi „va prăji” echipamentele electronice. Auziţi: Un nou avertisment emis de NASA precizeaza ca superfurtuna solara ar putea avea consecinte catastrofale pentru sanatatea oamenilor, la nivel mondial, daca nu vor fi luate masuri exceptionale de catre serviciile nationale de securitate si de catre serviciile pentru situatii de urgenta. Cercetatorii cred ca vor fi afectate sistemele de urgenta, echipamentele din spitale, sistemele bancare, echipamentele destinate controlului traficului aerian,  nemaivorbind de electronicele obisnuite: calculatoare, iPod-uri si sisteme de navigatie auto. Din cauza dependentei oamenilor de echipamentele electronice, sensibile la energia magnetica, furtuna solara ar putea lasa in urma o factura de foarte multe miliarde de euro, precum si probleme cu potential devastator pentru guvernele lumii. Practic, toată civilizaţia bazată pe curent electric – asta nu e o Apocalipsă? Nu, că ne întoarcem în evul mediu, e ca şi cum ai trăi în vârful muntelui sau la ţară, într-un cătun… O fi atât de simplu? Oraşele rămân fără apă, în primul rând. Eu, la Bucureşti, nu ştiu să existe măcar o singură fântână cu apă potabilă, care să scoată cu lanţul găleata (în condiţiile în care hidroforul nu mai funcţionează, neexistând curent electric). E o apocalipsă să n-ai apă potabilă pentru miliarde de pământeni, e o realitate. Să zicem că orăşenii se vor muta toţi la ţară, unde vor tăbărî pe fântânile existente… Sau e mai bine să vorbim de profeţia unei apocalipse, care are deja confirmate semnele că se va produce? Anul acesta am avut cutremurul de neconceput, de 8,8 grade Richter din Chile şi apoi vulcanul din Islanda, care a îngrozit Europa. Să-l lăsăm pe francezul Nostradamus. Ştiţi profeţia clarvăzătorului american Edgar Cayce (care a trăit între 1877-1945, foto) cu, îl citez: sfârşitul lumii va începe cu un mare cutremur în America de Sud şi cu o erupţie vulcanică în Islanda? Simplă coincidenţă? Apropo: Cayce a prezis inceperea celui de al doilea Razboi Mondial, ascensiunea lui Hitler, caderea comunismului, asasinarea presedintelui J.F. Kennedy, independenta Indiei si aparitia statului Israel pe harta lumii, evenimente confirmate de trecerea timpului, dar si intamplari care merg mult mai departe in timp. Vizionarul a prezis, totodata, aparitia unor cataclisme care vor modifica radical harta lumii, precum si izbucnirea unui al treilea Razboi Mondial, care ar urma sa porneasca din Orientul Mijlociu… Tot Orientul?

*** 

Există şi o apocalipsă literară, la nivel personal. Zilele acestea a apărut numărul 6 al revistei literare Axioma (apare de 11 ani la Ploieşti, director şi patron Marian Ruscu, foto, poet matematician). Ce credeţi că descopăr în ultima pagină 40 (3506), anunţ de final de lume, cu litere mari de tipar: Aceasta este ultima pagină a revistei Axioma. Mulţumesc din suflet tuturor redactorilor, colaboratorilor, fără ajutorul cărora revista nu ar fi putut apărea… Mulţumiri speciale d-lui Nicolae Prelipceanu & Co. (am înţeles că acest Co. nici nu contează) pentru că m-a trezit la realitate. Prin gestul său corect, a aruncat în derizoriu (poate că şi la coşul istoriei literare) tot ce s-a scris, de-a lungul timpului, în multe publicaţii din ţară, despre poezia mea… Dl. Nicolae Prelipceanu & Co. m-a făcut să-mi pun întrebările: dacă mai are rost / calitate / competenţă ceea ce fac şi mai ales ce doresc? Nu doresc nimic. Las pe cei validaţi să investească bani, efort, entuziasm şi să se implice mai mult decât am făcut-o eu în viaţa culturală românească timp de aproape 15 ani. Fronda tăcută şi făcătorii de nimic se pot manifesta. Nu-mi mai pasă! Revista Axioma, aparţinând Editurii Premier (adică subsemnatului), cu regret îşi încetează apariţia! Semnează Marian Ruscu. Ce a provocat această apocalipsă personală scriitoricească (dispariţia bruscă a revistei sale, prin harachiri public)? N-o să credeţi, faptul că Marian Ruscu n-a fost primit / validat în Uniunea Scriitorilor! Voi reveni.


3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.